מריחואנה

מריחונה זה סמים בקיצור...

בע"ה מסממים לנו את הבחורה שחולה בטוראט, נותנים לה לעשן גראס שזה סם!! לכל דבר וזהו הכל בסדר החיים שלה שונים. איזה רופאים "מדהימים" לא אהבתי את הכתבה אני שונאת סמים!!! זוהי דעתי האישית בלבד מתי יפסיקו לסמם אותנו עם התרופות האלו?

הלנה

New member
לא קראתי את הכתבה

אבל הנערה שאנחנו מכירים לא עישנה מריחואנה, אלא קיבלה תרופה שמופקת ממריחואנה.. אז לא בטוח שזה אותו מקרה. למיטב ידיעתי היא כבר לא לוקחת את אותה תרופה כי בסופו של דבר זה הפסיק להשפיע לטובה.

mazy

New member
ציטוט>>>

"דנה גם קיבלה במשך השנה תרופות המכילות THC , אבל הן לא הועילו. כשהייתה בת 14 הציעו לה הרופאים לנסות ולעשן מריחואנה, אך אימה האמינה בתוקף כי מדובר בסם מסוכן. לפני מספר חודשים שינתה את דעתה.... זה 4 חודשים "דנה" מעשנת מריחואנה. "זה לא יאומן כי יסופר. זה נס. זה הדבר היחיד בעולם המאפשר לה כמה שעות של שקט, של עשייה, של חיים רגילים. כשהיא מעשנת היא לא סובלת מטיקים, והיא לא אושפזה אפילו פעם אחת מאז החלה לעשן. היא חזרה לחיים.... הצמח הזה הוא מתנה מאלוהים.."

חגית35

New member
מצ"ב הסרט מגוגל וידאו על גיא סלע

אתם מכירים את גיא- רובכם גיא גם מרצה על העניין של השימוש הרפואי במריחואנה - הוא מטופל במריחואנה לטוראט צפו בסרטון

בלי ציניות, נשמע לי אחלה!

אחלה פתרון, אחלה ראש! בלי שמץ ציניות. אם הייתה לי ילדה במצב הזה, לא הייתי מהססת לרגע! פה ושם הייתי גם אני גונבת שאכטה - מה שטוב לילדה לא מזיק לאמה! הייתי מדליקה גם קטורת מתקתקה ושמה דיסק סיקסטיזי ו- הלאה בעיות גיל ההתבגרות! כן לאהבה ולשלום!

זכור לי מקרה שהיתה ועדה בבלינסון

זכור לי על מקרה שהיתה ועדה בבלינסון הדנה באישור מריחואנה למטופלת שם. אני זוכר שבשעתו אישרו לה את התרופה. אני חושב שמי שמי שעלה על זה היה רופא ישראלי היושב אן בהולנד או בגרמניה. שביק בטח תוכל לעזור בנושא.

חגית35

New member
חפשו ערך THC יש המון מידע כאן בפורום!

למי שרוצה לקרוא על הטטרההידרוקנבינול שזה ה-THC החומר המופק מהמריחואנה לשימוש רפואי, שיערוך חיפוש פה בפורום בעיקר אמא של שני כתבה על זה מהניסיון שלהם עם בתם, והם כתבו פה הרבה בפורום, אבל היא לא עישנה אלא נטלה מיצוי תמצית בטיפות (יש גבול גם לתת לילד לעשן זה ממש לא אתי לטעמי לא? פוגע בריאות לא???) אני וידעת מחומר שקראתי בנדון שחולי כאב בעיקר סופניים המקבלים אישור רפואי למריחואנה שותים את העלים שלו כחליטת תה, יש המון דרכים להפיק ממנו את החומר הפעיל, גם בשתיית תה חלוט! נשמע משעשע או נחמד להתמסטל על כוס תה- אבל זה ממש על בסיס בעיה רפואית סופנית, אך אחד מהחולים הללו לא היה רוצה בודאי להיות חולה סופני הסובל מכאבי תופת- ודאי היה מוותר על העישון ורק שיחיה! הנה קישור להודעה אחת בנדון ויש עוד בפורום

