משאל עם

drz400e

New member
אני מסכים אם האיש

ושמח שדיון כזה קשה מצליח לעבור בלי לגלוש לעלבונות אישיים. הרגשות בנושא קשים,במיוחד אצל חלקנו המוכשרים שנאלצים להאבק מול משתנים חדשים , ולהוכיח דברים שאינם קשורים ליכלת העבודה שלהם. תודה לכל מי שמשתתף בדיון על כך. לשאלתך הספציפית. אני ואשתי נמצאים בטורונטו. לדעתי גם רוב משתתפי הדיון כאן.העיר מאוד דינמית, ושוק העבודה פעיל, אבל מוצף. כלומר המצב הכלכלי,והפיתוח, על פניו בעליה, אבל במקביל יש נהירה גדולה של מהגרים ועובדים מאזורים אחרים של קנדה, מה שהופך את שוק העבודה לקשה ותחרותי מאוד. לטורונטאין אני רוצה להוסיף, שהוא חייב להבין שאין פה התקפה אישית על קנדה וכל הטוב שבה. יש בה המון טוב, רמת החיים גבוהה, היא יפה בטרוף וההסטוריה שלה מרשימה. אבל להזכיר את הדברים האלה שוב ושוב עדיין לא הופך את הבעיות שיש כאן ללגיטימיות. בטח לא את נושא הנסיון הקנדי. ולא, אין לקנדים זכות להיות “arrogant”, בדיוק כמו שלישראלים אין. דוקא אתה שראית כמה ההתנשאות הישראלית על העליה הרוסית גרמה לבריחת מוחות מאסיבית,צריך לדעת את זה. ושאלה אחרונה,שלא זכתה עדיין לתגובה מצדך. איך מסתדר לך הסיפור הזה שלבקש,או להעלות את הנסיון הקנדי הוא מנוגד לחוקי העסקה? אני אישית רואה את זה כדבר טוב. הכרה של המערכת בבעיה והתחלה של נסיון לטפל בה. (וגם הרגשה שיש לי גב בממשלה לצד שלי בויכוח...
)

nehama horvitz

New member
מעבר לקנדה..

שלום לכולם. נוצר הרושם שכל מי שמבקש "לעבור" לקנדה הינו/ה משטח ההי טק.קנדה מורכבת מהרבה יותר מקצועות.ללא עלבונות.באם אתה חשמלאי/אינסטלטר,השטח פתוח.הרבה עבודה.למי שמוכן לעבוד בעבודות שירות -יש עבודה. מורות לעברית -ישנה רוויה מסוימת..אין הרבה בתי ספר יהודיים,אך תמיד קיימת האפשרות לעבור ללמד בבית ספר ציבורי לאחר השתלמות של שנה.רופאים/אחיות ישנו מחסור,אולי לא בעיר הגדולה..בעיירות שמסביב נזקקים להם.אינכם יכולים לצפות "לרדת מהמטוס" ולקבל עבודה.יש לעבור השתלמויות שאחת מהן המעצבנת ביותר נקראת "ניסיון קנדי". לאנשי ההי טק ישנה בעיה.קנדה אף פעם לא היתה "חזקה" בזה.טובי המוחות "עברו" לעמק הסילקון בתקופה הטובה וכרגע השוק מוצף.באם תהיה לכם הזדמנות נסו אפילו בהתנדבות לעבוד,זו לא השפלה,אלא מחקר השוק.נכון? והמבין יבין..

זה לא אותו דבר

אנשי היי טק ומומחים אחרים שהקדישו הרבה מאד שנים ללימודים והתמחות מצפים לתמורה עבור כל ההשקעה הזו. באופן אירוני, דווקא העסקתם הכי מסובכת כי היא תלויה בהרבה מאד גורמים (הם בקודקוד הפירמידה) ומספיק שאחד מהתנאים יחסר שלא יתקבלו לעבודה. לרוב יש להם גם הרבה פחות גמישות כי הם מומחים בתחום מאד צר.

