משאל עם

משאל עם

ברוח הבחירות הקרבות בארץ, חשבתי לערוך משאל קטן. תהיתי כמה מהאנשים שהיגרו לקנדה באמת רוצים להשתקע בקנדה. אני שואל מכיוון שידוע לי על די הרבה אנשים המחכים לקבלת אזרחות כדי לעבור לארה"ב "לא שקנדה רע אבל בארה"ב האקלים יותר נסבל". שמעתי ממהגרים אחרים שהם רוצים לקבל את האזרחות ("שיהיה") ויום אחרי קבלת הדרכון הקנדי לחזור לישראל. אותי זה מסקרן. האם עוד מישהו הקדיש מחשבה לנושא ורצה להביע דיעה?

tricia

New member
הקול שלי: נשארת בקנדה.

אני רוצה להשתקע. החורף לא מפריע לי.... שנים חיפסתי שלג באוירופה על מנת לגלש. עכשיו יש לי אותו מתחת לאף...(רק שלעשות סקי זה עסק יותר יקר בהשווה לאירופה...) ארה"ב מפחידה אותי. נראת לי מקום עלים, מופרע ומלא בעיות חברתיות שלא קוסמים לי לחלוטין.בקיצור שלוות קנדה מתאימה לי...

yaniv zohar

New member
I definately support you on that on

i´m with u on that one... where r u living in canada? i live in Brandon, Manitoba - know where that is? r u studying here? would u like to stay in touch? Take care, all the best, Yaniv.

xrouge

New member
זה נחמד שיש את האופציה

עם אזרחות קנדית, להתקבל ביותר קלות לעבודה בארה"ב, במשכורת יותר גבוהה (גם אחרי כל המיסים והוצאות הבריאות). לא חייבים לממש - אבל פתאום מתפנה משרה מפתה בדרום? בכל מקרה, אזרחות אפשר לבקש רק אחרי 3 שנות שהיה ועוד שנה לפחות המתנה, שלא לדבר על המבחן.

אם זה מסקרן אותך,

יש לי אתר מעניין בשבילך: www.sakran.co.il שם אפשר לעשות סקרים ומשאלי דעת קהל. (גילוי נאות: אני מבעלי האתר הזה)

Dry Martini

New member
לארה"ב, ללא ספק

לא מזג אוויר ולא רמת חיים. פשוט נמאס לי מהשחצנות משוללת כל יסוד של הקנדים. האמריקנים לא פחות צבועים ובטח לא יותר צנועים אבל לפחות הדימוי העצמי שלהם נרכשה בזכות ולא הכל פרי דימיון. אני מתנצל מראש על הקיצוניות אך כך אני מרגיש.

Dry Martini

New member
אל תבין אותי לא נכון

החיים בקנדה טובים מהחיים בישראל מכל בחינה אפשרית. זו לא טעות להגר. יחד עם זאת, הקנדים חושבים שהם ממש מתת האל למין האנושי. בהתחלה תתקל בקטע הזה של "Canadian work experience" שאפילו לא יתנו לך סיכוי כי מבחינתם אתה בהכרח נחות. אם שרדת את זהשתלבת, אז יש לך רק שתי אפשרויות: או שתתחיל לחשוב כמוהם או שבשלב כלשהו ימאס לך הקרקס הזה של "אוי כמה שאנחנו נהדרים".

רגע רגע

והאמריקאים לא בטוחים שהם נזר המין האנושי? חיית בארה"ב כדי להשוות אותם לקנדים? לדעתך הקנדים באמת עם האף למעלה הרבה יותר מהאמריקאים?

