מרכז מילמן או אלו"ט

dina199

New member
מה כרגע ההתרשמות שלך ממילמן ?

הרי אותם את כבר מכירה .

אהובה76

New member
אני רק קצת מכירה.

הוא היה שם פעם אחת להכרות ושלוש פעמיים לטיפול. בינתיים זה נראה טוב אבל עוד לא הכרתי את כל המטפלים.

dina199

New member
ללא קשר איך את מגדירה התקדמות ,

בזמן כל כך קצר לא יהיו ניסים ונפלאות לא חשובה מה השיטה ולא חשוב מה המיקום.
בטיפולים שכבר הייתם איך הילד מרגיש ?

asa112

New member
מדובר בגן תקשורתי, לא אלוטף

לכן קשה לי להאמין, שיהיו שם ממש הרבה שעות של ABA.
לדעתי, תהיה מנתחת התנהגות מספר שעות בשבוע ומספר שעות של טיפולים נוספים.

ענתנוי

New member
מה עדיף?

לפגוע בסיכוי שלו להיות עצמאי ולבטא את הרצונות שלו (אלו"ט) או בסיכוי שלו להיות מאושר ולבטא את הרגשות שלו (מילמן)?
לא מטפלים במה שלא זקוק לטיפול, אבל כנראה שכלום לא יעזור ועוד ילד ייכנס למסלול הייסורים הזה.....

ilhj

New member
נצל"ש, ענתנוי, חייבת לשאול אותך משהו

אני לא כאן הרבה, אבל מהמעט שקראתי, הגישה שלך מאוד מעניינת, ואני נוטה לאמץ חלקים רבים ממנה.
השאלה שלי היא פרקטית -

אני בעד לתת לקטנה המתוקה שלי לעשות כל דבר שלא פוגע באחר, מתוך הנחה שאם היא עושה אותו, זה כנראה טוב לה. למשל, אין לי בעיה שתנפנף כרצונה, כי אני בטוחה שזה מקל עליה בוויסות המציאות. אין לי בעיה שתמלמל כשמתחשק לה, וגם אין לי בעיה שתשחק במשחקיה בכל דרך שנראית לה.

עם זאת, נקודת המוצא שלי היא שהעולם והחברה לא יכולים להכיל ולקבל את השונה באותו אופן שבו אני מקבלת אותה (ואני מניחה שלולא היא, גם לי היה נראה מוזר לראות ילדה כמוה), ואני כן חושבת שבטווח הארוך, כשהיא תצטרך שהחברה תקבל אותה, ושאנחנו לא נהיה שם כדי לגונן ולסוכך, יכול להיות שכן יעזור אם נסייע לה להכיר את הנורמות המקובלות, ונתן לה כלים להפחית את הסימנים שמעוררים הרתעה (אני מדברת על הטווח הרחוק, כאשר היא כבר תהיה בוגרת, ואולי כן תרצה/תוכל להשתלב בחברה כאזרחית יצרנית ולדאוג לעצמה). הכל כמובן בעדינות, באמצעות טיפולים שנראים נעימים לה ושהיא לא נרתעת מהן. כרגע היא עוד נורא צעירה, אבל אנחנו עובדים עם מרפאה בעיסוק מקסימה ומכילה בשיטת פלורטיים, והילדה מאוד נהנית ומחכה למפגשים.

האם גם במקרה זה את חושבת שאנחנו מתנערים מהייחודיות של הילדה ומנסים לנרמל אותה ולהפוך אותה לאחרת?
אשמח לשמוע דעתך.

הבעיה - איך תגדירו איזו התנהגות היא נורמלית ואיזו לא?

