מרווחים-בקטנה...

byrdparis

New member
מסכים

גועל נפש אמיתי,
כל פעם שאני קורא הודעה שלו, הבטן שלי מתהפכת.
הבעיה שלי שהפרובוקציה שלו באה במטרה של פרסומת זולה ומגעילה אם יותר לי.. ואתם פשוט נופלים לו ישר למקלדת.

שנאמר - אל תאכילו את הטרול.

זוידברג

New member
בדיוק

קומונצי

New member
מההההההה

לא ידעתי על זה,ביקרתי אותו בחגים אשתקד...אני נורא עצוב עכשיו,זכרו ברוך.

קומונצי

New member
שלום אורז

אני אצלם מחר ואשלח לך(אני לא פנוי כרגע)שלח לי מייל

דבר שני אקורד דו מינור מורכב מ דו מי במול סול,אני השתמשתי בפוזציה רחבה דו סול מי במול...אוקי המרווחים הם דו-סול קוינטה זכה וסול-מי במול סקסטה מינורית סבבה? עכשיו שים מראה לאשכול ומ דו תרד קוינטה זכה זה פה (במפתח זה רה),מ פה תרד סקסטה מינוריתזה לה (במפתח פה זה פה)

אתה מוזמן להחכים אותנו ולהראות לנו איך אתה מנתח אשכול צלילים.

יום טוב.

nadav779

New member
מה המטרה של התרגיל הזה? מה הוא נותן?

לקחת אקורד ובעצם "הפכת" אותו, כלומר אותם מרווחים פשוט מהסוף להתחלה וקיבלת אקורד שונה. מה הפואנטה?

קומונצי

New member
המטרה של התרגיל הזה

-קודם שתדע מה המרווח מ-דו ל פה ושנית שתדע לאן אתה מגיע אם אתה יורד קורטה זכה מי דו,זה כמו שאתה צריך לדעת מה ה6 של מי אבל גם איפה פה דיאז יהיה 6 (אם כל כך הרבה מורים אתה חייב לדעת מה חשיבות ההבדל)

2אם אתה יודע את זה ככה הנושא הזה סגור אצלך!!!

3זו הדרך הכי מהירה ללמוד את הנושא(שוב אתה מוזמן להראות לנו איך אתה מלמד את זה...

4מה שלא פחות חשוב הוא התזמון של לימוד הנושא,כדי שתקבל אותו בפול אפקט...אתה יודע מתי אני חושב שצריך ללמד אותו...

5 יש שלב,אחרי תקופת לימודים מסוימת שתלמידים מתחילים לחייך קלות ואומרים לי "וואו אני מבין את זה"בהרבה פעמים(לא תמיד) זה קורה בנושא הזה...בתיאוריה מוזיקלית מודרנית שלב הלימוד (בגדול כן)הוא קודם כל אקורדים ואז מרווחים ואז צלילים בודדים ההגיון שמאחורי התפיסה הזאת שקונספט של צליל בודד בכל מה שנקרא מוזיקה הוא כמעט בלתי נתפס לתלמיד מתחיל...

6זה פחות חשוב,פשוט דיברת על מורים בתיכון אז כאשר תלמידים שלי הראו למורים שלהם את השיטה הזו הם פשוט סתמו את הפה...דרך אגב כ ו ל ם הוציאו בין95/100 בכל המקצועות שלמדו אתה יכול לראות בהמלצות אצלי באתר...

7תוסיף לזה שיעורי האזנה והכרה ותראה איזה יופי של כלי לארטקולציה סולנית

8ועוד המון יתרונות.

nadav779

New member
אבל זה בסך הכל עוד תרגיל

כלומר, אני מניח שאתה עובר עם התלמיד על כל המרווחים, ומסביר מה המשמעות של כל מרווח, מסביר מה זה מרווחים עולים ויורדים ורק אז נותן את תרגיל המראות בתור תרגיל מסכם, אני צודק?

למה הכוונה תאוריה מוזיקלית מודרנית?

"בתיאוריה מוזיקלית מודרנית שלב הלימוד (בגדול כן)הוא קודם כל אקורדים ואז מרווחים ואז צלילים בודדים ההגיון שמאחורי התפיסה הזאת שקונספט של צליל בודד בכל מה שנקרא מוזיקה הוא כמעט בלתי נתפס לתלמיד מתחיל..."

תאוריה מוזיקלית מודרנית = התאוריה שאתה והמורה שלך מלמדים?

6"זה פחות חשוב,פשוט דיברת על מורים בתיכון אז כאשר תלמידים שלי הראו למורים שלהם את השיטה הזו הם פשוט סתמו את הפה."

