מרווחים-בקטנה...

קומונצי

New member
מרווחים-בקטנה...

גמר חתימה טובה לכל החברים.

הרבה פעמים בדיונים פה עולה הנושא של מרווחים....איך לומדים את זה?למה לא ללמוד את הנושא עם אקורדים?
למה לא ללמוד את הנושא בשיעורים הראשונים וכ...

דבר ראשון לנושא קוראים מרווחים ומראות!מרווח זה עליה מ דו ל פה למשל...מראה זו ירידה מדו ל-לה לדוגמא...

בסולו אנו משתמשים גם בעליה בסולם וגם בירידה בסולם שמנגנים צליל מסוים ויורדים לצליל אחר נוצר מרווח אחורה וזה מה שנקרא מראה!

מראות כותבים במפתח פה(לצלילים נמוכים) וזה עוד סיבה למה ל א ללמד את הנושא בתחילת המסלול,מרווחים ומראות זה נושא עוטף(מסכם)את לימודי הבסיס ולא נושא למתחילים.

אני ממליץ ללמוד את הנושא אחרי שלומדים בסיס(חשיבה,האזנה,הכרה,טכניקה,חשיבה מתקדמת,קצב).

בדוגמא שלפניכם ניתחתי אקורד Cm (פוזציה רחבה) Eb
מינור 6 < סקסטה מינורית
G
5 זך < קוינטה זכה
C
<
5 זך
מראות אני מנתח במפתח סול (פה) D
מינור 6 < (מפתח סול)
(לה) F

כפי שרואים זה די מורכב אפילו שהדוגמא פשוטה,תלמידים עלולים לחפש את הטרצה הקטנה בגלל שזה אקורד מינור ולהתבלבל,שלא נדבר על מפתח פה שצריך תירגול ובכלל חשיבה מוזיקלית פשוטה ויציבה ואת זה לא מקבלים בשיעורים הראשונים
נושא זה מומלץ ללמוד כנושא מסכם וככלי יעיל לארטיקולציה(ביטוי צח)סולנית.

nadav779

New member
אני לא כ"כ מבין מאיפה המונחים האלה

למדתי במגמת מוזיקה בתיכון ועשיתי בגרות של 10 יח"ל. אחרי הצבא למדתי שנתיים ג'אז בבית הספר "רימון", ואז עברתי לאקדמיה למוזיקה בירושלים ולמדתי שם מוזיקה קלאסית 3 שנים (מתחיל עכשיו שנה רביעית).
בשום מקום לא נתקלתי במונח "מראה" בהקשר זה. חיפוש בגוגל של המונח "מרווחים ומראות" העלה חרס, כמו כן התייעצות עם חבר עם תואר שני מהאקדמיה (מסלול תאורטיקאים) - הוא מעולם לא שמע על כזה דבר. האם זה מונח שהמצאת, מדובר בשיטה אישית שבנית? כי בכל מקום אחר מה שאתה מדבר עליו עד כמה שהצלחתי להבין נקרא פשוט "מרווחים".

"דבר ראשון לנושא קוראים מרווחים ומראות!מרווח זה עליה מ דו ל פה למשל...מראה זו ירידה מדו ל-לה לדוגמא..."

אני חושב שמן הראוי לציין שמדובר במינוח אישי שלך, שלא מוכר בשום מקום אחר. לא שיש בעיה עקרונית עם זה כן? אבל תסביר לי מה רע במונחים "מרווח עולה" ו"מרווח יורד"?

"מראות כותבים במפתח פה(לצלילים נמוכים) " למה אי אפשר לכתוב מרווח יורד במפתח סול?

"כפי שרואים זה די מורכב אפילו שהדוגמא פשוטה,"

בלי כוונה לפגוע, נראה לי שזה מורכב כי אתה מאד משתדל לעשות את זה מורכב? מרווחים הם נושא בסיסי למדי במוזיקה - ממש יסודות, מקביל אולי למתמיטיקה של כיתה ד'. כבר לימדתי אין ספור תלמידים את הנושא הזה ואני חושב שאני יכול להגיד - זה לא מסובך בכלל.

קומונצי

New member
ובכן

קודם יישר כח על ההשקעה בלימודים,אני מבין שאתה לומד 8 שנים של השכלה גבוהה וזה מרשים

אני לא ממציא שום דבר אין לי שיטות לימוד משלי אני יכול לשפר את ההגשה או את סדר הנושאים הנלמדים ואולי פיתחתי מספר נושאים בודדים. מוזיקה מלמדים מאות שנים ויש תקן למידה שאני עובד לפיו.

יכול להיות שיש דברים שעוברים רק ממורה לתלמיד ולא בגוגל או ויקיפדיה(לא יודע).
אם יש לך אשכול צלילים על חמשה ואתה מנתח מרווחים ואז "שם מראה" לאשכול הזה אתה מתחיל לנתח את המרווחים אחורה,אתה עובד עם שתי חמשות אחת סול אחת פה כי פשוט לא תצליח לכתוב את זה...אני מנסה לצרף תמונה של אשכול שניתחתי כדי שתראה את זה אבל לא מצליח (אשמח אם תעזור לי בזה)ואז זה יהיה לך יותר ברור.

