מרכז מילמן או אלו"ט

אהובה76

New member
מרכז מילמן או אלו"ט

שלום. בני בן ה3 אובחן כאוטיסט וכעת לומד בגן תקשורתי ומטופל במילמן כרמיאל. לאחרונה נודע לנו שאלו"ט כנראה יכנס לגן בקרוב ושיוכל לקבל את הטיפולים שם במקום ללכת למילמן. השאלה שלי היא איפה הטיפול יותר טוב - במילמן או באלו"ט?

תודה.

אהובה76

New member
אמרו לנו שאנחנו צריכים להחליט

איפה לקבל את שעות הטיפול. לא כל הילדים בגן מקבלים את הטיפולים של אלו"ט - רק מי שמעונין. זה עולה כ700 ש"ח לחודש, לכן יש הורים שמוותרים על השעות האלה. אנחנו משלמים בערך אותו סכום למילמן אז מבחינת העלות אין הבדל משמעותי.

TikvaBonneh

New member
מניסיוני, זה הרבה יותר נוח לקבל את הטיפולים בגן

וזה משאיר את אחר הצהריים פנוי לפעילויות אחרות.

אהובה76

New member
הוא הולך למילמן בבוקר.

פעמיים בשבוע הוא הולך למילמן במקום ללכת לגן. אין לי ספק שיהיה לי יותר נוח אם הוא יקבל את הטיפולים בגן בגלל שבמילמן אני חיבת להיות שם איתו ואם הוא יקבל את זה בגן זה יפנה לי שני בקרים בשבוע, אבל אם הטיפולים במילמן יותר יעילים, אני אמשיך להתאמץ ולקחת אותו לשם. השאלה היא האם זה באמת המצב.

dina199

New member
מה הכוונה 'יעיל' ?

אם יש הורים שמעדיפים טיפולים בגן גם זה כנראה יעיל (ואני מתכוונת בכל הרצינות, לא בצחוק, ולא כביקורת)

אהובה76

New member
כרגע אנחנו היחידים שהולכים למילמן.

שאר הילדים בגן פשוט לא מקבלים את הטיפולים שמגיעים להם כיון שההורים עובדים ולא יכולים לקחת אותם למילמן. מבחינתם, אם אלו"ט תכנס לגן, הם יוכלו סוף סוף לקבל את מה שמגיע להם ממשרד הבריאות - וזה בטח עדיף מכלום. אין לי ספק שאלו"ט זה ארגון מקצועי עם הרבה נסיון. מה שמענין אותי זה התוצאות. אם למילמן יש יותר הצלחה בקידום הילדים, אני אמשיך שם, אבל אם לאלו"ט יש הצלחה ברמה שדומה לזה של מילמן, אני אשמח להקל על עצמי ולהעביר את הטיפולים לגן. האם יש מישהו שמכיר טוב את שני המקומות שיכול להגיד לי איפה הילדים מתקדמים יותר?

schlomitsmile

Member
מנהל
הבעיה היא שכל אחד מגדיר "התקדמות" באופן אחר

יש שיגדירו התקדמות כצימצום פערים לעומת הנורמה של בני הגיל,
ויש שיעדיפו את המונח 'התפתחות' וייטו יותר לגישה הזאת-
&nbsp
http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=988216&skip=1

asa112

New member
לדעתי, אין כזה דבר "טיפולים של אלו"ט"

אלו"ט מעביר תקציב, ובתקציב הזה מגייסים מטפלים שנמצאים בשוק עבודה.
הכל תלוי במי יעבוד בגן.
את מילמן ומטפלים שם את כבר מכירה. אני חושבת, שבכל מקרה לקבל טיפולים בגן יותר נוח.

אהובה76

New member
האם הם עוברים הכשרה של אלו"ט?

ככה חשבתי אבל אולי אני טועה. בהחלט יהיה לי יותר נוח אם הוא יטופל בגן אבל אולי נחכה קצת כדי שהגננות יספיקו להכיר את המטפלים ויוכלו להגיד לי מה ההתרשמות שלהם.

asa112

New member
אלו"ט זה ארגון הורים

הם מקימים הוסטלים, אלוטפים, פרויקטים אחרים. זה לא ארגון מקצועי, והם לא נותנים שום הכשרה למטפלים.
הם רק מארגנים ומממנים.

גננות תמיד יגידו, שמטפלים בגן מעולים, אין להן זכות להגיד משהו אחר.

dina199

New member
כמה זמן אתם כבר הולכים למילמן ?

ואם לדעתך מילמן עדיף , אז אין משמעות לשני בקרים חופשיים בשבוע.

אהובה76

New member
רק שבועיים.

וזה נכון שאם זה עדיף אז אין לזה משמעות אבל אני פשוט לא יודעת מה עדיף.

dina199

New member
האם בשבועיים האלה את מרוצה ?

אם כן, תני להם קצת זמן. הרי גם הילד צריך להתרגל.

ענתנוי

New member
מתקדמים לאן?

כל הטיפולים האלו אמורים להפוך אותם ל"נורמלים". האם לדעתך אנשים "נורמלים" מתקדמים יותר?

האם לדעתך "אוטיזם" הם פחות בני אדם מאחרים? ואם כן, האם "טיפולים" ישנו את הגישה שלך ויהפכו אותך או את החברה לפחות גזענית ומפלה?

nonili76

New member
הבעיה היא שבשני המקרים אין לך שליטה

אין לך יכולת לדעת מראש מי יהיה בצוות המטפל/ המטפל האישי של הילד ואיזה כימיה תהיה לו עם הילדים. גם סוג הטיפולים שיגיעו בסופו של דבר יכול להשתנות. כדאי לברר עם צוות הגן האם כבר גיבשו צוות ולהתרשם ממנו. אם הצוות טוב, עדיף בגן. לא רק חוסך ניסעות, אלא גם מאפשר עבודה אינטגרטיבית של הצוות המתגבר יחד עם צוות הגן.

רואה 6 6

New member
כדאי לוודא את הדברים לפני הכל:

אולי אני טועה, אבל אלו"ט הם ABA יותר ומילמן הם גרינשפאן (DIRׂ).
מדובר בשתי שיטות שונות וכדאי לברר בדיוק מה האג'נדה של כל אחד מהגופים כי זה שונה לגמרי בהתייחסות לילד.

אהובה76

New member
זה נכון.

אלו"ט הם ABA ומילמן הם Floortime ואני באמת לא יודעת מה עדיף לבן שלי.

למעלה