בהולנד מריחואנה נמכרת לבעלי מרשם בבית מרקחת

היא מאושרת לשימוש אצל חולים במחלות קשות והטוראטניקים (בהולנד !) נמנים על בעלי הזכאות לקבל מרשם שכזה. כתבה על כך שודרה לפני מספר שנים בערב שבת ב"מבט" ושני הילדים שלי ממש היו מאושרים לשמוע על "הזכות החוקית" החדשה שלהם ........ אגב, הנוירולוגית לשעבר של נופר ממש לא התנגדה (בלשון המעטה) כשהעליתי את האפשרות לעזור לנופר בדרך הזו. הבעייה עם העישון הרגיל של המריחואנה היא חוסר השליטה על כמות החומר הפעיל , בניגוד לקנייה עם מרשם , שאז מקבלים חומר פעיל מדוד ומדוייק. וכידוע בארץ כמעט בלתי אפשרי להשיג חומר פעיל מדוד (ההספקה ניתנת במשורה אפילו למי שעוסק במחקר). ידוע שצמח הקנביס יכול לעזור בצורות שונות להמוני חולים. אלא שייצרני התרופות בעולם לעולם לא ייתנו יד ואף ייקשו על מי שמבקש לנסות לחקור ולסייע , אחרי הכל מבחינתם זו תהיה ירייה לעצמם ברגל..........

שלום לכולם, הרבה זמן לא כתבתי פה, אך אני בקשר

עין מתמיד עם "הפורום" אני אגיב על הכתבה במעריב בשני מישורים, 1) איני מעודד צריכת סמים, כפי שאיני מעודד שימוש באקמול אם אין צרך בכך. אך איני חושב שתופעות הלוואי של התרופות שמוצעות לנו היום פחות נוראיות מתופעותיו של צמח המאריחואנה. אני גם יכול לציין שיותר משני שליש ממכריי אשר נמצאים בטווח הגילאים שלי (22-27) צורכים חשיש וגראס, אני אוסיף ואציין שרובם ככולם "בני טובים" אשר לומדים באוניברסיטאות ועובדים במקצועות מכובדים. סוג של תרפיה הם קוראים לזה... חשיש נמכר היום כסיגריות באין מפריע, ותעשיית האקססוריז מגללגלת מיליונים : כלי עישון למיניהם, "באנגים" ציבעונים בצורות שונות, ניירות גלגול בגדלים שונים ומשונים, מכשירים לדחיסת ה"טבק", כל אלה נרכשים בפיצוציות, סופרים וחנויות מכולת באין מפריע, כמעט באותה הקלות אפשר לרכוש גם את מנת הסם. כשחברי "נתפס בשעת מעשה בעת שהיה בבמקום בילוי, ע"י צמד "בילושניק'ים" כל רצונם היה לבדוק שהחומר לשימוש אישי ולא לסחר. גם כשאדם כבר "נעצר ונפתח כנגדו תיק פלילי על שימוש בסם" התיק נסגר לאחר 3 חודשים מ"חוסר עניין לציבור" כמובן ללא שום הליך משפטי או משמעתי. אולי השד לא מפחיד כלכך? ואם זה מקל אז למה לא? גורם המוות ה"טבעי" העיקרי בעולם הוא דום לב בעקבות עודף שומנים והתקרשות דם הנובעת בעיקר מתזונה לא נכונה, זה אומר שלא נתפנק מידי פעם על איזו לאפה? או שניקח את הילדים למקדונאלדס? ראו זאת כנקודה למחשבה.. 2) אתם מסתכלים על הכתבה במישור הלא נכון, וזאת מכיוון ששוב מתפרסם הטוראט (או כפי שנכתב הבוקר במעריב-טורט) באור שלילי, לצד חולי סרטן, איידס, ושאר מחלות... הלוקה בטוראט נתפס פה כאדם תלותי אשר לא מתפקד וה"הסם" יכול לאפשר לו רגעים בודדים של שקט אני מצוטט: "חולי טורט קיבלו אישור להשתמש בצמח כדי להקל על תסמיני ההפרעה העצבית, המתבטאת בביצוע פעולות לא רצוניות ללא שליטה כגון פליטת קללות, חיקוי אחרים, והשלכת חפצים". תסמינים אלו אומנם קיימים במקרי טוראט מסויימים, אך מקרים אלו הם חריגים (איני זוכר בארבעת שנותיי בעמותה שכללו מפגשים לא מועטים של חברי העמותה והפורום, לוקה בטוראט שזרק חפצים באוויר...) מעבר למקרה בודד ויחיד איני זוכר אדם שקילל בפורום, יתקנו אותי עמיתי המלומדים אם יש טעות בדבריי... "לדנה היו טיקים חזקים מאוד של צווחות וגם קללות. בכל כמה שניות היא נתנה סדרה של עשר צווחות,..." "היא הייתה מכה ופוצעת את עצמה ולכן הייתה מאושפזת שוב ושוב, ילדים אחרים לא רצו להיות במחברתה. אנחנו יורים לעצמנו ברגל, בכל הזדמנות אנו "שמחים על המודעות הגוברת בנוגע לטוראט", על איזו מודעות אנו מדברים? מודעות למקרים הקשים ביותר? שבד"כ הפן הפסיכוטי הוא הדומיננטי מבין ההפרעות... יודעים מה? אנחנו הולכים אחורה, עדיף שהחברה לא תדע מהי התסמונת, מאשר היא תחשוב מה שמתפרסם היום במעריב, תסלח לי "דנה" שעד היום צרחותיה מהדהדות בראשי כשאני נזכר באותו ביקור ליד מיטת חוליה לפני שנים אחדות... במקום להגיעה למודעות חברתית אנו גורמים לסלידה חברתית!!! עד מתי???