מעניין מאוד

בתור אחד שלא גר בקנדה אין לי אפשרות להתייחס למרבית הדברים שאמרת. עם זאת, אני מסכים עם ההבחנה ש"כל מי שמבקש לעבור לקנדה הינו משטח ההיטק". מה לעשות, שבמדינת ישראל, שמפארת (במיוחד בימים אלו) את המדע ואת חלוצי החלל, אבל מתגמלת כספית בחורי ישיבות טפילים תוך העמסת מיסים יתרים על המגזר העובד (שמה לעשות, הייטק הוא חוד החנית שלו), הרבה מבחורינו המצויינים שפקעה סבלנותם מהבינוניות מעוניינים לעבור למדינה מתוקנת. האמת היא, שלא בדקתי את מדיניות שלטונות ההגירה הקנדיים, אבל את חושבת שאינסטלטור היה עובד את מכסת הנקודות הנדרשת על ידי השלטונות על מנת לאשר ויזת הגירה?

nehama horvitz

New member
אנשי שירות..

שלום. לא ביררתי במשרדי ההגירה.קיים צורך רציני בפועלי בנין מקצוענים שקראתי בעיתון ש"מייבאים" אותם מדרום אמריקה.מכיוון שתנופת הבניה גדולה הרי שבעלי מקצוע נדרשים.באם מישהו המשתייך לקטגוריה שציינתי קורא..מדוע שלא תבוא לביקור מסגרת אני בטוחה שמציאת עבודה לא תהווה בעיה.

alon114

New member
יש הבדל במיקום

טורונטו זה לא מונטריאול וונקובר היא לא קלגרי. אין תחליף בקנדה להיצע העבודה בטורונטו ויש מהגרים שעבורם קנדה היא רק טורונטו. אני גר בוונקובר ואני מאוד אוהב את המקום - עיר פשוט מקסימה, וגם החורף בה לא קשה יחסית לשאר קנדה. אני גר באזור עם הרבה סטודנטים ודיי במרכז העניינים. בגדול, הקנדים שאני פגשתי מסבירי פנים. גרתי גם שנתיים בארה"ב וגם שם היה טוב. אני לא מבלה את יומי בהשוואות מי היה יותר נחמד. איכות החיים בקנדה גדולה בהרבה מזו שבישראל - הרי משם היגרנו, לא?

Steppenwolf

New member
I think it´s more age and family

Than geography. I think that many people would have wanted to move to the States but don´t want to go again through the moving trauma. For younger people without children this is easier.

מסכים איתך

לגבי החלטה על מעבר בפועל. הכוונות כן יכולות להיות תלויות גם במיקום. אני חושב שגם מי שגר בעבר בארה"ב יותר רוצה לחזור בעוד אחרים פוחדים מארה"ב. אני מטורונטו ומאד אוהב את העיר. העיר היחידה בקנדה בה אני מוכן לגור.

Steppenwolf

New member
U of T

U of T(ornto) is not so much better than York U of T(el Aviv) is as least as good as both of them But it is really very hard to compare a whole institution because naturally there are level differences between departments. Besides, there are different factors weighted for purpose of comparison. Quality of faculty, quality od students, quality of programs, etc.

Steppenwolf

New member
Technology Trivia

Alexander Graham Bell was born on March 3, 1847 in Edinburgh, Scotland. Most of his work on the telephone was conducted in Boston, MA. In his later days he bought an estate in Nova Scotia where he experimented with airplanes. Bell died in Baddek, Nova Scotia, on August 2, 1922. Those interested in history anecdotes will be intrigued by the fact that telephone was actually invented independently by two men working in the United States, Elisha Gray and Alexander Graham Bell. Incredibly, both men filed for a patent on their designs at the New York patent office on February 14, 1876, with Bell beating Gray by only two hours!

sweet pita

New member
טוב עכשיו אני כבר לגמרי מבולבלת

מצד אחד באתר של "המצאות קנדיות" רשום אלכסנדר בל כממציא קנדי... מצד שני באתר על הביוגרפיה שלו ברור שהוא סקוטי שחיי רוב חייו בארה"ב אז למה הוא נחשב ממציא קנדי??

