מריחואנה

שביק

New member
אריאל ידידי המקסים. אכזבת אותי בדבריך ואף

הכעסת. לא ארחיב במלים. אילו לא היתה עמותה, ולא היו דמי חבר משולמים, לא יכולתי לעזור לך, לאלין, ולעוד רבים רבים אשר אינך יודע אודותיהם. גם קידום אינטרסים בוסדות השונים לא היו יכולים להתקיים ללא עמותה ותחת הכותרת "עמותת טוראט". לשבת בכנסת שנים, ולנסות שוב ושוב להזיז דברים והחלטות, גם של הביטוח הלאומי, אינם קורים ב"הופ וגמרנו". לעתים שנים על גבי שנים ללא לאות עד אשר משהו זז. צריך להיות שם כדי להבין. אתה בוודאי יודע, שגם תרופות מצילות חיים במחלות קשות וסופניות אינן מתקבלות ב"הופ ו-יש!". אתה מוזמן לחשוב שוב על דבריך. צר לי מאד על חשיבתך ש"זרקת כסף כמו טיפש". האם כל האירועים שהיו למען המשפחות, למען הלוקים הצעירים והבוגרים והוריהם, היו לשוא? האם לו הבאנו קייטרינג מלא במזון ומבזבזים את כספי החברים זה היה ניראה טוב יותר? שווה יותר? כדאי יותר? לא אוכל להתווכח עם רגשות ומחשבות. אך אפשר לשנות! אפשר לעשות יותר וכולם מוזמנים לעשות יותר. והעיקר שיהיה גם בהצלחה!!!! לעולם לא מאוחר מדי. בכל זאת אוהבת ומעריכה אותך שביק

אריק יקר../images/Emo24.gif

הרשה לי לחזק את מה שבת שבע אמרה - אם לא היתה עמותה קיימת...לא אתה ולא אנחנו ולא אף אחד היה יודע מה זה טוראט בכלל. להזכירך - מרבית הרופאים - אינם יודעים בכלל מה זה.... בעבר חשבו שילד "מטקטק" - הוא ילד עם פיגור מה. וילד עם ADD הוא ילד עצלן, וילד עם התפרצויות זעם זה ילד מופרע.... גם עמותת ADHD קמה בגלל הצורך...בהגברת המודעות...וכל העמותות האחרות אם לא היו מגבירות מודעות לא ידעו מה שיש כל מיני תסמונות ומחלות שפעם לא ידעו מהם בכלל. עכשיו - על מנת לקיים עמותה חייבים לבסס אותה על דמי חבר תחילה לפני תרומות...ולו על מנת לצרף אליה עוד ועוד חברים. על מנת לדאוג להוצאות שקשורות בפעולות העמותה למיניהן... אך מה לעשות שבת שבע וענת הן רק שתיים ועוד מס' מתנדבים שאסור לשכוח אותם אבל בכדי לא לפגוע בהם לא אציין את שמם...היו אולי כ-8 חברים שהשקיעו מזמנם וממרצם ומידיעתם ומקשריהם על מנת לקדם את הנושא...אבל כמעט תמיד רק בת שבע לקחה חלק בישיבות כנסת...ולבד ל"סחוב" עגלה קשה מאד. ונכון שחגית אמרה לא כל אחד מסוגל ולא כל אחד יכול אבל אם כל אחד היה רק משתדל לתת כתף...לכתיבת מאמרים לעלון שמפאת חוסר תקציב הופסק .. אם כל אחד היה רק משתדל להגביר מודעות באיזור מגוריו- אבל לא... פתאום כולם לא מוכנים להיחשף..וזה בהחלט מקובל עלי אבל איך לדעתך אפשר לגרום למודעות אם לא ייחשפו סיפורים מן היום יום... אז באמת אריק...לפני שבאים בטענות או הסתות נגד תשלומי דמי חבר - נא באמת לחשוב על מה שכותבים...

