מריחואנה

מריחואנה

בוקר טוב לכולם. היום יש כתבה בעיתון מעריב, במגזין, על המריחואנה כתרופה. מסופר שם על דנה, נערה בת שבע עשרה, שלוקה בטורט שמוגדר בין הקשים: צווחות, קללות, וטיקים מוטוריים ללא הרף. הוריה ניסו את כל התרופות שבסל ושלא בסל ודבר לא עזר. לבסוף בלב כבד נתנו לה לעשן מריחואנה ומאז השתנו חייה: המריחואנה מאפשרת לה לנוח מהטיקים ולתפקד בחייה. אימה מספרת שאחד הדברים הראשונים שהחלה לעשות זה לקרוא ספרים ומגדירה אותה כתולעת ספרים .

mazy

New member
הרגע קראתי את הכתבה ..>>

בפורום מכירים מקרוב את המקרה המדובר. הנערה עליה מדובר בכתבה היא אחד משני מקרי טוראט יחידים בארץ, להם אושר השימוש במריחואנה. זה עוזר....לא להאמין. מה דעתכם??

../images/Emo13.gif

דנה ואמא שלה כתבו בעבר בפורום והותיקים שביננו בטח זוכרים ומכירים אותה אפילו ביקרנו אותה בבית חולים בזמנו .. אם תדפדפי בארכיון של הפורום (בערך שנתיים אחורה) תוכלי למצא את ההודעות שלה ואת סיפור חייה

ngנוצה1

New member
יו אני בהלם , היה כתוב איזשהו הסבר מדעי

לעינין? הנערה הזאת מהארץ? אין סכנת היתמכרות למריחואנה או אפילו לדברים יותר קשים? אגב לבן שלי בימים האחרונים יש טיקים חבל על הזמן , ( מדבר בלחש ואח"כ רגיל, מציצף - מן ציוצים כאלה, הוא ממש מדבר עם ציוצים , עושה ואומר ש עם האצבע (כמו שקט)) כדאי לדבר עם הרופא שלו? נראה לי שזה די מעצבן אותו אבל הרגעתי אותו ואמרתי לו מה שאתם אמרתם , שזה בגלל החופש , המבחנים הקיץ וכו'. אגב התחלנו עם אומגה 3 מה דעתכם? כרגע 2 כפיות בבוקר

2 כפיות בבוקר? מה הגיל? מה המשקל?

למה הכוונה "שתי כפיות?" האם את מחוררת קפסולות לכפית? לשם השוואה הבת שלי בת 9, ילדה רזה, ומקבלת לפחות שתי כ פ ו ת ליום של אומגה (אומגה 3 גליל, שכל קפסולה שלה היא בעצם כמו שתיים של אלספה), שאני מחוררת לכף. בכמות כזאת יש לתסף גם בויטמין E שמונע את התחמצנות האומגה. בין 200-400 יחב"ל ביום. האומגה עוזרת בהצלחה לחרדות, למצבי רוח, לריכוז וכמובן לOCD, אבל לא כ"כ לטיקים. ולא לשכוח: אומגה מאחסנים ב מ ק ר ר ולא על המדף. בהצלחה!

ngנוצה1

New member
הכוונה שיש אומגה 3 בכית, של אלספה

הוא בן 10 שוקל 30 קילו אני חושבת (הוא גם רזה). מי יכול ליעץ לי כמו שצריך לגבי כמה לתת ואיך? זה עובד בדבר הזה? בנוסף לתרופות? אחרי כמה זמן יודעים אם זה עוזר ?

חגית35

New member
המוצר הזה סתם אפסי במינון ויקר פחד ומלא סוכר

בשביל לקבל מינון נורמאלי הוא צריך לקחת בקבוק ליום אם מדברים על המינונים שאנחנו מתכוונים אליהם שזה בגרמים ליום, מה שיש שם לכפית זה מיקרוגרמים פשוט אפסי יקר מאוד מלא סוכר מגעיל וסמיך בקיצור לא המוצר לילד בן 10 עדיף כבר את הכמוסות של אלספה קיד - הן קטנות וקל לבלוע רק שגם הן פחות מהאומגה 3 הרגיל של אלספה במשקל הזה לתת פחות מ-1-2 גרם (ולא מיקרוגרם) של אומגה 3 פעיל ליום זה לא נחשב תבדקי כמה יש לכפית ותראי שזה אפסי

מסכימה באלף אחוז עם חגית!!!!!!!!!!!!!!!

על זה נאמר: "כוסות רוח למת". אנא, התייעצי עם גיא בן צבי. יש לינק לאתר שלו "אומגה 3 גליל" (זאת האומגה שאנו משתמשים בה) פה בפורום. אני, בזמנו, לא התעצלתי ונסעתי אליו לצפון. אפשר גם בטלפון או במייל. הפרטים שלו מצויים באתר שלו. אפשר לקחת גם אומגה וגם תרופות (אנחנו לוקחים רק אומגה), אבל בהדרגה להוריד את התרופות. אצלנו, תוך חודש נעלמו החרדות, מצבי הרוח, האוסידי וה"מעופפות" (ADD). מציעה לך שוב לקרוא את החומר הרב שבאתר ולהתייעץ עם גיא לגבי המינונים (מאחר שילדים שלנו הם פחות או יותר באותו משקל, אני כבר אומרת לך שהמינימום זה 5 קפסולות, שזה בערך כמו הבקבוק שלכם).

תוספת והבהרה...