Steppenwolf

New member
Nonsense

They call even the Television a canadian invention. Tough I can´t deny this Canadian invention that changed the world: Potato Digger invented by Alexander Anderson in 1856 And before you´re after my neck, take it easy fellows, that´s intended to be funny, not a national assault on Canada

Torontonian

New member
NOT true..there is a H U G E

difference between the two York has a VERY small sciences program, and is more geared towards undergraduate programs (it gives generous scholarships to undergraduates, while U of T does NOT), and U of T is V E R Y tough on undergraduates, so it does NOT allow peofs to give high grades, to the point where it simply forces them to mark DOWN the class, so a certain percentage is force to fail. My daughter studied in BOTH universities, and I have friends who teach both, I have no idea where you got your information from, but it is grosely misleading, pleas do NOT say things you are not sure of BTW, there is Canadian universities grading published every year. U of T is first, while York is somewhere like eight-nine

WG

New member
דירוג

בדרך כלל אני לא מתערב בדיונים אבל כשאני קורא כאלה דברים, זה קצת מקומם. למען ההגינות אציין שאני מרצה באונ´ יורק ולכן כל אחד רשאי לחשוד באובייקטיביות שלי כאוות נפשו. אין שום דרך להשוות שתי אוניברסיטאות ברצינות וזה גם לא רלוונטי. כל הדירוגים האלה נועדו למסעות יחסי ציבור בלבד ואף איש אקדמיה לא מייחס להם חשיבות. למשל, גם בוואטרלו, גם במק´גיל, גם בווסטרן וכן, גם באונ´ טורונטו המהוללת יש מחלקות שהן ממש דפוקות. אז למה עוזר הדירוג הכללי של האוניברסיטה אם את/ה באחת המחלקות האלה? סתם דוגמה. עם כל הכבוד לבת שלך, זה שהיא למדה בשני המקומות עוד לא מסמיך אותה לערוך השוואה מדעית. בכל מקרה אם מקום ראשון ואם שמיני, מדובר בשתי אוניברסיטאות בינוניות שאינן נכללות אפילו ב- secon tier של האוניברסיטאות הטובות בצפון אמריקה כך שממש לא משנה 1-10 בדירוג הקנדי שציינת. ואגב, לא הבנתי מה הקשר של המלגות לכל דייסת הנתונים הזו?

tricia

New member
עכשיו הבת שלי באמת תתפגר..

היא סובלת כמו מפגרת בUOFT (מרצים מנוכרים, סטודנטים סינים מופנמים, ) עובדת קשה ביותר בשביל ציונים סבירים....(כשבהרבה אוניברסיטאות אחרות החיים הרבה יותר קלים... ואתה אומר שזאת כולה אוניברסיוטה שנחשבת לבינונית...מסכנה: לא ללמוד בקנדה?