../images/Emo26.gif אריק, ארשה לעצמי להתנסח בצורה

עדינה קצת פחות מזו של בת שבע... דבריך, גם אם ניתן להבין מאיזה מקום הם באים - נשמעים לכל הפחות כמו התפנקות ילדותית. החברות בכל עמותה שהיא לא מתחילה ולא נגמרת בתשלום דמי חבר - אלא בראש ובראשונה בנטילת אחריות. אחריות למצב האישי ורצון אמיתי לתרום לטובת הכלל - ללא כל ציפיה לתמורה... אז על מי אתה כועס בדיוק? דווקא על אלו שלקחו אחריות, ניסו, מנסים ואף הצליחו לשנות דברים - אבל עדיין לא הצליחו להשיג את כל היעדים עד כה וליצור "עולם מושלם"? כי אם כן - אז פנית לכתובת הלא נכונה. את דבריך אתה צריך להטיח דווקא באלו שלא לוקחים אחריות - לא למצבם הפרטי ולא לטובת הכלל. בקיצור - באת לברך ובהתבטאויותיך הפוגעניות יצאת מקלל.

חגית35

New member
כולכם צודקים- ואריק להבנתי ממש לא קילל

קיטר אולי. שזו זכות של כל חבר בארגון המשלם דמי חבר לארגון. ועם כל ההגנתיות ו/או המתקפה כלפיו שהיו צפויות, כל פעם אני קוראת פה את הויכוח הזה שמי שחבר צריך לקחת אחריות ולעשות. לא כל אחד יכול או רוצה או יודע או מסוגל ו... תשלימו לבד... למען העמותה גם כחבר בה המשלם דמי חבר (לא חשוב מה סכומם 100 או 200 או 300 לשנה) אנשים מצטרפים מתוך קושי או מצוקה לארגונים כאלו לא בשביל שיגידו להם: מה אתה עשית בשביל המדינה? הטפה לא תביא לשיפור לטעמי. להגיד לטוענים "בואו תעשו, לא חוכמה לדבר, אנחנו קצרים במשאבים בויוזמות" - לא בהכרח יעזור ואולי אף יעורר אנטגוניזם ורצון להפסיק חברות עקב אי יכולת לעמוד בציפיה ומבוכה מהמצב הדרישתי וגם- תיסכול מאי עמידה בציפיות. זכורני שבזמנו הצטרפתי לעמותה אחרת והייתי במצב זה אז קיבלתי קצת עלונים... אבל פשוט כלום לא סיפק אותי ובסוף סיפקתי את כל צרכיי לעצמי בשלב כלשהוא לאחר שנתיים לא חידשתי את החברות יותר. וגם לי אמרו שזה לא הוגן שאיני מתנדבת כחברה לקו החם לעונה לפונים חדשים- והייתי גם חדשה להרגשתי, עוד לא קיבלתי מספיק ולא חשבתי שובע של סיוע ותמיכה. וההרגשה שיו"ר העמותה נתן לי כל פעם מחדש שאני לא בסדר שאיני מתנדבת גרמה לי להחליט לעזוב לאלתר את חברותי באותה עמותה. יכולתי בעקרון להיות חברה בה עד היום... אבל היא לא התחדשה גם... עם השנים כבר לא ניתן לחזור על אותן הרצאות וימי עיון שלא מחדשים לותיקים - זה פשוט ככה בכל נושא. ואז יוצא שממילא הותיקים לא נרשמים והחדשים משלמים עוד 20 ש"ח יותר להרצאה אז הם מעדיפים לשלם ולא לתת דמי חבר. מה שאני אומרת זה, שלא לכל אחד זה מתאים. ויש מי שיראו במפגשי התמיכה לא מספקים, זה ויכוח אינסופי . כולכם פשוט צודקים! בת שבע היא אשה אחת! אשה לא צעירה ועם זאת פצצת מרץ ובעלת שטף דיבור והתלהבות, אשה גדולה וענקית ואני מפרגנת לך בת שבע כאן מכל לבי- אמרתי לעצמי כמה קטנה ועדינה, עומדת מול קהלים בלי מיקרופון אפילו ומרצה, ישבתי עמה ביום עיון וממש הרגשתי את הכריזמה קורנת ממנה וראיתי את הקהל שהיה מקצועי יושב ומאזין וניגש אחרי לשאול עוד. יש עמותות רווחיות שמגייסות כספים שעובדות באופן משומן עם יחסי ציבור ואנשי מקצוע ממש כמו מפלגות. פשוט ככה. (ראו וראייטי