מרק"ם ערעור

מרק"ם ערעור

שלום לכולם
ומזל טוב לכל המתקבלים:]
לצערי כנראה שקיבלתי ציון מרק"ם נמוך כך שאאלץ לדחות את לימודי הרפואה בשנה.
מה שמבאס אותי היא התחושה שממנה יצאתי במרק"ם. יצאתי בתחושה טובה. אני אפילו אתיימר ואומר מעולה. הרגשתי שניתחתי כל מקרה לפרטי פרטים. הפעלתי שיקול דעת. הייתי כנה. התייחסתי ברגישות למציגים בסימולציות. בקיצור הייתי בטוחה ששנה הבאה אני בלימודי רפואה..
אני עדיין לא יודעת את ציון המרק"ם שלי (כי כבודו של מאל"ו טרם פירסם ציונים ואפילו לא שלח למייל כפי שהבטיח)
אך זהו לא פוסט מרמור (מופתעים??)
רציתי לשאול.. האם יש פה מישהו שערער בעבר על מרק"ם? הבנתי שבודקים את המבחן בצורה רוחבית- ז"א מתוך 8 החדרים בוחרים רק כמה וביחס אליהם משווים. האם ערעור יגרום להם להביט על מכלול החדרים?
אשמח להתייחסות. ואפילו אם לא ערערת ויש לכם על זה ידע יותר מאשמח לקבלו.
עם מאל"ו כבר דיברתי והם די מה שנקרא מסתוריים..

בהצלחה לכולם.
ונתראה מתישהו בלימודים, או בהתמחות :]

Ayachii

New member
אני ערערתי שנה שעברה על מרקם

יש אופציה כזאת באתר של המרכז הארצי.
את לוחצת על לינק, משלמת להם איזה 50 ש"ח והם בודקים את הערעור שלך.
הקטע הוא שהם בסה"כ בודקים שכל הנתונים הוזנו כמו שצריך למחשב, אין להם יכולת לחזור רטרואקטיבית ולבדוק האם משהו השתבש בבדיקה עצמה של המבחנים שלך (בכתב או בע"פ).
ממליצה לך בכל זאת לעשות את זה, רק בשביל השקט הנפשי ושתדעי ש"עשית כל מה שאת יכולה", ומאחלת לך אפילו שזה יעבוד ושהם באמת עשו טעות בלהזין לך את הציונים!!!

madee32

New member
הי

בשנה שעברה ניגשתי למרק"ם ויצאתי עם תחושה לא רעה ולא כל כך טובה חשבתי שיכול להיות שאקבל ציון סביר , הייתי מאוד כנה איתם הייתי אמיתית והציון היה הפתעה ! כן קיבלתי 184 , ערערתי אבל בערעור הם לא בודקים שוב את התחנות פשוט בודקים אם הציון הזה שלך או לא
החלטתי שאני לא רוצה לגשת למרק"ם עוד פעם ויכול להיות שאני מתאימה יותר למו"ר , אני לא קיבלתי ציון גבוה השנה והציון הוא גבולי אני מחכה בסבלנות
בתכלס הרבה מועמדים שניגשו למרק"ם קיבלו מכה ועברו טראומה , אין מה לעשות אלו החיים וזה לא אומר שמועמדים אחרים הם יותר טובים מאיתנו
נכון את עכשיו מאוכזבת וקשה לך לקבל את זה אבל לא צריך להיתקע בעבר להיפך את צריכה לעבוד על עצמך ללכת עם הגישה הנכונה לא להסתכל למבחן הזה כמבחן אישיות אלה עוד מבחן שאני צריכה לעבור ,לכן לדעתי תנסי לשכוח למרות שקשה ותיגשי השנה הבאה עם יותר מוטיבציה אבל כן לצפות לכל האפשריות ( כנראה ניגש ביחד)