מרווחים זה נושא מסכם ולא נושא בסיסי.

nadav779

New member
אוקי, אז ככה

"אני לא ממציא שום דבר אין לי שיטות לימוד משלי אני יכול לשפר את ההגשה או את סדר הנושאים הנלמדים ואולי פיתחתי מספר נושאים בודדים. מוזיקה מלמדים מאות שנים ויש תקן למידה שאני עובד לפיו.

יכול להיות שיש דברים שעוברים רק ממורה לתלמיד ולא בגוגל או ויקיפדיה(לא יודע)."

תשמע. אני אומר לך, בסבירות שדי קרובה למאה אחוז, שהשיטה שאתה מדגים כאן היא אזוטרית, ובוודאי שלא "תקן" של מאות שנים. אתה לא עובד לפי שום תקן מוכר, המונחים שאתה מדבר עליהם לא קיימים בשום מוסד רציני (אחרת זה היה מופיע באינטרנט). יכול להיות שמדובר בשיטה שאיזשהו מורה פרטי המציא והתלמידים שלו העבירו הלאה וככה זה הגיע אליך. אני אתן לך דוגמא:

לפני שנתיים היה לי מורה באקדמיה שהמציא שיטה משלו להקניית פיתוח שמיעה, שיטה שכוללת מונחים ייחודיים - למשל אם תלמיד היה שר ומגביה מעט את הצלילים כלומר מזייף כלפי מעלה, המורה היה אומר שהשירה של אותו תלמיד "בהירה" (במקום גבוהה) או "כהה" (אם הזיוף היה כלפי מטה), ועוד אי אלו מונחים חדשים שלדעתי ממחישים את הנושאים בצורה טובה יותר. הבעיה הייתה שהתלמידים של אותו מורה המשיכו עם אוצר המילים הזה לבתי ספר גבוהים אחרים ולא הבינו למה לאף אחד אין מושג על מה הם מדברים.

אתה מבין? אין לי בעיה עקרונית שתמציא מינוח משלך (למרות שאישית אני לא מת על זה) ושיטות לימוד משלך, אבל אל תגיד בכזה ביטחון שאתה מלמד לפי איזשהו תקן מוכר - כי אתה לא. אתה מלמד לפי איך שהמורה שלך לימד אותך - זה לא "תקן".

"אם יש לך אשכול צלילים על חמשה ואתה מנתח מרווחים ואז "שם מראה" לאשכול הזה אתה מתחיל לנתח את המרווחים אחורה,אתה עובד עם שתי חמשות אחת סול אחת פה כי פשוט לא תצליח לכתוב את זה...אני מנסה לצרף תמונה של אשכול שניתחתי כדי שתראה את זה אבל לא מצליח (אשמח אם תעזור לי בזה)ואז זה יהיה לך יותר ברור."

מה בדיוק הבעיה שבה אתה נתקל כשאתה מנסה להעלות את התמונה?

"מרווחים זה נושא מסכם ולא נושא בסיסי."

חד משמעית, מה שאתה אומר פשוט לא נכון. שוב, אולי בשיטה האיזוטרית שלך ככה מלמדים, אבל בתיכון שלי לימדו מרווחים כנושא בסיסי, כך גם ברימון וכך גם באקדמיה למוזיקה. אם תרצה ללמוד באקדמיה למוזיקה, ונניח שהציון שלך במבחני הקבלה התאורטית לא כל כך טוב - תצטרך לעשות קורס מבוא למוסיקה לפני שתתחיל ללמוד. אתה יודע מה לומדים באותו קורס מבוא? נכון, מרווחים. בתור אחד הנושאים הראשונים.

nadav779

New member
צ"ל - לדעתו - ממחישים את הנושא בצורה טובה

ולא "לדעתי"

EvilPizza

New member
תפרוש בשיא, אתה צודק הוא טועה

לא יעזור לך כלום, הוא אוהב להתווכח

קומונצי

New member
קצת נראה

לי חשוד שאתה בא ללמוד במקום מסוים משלם עשרות אלפי שקלים ומלמדים אותך בלי שום תקן למידה(הנושאים הנלמדים והסדר שלהם)...

אני למדתי פרטי אצל אגון קרטן שהיה בוחן באקדמיה ביוון ובעוד אקדמיות...

אתה מוזמן להוריד תקו למידה לשנה א מהאתר שלי,אתה יכול גם להוריד מאתר משרד החינוך שיש להם תקן לא רע...

אתה מוזמן להראות לכולם איך אתה מלמד את הנושא...