כי שלא הולכים עירומים ברחוב ויורקים רוב האוטיסטים כבר יודעים.
&nbsp
כבר כתבתי פה על המקרה שבחור אוטיסט במסעדה לא הספיק לאכול מהמנה העיקרית כי הוא ניסה "לנקות" את הטיפים שנתנו לו בצלחת ואכל אותם לאט מדי והמשפחה שלו סיימה לאכול, והם עשו מזה היסטריה כי זה "חריג" והאמא גם התקשרה לצעוק עליו על זה פעם נוספת יום אחר-כך, וזה רק מקרה אחד מני רבים (מיליונים...).
&nbsp
והיה מקרה אחר שקראתי באינטרנט של אמא שבכתה "אני רוצה למות!" כשהיא ראתה שהבת שלה חתכה חביתה לחתיכות קטנות ורק אח"כ התחילה לאכול אותה, כי זה חריג. וזה לפי דבריה רק מקרה אחד מני רבים.
&nbsp
ומקרה של בחור שלישי שכתב שההורים שלו התחרפנו כי הוא ביקש ממארח כוס מים נוספת (מזכיר לי את ההתחלה של אוליבר טוויסט). ושוב - גם לפי דבריו זה מקרה אחד מני רבים.
&nbsp
ועוד דבר: אף אוטיסט לא למד להסתדר בחברה מ"לימודי הנורמליות" האלה.

arana1

New member
ילדתי הולכת ערומה ברחוב ויורקת, יש לך בעייה עם זה ?

מוזר שאנשים מסוגלים לקבל כגזרה משמיים כל תועבה רצחנית ומעיקה ומדכאת על פני האדם
להפך
הזוועות התקבעו אצל כולם כנורמה שצריך לקדשה
אבל חס וחלילה שילד קטן ילך ערום ברחוב
או ירק
כמה שעולם הזה מגעיל וצבוע
פשוט אין מילים
והלוואי שהצביעות הזאת הייתה רק מפגע אסתטי, הבעייה שהיא השורש לאלימות לרצחנות ולדיכוי גם מה ששווה לחיות למענו

העניין הוא שגם אוטיסטים שלא הולכים עירומים ויורקים

ואומרים "שלום", "בבקשה" ו"תודה" וכל זה, הם עדיין שנואים על משפחתם (או זוכים לבוז).
כך הנ"טים יוצרים מצב שלאוטיסטים אין מה להפסיד מלשים פס על הנורמות וללכת עירומים ולירוק, כי ממילא לא משנה כמה הם מנסים להיות לפי הנורמות לא מקבלים אותם.

arana1

New member
לא בטוח שזו הסיבה

להפך, חושב שיש בעייה עם תפישה שרואה את האוטיסטים כמי שעושים מה שהם עושים רק בגלל שבלווא הכי אין להם מה להפסיד
גם כי תפישה זאת שוללת מראש את החקירה וההקשבה להתנהלות אוטיסטית כבעלת ערך שעומד בפני עצמו

וברור שההתרכזות סביב אמירת "שלום" כדבר שעליו יפול ויקום הכל משקפת את המידה שבה הנורמה היא חלולה ועלובה ומעליבה

arana1

New member
אז בגלל כמה מניאקים על כולנו להסתגר בבתים ולא לצאת מהם לעולם

נדמה לי שמה שאנשים לא מבינים זה עד כמה הדרך הרדודה והנוקשה שממנה הם מסיקים על הזמן מצמיתה גם את המרחב

אנשים חושבים כמוך שיש לגזום מראש התנהגות ילדותית כי היא לא מתאימה למבוגרים
מה בעצם את מציעה ?
לכפות על תינוקות ללבוש חליפה ועניבה בשביל להכין אותם כהלכה לחייהם כבוגרים ?

התפתחות נאותה מתרחשת כשמרשים ואפילו מעודדים כל אדם למצות את טווח ההתנהלויות שמתאים ונגיש לטבעו
ילדים שלא נהנים מתמיכה כזאת עלולים בסופו של דבר לבטא את מה שלא בוטא בזמנו בגיל מבוגר
ואז זה באמת יוצא סוטה ובעייתי ( כמו למשל במקרה של ניצול מיני של ילדים)