WG

New member
אני מקווה שלבת שלך שלום ../images/Emo2.gif

בואי נעשה קצת סדר בעניינים. אם היא רוצה לעבוד עם התואר הזה בקנדה, אז זו האוניברסיטה הכי טובה בה היא יכולה ללמוד. רוב המעסיקים הקנדים חושבים כמו "טורונטואי". אם היא תרצה להמשיך לתארים גבוהים יותר היא תופתע לגלות שאף אחד לא מתרגש מהעובדה שהיא למדה ב- U of T. אפילו לא ב- U of T עצמה. יש בצפון אמריקה כ- 10 עד 15 אוניברסיטאות שנחשבות ל"עלית" כי הן שומרות במשך שנים רבות על הצטיינות בכל התחומים. אלה כוללים את הרוורד, סטנפורד, MIT, קורנל וכו´. מתחתן יש קבוצה נוספת של 30-40 מוסדות שהם טובים מאד אך מסיבה זו אחרת לא יכולים להחשב (עדיין) לעלית. יש הסבורים שווטרלו משתייכת לרמה הזאת אך היא ממוקדת רק במקצועות הטכנולוגיים. במה שאנחנו קוראים ה- third tier יש 50-60 אוניברסיטאות שהן בסדר גמור אך לא באותה ליגה. אוניברסיטת טורונטו היא בקבוצה הזאת אך כך גם יורק, מקגיל, UBC. לא אהבתי את ההערה שלך לגבי הסטודנטים הסינים שהם מקור לסבל כביכול.

Dry Martini

New member
לא חוויה ייחודית

כולנו למדנו מאד, מאד, קשה אם כי לא הייתי אומר "כמו מפגרים". לכולנו היו מרצים שאהבנו יותר ושאהבנו פחות. כולנו נתקלנו בסטודנים אחרים יותר פתוחים ויותר מופנמים ולאו דווקא קשור במוצא. ולא, לא כולנו עברנו חוויות המוזכרות ב- U of T. כאלה הם חיי הסטודנט.

Torontonian

New member
WG, you make me smile… yeh, right…

They are all the same…keep dreaming Ask U of T Profs, about the marking policy! THEN tell me the story. Now I happen to both be a father of a student who studied in BOTH universities (sciences), and have friends who teach in both. They tell me a very different story. Now when a student gets 100% in molecular chemistry test (NO remarks, no mistakes),and the Prof. “marks down” to 85%, and the rest of the class lower then that, it is C R U E L my friend… and brutal. This is U of T… and it happened with my daughter (who is finishing her thesis this year in Western, BTW). The answer was- this is the rules as they were forced on staff by the university. And they cause as a result a very tense atmosphere, a very competitive one, whereby students refrain from making friends & socializing, and work around the clock in order to achieve a grade that will allow them to reach graduate school. While it is fairly easy to do so in York, it is V E R Y tough to do in U of T… I am not the only parent with this experience in this forum, apparently. As for grants, they are part of the whole picture… u of T is geared towards graduate students, and now grants PhD students full scholarship, while BA & BSc get nothing… The reason? They view themselves as prestigious enough to draw as many first-degree students as they can take (and the cream of the crop..), while York has to offer generous entry-level scholarship in order to dray first class students (in science, at least). Yes, it says a lot about the university, like it or not.

WG

New member
נורמליזציה של ציונום

התופעה שאתה מתאר נקראת נורמליזציה של ציונים שנועדה להתאים את הציונים להתפלגות נורמלית (עקומה גאוסיאנית). זה אמצעי סטטיסטי פשוט מאד שמשתמשים בו מדי פעם כדי לקבל עקביות בציונים. זה נובע מקושי המבחנים שאינו אחיד משנה לשנה (בלתי אפשרי מבחינה מעשית) כמו גם איכות ההוראה שאינה זהה ממחזור למחזור ומכתה לכתה כשכמה מרצים מלמדים אותו חומר. זו פעולה שנעשית למשל גם בבחינות הפסיכומטריות ולא רק באוניברסיטאות. אני מצטער לשמוע על החוויה הקשה שעברה הבת שלך בשלוש אוניברסיטאות שונות אבל זה עדיין לא מאפשר הכללה על המוסדות הללו שמעמידעם מדי שנה אלפי בוגרים.

Torontonian

New member
Yes, I know the reasoning, but

the fact is York students never complain of such practices, care to tell us why My daughter looked at similar classes in both universities, and found out U of T ones where far more demanding, and include more matterial covered (this was in Biology mind you)So in her mind, there are differences between the schools. Her current school, Western, is equal to York in this matter, BTW No, she does not complain about the whole system, just about U of T

למעלה