למרות שזה ענק ליד אסטי) והורים לילדים אוטיסטים שמקבלים מענק חודשי כל חודש למימון טיפולים לילדים שבאמת לא מוכרים בסל הבריאות, טיפולים התנהגותיים, קצבה של 1500 ש"ח לחודש זה אל משהו של מה בכך ואתם יודעים כמה האוטיזם פושה בנו??? !!! אבל.... הכסף זורם לשם קבוע, זה ממש גוף כלכלי שעל אף שלא למטרת רווח אלא לתרומות לנזקקים עדיין הגיוס כספים שם עצום! ייתכן וזה הכיוון בו חסרה היכולת או הידע או הניסיון באסט"י. אולי אם אפשר היה להביא פיגורה שתוכל לגייס כסף, מהכסף תבוא מודעות כי יבואו פרסומים שעלותם הכספית היום מונעת מהם להיות קיימים (עלונים, הרצאות, ברושורים בכל מקום ציבורי לידיעה, קמפיינים באינטרנט, אפילו טלויזיה- כמו שעושים על סיסטיק פיברוזיס לא עלינו או ALS - אדם חולה אחד שמריץ הצגה שמניבה כספים שנתרמים כנראה בין היתר למימון הפרסומות ומשם חוזרות תרומות לעמותה... אבל גם פיגורה כזו עולה כסף. משכורת. במשאבים הדלים שקיימים ספקני אם ניתן לממן זאת- רק מכספי חוץ. ראו עמותות של מחלות אחרות... ומאידך- אולי טוראט אכן אינה מחלה קשה מסכנת חיים סופנית ואקוטית דיה ולכן מעצם היותה כזו טרם רכשה מעמד של עמותות אחרות - ז"א היתרון הזה שהוא גם החסרון, הוא בעוכרי טובת העניין והמהות שלו- טוראט הוא איזוטרי כך נראה... וזהו מחיר התקשורת והמדיה והעולם בו אנו חיים, שבו יש נושאים איזוטריים רבים בכותרות ובראשי חוצות שפשוט בזכות תקציבי ענק מקודמים ומגיעים לתודעתנו. גם לעשות לובי מצריך שתדלנות ופעילות פוליטית כדי להביא נושאים לועדות בכנסת- האם זה דבר שיכול לקרות כיום? בקיצור- אני חושבת שהעמותה זו בת שבע והיא אשה אחת בלבד והיתר שאני מהתרשמותי שומעת ורואה שעושים במלאכה ועושים מכל הלב על תקן מסייעים מתנדבים ועוזרים עם כל רצונם הטוב כנראה לא יכולים לגרום לזה לקרות עדיין ולא רק כי זה לוקח זמן, אלא כי המנגנון לא משרת מטרות עָל, שאריק ואחרים שאומרים כמוהו מצפים להן. אין זו סיבה להתלהם. למרות שזה עצוב. אני בדיעה שכתסמונת ועם אחוזים לא גבוהים של שכיחות באוכלוסיה ועם לוקים אינטליגנטיים ומתפקדים ומקרים קיצוניים קשים מעטים... אין לאסטי המון סיכוי באמת לגייס לובי שישיג מטרות כמו אכן מימון תרופות יקרות (כי יש תרופות להצלת חיים שפוסלים מחולים לקבל לא אם יש להם מאות ועשרות אלפי שקלים מכיסם או חסכונותיהם בכדי לממן סיכויי החלמה!) * חשוב להביע דיעות וגם אם זה צורם להבין את האומר מהמקום בו הוא נמצא. יש עוד רבים בנמצאים במקום שלו. אני חושבת שהבנתי את אריק. ובאותה מידה גם מאוד הבנתי גם את שבע וענת - ממש מאוד. הסכמתי עם כולכם . זה מתסכל שחושבים ורוצים ואיכשהוא זה מחטיא ולא ממש יוצא, אבל לא צריך לכעוס ולהתלהם, זו מציאות וההשלמה אם אי היכולת לעמוד כרגע במטרות העל הללו תעזור אולי לתכנן לעתיד אפילו בכיוון שלא עלה עד היום. שלכם- חגית * אגב, היום בכל חברת היי טק וביוטק ועוד יש רצון להראות מה עושים למען הקהילה זה אופנתי ויפה כי מי שמרויח זו הקהילה... אפשר לחשוב על דרך לפנות ולבקש ש"יאמצו" את הטוראט. .. סתם רעיון של שעת לפנות בוקר הזויה.