PantherettePitz

New member
ענו לך לגבי ערעור

אז אני לא אחזור על מה שנכתב.
&nbsp
אני כן רוצה לומר שלפעמים החוויה הסובייקטיבית של מועמד מיום המיונים היא מטעה. הסיבה היא שדווקא אחרי שמתכוננים והופכים למכונת סימולציות וניתוח דילמות, לפעמים מפספסים דברים שדווקא הם אלה שנבדקים באותה סיטואציה. זה קורה גם למי שיושבים וחושבים טוב-טוב על סיטואציה מתאימה לכל שאלת ביוגרפי שלא תהיה, כזאת שמוציאה אותם אנשים טובים, אלטרואיסטים ומצילי חתולים בשעות הפנאי, אבל מפספסים את העובדה שבוחנים אותם על היכולת לנתח סיטואציה בצורה איכותית ושמה שהם בחרו לא משאיר הרבה מקום לזה. אותם אנשים מאוד מתאכזבים כשהם מקבלים ציון שלא הולם בעצם את האדם המופלא שהם (או זה שהם בחרו להציג במבחן).
אני לא מתיימרת לדעת בדיוק מה המרכז הארצי בוחן בכל תחנה או שאלה, אבל אני כן יודעת שכנות ופירוק כל דילמה לכל אלמנט שבה זה רק חלק מהעניין. בהנחה שאין טעות בציון, אין לי או לאחרים פה דרך לדעת מה היה אצלך במרק"ם ולמה הבוחנים בחרו לתת לך ציון נמוך משחשבת שהגיע לך, אבל ההצעה הראשונית שלי היא לחשוב על דרכי ההתכוננות למבחן שהתמקדת בהן ולנסות לראות מה אולי פספסת ואיך עוד אפשר להכין את עצמך לסיטואציות שעולות במבחן הזה.
&nbsp
בכל מקרה, ולא משנה מה יהיה הציון בסוף, תזכרי שאם את מספיק רוצה את זה את תהיי רופאה, והציון הוא רק מספר שנתנו לך אנשים שראו אותך לכמה דקות ולא הראית להם מה שרצו, ולא ציון לאופי שלך.

תודה רבה!!

תודה לכל העונים. עירערתי ולו רק בשביל ההרגשה.
לגבי המבחנים עצמם.. אני אכן מאוכזבת אבל אני לא חושבת שהמבחן הזה מייצג את האישיות שלי או של כל אחד מהמועמדים (יש קו"ח שלמים שעומדים מאחורי כל אחד..). יש לי מה לומר עליו אבל כבר יש פה פוסטים רבים בארכיון וגם כאן שמדברים על טיבו אז אחסוך בחפירות :)
וכמו רבים וטובים אני יודעת שאם לא עכשיו אז שנה הבאה.
כי כמו שנאמר, " אין חכם כבעל ניסיון". ובאמת אולי כדאי לנתח יותר איך לגשת ומה לעשות ומה פספסתי. כמובן!
בסופו של דבר אני באמת מאמינה שאם מישהו רוצה להיות רופא (ויש חיידק כזה. ואין איך לטפל בו) הוא יהיה.

בהצלחה רבה למתקבלים.
ולמועמדים של שנה הבאה. :)

mahmoud212

New member
בקשה

קודם כל גם אני עברתי טראומה במרק״ם השנה, יצאתי עם הרגשה טובה מאוד אך הציון הפתיע אותי, אין מה לעשות, כך זה מרק״ם, ומעניין אותי מה הם באמת רוצים מבן אדם בן 19 שיהיה כדי להתקבל לרפואה!!!!
אני מבקש ממך (אם תוכלי) להודיע לי מה יקרה עם הערעור והאם התוצאה שלו אומרת שזה מומלץ לשלוח ערעור...
תודה מראש..
ובהצלחה:)