אני לא מבין, אם אתה מודה שהמורים בתיכון לא הכירו את השיטה שלך אז איך אתה טוען שאתה מלמד לפי תקן של משרד החינוך?

קומונצי

New member
כעיקרון

זה תרגיל של ידע מצטבר,בשביל מרווחים ומראות אתה צריך לדעת לכתוב תווים וחשיבה מתקדמת נגיד...בשביל תווים אתה לומד קצב...אתה לא תלמד קצב לפני נושאים כמו אקורדים טכניקה האזנה וכו...אז אתה יכול לקבל מושג כמה ידע רוכשים לפני הנושא הזה.

תאוריה מוזיקלית מודרנית אומרת תקן למידה בינלאומי שאגודת הקומפוזיטורים הבינלאומית הגדירה אותו לפי ידע מצטבר של שנים ארוכות,ותמיד הידע היה נמצא בעולם המודרני אם אתה בקטע של למידה לפי תקן של שבט נידח במוזמביק לך על זה.

אני מלמד לפי תקן קצת יותר מסיבי נקרא לזה ממשרד החינוך,למרות שתקן משרד החינוך הוא לא ממש רע לא נתקלתי במורה(סביר להניח שיש)שמלמד את זה טוב ובטח לא מול 40 תלמידים...תחשוב על עצמך היית מרוצה מהמורים שלך בתיכון ואם כן מכמה?

אני חושב שלא הבנת את הנקודה שהוא מנסה להעביר

אתה מלמד לפי "תקן של של נידח במוזמביק". אף אחד לא אמר שזה רע או שהתקן שלך לא טוב אבל אף אחד לא מכיר אותו חוץ ממך כנראה.
ואם אתה טוען שלא אז תציג טיעונים רציניים ממקורות חיצוניים, חיפוש באינטרנט על השיטה שלך לא העלה כלום.

קומונצי

New member
אף אחד גם לא

אומר דבר רלוונטי על הנושא...שמת לב שהמבקר הכי חזק שלי בפוסט נדב999 טוחן לי את השכל שעה ועל אף בקשות חוזרות שלי שיחכים אותנו ויראה לנו איך הוא מלמד את הנושא אין שום תגובה מצידו...

דרך אגב זה קןרה בכל פעם שאני מעלה פוסט,אני מציע כיווני חשיבה או נותן טיפים וישר צונאמי של תגובות חלקם מרושעות הנובעות מבורות קנאה ותחרותיות בלי שום טיעון או חלופה,זה מגוחך.

זו ללללללאאאא שיטה שלי..אין לי שיטות לימוד פרטיות...תפסיק לחפש באינטרנט...ביוטיוב אתה יכול ללמוד הכל חוץ מאיך להיות עצמך וזה מה שאני מציע.

deathOrat

New member
אתה שואל שאלה שעליה תמצא תשובה בכל מקום

לומדים את המרווחים עצמם בחלוקה הבאה

קונסוננטים
בלתי מושלמים
מושלמים

דיסוננטים

הגדלה והקטנה של מרווחים

מראות ומרווחים מורכבים

קומונצי

New member
אני יודע

שאתה מורה...אבל מרווחים מלמדים לפי החלוקה הבאה זכים וגדולים...perfect &major

deathOrat

New member
א) אני לא מורה

ב)
מושלמים = perfect כלומר פרימה, קווארטה*,קווינטה ואוקטבה
בלתי מושלמים= unperfect כלומר טרצה קטנה(מינורית), טרצה גדולה(מג'ורית), סקסטה קטנה,סקסטה גדולה

דיסוננטים, סקונדה ג\ק, ספטימה ג\ק וטריטון=קוינטה מוקטנת=קוורטה מוגדלת

זו חלוקה שתמצא בכל ספר
theory of harmony - arnold schoenberg
harmony - walter piston לדוג' מעדיף להציג את כל המרווחים (כולל מרוכבים) ואח"כ לחלק לקונסוננטים בלתי מושלמים, דיסוננטים וקונסוננטים

אבל זו חלוקה קיימת וידועה לכל

רונסולD

New member
למען הפרוטוקול

אני לומד במגמת מוזיקה ואותנו לימדו שמרווחים מחולקים לזכים (Perfect, באנגלית), קונסוננטים (מה שאתה קראת Unperfect) ודיסוננטים.
הפואנטה - אני חושב שהמינוח העברי שונה ממה שהצגת והרגשתי צורך לומר את זה :)

קומונצי

New member
נראה לך שטרצה

זה מרווח דיסוננסי?נשמע לך הגיוני?
בבית ספר אתה מכיר מוזיקאים צובר נסיון במה ונמצא בתוך "תרבות" מוזיקלית אבל בכל מה שקשור למידע בוא נגיד שהמצב קצת בעייתי...

למעלה