../images/Emo26.gifחגית, תודה על האכפתיות ועל הרעיונות

אין לי שום בעיה עם מי שלא יכול / מסוגל / רוצה / מוכן - לעשות/ להיחשף / לפעול / לקחת אחריות. יש לי בעיה עם מי שבא בטענות לאלו שדווקא עושים ופועלים. להרבה חברים יש הרבה רעיונות יפים - ורוב הרעיונות שהעלית כבר נדונו, כאשר את חלקם אנחנו פועלים לממש. רק צריך מישהו / מישהם |סגדש| שיוציאו אותם מהכוח לפועל. אולי יש לך רעיון יצירתי בנוגע לזה? למשל - אנחנו פועלים עכשיו להרים ערב התרמה - זה יכול לקדם אותנו גם מבחינת המודעות וגם מבחינת המצב הכספי. אנחנו זקוקים לעזרה - בשלב ראשון רעיונות וגם קשרים כדי לגייס חסויות ואמנים לערב.

בעניין חברות הייטק - מעורבות בקהילה

אם אינני טועה, אחד מדמויות המפתח הבכירים ביותר ב"אינטל" הוא אדם שלפחות למראית עין (וזה די בולט) לוקה בטורט. האם זה היה יכול להיות "קצה חוט" כדי להכנס לשם? הנושא של מעורבות בקהילה מאוד מפותח שם.

תודה|אם יש לך רעיון איך יוצרים איתו קשר

אך מוציאים אותו מהארון - תשלחי לי מסר.

מסכימה עם חגית, כולם צודקים.

צודק אריק שטוען שאסט"י היא היום עמותת-תמיכה (ואגב אין בזה שום דבר רע), ושהיה רצוי לקדם מטרות-על כגון מודעות לטוראט, הכנסת תרופות לסל וכדומה. צודקת חגית, שאומרת שכדי להשיג את מטרות-העל צריך להשקיע תקציב גדול מאוד (שאין לנו) בפרסום ויחסי-ציבור, כי זה מה שיגדיל באופן משמעותי את המודעות לטוראט. בנוסף, פרסום ויחסי ציבור "יחזירו את ההשקעה", כיוון שהם יעוררו אנשים לתרום לנו. להזכירכם, כשהיתה לנו הבעיה עם התכנית "השיר שלנו" (שהציגו טוראטניקים באופן מעוות), כולנו צעקנו אבל רק כשהבאתי יחצ"ן פתאום העניינים זזו: קיבלנו כתבה בעיתון, כתבה ברדיו וגם רצו לעשות כתבה בטלויזיה. באותו שבוע אנשים (שלא קשורים לטוראט) דיברו על טוראט, ואני באופן אישי קיבלתי פידבקים מאנשים (שפתאום הבינו שיש לי טוראט ואני לא משוגעת שעושה תנועות מוזרות). כל זה אחרי שיחצ"ן טיפל בנו בדיוק במשך יום וחצי. אם זה היה תלוי בי, כל כספי העמותה עד השקל האחרון היו מנותבים ליחסי-ציבור. זה היה מגביר מודעות (כמו שכבר ראינו), ובטווח הטיפה-יותר-ארוך היה מכניס סופסוף כסף. אולי מישהו מכיר יחצ"ן שיכול לעבוד בהתנדבות?