jack1237

New member
לכל מאוכזבי מו"ר ומרק"ם

אני אישית חוויתי אותה חוויה 3 פעמים נבחנתי במרק"ם פעם אחת ו מו"ר 2 פעמים ועדיין הציון שלי גבולי ואני מודע שמדובר בתהליך לא סטנדרטי ואינו אחיד ואני בטוח אם הייתי נבחן ביום אחר הייתי מקבל ציון אחר לגמרי , בנוסף לכך שמדובר בזמן קצר של 10 דקות לתחנה שהמראיין לא יכל להכיר את האישיות שלי או כל המשתנים שלטענתם הם בודקים ואין שום בקרה בתהליך שזה תהליך שהוא מאוד חשוב וקריטי לכל המועמדים שמתבצע פעם בשנה !!! . לכן אני היגשתי הפעם פנייה לציבור ומקווה שכל מי שרוצה לשנות את שיטת ההערכה זו יעשה זאת גם ואפילו אם הפנייה שלי לא תעזור אני הולך לכיוון תביעה משפטית

ronenronen68

New member
אל לך להיות מאוכזב, זאת השיטה עד שלא נהיה רופאים לא נשנה דבר

תשמע, אני לא יכול אפילו להתחיל ולהסביר כמה שיטת המיונים היום מטומטמת וכל מטרתה הוא אך ורק העמדת פנים לציבור כאילו שהפקולטות "בוחנות גם משתנים לא קוגנטיבים", מה גם שגוזרים עלינו אחלה של קופון על הדרך. בפועל אם יש לך ממוצע בגרויות 118 ופסיכומטרי 790, אתה תתקבל לתל אביב ולעברית גם עם חרא של מו"ר (לא 160 אבל נמוך). אבל זה אחלה טייטל לומר "אותנו לא מעניינים רק הציונים".

מה תאמר על כך שבן אדם בשנה אחת עף מראיון ראשון בב"ש, ובשנה שלאחר מכן מתקבל?
יושבת ראש ועדת קבלה באוניברסיטה העברית אמרה בדיון בכנסת ב-2007, כי לא יתכן שמבחן אישיות ישאל שאלות שונות וע"י מראיינים שונים.
מה תאמר על אדם שמשפר מור מ-163 ל-231 תוך שנה?

התשובה לצערי היא אחת, לשחק את המשחק. הסיבה היחידה שיש לי השנה סיכוי להתקבל הוא בזכות העצה הכי טובה שקיבלתי לגבי המיונים, אל תהיה עצמך!!! תהיה מה שהם רוצים שתהיה.

כאילו שאני אטפל במחבל שאין לו ערך מודיעיני על פני אזרח שהוא פצע
כאילו שאני אקח את אחיין שלי לרופא ילדים פדופיל שעבר שיקום (כאילו שמישהו משני האנשים ששאלו אותי את זה היו לוקחים)

תכניסו לראש כמה שיותר מהר, מטרת המבחנים היא אחת, 1620 ש"ח ויצירת הילת יוקרה סביב מיון עפ"י "משתנים שאינם קוגנטיבים".
ראיתי כתבה אחת שמנתה יתרונות וחסרונות לפקולטות לרפואה בארץ. נחש מה היתרון המובהק של בן גוריון לדעת הכתב, "אחוז מתקבלים נמוך - דבר המעיד על יוקרה" מזל שמדד שנגחאי לא מחשיב את הראיונות בבן גוריון ליוקרתיים ודירג אותה אחרונה בארץ ביי פאר אחרי הטכניון ואת"א.

