מרכז מילמן או אלו"ט

אלו התנהגויות מאוד נורמטיביות

ואין ספק שהבעיה כאן היא אצל ההורים ולא אצל הילדים.
ואם נתעקש - בזמנו כשאחותי שעל הספקטרום ביקשה מהקוסמטיקאית שתביא לה שני ספלי תה ביחד כי ידעה שתרצה עוד אחד, הסברתי לה בשקט ובעדינות למה זה לא מקובל. לא צעקתי עליה, לא בכיתי שאני רוצה למות ובטח שלא התחרפנתי. מי שמגיב כמו שרירוקס תיארה בכל מצב שהוא, הבעיה היא אצלו ואך ורק אצלו.
אז אין מה להכליל על אוטיסטים ועל נ"ט מהמקרים שהיא מתארת.

dina199

New member
מה הבעיה בלבקש שני ספלי תה?

הרי ההגיון כאן מאוד הגיוני - היא יודעת מראש שאחד לא יספיק.
ואז גם אין צורך להריץ פעמיים את האדם שמכין תה .

לא נתווכח על זה

אבל בחברה בה אני מסתובבת, לא מקובל לבקש פעמיים ביחד, על אחת כמה וכמה כשמדובר באדם זר שהוא איש מקצוע, ולא בחבר שמארח אותך.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

dina199

New member
ברור ש'לא מקובל' זו כל הבעיה

הבעיה העיקרית של א"סים שהם עושים דברים 'לא מקובלים'.
אם כל מה שהם עושים היה 'מקובל' הם היו נ"טים ואף אחד לא היה חולם לקחת אותם לאיבחונים וטיפולים.

אני ממש לא רוצה להתווכח איתך

אבל אני כן אכתוב משהו אחד משמעותי: אחותי מעוניינת להתנהג בצורה מקובלת, והיא מבקשת בקביעות שאני אעיר לה ואסביר לה ואלמד אותה. יש כאן אנשים בפורום שיטענו שזו התעללות, אבל זה מה שהיא רוצה, ואני שמחה שזה מה שהיא רוצה.
&nbsp
&nbsp

ועוד עניין: עדיף לבוא בגישה שהבת שלך היא ילדה

שרוצה לחיות את חייה ורק כש"קורה משהו" לומר לה שזה לא בסדר, בדיוק כמו שאומרים לילד רגיל שעושה משהו לא בסדר.
אבל כשאת מראש "בוחנת" את החריגות שלה, הקריטריונים שלה ל"איך להתנהג" יהיו מצומצמים בהרבה מלילד רגיל, שלו מקובל לאפשר לפתח את האישיות וההתנהגות הבסיסיות שלו. וזה כמובן יגרום לה לנכות מנטלית קשה - כמו שבסין שלפני מאה שנה נהגו לחסום את כפות-הרגליים של ילדות לצמיחה (בזמן שלכפות-הרגליים של בנים נתנו לצמוח חופשי) וזה הפך את נשות סין לנכות.

arana1

New member
לדעתי את טועה

כי לא רק שבטווח הארוך והמשמעותי יותר לחברה לא תהיה ברירה אלא להכיל שונויות הרבה יותר מטורפות לכאורה מזו של ביתך אלא שהיא תעשה כך גם משום שיותר ויותר אנשים יזהו עד כמה זה גם גישה זאת וכזאת תורמת ומתאימה לאינטרס של הכלל
וכחלק מתפישה זאת הורים כמוך, שניחונו בילדים מיוחדים, יכולים ואולי אפילו צריכים לתרום התעקשות קצת יותר גדולה גם להתחשבות במה שלא לגמרי מקובל
גם אם וכשבאופן בלתי נמנע זה קצת או הרבה משבש את מה שנחשב לשיגרה שאסור לסטות ממנה

לא יכול להיות שלאוטיסט אסור להפריע לאף אחד ולכולם מותר להפריע לאוטיסטים
זה פשוט זוועה
מבחינת הילד זה יוצר עולם של מצוקה וחרדה ודכאון אין סופי
וכיוון שהרבה מהאוטיסטים הם באמת יצורים טובים להפליא וגם רגישים אז כל זה מסתכם כדבר שאין להסכים איתו בשום צורה

הנורמה המקובלת משתנה, ותאלץ להשתנות, גם כי יש כל כך הרבה דברים באוטיזם, וגם בדברים אחרים, שמעוררים רתיעה שעצם הנסיון לכפות את החרדה החברתית שלך על הילדה יזיק גם לשניכן וגם לחברה כולה

אני יודע שלא שאלת את דעתי ומשער שדעתי אינה רצויה לך אבל זה פורום ציבורי אז נדחפתי ודחפתי אותה
גם בגלל שיש לי תחושה שענת מסכימה איתי

ענתנוי

New member
אוטיסטים מתבגרים

בדיוק כמו שאר בני האדם. בטווח הארוך היא תהיה מי שהיא נועדה להיות ואולי היא באמת תצטרך להילחם בגזענות ודעות קדומות, אבל זו כבר תהיה המלחמה שלה ולא שלך.
בטווח הקרוב את צריכה להכין אותה לחיים שלה - להעניק לה את היכולת לבטא את עצמה, להתמודד עם אתגרים, להגן על עצמה ולהאמין בעצמה מספיק כדי לא להיכנע ללחץ של אחרים.

