מרד נעורים

3תיתי

New member
התלבושת היא רצון הציבור- יש בזה משהו

אבל בבתי ספר לקחו את זה לקיצוניות מטורפת. וגם את המטרה. לנו, המחנכת ה"מהוללת" ביסודי, פשוט הודיעה, שזו הדרך למנוע שיראו את הפופיק של הבנות לא עלינו. זה אגב לא מונע מהמראה הקשה, של ילדה בת שבע עם פופיק.

אני חושבת שאנשי חינוך יכולים לקחת את רצון הציבור ולחנך דרכו את הציבור. להסביר את חשיבות ההתנהגות, וקדימותה לתלבושת. להשתמש בתלבושת להגברת תחושת ייחודיות, למשל ע"י ציור על החולצות. יש דרכים.

לאונידס

Active member
הנהלת בית הספר חושבת שמדים חשובים יותר מלימודים

או שמירה על בריאות התלמידים.
סדר עדיפויות עקום.
&nbsp
הסיכות הן סולם להורדת הנהלה מהעץ, לדעתי לכשעצמו הפתרון חסר כל ערך.
&nbsp
בקיצור הבעיה המרכזית לא נפתרה, שיקול דעת של הנהלה שבניסוח עדין הייתי קורה לו ״לוקה בחסר״.

רזאי

New member

מירי,

New member
גררר.... איך, איך הייתי כ"כ אדיוטית שחשבתי ככה?

אחד הדברים היחידים שטובים בעיניי בתיכון של הצעיר הוא שאין תלבושת אחידה.
ואיזה נס, ביקש לקנות לו את החולצות באותה חנות בדיוק, רק בלי סמל.... עכשיו אותן חולצות מתאימות לכל שימוש.

3תיתי

New member
אין לי בעיה עם החולצות

אבל למה אי אפשר ללבוש אותן בשנה הבאה, אם ישארו מתאימות? (חושבת שלא ישארו, ולא קונה חדשות. חבל לי על הכסף). במה עוזר הסמל? ומה גורם לאלימות ב-נגיד סווטשירט פרחוני לא עלינו. כבר לא מדברת על הזונות שרואים להן את הפופיק, טפו עליהן!

מירי,

New member
מתבגרים אמורים ללכת עם תלבושת שכוללת סמל אחרי שסיימו לימודים

הבנים שלי כנראה זונים שרואים להם ת'פס של התחתונים ולזה אין תלבושת

&nbsp
(אולי הייתי צריכה להציע, ככה הבנים שלי, ובעיקר הבכור היו מתלבשים יותר לטעמי).
&nbsp
&nbsp
** תגידי, את לא שמה לב שאין בכלל אלימות כשלובשים תלבושת? איך, איך את לא רואה?

3תיתי

New member
אני רואה!!! אני רואה!!! טעיתי. תמיד השמצתי את התלבושת

שחוסכת זמן בבוקר, (ע"י מתיחת הזמן? ע"י ריצה במהירות האור?). פתאום גיליתי, שהתלבושת חוסכת כסף. רק לא הצלחתי למצוא את הכסף הנכסך. פאק שלי! והבנים שלך לא זונים. קודם כל, רק בנות זונות. בנים מתפתים. המסכנים. ולבנים שלך אין לאק, נכון? אם כך, הם טהורים כמריה הקדושה!

BrightEye

New member
לגבי האלימות והחסכון בכסף (טיפ בפנים)

1. האלימות נמנעת מאי כניסה של תלמידים מבתי ספר אחרים לשטח בית הספר. תלמידים שמסיימים ללמוד מוקדם ונכנסים לבית הספר ועושים דברים בלי חשבון ובעצם אף אחד לא אחראי לגביהם.
ממה שאני יודעת, זו המטרה העקרית שנוגעת לנקודת ה"אלימות"- בעצם נושא בטיחותי.
2. לגבי החסכון בכסף- גיליתי איך אפשר לחסוך

לקנות את הסמל בנפרד, ולגהץ אותו על הבגד בבית.
כך ההטבעה שלו יותר חלשה והוא לא מחזיק כמו סמל שמוטבע בעזרת מכונה. ואז אם רוצים (הילד עבר בית ספר למשל) אפשר להוריד אותו באמצעות שפשוף עם סקוטץ' לכלים.
דווקא באופן פאראדוקסלי העובדה שאפשר ללבוש כל צבע שהוא בשביל המיגוון והביטוי העצמי, היא זו שגורמת לבזבוז כסף, כי התלמידים שחושבים על זה רוצים חולצות בצבעים שונים, ואז אי אפשר להסתפק בשתיים שלוש, וזה מה שמייקר את כל הסיפור.
הבעיה היא כמובן עם מערכות לבוש כפולות. נגד זה אין לי פתרון.