בכל זאת מעניין אותי, למה אתה חושב שאם היית עושה ביום אחר אז היה לך ציון שונה?

jack1237

New member
אני מאמין שאנחנו גם יכולים לעשות את השינוי

אני מסכים אתך לגמרי מדובר בשיטת מיון מטומטמת ואכן לפי דעתי השיטה הכי יעילה היא שיטת המיון של בן גריון ( רק הבעיה שם שהמראיינים הם מתנדבים ואינם מוכשרים היטב ) , בנוסף לכך אני מכיר הרבה אנשים שנכנסו עם ציון מו"ר 230+ והם נכשלו בהרבה קוסים והציונים שלהם בלימודים מאוד גרועים לעומת אנשים שציון שלהם היה גבולי והם מצטיינים בלימודים . אני מבין ונכנסתי לקורס הכשרה וידעתי שאכן יש תשובות נכונות אבל יתכן שאין לי מזל במבחן זה .
נכון כל מועמד משלם 1620 ואין בקרה על המבחן , אפילו הערעור לא מתקבל זה דבר לא הגיוני במבחן חשוב כזה .
פשוט כי בטוח שיהיו לי שאלות שונות עם מראיינים שונים עם סבב שיש בו מועמדים אחרים ולפי דעתי דברים אלו מאוד משפיעים על הציון .

ronenronen68

New member
בבן גוריון השיטה הכי גרועה שיש. יכולת לעשות הגרלה

במקום, והיית מקבל עקביות אקראית ברמה יותר גבוהה. ועוד השנה הכניסו ככלי מסנן את המבחן הממוחשב ולא נתנו לאנשים אפילו הזדמנות לראיון.
הייתי אומר שמור זה הרע במיעוטו. שם יש לפחות מעט שקיפות.
גם אם למראיינים בבן גוריון היתה הכשרה, עדיין לא היה מדד אוביקטיבי כאשר בראיון ראשון אני נשאל על דילמות וכלל לא מתעניינים בי, ובראיון שני שואלים אותי איך גל גדות במהיר ועצבני? אהבת? גל היקרה מצטער שהתאכזבתי ממותך בסצינת הסיום, תתנחמי לדעת שעקב כך לא אלמד רפואה בבאר שבע. (אני צוחק, ברור לי שהחלטתם התבססה גם על דברים נוספים כגון למה נפלתי מטייס, לך תסביר לרב קהילה וליועצת מכינות קדם אקדמיות מה זה צ'קים ושאין לזה קשר לאישיות אלא רק לטכניות).
לעניין 230 במור והצלחה בלימודים, אין קשר הרי מור במהותו לא בודק אינטיליגנציה -עפ"י הצהרת האוניברסיטאות- (האמת שהוא כן בודק כי בהעדר אינטיליגנציה לא תדע לשחק את המשחק שלהם) ולכן אין כאן סתירה.
תבין שהמבחן שלך נבדק באופן רוחבי, כלומר לעקביות ואמינות אין כאן שום קשר לציון (שתי תכונות שמאוד חשובות לרופא לדעתי האישית).

הסיבה שלא תעשה את השינוי כרגע היא, שכל גורם שתפנה אליו ישר יחשוד שיש כאן מניע אישי - לא התקבלת ולכן אתה...
הסיבה ששינוי לא נעשה עד כה היא, כי סביר מאוד שאחרי שתתקבל זה לא יבער בך באותה העוצמה

reutz7

New member
אגב, השיטה לא יעילה גם בעיני הבוחנים

דיברתי עם מישהי שראיינה במרק"ם לפני שנתיים. היא אמרה שהיא בחרה שלא להמשיך לעשות את זה גם בשנה שאחרי כי היא לא הבינה איך מצפים שהיא תדרג את המועמדים, ולא קיבלה שום פידבק או הכוונה בנושא. הרגיש לה רנדומלי מדי מכדי לקחת בזה חלק.