אבל אנשים מקובעים על העתיד במידה שפשוט לא מאפשרת לאנשים להתפתח אליו
העיניים מקובעות למטרה בנחישות שמצמיתה כל סיכוי להתפתחות
ומה שהופך את כל העניין לבדיחה טרגית במיוחד זה שאין שום קשר בין העתיד שאנשים מדמיינים לעתיד שבו יחיו הילדים
בדיוק בגלל התפישה הנוקשה והמקובעת של הזמן שלכן גם לא מאפשרת אפילו להתחיל ולהכיל ולהבין את הדרך הכל כך מרתקת שבו הדברים מתפתחים

ובגלל הקשר בין הזמן למרחב אז את אותו מבט כחני ומצמית ונוקשה וממית שאנשים מפנים לזמן הם מפנים גם למרחב
מה שגורם לכל סטיה הכי קטנה ממה שנדמה לאטומי המבט כהתנהלות תקינה להיתפש כהפרעה שאין לאפשר אותה
בזמן שאלה דווקא הסטיות האלה שמאפשרות יחסים בעלי ערך בין בני אדם ובכלל

הגן הראשן שסילק את הבת שלי

ברשימה ארוכה של גנים שסילקו אותה, בגיל שנתיים וחצי היה בגלל שהיא התפשטה בחצר ליד שאר הילדים בני השנתיים, והגננת
אמרה לי שהיא לא יכולה להרשות לחשוף את שאר ילדי הגן למראה הלא נורמלי הזה!!!

arana1

New member
כל כך אופייני וכל כך מכוער

ומדגים בדיוק איך ולמה אנשים בריאים צריכים לסבול בגלל הסטיות החולניות של הטירוף הנורמטיבי

למזלי במקום שבו אני נולדתי הגננת עצמה הייתה מתפשטת לפני שהיינו נכנסים לבריכה ככה שלפחות את החלק הזה של הצביעות המזוייפת של המגזר הנורמטיבי חסכו ממני
אגב
בחינוך המשותף בנים ובנות היו מתקלחים ביחד עד גיל נורא מבוגר
בלי להביע דעה לכאן או לכאן אז העובדות לא מראות מספר גבוה מהממוצע של פשעים על רקע מיני אצל קיבוצניקים שגדלו כך
נדמה לי שאפילו ההפך מזה
לעומת זאת אצל המגזר החרדי החסוד יש דברים שישמרנו האלוהים

dina199

New member
והאם היום בגילה המופלג

היא עדיין מתפשטת ?

אוי למי שנכנס בטעות לחדר שלה

שהיא מתלבשת,
אבל הצלקות ממה שקרה באותו הגן זכורות לה כל כך טוב עד עצם היום הזה וגילה המופלג

arana1

New member
מוגזם לדרוש ממשרד החינוך שיכשיר גננות

בסך הכל יש לו רק כמה עשרות מיליארדים עלובים וזה ממש לא אמור להספיק על מנת להקנות הכשרה הכי בסיסית לאנשים שעובדים עם ילדים

הדרך ללמד ילדים גבולות אינטימיים מתחילה בתמיכה בנטייתם בלא להתבייש בגופם, מה שמאפשר להם ללמוד אותו בחופשיות, אבל אפשר לסמוך על הגננת שתעשה את כל מה שהיא יכולה על מנת לעצור כל סיכוי להתפתחות תקינה
אחרי זה מקבלים ילדים אנורקטים, שמנורקטים, ומבוגרים שנאבקים כל חייהם נגד גופם עצמם
ואצל אוטיסטים זה אסוני במיוחד בדיוק בגלל שהם נהנים מחיבור פסיכו-פיזי מאוד חיוני יחסית

dina199

New member
וגם ראיתי ילדים נ"טים בני שנתיים

מתפשטים
. רק שאותם אף אחד לא מחזיק תחת זכוכית מגדלת

שלוש ההתנהגויות שתיארת

נראות לי לגמרי נורמטיביות.החביתה המנה במסעדה והמים.למישהו כאן הן נראותת לא נורמטיביות?לגבי התנהגויות לא נורמטיביות באמת,אם אני יודדעת שהן בשליטתו של הילד אני כן אסביר לו איך זה נראה בעיני. סביבה.

למעלה