&nbsp

מירי,

New member
השנה זה היה לי ברור מאוד

2 הילדים שעדיין בביה"ס כהרגלם גדלו והיו צריכים בגדים, אחת קיבלה ערמות של בגדים מגיסתי ובכל זאת הייתי צריכה ללכת ולרכוש עבורה תלבושת. השני לומד בבי"ס ללא תלבושת ולכן רכשתי לו רק חולצות דו שימושיות (עכשיו בפוקס יש מבצע 2+2 והוא קיבל סווטצרט שעלותו בעצם 30 ש"ח- והוא יכול לשמש אותו גם לביה"ס, בכל בי"ס נוסף הייתי רוכשת בנוסף חולצות עם סמל).
לבנים שלי הייתה שיטה נוספת- סמל שחור על חולצה שחורה.... (ועכשיו החולצה משמשת לשינה/בית).
&nbsp
הקלות הבלתי נסבלת שבה אפשר למצוא חולצות עם סמל אם כ"כ רוצים להכנס ו'לעשות בלאגן'.

BrightEye

New member
רק לגבי ההערה האחרונה- כנראה שאלו שעושים בלאגן

עושים את זה על הדרך ברמה של- "בוא נכנס נגיש שלום לXYZ"...
לא מדובר על תכנון ברמה שאת מדברת עליה.
&nbsp

לאונידס

Active member
את מתארת סיטואציה מאוד מאוד ספציפית

שבה לתלבושת אחידה עשויה להיות תועלת.
כמעט לכל דרישה אני יכול למצוא סיטואציה ספציפית שבה היא תועיל, למשל הצבת מצלמות וידאו + הקלטה בשירותי בית הספר עשויה למנוע פשעים שיתרחשו שם. בכל זאת אף אחד לא חושב שראוי להציב מצלמות בשירותים, כי הנזק הרבה יותר גדול מהתועלת הפוטנציאלית.
יכול להיות שתלבושת אחידה תעזור בסינון פושעים קטנים בכניסה לבית הספר, לדעתי זו לא סיבה לטרטור שגורם הוצאות להורים ומניעת לימודים מתלמידים. אם זו היתה המטרה כרטיס זיהוי, טוב יותר מגנטי או אלחוטי (כמו בבתי מלון או חדרי כושר) היה עושה את העבודה הרבה יותר טוב והרבה יותר בזול.

לאונידס

Active member
אני בזמן האחרון פיתחתי סימפטיה מסויימת למתחריפ

http://www.ronidany.co.il
10 שקלים, קפה ומאפה כששניהם ברמה סבירה.
יותר נכון 9.90 ותקף גם בישיבה במקום

אני חושבת שהם צודקים....אני מהנייד ולכן קשה לי לקרוא את כל ה

הכתבה אבל אני חשובת שההורים צריכים להצטרף.
&nbsp
אם נשארו להם כמה חודשים ללמוד, הדרישה לקפוצונים עם סמל היא לא הגיונית.
אצלינו בתיכון הייתה דרישה לקפוצון חלק, לא בצבע זרחני וחולצת בית ספר מתחת.

קיפודוד

New member
שתי שאלות.

האחת - מה היו ההישגים קודם, בבעלות הקודמת ומה עתה (כמי שמכיר את הרשת שבבעלותה ניהול ביה"ס, שמגיעה ל 80% זכאות לבגרות, בבתי ספר שקודם הגיעו ל 50% בערך).
השניה - למה ההורים התעוררו רק בפיצוץ. הרי אם תלבושת אחידה היא רעה חולה לדעתכם, אז למה זה בסדר שבי"ס יאכוף אותה?
&nbsp

לתת לך תשובות במספרים אני לא יכולה

ממה שאני כן יודעת - המנהל הקודם העלה את ביה"ס על דרך המלך. פתח כיתות מצוינות כמו כיתות מיוחדות לילדים מתקשים, לפי סוג הקושי
כל שנה עלה מספר הזכאים לבגרות.
מאז שדרכא נכנסו הם ניסו לסגור את כיתות המצוינות ולבטל כל מיני פרויקטים שהיו כבר בביה"ס וקידמו את הילדים קדימה.
ההורים לא התעוררו בפיצוץ ההורים לא בדיוק מעורבים.
ההתעוררות היתה של שכבה י"ב. פתאום, ללא התרעה מוקדמת, החילו חוק שכנראה לא היה ידוע לכל ילדי השכבה. נעשה שם אקט, שלדעתי, גובל בפשע - הפשטת ילדים.
דרשו מילדי י"ב לעשות משהו שלדעתם היה מיותר והם ניסו לדבר עם ההנהלה. משזו לא מצאה לנכון לעשות זאת הם החליטו על מחאה שקטה ועניינית. חבל שהיתה התלהמות בחוץ, דבר שהרס את השיח המקורי ופגע בהתיחסות לבקשה של השכבה.

מכיוון שנמצא הפתרון, שמקובל על כל הצדדים, ולאחר שנאמר לי גם שהמשך המחאות לא יהיו, מבחינתי הנושא הסתיים.
שנה הבאה נכנסת ילדה שניה למערכת הזו, ונתחיל שוב את הכל מההתחלה

קיפודוד

New member
נסי לברר מידע.

מדובר ברשת שאחוזי הזכאות בה בשמיים, ביחס לבתי הספר שהם נכנסים אליהם. ובלי הנשרה.
פני להנהלה, בקשי מידע והביאי אותו הנה. זה מעניין.

למעלה