Torontonian

New member
You are gravely mistaken...

and remind me of the blind men & the elephant story, your impression on Canadian is based on a very narrow impression, and not long experience with meeting thousends of Canadians personally Now put yourself in their shoes, and you discover you have to use the very same methods in hiring staff for your busines.It is simply out of experience, not some whim Now I can tell you out of my personal experience with many thousend of Canadians with all parts of the country, and with knowing Americans for many years (most all my family is American)The Canadians are V E R Y nice people, not arogant at all, and very friendly as well, they are more open to people from other backgrounds then the Americans, in my experience I Find Canada a much more friendly place to live in then the US, more caring place, with far less crime rates, good schools, good support system for the less fortunate(which is almost non existing in the US) and all which makes life more stable, and less tense My American relatives who visit us here always envy us, for a reson

Dry Martini

New member
תודה שהארת את עיניי

אני רואה שאתה כבר חושב ומדבר כמו קנדי ממוצע (נתעלם מהשגיאות באנגלית, קורה). מאיפה אתה יודע אבל כמה זמן אני בקנדה וכמה קנדים פגשתי? הקנדים אכן חביבים ומנומסים. רמת החיים בקנדה טובה אם כי לא חסרות בעיות. האם לעבור מישראל לקנדה? כן ובלי לחשוב פעמיים! האם להעדיף אותה על פני ארה"ב? זה באמת עניין של סדר עדיפויות אישי. אותי אישית מרגיזה הגישה שלהם ואני לא מוכן לקחת חלק במשחק. כאומה, התרומה הכי חשובה של קנדה לאנושות זה Bob & Margaret (שגם היא החלה באנגליה אם אני לא טועה). אז על מה בדיוק מבוססת השחצנות שלהם? לאמריקאים לפחות הייתה תרומה אדירה לעולם. תרומה בפוליטיקה (הדמוקרטיה המודרנית) במדע ובתרבות. אם הם מתרברבים, לפחות יש להם איזה כיסוי. בינתיים נחסכה ממני ההשפלה שהייתה מנת חלקם של רוב ידידיי המהגרים בקנדה שלא קיבלו תפקידים מתאימים להם מכיוון שהשכלתם מאוניברסיטאות "נחשלות" כמו הטכניון ואוניברסיטת תל אביב ולא מוסדות מופת כמו ריירסון, סנקה וסנטניאל. ניסיון אמרת? הצחקת אותי. אני מכיר מטומטמים מוחלטים, אבל באמת בלטות בתפקידים בכירים בחברות קנדיות (ילידי קנדה, אלא מה?) בעוד ידיד טוב ישראלי, מהנדס אלקטרוניקה מבריק עם תואר שני וניסיון בחזית הטכנולוגיה עובד כבר שנה כטכנאי פס ייצור. זה כזה בזבוז שבא לי לצרוח לקירות. לא ציינת במה אתה עוסק אך בתחום התוכנה מצב המו"פ בקנדה "על הפנים". רוב חברות התוכנה הקנדיות הן קבלניות משנה של חברות אמריקאיות ששולחות לכאן פרוייקטים שוליים להורדת עלויות. רק רמה אחת מעל הודו. אבל כל קנדי שתשאל (בעצם גם אם לא תשאל) ישמח להרצות לך ארוכות כמה שקנדה מדהימה. לצחוק או לבכות? זה תלוי באדם. קנדה היא בסדר אבל לא יותר מזה. יש מקומות שאני מעדיף לגור בהם וברגע שתהיה לי האפשרות, אכן אממש זאת. ולסיום, אם המשפחה האמריקאית שלך כל כך מקנאה בך אז הם מוזמנים להצטרף, נדמה לי שנאשר עוד מקום אחד או שניים בשבילם בטורונטו. עוד לא מילאו את העיר. אם הם לא באים, אז הייתי אומר שזה לפחות מרמז על משהו.

מני קור

New member
True for Canada and for most

other countries, including Israel. It is enough to look at the Russian immigrants who were brain surgeons and chemical engineers in their homeland and how they are reduced to the level of sewage cleaners in Israel.