אופס שלחתי לפני שסיימתי

...ועם כל הכבוד לתובנות שלי בענייני השגת מטרות-על, לא אני זו שמקדישה את חייה לעזרה לטוראטניקים ומשפחותיהם. וכל עוד "העמותה היא בת-שבע ובת-שבע היא העמותה", אני מקבלת את שיקול דעתה, כי אני משערת ש"דברים שרואים משם לא רואים מכאן".

חגית35

New member
יש מצב שיש יחצ"ן טוראטניק לא???

אפשר לעשות קצת באזזזזז באינטרנט אפילו ללא עלויות או לפרסם מודעת מלים , משהו לא יקר מטעם העמותה "דרוש אישי יחסי ציבור לקידום מודעות והכרה של תסמונת טוראט... " יש את אתר אייס למשל של הברנז'ה והפרסומאים או במדור דרושים של ברנז'ה... אולי מישהו יראה בזאת איזה אתגר מקצועי? מישהו שהוא גם טוראטניק וגם בתחום המדיה והפרסום ... בטוח שיש אי אילו כאלה אפשר להוציא קול קורא למשרדי יחסי ציבור ולפנות אליהם אישית להרים כפפה כזו...

../images/Emo26.gifרעיון מצויין - בכל אופן כבר יש משרד

שמוכן לייצג אותנו - וזה בתיאום עם המרכז ב"שניידר".

השגיא

New member
תרשי לי רק לתקן אותך לגבי "השיר שלנו"

מה שעשה את השינוי בתוכנית עצמה, היה מפגש של בת שבע ואורית (ואולי גם ענת ??? -אני לא בטוחה), עם יואב צפיר ואורי גרוס. בעקבות המפגש ההוא בא השינוי בדרך הצגת הטוראטניק בתוכנית. כן, לא הרבה יודעים על זה. כי בת שבע לא צועקת את מה שהיא עושה אבל אלו העובדות. מה שבת שבע מנסה להגיד כבר שנים, זה שהיא לא יכולה לתאם פגישה עם יואב צפיר לבד. היא יכולה לעשות את זה בתור יו"ר עמותת אסט"י. ואז גם התוקף של הפגישה גדול יותר. מסכימה עם כל הזועקים שצריך לבוא שינוי. אבל איך??? איזה??? איך נייצר אותו ואיזו צורה תהיה לו??

אבל מה שהגביר את המודעות לטוראט היה היחצ"ן,

שהשתמש בעוול שעשתה לנו התכנית כבמנוף, ויצר "רעש תקשורתי" סביב זה. בזכותו נתנו לנו להסביר בעיתון וברדיו מה זה בדיוק טוראט. הוא גם סידר לנו להופיע בטלויזיה ב"תיק תקשורת", וזה נפל כיוון שבת-שבע העדיפה לדבר יפה עם ההפקה של השיר שלנו ולא להילחם בהם. (אני אישית חשבתי - וחושבת עד היום - שעדיף היה להיכנס בהם דרך "תיק תקשורת", כיוון שככה היינו מקבלים הרבה יותר מודעות לטוראט וחשיפה לעמותה... אבל שביק אשת-שלום ואני יותר "לוחמת" באופי...) נכון שבסוף שביק דיברה יפה עם יואב צפיר ועניין התכנית הסתדר. אבל המטרה היתה ליצור מודעות ל"מה זה באמת טוראט", ואת זה השגנו דרך ה"רעש התקשורתי", ולא דרך השיחה הנעימה עם הפקת "השיר שלנו".

אריק ידידי היקר ..