"אוטיזם" זה, קודם כל, רגישות גבוהה מאד לתנאי סביבה, ולכן אוטיסטים קולטים יותר מידע, לומדים מהר יותר ומתקדמים לאט יותר - לא בגלל שחסר להם משהו אלא בגלל שההתפחות שלהם מורכבת יותר ומתנהלת בכמה רבדים בו-זמנית. "טיפול" שמנסה להתאים את קצב ההתפחות שלהם לקצב הנורמלי לא עוזר להם ולא מקדם אותם אלא בדיוק להיפך - מכריח אותם לצמצם את הלמידה למה שהמטפל חושב שצריך ולהזניח את כל התחומים האחרים. התוצאה היא חוסר סינכרון בין מרכיבי הזהות שיתבטא בעתיד בקשיים חברתיים, התנהגותיים ותפקודיים.

האושר שלה, הבריאות שלה והיכולת להגשים את עצמה למצוא משמעות ואהבה בחייה חשובים פי אלף יותר ממה שחושבת עליה החברה.....

arana1

New member
בדיוק, בערך

כי יתכן שאוטיסטים כן מתפתחים מאוד מהר רק שבגלל שזה לא לכיוון הצפוי אז אנשים קולטים את זה כאיטי או אפילו כעצירה או נסיגה
זו לפחות החוויה שלי
והיא מדגימה עד כמה המבט האגוצנטרי לא פתוח לאפשרות של ערוצים רבים וכיוונים רבים ולכן הוא נעול כולו לנקודת יחוס אחת
ואז דווקא אנשים המוכשרים לחוות הרבה נקודות יחוס בו זמנית נתפשים על ידי הסביבה כאילו הם עומד במקום או מפגרים
ואז ממריצים אותם לכיוון אחד מה שבאמת תוקע אותם במקום ואז כולם יכולים להתבשם בצידקתם

"טיפשים" זו מחמאה שלא מגיעה לאנשים נורמטיבים
יקח להם עוד המון שנים להגיע למדרגה של טיפשים

אגב
זה גם מה שקורה בשנים האחרונות לכלכלה
פתאום כלכלנים שמים לב שהיא הפסיקה להתפתח קדימה
והם מודאגים
כי הם לא מוכשרים להבין התפתחות לעומק
לצדדים
ועד כמה היא הרבה יותר מהירה וחיונית וחכמה מהתפתחות אינרטית וליניארית רק לכיוון אחד

dina199

New member
טווח רחוק כהגדרתו - הוא רחוק
.

אני חושבת שאנשים כל כך מרוכזים בטווח הרחוק הזה, ששוכחים שהם חיים בהווה ובטווח מאוד קרוב.
לכן אני חושבת שאם את בהווה עושה מה שטוב בהווה, זה אף פעם לא יכול להזיק בטווח הרחוק.

winterfell

New member
נקודת מבט נוספת

בשנה שעברה הילדון היה משולב בגן רגיל ואנחנו לקחנו אותו לטיפולים, שניים או שלושה בקרים בשבוע. השנה הוא נכנס לגן תקשורת של אלו"ט, וכל הטיפולים שם כמובן.
מצד אחד - לוגיסטית הרבה יותר קל. המעמסה של שניים-שלושה (ולעיתים יותר) בקרים בשבוע בהם מישהו צריך להפסיד שעות עבודה ולקחת אותו היתה כבדה.
מצד שני - חסרות לי פתאום השעות איתו. גן תקשורת זה המון שעות, ואני יודעת מעט מאוד על מה שקורה שם. כשאני לקחתי אותו לכל הטיפולים ידעתי בדיוק מה עושים איתו ומה עובר עליו. גיליתי גם, אחרי שהפסקנו, כמה היה לי כיף סתם לבלות איתו - ארוחת בוקר בנחת בבית, אפילו בהמתנה לטיפול....
הפתרון שלנו כרגע: ביקשנו להיות הרבה יותר מעורבים בנעשה, ואנחנו עדיין לוחצים מאוד להפגש לעיתים קרובות עם אנשי המקצוע השונים בגן. אני גם חושבת שאוציא אותו יום-יומיים בשבוע מוקדם מהגן (ב-15:30) כדי שיהיה קצת איתי בבית.

אהובה76

New member
מאוד חשוב לי לבלות עם הבן שלי.

לכן אני לוקחת אותו מהגן כל יום ב12:45

למעלה