Dry Martini

New member
זה יכול להסביר

למה כל כך הרבה משפחות מגל העליה העדיפו לרדת די מהר מישראל.

drz400e

New member
לא רק בארץ

אני מכיר מהנדס מוכשר, רוסי, שעובד כשליח פיצה. וזה עצוב, כי זה אומר שגם פה מפלים זרים,מהגרים,שונים.בישראל זה ברור ועצוב, וחלק מזה שאנחנו לא שם כנראה. אולי לכן כואב לנו כשאנחנו רואים דברים שמזכירים לנו את זה כאן?אולי אנחנו רגישים יותר לנושא כיון שבאנו ממקום שהאפליה והשחיתות מחלחלים בו לכל פינה? דבר אחד יאמר לטובת המנגנון הקפיטליסטי. אם אתה יכול לעשות למערכת כסף, לא משנה מאיפה אתה,כמה אתה יודע לבטא aye נכון בסוף כל משפט, ואם אין לך נסיון אמריקאי. עבודה תהיה לך.המנטליות האמריקאית גם שונה ומיוחדת למקום, אז למה שם מעולם לא שמעתי על "נסיון אמריקאי"?הטיעונים של טורונטאיאן היו צריכים להיות תקפים באותה מידה שם.אבל משום מה המציאות לא מאשרת אותם. למה ,אבל באמת למה אני צריך נסיון קנדי??? האם שפות התכנות שאני יודע שונות כאן? עבדתי שעות ארוכות והפקתי המון בכל מקום עבודה שהייתי בו,האם המוסר עבודה שלי נמוך?מה יתן לי בדיוק נסיון של חצי שנה בסופרמרקט,או כנהג משלוחים שיתיר לי לעבוד במקצוע שלי בחברה קנדית??? לא ברור, ולחלוטין לא הגיוני.

Torontonian

New member
Thanks guys for your input, I under

Your points, simply because you have personal experience in these fields. I am self-employed, and fairly successful, so naturally I do not experience your disturbing situation. But nevertheless, I deeply sympathize with you, and know people with similar experience. I know a lady who came here from Moscow some 10 years ago. She has masters degree in science, and experience in computers. She could not find a job, bought a franchise of coffee shop, was frustrated by the hard work and less then expected income, sold the business, got a job in computers, and two weeks ago, lost the job. Her husband lost his job a month ago, so they are very stressed, although they have means to survive for a while with no income. Now these types of stories are occurring here as well, although they are far more rare then in Israel, I understand. Yes, maybe asking for “Canadian experience” is illegal… (But preferences can not be legislated, remember?) But I do not see it as any different then the Israeli attitude towards highly educated immigrant. (Remember the story of Prof. Mardy, the dermatologist?) But that does not make Canadians “arrogant”. I find them very nice (on average, yes…)and friendly, and usually treat you fairly. Sure, with 43% of the population in Toronto area “immigrant population”, you can understand both sides of the argument. But put YOURSELVES in the employer’s shoes, and see if you do it any different. I for one do not think I would do it differently, and while hiring people, I would prefer an Israeli with equal qualifications on other…simply because we have one more language in common, and closer mentality & background, and I can evaluate the value of certification better. That’s life my friends… and more often then none, it is unfair, granted. As for foolish infuriating remark, Dudu, please note the arrogant remark made here as of my “bad English”… (Just because I typed fast & did not check it or re-read it). By the way, I spoke English at home in Israel, and all my family lives in the US. I was used in part by the army as “ front man”(like Ktzin kishur”) in times when foreigners came on official visit to Israel. The reason was… my (bad) English…… Now I refrained from making a remark on the topic, in order not to further infuriate the situation, but do not blame me for uncivilized behavior.. I am not the correct address … Take care!

drz400e

New member
צודק ,אין מה להגיד

ההערה על שגיאות הכתיב היתה לא במקומה(והזכירה לי ימים פחות טובים שזכורים לרבים ממשתתפי הדיון פה). חוץ מזה, הרבה אין לי מה להגיד. אני גם חושב שאלי הם החיים, ואם אני בוחר במדינה הזאת אני צריך לחיות עם זה. לאהוב את זה? לא. וזה גם ימשיך להפריע לי. בנתיים אני עסוק באיך להתמודד עם זה, ובמחשבה שכשאני אהיה מעסיק, נסיון קנדי לא יהיה חלק מהדרישות.. אני גם באופן קבוע משתדל דוקא לראות ולנצל דברים כאלה. שוב , בהנחה שאהיה מעסיק בעתיד(הקרוב,אני מקווה), אני רואה רק מאגר גדול של עובדים מוכשרים,שאולי אין להם נסיון קנדי,אבל כן את הנסיון שאבקש. ההפסד של מעביד מפלה יהיה רק רווח לי.