זה נשמע לא רציני לכתוב ש"נעלמו החרדות, האוסידי" לאחר חודש שימוש באומגה, כשהשמטתי פרט חשוב: גם התזונה של הילדה השתנתה במאה שמונים מעלות (ממליצה לך לקרוא באתר על תזונת אומגה 3). ושוב, בהצלחה!

הלנה

New member
בנוגע לתרופות ואומגה 3

גם אני התייעצתי עם גיא בן צבי ואף היתי בהרצאה שהעמותה אירגנה והוא אמר בפרוש שלא כדאי לשלב תרופות עם אומגה 3, אלא להתנקות מתרופות ואחרכך לקחת אומגה 3 כי יש עם זה בעיה (אני לא יודעת להסביר, אבל אני בהחלט מצטרפת לניקרקר שכדאי להתייעץ איתו, יש לו הרבה מאד ידע בנושא). אגב, בני נטל בזמנו כמויות די רציניות של כמוסות (של גיא) והיתה השפעה לטובה.. אבל לצערי אחרי כשנה נמאס לו והוא לא מוכן לקחת יותר...

חגית35

New member
אני אסביר את מה שהיה קשה לך להסביר

בעקרון הרמה של החומצות שומן מהאומגה 3 נבנית בהדרגה ויש זמן ספיגה עד להגעה לרמה יציבה ואופטימלית, שעליה שומרים וכמובן שככה זה מסביר שיש הדרגתיות עד להגעה לסטורציה (ספיגה) מלאה ברמה של ממברנת התאים בעקרון חודש זה מעט מידי אבל לא נדיר שיש מי שרואה שיפור גם אחרי זמן זה - נהוג לעקוב ולראות שינוי אחרי חודשיים שלושה ברגע שהאומגה 3 משפיעה מתחילה להיות אינטראקציה בין האומגה לתרופה - אם רמת התרופה בפלסמה נמוכה והאומגה עובדת חזק אז היא יכולה להגביר את השפעת התרופה כי למעשה שתיהן עושות את אותו הדבר (למשל יותר מידי השפעה מרגיעה או השפעה נוגדת טיקים או נוגדת חרדה) ומכאן יכולות להיות תגובות היפך ותופעות לוואי ממש שיש כאשר נוטלים מנת יתר של תרופה לעצתים זה אך יכול להיות מסוכן לא בגלל האינטראקציה בין התרופה לאומגה אלא בשל העובדה שרמת התרופה עשויה להיות עתה למרות שנוטלים אותו מינון- חזקה יותר בהשפעתה ולגרום לתופעות של מינון יתר עד רמת רעילות! אף רופא לא יסכים לדון בזה ויש פה בעיה לאדם רגיל מהשורה לדעת לנטר את התופעה הזו ואיך וכמה ואם בכלל לרדת בתרופה ואיך וכמה לעלות באומגה בכל מקרה גיא בן צבי הוא אכן כתובת אמינה ושופעת ידע ומידע אם תחליטו לפעול בכיוון

השגיא

New member
יש לי תוספת להבהרה

ללא ספק הדבר הטוב ביותר הוא תזונת אומגה ולא רק תיסוף של אומגה 3, אבל בעיני ולאור נסיונינו, זה הגיוני ביותר הדברים שנעלמו, גם ללא התזונה. גם אצלינו זה היה כך, ללא התזונה. אגב, כבר כחודשיים ששי לא נוטל כלום!! הוא החליט להפסיק עם האומגה 3, והדבר הראשון שחזר זה החרדות. אמנם אנחנו מתמודדים עם זה, ומנסים לאתגר את שי להתמודד, אבל אין ספק שזה מה שחזר ראשון. וכמובן רמת העצבנות עלתה וגם חוסר הריכוז.

השגיא

New member
אל תשכחי שהוא בגיל ההתבגרות וכל הדברים

שתיארתי, כולל החרדות, מתלבשים היטב על גילו. את כבר מכירה את הגישה שלי, והילד ממש לא במצוקה. לא חברתית. לא לימודית. ולא בתוך הבית. אז הקשיים שלו, הם ללא ספק קשיים שיש להתמודד איתם, אבל בגילו אני חייבת לכבד את הבחירה שלו איך להתמודד עם דברים. (אחרת הוא פשוט לא ישתף אותי. ובצדק.)

ngנוצה1

New member
ניקקרקר תודה על הקישורים אולי אני באמת אצור

קשר עם גיא הבעיה שלי עם להפסיק עם התרופות זה הטיקים שלו כי כפי שהסברתי הם ממש חזקים עכשיו ומגוונים להפליא בעיקר הקוליים.

אבל אם הטיקים "ממש חזקים ומגוונים להפליא"

אז במה מועילות התרופות? ועכשיו שאני חושבת על זה, בעיקר לאור הסיפור של הטיקים הכפייתיים באצבעות הרגליים שלמעלה, אז אני מבינה שאומגה כ ן מסייעת במעט גם לטיקים, מאחר שהיא נלחמת בהצלחה באוסידי, הטיקים הם יותר פשוטים (לא מדברת על תדירות או עוצמות אלא על הסוג שלהם שהוא יחסית פשוט). ואני לא בטוחה בכלל שאי אפשר לשלב תרופות עם אומגה 3. באתר אומגה 3 מוסבר בבהירות (קראתי עכשיו) שכן אפשר לשלב. רק שלאט לאט מורידים בהדרגה!

השגיא

New member
אני חושבת שהאומגה עוצרת את ההדרדרות

כמובן שאין שום מחקר שתומך בדברי, אבל זו הרגשתי.

למעלה