../images/Emo203.gifקישור לכתבה ב"מעריב" והפניה לקישורים

בהחלט דיון מעניין. אני מצרפת קישור לכתבה המלאה במעריב "הצמח הזה הוא מתנה מאלוהים" ומזכירה ל-כ-ו-ל-ם שיש לנו מ-מ-ז-מ-ן מדור שלם בקישורים מוקדש לטיפול במריחואנה רפואית - THC... אני מצרפת גם קישור של מסמך רקע שהוכן לבקשת ח"כ איוב קרא בנוגע לשימוש הרפואי בקנביס. נ.ב. מקווה שהפעם משיהו ישים לב לקישורים - בייחוד לאור העובדה שאני עובדת כל כך קשה על מנת לעדכן אותם באופן שוטף...

משה היקר! איך אתה יכול לחלוק על "דבריי"? לרגע

לרגע לא דיברתי על התנערות האגודה, מאיפה הגעת למסקנה הזו? יש עוד מישהו שהבין זאת מדברי? אולי אני לא הייתי מובן? בכל מקרה אני אענה לך, דבר ראשן בצבא יש 6 פרופילם הניתנים ללוקים בטוראט ולא 4! אני התחלתי את שירותי הצבאי עם פרופיל 97 (עם סעיף טוראט) כלוחם ביחידה מובחרת. לוקים בטוראט יכולים לקבל כל פרופיל קבוע שקיים מ97 ועד 21. אם אפשר לטפל במקרי ת"ש בזמן הטירונות ולהקל על חיילים הסובלים למשל ממצב כלכלי קשה, או מבעיות בביתם, או חלילה הם ילדים למשפחה שכולה, מבל שהמפקדים בני ה19 יודעים מדוע הם צריכים להקל, הםיודעים שהם צריכים להקל ולא את הסיבה. אז אפשר לנהל את השיטה הזו גם במקרי טוראט למשל... ובדיוק על זה דיברתי, לא על התנערות ממקרים ספיציפיים (שעדיין לא מובן לי איך הסקת זאת מדברי) דיברתי על התעסקות ביתר במקרים ספיצפים! במקום לטפל בבעיה מהשורש. ברשותכם אני אמשיל משל על מנת שהפעם יבינו אותי קצת יותר... כשאדם נופל ונחבל בברך הוא יכול לשטוף אותה במים קרים על מנת לקרר את המקום ולהקל בכאב והוא יכול למרוח משחה אנטיביוטית שתרפא ותגליד את המקום. או שאדם חולה שפעת אפשר לתת לו אקמול שירד החום ואפשר לתת לו אנטיביוטיקה שתרפא, ואפשר היה עוד קודם לכן לתת לו חיסון נגד שפעת, או להגיד לו ללבוש סוודר על מנת שלא יהיה חולה! מה שאני אומר שאנחנו עסוקים כל הזמן בלהקל על הפצע בצורה שטחית עם מים קרים במקום להתייחס לעיקר! צריך להקדים תרופה למכה! אם היום נפעל להכנסת טיפול מסויים לסל הבריאות, מחר לא נצטרך להופיע בTV על מנת למצוא את המימון! זו הייתה כוונתי חלילה וחס לא אמרתי שמישהו מתנער, או צריך להתנער, אם אנחנו לא נעשה ונתמוך אף אחד אחר לא יעשהה זאת! אבל את עיקר העשייה צריך להשקיע בעתיד ובעיקר בהתייחסות הממסד.