Dry Martini

New member
ההערה הייתה עניינית

ולא הקנטה! לא מדובר בשגיאות כתיב אלא שגיאות דקדוק ואוצר מילים. שום דבר פחות מאנגלית מושלמת מצופה ממי שמתיימר להכיר את החיים בקנדה בצורה כה החלטית. הכרת המקום לא יכולה להיות יותר טובה מהכרת השפה במקום מכיוון שהשפה היא תנאי חיוני (אך לא מספיק) לחקר היבטי החיים והחברה. יחד עם זאת אני מתנצל אם השתמע באופן פוגע.

Torontonian

New member
You are very welcome, only let me r

remind you that as foreigners we ought to expect locals to question our credentials, just like we do to newcomers in Israel. I also graduated Tel Aviv University, and can tell you there are many who did not do great job there, and graduated, while others worked hard, and were very capable. So judging the level of universities is a tricky thing. Only from my daughter’s experience I can tell you that York is easier then Tel Aviv U, while U of T is far tougher. Yes, Canadians have the right to be “arrogant”, no less then you have the right to be so in Israel. Canadians have done quite a lot for the size of the population. Science here is very advanced, and many developments have taken place here. Many medical breakthroughs have been done here, including the discovery of the insulin, and of the telephone (Bell was Canadian, remember?). Canada has manufactured huge amounts of machinery & aviation technology, and many trains in North America & Europe are Canadian developed & manufactured. The fact Canadians are not boasting day & night does not mean they have nothing to boast about… You are bitter, for personal reasons. I understand it, only view it as a grave mistake, since you adopt a vary narrow point of view. Yes, it is cold here, but warmer then 13 US states, remember? Does Canada make it easy on immigrants of all ages to come from the US? I do not think so…and you know it, so your remark is clearly out of touch with reality

Sundancer

New member
אני לא מבין למה זה מפריע לך

הוא בסך הכל הביע דיעה שהוא אישית מעדיף לחיות בקרב אמריקאים מאשר בקרב קנדים. הוא גם נתן כמה נימוקים לגיטימיים לדעתי (למרות שאני אישית החלטתי דווקא להישאר כאן). בנוסף, כל מה שאתה אומר נכון אבל אינו מחפה על העובדה שלקנדי מלידה או מהגר וותיק יש סיכוי יותר טוב למצוא עבודה עם כישורים זהים מאשר למהגר חדש, וממש לא משנה מה הסיבות אלא התוצאה. המצב בפועל שהוא מציין, שגם אני נתקלתי בו אגב, הוא יותר גרוע: מעדיפים קנדי עם כישורים פחות טובים על פני מהגר עם כישורים יותר טובים. מי שנפגע מזה הם גם המהגרים אבל גם החברות עצמן שמגייסות אנשים פחות טובים מהשיקולים הלא נכונים. האמריקנים דווקא הרבה יותר חכמים בעניין ואני יודע בוודאות שאפילו בימי מיתון אלה חברות אמריקניות מגייסות באופן פעיל בישראל ומוכנות לטפל בכל הבירוקרטיה המורכבת והיקרה של ויזה לארה"ב כדי להנות מכוח האדם המשובח שקיים בישראל. בקנדה מגישים להם את אותם האנשים על מגש כסף והחברות אומרות "לא תודה". עובדה.

מבחינתי זה אחד הדיונים המרתקים

וכל מה שנאמר בו הוא כמובן דעות אישיות. כך שאין צורך להיעלב. בתור אחד שממתין לאישור בקשת ההגירה שלו, אני מרותק ממגוון הדעות שחולפות כאן (ומצטער שיותר אנשים לא נוטלים חלק בדיוק ומספרים על חוויותיהם ודעותיהם). הייתי מעוניין לשאול - אם אפשר - את כל מי שנטל חלק בדיון, היכן בקנדה אתם מתגוררים? האם ייתכן שהשוני בתשובות נובע גם מהשוני במקום המגורים?

למעלה