קומונצי

New member
הצלחתי לעלות תמונה

אקורד Cm מרוחים ומראות תראה לי איך אתה עושה את זה!

orez17

New member
שני דברים

דבר ראשון - כבר הזכרת את התקן למידה בעבר. חיפשתי באתר של משרד החינוך, באתר של איגוד הקומפוזיטורים, ובגוגל אודות התקן הזה שאתה מדבר עליו, ומלבד האתר שלך - לא מצאתי אף תקן שדומה למה שאתה מדבר עליו.
אני אשמח מאוד לראות את התקן הזה של משרד החינוך במו עיני.

דבר שני - זה לא אקורד דו מינור. בדו מינור אין דו במול וסול במול.

אגב, גם אני מעולם לא נתקלתי במונחים שאתה מדבר עליהם, לא אצל מורים פרטיים שעברתי אצלם, לא בשנתיים שעשיתי ברימון וגם לא בלימודים הנוכחיים שלי בהולנד.

קומונצי

New member
הבנתי מה הבעיה

בתמונה ששלחתי השתמשתי בפוזציה רחבה אחרת מאשר הפוסט המקורי אבל גם הדוגמא הזאת נכונה...קבל ניתוח האשכוך הוא מי במול סול דו (אני מקווה שאתה מסכים איתי שזה אקורד דו מינור) מי במול עד סול זה טרצה גדולה,מסול עד דו זה קורטה זכה עכשיו תשים מראה לאשכול ותנתח אותם מרווחים אחורה לרדת ממי במול טרצה גדולה זה דו במול סבבה? לרדת מדו במול קורטה זכה זה סול במול הבנת?

nadav779

New member
איך הבנת מההודעה שלי

שלימדו אותי בלי שום תקן למידה? איפה כתבתי את זה? בהחלט יש תקן למידה - ובתקן שאני למדתי בו מרווחים נלמדו כנושא בסיסי. גם בתוכנית של משרד החינוך:
http://cms.education.gov.il/NR/rdon...7E6CE42E/129932/Misradhinuch_mozika562011.pdf

אתה יכול לראות שמלמדים מרווחים כנושא בסיסי.

"אני למדתי פרטי אצל אגון קרטן שהיה בוחן באקדמיה ביוון ובעוד אקדמיות..."

נו, אז צדקתי לאורך כל הדרך. כמובן שאני יודע מי זה, קרטן ידוע בתור מישהו שהמציא שיטה חדשה לחלוטין להקניית תאוריה מוזיקלית, הוא המציא גם המון מונחים משלו, זה בהחלט מסביר הרבה דברים. אבל מאד חשוב שתבין שהמונחים הללו הם מונחים מומצאים - ודאי שלא תקן אבסולוטי של מאות שנים.

אתה רואה? זה בדיוק החיסרון של מורים מהסוג הזה - הם מוציאים תלמידים עם אוצר מילים שונה לחלוטין מזה של כל בוגר אקדמיה, ואז התלמידים שלהם מתוסכלים מזה שלאף אחד אין מושג על מה הם מדברים...

קומונצי

New member
של נעליך...

תעשה גוגל עליו ותבין באיזה ליגה מדובר...

דרך אגב(וגם את זה אתה מוזמן לבדוק)כשהמורה של אגון פרופסור גורג של נפטר הוא קיבל כתבה ענקית בעיתון טיימס בארה"ב עם תמונה...
תמונת שער!

nadav779

New member
ואו, אני רחוק שנות אור מלהיות מרוצה עד הסוף

מהנגינה שלי. שלא תבין לא נכון, אני לא חוטא בהערכה עצמית נמוכה, אני חושב בכנות שאני נגן לא רע ואני נהנה מהנגינה שלי ומהידע שלי, אבל בנאדם, יש עוד כל כך הרבה מה ללמוד עד שאני ארגיש שאני באמת מבין מוזיקה. הלוואי שהיו לי חיים ארוכים מספיק בשביל ללמוד כל מה שאני רוצה.

nadav779

New member
לא אמרתי שום דבר על הרמה שלו

אני יודע שמדובר באחד המורים הגדולים בארץ. אבל זה לא אומר שאסור לי לבקר את השיטות שלו. וזה לא אומר שהמונחים שהוא ממציא הם "תקן של מאות שנים". הבעיה היחידה שלי היא עם זה שאתה מלמד בשיטה אזוטרית לחלוטין (בלי קשר להאם היא שיטה יעילה או לא) עם מונחים מומצאים וטוען בתוקף ובביטחון שככה כולם מלמדים. הבנת?

קומונצי

New member
אתה יכול

לבקר את השיטות שלו אבל תציג טיעונים במקום כל השטויות שאתה כותב פה.
הוא לימד לפי תקן בינלאומי עם שיטות קלאסיות ועתיקות ובמקביל פיתח וייבא שיטות מתקדמות ביותר מה רע בזה?

אתה לא מכיר את זה אז א זה לא בעיה שלך אלה של המורים שלך ו ב אתה יכול לשאול אותי ואשתדל לעזור

ואני דוחה בתוקף את מה שאתה אומר שכולם מלמדים ככה....שכח מזה...אני טוען שאחד מתוך מאה מלמד ככה!

למעלה