אריק

בת שבע ניסתה והייתה לא אחת ולא פעמיים בועדות הבריאות של הכנסת. פעם רבות היא שמעה את הטאענה שאז צודקת אבל יש בעיה אחת והיא תקציב. מה לעשות במדינה הולך הכל דרך התקשורת .ברגע שהמדיה מופיע אז כל העניינים מתחילים לזוז. היה טענה שכאילו רק מדברים על המקרים הקשים. נכון אני מסכים עם הטענה שהמקרים הקשים לא מייצגים את כלל הטורטניקים אבל מה לעשות המדיה מחפשת נושאים שיעלו אצלה את מידת הרייטינג(צפייה). מצשד שני ההורים והטוראטניקים הקלים לא כל כך מוכנים להיחשף בטענה שזה יכול לפגוע בעתידם. אז אי אפשר לבוא בטענות מצד אחד שמקבלים תמונה שגויה כלפי התסמונת בגלל המקרים הקשים ומצד שני המקרים הקלים לא מוכנים להיחשף שמא יבולע להם. בת שבע באחד מהמפגשים סיפרה את הסיפור הבא שהיא רצתה להזמין מאנשי חינוך לכנס אז השיהבו לה שהיא צריכה לארגן 3 ימי עיון במלון יוקרתי בתל אביב ואז אנשים יתרצו לשמוע אודות התסמונת. ברןר שלא היה לה אמצעים כספים לזה. רק לשם ידיעה כללית בשעה שאני הייתי הגזבר שילמו לעמותה רק 180 איש דמי חבר בגובה 180 ש"ח. זהו.

משה אם כל הכבוד לכנסת ישראל(המעט כבוד שנשאר)

לא במשכן הכנסת נקבעים אותם תקנות, בכנסת נקבעם החוקים והלכי הרוח שלפיהם שאר מוסדות השלטון והאזרחים צריכים לנהוג, בפועל צריך לעשות בגופים שמיתחת , למשל: על מנת לשנות תקנות בנוגעלהתייחסות צה"ל ללקוים בטוראט יש למקד את העשייה מול הגופים הרלוונטים בצה"ל ובמשרד הביטחון. בנוגע לקצבה להורים לילדי הטוראט (ללא קשר לקצבת נכות) צריך קודם לכנס וועדה של הביטוח הלאומי וכו'. הכנסת עצמה מתעסק עם הכותרת ולא עם מה שקורה בפועל. וחבל שלא קראת מה שרשמתי מספר תגובות למעלה יותר מכיוון והיית רואה שאמרתי את אותם מילים בנוגע לרייטניג וכו'. אבל זאאשמתנו לא אשמת המדיה. אם תיכנס לאחת התגובות הקודמות שלי בשרשור תראה את התייחסותי לעניין. ודי נמאס לשמוע על אנשים ששילמו ואנשים שלא שילמו!!! מהיום הראשון שנודע לי על קיום העמותה ופעילותה לפני 4 שנים כמדומני, שילמתי ממיטב כספי את דמי החבר כל עת שנתבקשתי ע"י העמותה. בהיותי חייל סדר שילמתי 180 ש"ח לכל שנת חברות בעמותה, ואת הכסף הזה זרקתי לפח! בת שבע גרניט עזרה לי המון בתור בת שבע. העמותה שאמורה לדאוג לאנטרסים שלי ושל לוקי הטוראט לא קדמה אותי או את הנושאים הקשורים בכהוא זה! אז אתה יכול להאשים א לבוא בטענות לאדם שלא שילם? לשלם סתם? בלי תמורה נאותה לכסף? לא כולם "טיפשים" כמוני... אם אני מסתכל 4 שנים אחורה: שום חוק משמעותי לא שונה, שום נושא ציבורי שנקבע ע"י העמותה שראוי לקידום, לא קודם. אז עזרו לאלין ועזרו ל"דנה" מהכתבה במערב, ועזרו לאלמוני ופלוני. אבל מעבר לעזרה הנקודתית הזו מספר פעמים בשנה לא נעשה הרבה... הצבא מסתכל על לוקים בטוראט כיום באותה צורה ומאותה זווית כמו לפני 4 שנים, המשרד לביטוח לאומי נותן או ליתר דיוק לא נותן את אותה עזרה בדיוק כמו לפני 4 שנים. עדיין יש הרבה משפחות שמשלמות הון עתק על תרופות שלא נעשה הרבה על ידנו על מנת לקבל סבסוד ממשרד הבריאות.. והרשימה עוד ארוכה!!! אז אני לא הייתי מתרברב על חברות בעמותה שכזו.... זו לא עמותה, זו קבוצת תמיכה... ובשביל קצת במבה ועוגיות 3 פעמים בשנה מגוחך לשלם דמי חבר...

למעלה