ובאמת אתה יקר לי .. גם אני כמו ענת חושב שאתה מדבר המבטן מהמקום שכואב לך (וזה טבעי) אבל זכור בזכות מי היה ונוצר הקשר עם ניר .. אתה זוכר את המפגש בעמותה באותו היום ?? אני כן זוכר , כאילו זה היה אתמול . אז חשוב להזכיר לכולם החברות בעמותה כרוכה בתשלום דמי חבר כדי שלעמותה תהיה זכות קיום . בוא אתן לך מטפורה אחרת ...(להבדיל אלף אלפי הבדלות ) קח אדם שמשלם כל חייו ביטוח מקיף לרכב .. עברה שנה ועוד שנה ..ועוד שנה ואותו הבחור לא הזדקק לשירותי הביטוח ב"ה כי לא היו לו טביעות . אחרי השנה הרביעית עשה חושבים והבין ש 3 שנים היה פראייר של חברות הביטוח ושילם ממיטב כספו סתם . רצה הגורל ובשנה שלא שילם כסף לביטוח המקיף (כי הרגיש פראייר )קרתה לו תאונה והרכב הלך ... מה יעשה עכשיו אותו הבחור ??? אז כששילם את הביטוח .. והיה צריך היה מקבל שירות ... אם רוב הנהגים לא ישלמו ביטוח מקיף .. לא תהיה זכות קיום לחברות הביטוח ... מה לעשות שהעמותה חיה ונושמת מדמי החבר השנתי ?? ללא תשלום גם לעמותתינו היקרה לא יהיה זכות קיום . אז אל תרגיש פראייר בזה ששילמת וכולנו שילמנו עזרנו לכמה משפחות ...(במסגרת היכולות שיש לעמותה ) ושוב אריק אתה באמת יקר לי ולעמותה ואל תחשוב לרגע שהית פראייר . לפחות תראה את הצד החיובי שהינו נפגשים כולנו ואתה ביננו .

|חיבוקאמיתי| זיו! אהבתי את הדימוי

של חברת ביטוח ולכן - אמשיך אותו: עד כה העמותה פעלה בשיטה של "סוכן ביטוח אישי" (בת 7)... לאור המציאות הקיימת וכמו כל חברות הביטוח אנחנו מנסים "להשתדרג" (או לעשות "אפגרייד")... , כלומר, לעבור למוד של "תשעה מליון" - או כמו שאומר דוד - אחרי השדרוג יהיה "הכי טוב"...

שביק

New member
מספר מלים כדי לסבר את האוזן ולהביא לידיעה

כי הביטוח הלאומי מכיר בטוראט כנכות למי שאכן זכאי. לא כל מי שטוראטניק זקוק וזכאי לאחוזי נכות. ואגב, הדברים לא נעשו מעצמם. במוסדות החינוך יש היום מודעות הרבה יותר גדולה ונכונות גדולה יותר לדעת מאשר לפני שנים. ללא עמותה עד היום לא היו מכירים ויודעים מהי תסמונת טוראט. ועוד היד נטויה. חומרי הסברה כתובים אשר נישלחו לא רק לחברים, אלא למוסדות החינוך בארץ ולכל המוסדות הרפואיים הרלוונטיים ברחבי הארץ. חומרי הסברה אינם במקום עמותה ובטח לא במקום קבוצות תמיכה כאשר אפשר להגיע למשרדנו ולשבת ולשאול ולקבל תשובות אשר אין אפשרויות אחרות לקבלן. אין אפשרות למפגשים אצל "כל פעם אצל מישהו אחר". ומי ידאג לכל זה? האם מישהו חשב על כך? בקיצור - אני מציעה במקום להסית נגד העמותה, כלומר לירוק לבאר אשר ממנה שתיתם, אם אינכם רוצים לשתות ממנה עוד אל תסתמו אותה על ידי זריקת אבנים למען האחרים שעדיין צמאים לכל פיסת מידע ותמיכה, ועדיין זקוקים, הם ואחרים שיבואו אחריהם, לשתות מבאר זאת. אל תשכחו שטוראט אינו ניגמר עם חיסול העמותה. ואין הטוראט ניגמר בעצם כך שאתם כבר יודעים הכל. אני, לדוגמא, חברה בעמותה נוספת, "לילך" "הזכות לחיות ולמות בכבוד". האם עליי לכעוס על כך שאני משלמת דמי חבר ועדיין לא מימשתי את הזכות? שבוע טוב לכולם. משביק

שביק שולחת לך ../images/Emo24.gifוגם לאורית וענת../images/Emo24.gif|ח

י"השיר שלנו, בגלל מה שעשיתם בשיר שלנו

למעלה