spdf

New member
בעיניי לא רופאים ולא מועמדים - סטודנטים צריכים להוביל לשינוי

ואסביר: מפניה שלי למרכז הארצי לגביי זה שהעיתוי המוגזם של המבחנים דופק שנה אחרי שנה אלפי סטודנטים שלא יודעים מה קורה איתם עד חודש לפני הלימודים (שלא לדבר על אלה שבהמתנה עד כסליו בערך) ניתנה לי תשובה פשוטה - "העיתוי הוא לבקשת האוניברסיטאות, שבונות את סכם הקבלה הראשוני רק לאחר ציוני הפסיכומטרי של מועד אפריל". במילים אחרות, מאל"ו הוא עבד נרצע של האוניברסיטאות, ומה שהן מבקשות הוא עושה בלי לשאול שאלות. ולכן, השינוי בעיניי צריך לבוא כדרישה מהאוניברסיטאות - ומי שמשפיע על האוניברסיטאות (לפחות בתיאוריה) הן א-ג-ו-ד-ו-ת ה-ס-ט-ו-ד-נ-ט-י-ם !!! (שלפחות בעברית, מתעסקות בעיקר במריבות בין תאים פוליטיים ופרופוגנדת בחירות מגוחכת במקום לדאוג לסטודנטים / מועמדים - אבל זה בהר הצופים, אני לא יודע איך האגודה של הפקולטה לרפואה, ויכול להיות ששם המצב שונה).
בכל מקרה, הסטודנטים צריכים בעיניי להילחם יומם וליל בחירוף נפש כדי לשפץ / למגר את המבחנים האלה. הרי בדיוק כמו שמשרדי אדריכלות לא משפיעים על בחינות הקבלה לאדריכלות, ומשרדי עריכת-דין לא משפיעים על דרישות הקבלה לתואר במשפטים, אני לא רואה למה רופאים צריכים להתערב בזה (אלא אם מדובר ברופאים בעלי תפקיד אקדמי כמובן).
לגביי תלונות לנציבויות שונות בארץ - עד כה שום בירור שלי מול שום נציבות לא הניבה שום תועלת בשום נושא שבו נפגעתי (למעט נציב קבילות חיילים בצבא, שתקתקו עבודה למופת ותוך שבועיים טיפלו בבעיה שלי). זאת הדרך ה'נכונה', אבל לא בטוח שהיעילה...
לגביי תביעה ייצוגית - אני לא מבין כלום בתביעות ומשפטים, אבל אם העלות של זה היא לא יקרה (למשל עו"ד שמתנדב לקחת על עצמו את המקרה) אני לא רואה מה יש להפסיד - גם אם לא יצא מזה כלום, אולי זה יעיר אנשים ויגרום לשידוד מערכות קל....

jack1237

New member
אני גם מאמין לסטודנטים יש השפעה

אבל הבעייה שהם עסוקים בדברים אחרים ... אני מוכן לממן תביעה משפטית גדולה ואשמח שאנשים יצטרפו לתביעה זו כדי שנוכל לשנות את השיטה המטומטמת הזאת . אני גם מכיר מראיין שאמר לי שלא קיבל הכשרה היטב רק לפני 30 דקות לפני הראיון עצמו . מדובר כאן על תהליך קריטי וחשוב מאוד לנו ואני מבין ש"מטרתו" כמו שטוענים לבדוק את האישיות ומשתנים לא קוגניטיביים אבל בעצם הם לא בודקים כלום ובמיוחד מדובר בתהליך מאוד קצר 10 דקות, התהליך אינו סטנדרטי ובדוגמה שלי רציתי להראות שצריך גם להתייחס לאינטלגנצייה , אני אישית לא מוכן להיות מטופל אצל רופא שהוא בקושי הצליח ללמוד ולעבור את הקורסים ( תאורטיים או קליניים ) והידע שלו מאוד חלש בתחום . (אני נבחנתי פעם בבן גריון שיטת הראיון שלהם היא דיי טובה כאשר אתה יושב ומשוחח עם שני מראיינים לאורך שעה שבה הם מכירים אותך היטב. ראיון ראשון זה לא דילמות בנוסף לכך שיש סטנדרטיזציה כאשר שואלים אותם שאלות לכל כמה מועמדים הבעייה היחידה ב"ראיון" היא המראיינים שהם מתנדבים )

למעלה