מרד נעורים

מחשבות

New member
כל בית ספר שאני מכיר הוא בשוטף מקום מטומטם במיוחד.

זה חלק מהאודישנים שמוסד צריך לעבור כדי להקרא בית ספר.

adif11

New member
כן זה סביר בעיני

ראשית לא סילקו אותו מבית הספר אלא התקשרו אלי להסביר לי שיש בעיה.
שנית , מדובר בשמיניסט . לרכזת השכבה היה ברור כשמש שבשבילו לעשות את המבחן וללכת אח"כ הביתה זה פרס
ענק ולא מדובר בילד ביסודי שאין מי שישמור עליו או שיש צורך לקחת אותו הביתה.
שלישית שאלו אותי בעדינות אם אני מעדיפה שמישהו יקפיץ לו לבית ספר נעלי בית או כל נעל שעולה על הרגל
החבושה וגם סגורה מאחור.
ובסוף התנצלו שוב ושוב והסבירו שזו תקנה של משרד החינוך כי זה עלול להיות מסוכן .
מה הבעיה ?

BrightEye

New member
שסגנון הפעולה של ב"יהס הוא כזה שאינו מסמל חינוך וחשיבה

הסיבה שאסור כפכפים היא כי זה גורם סיכון לילד כשהוא רץ, ומשרד החינוך רוצה למנוע מצב של תביעה עקב פציעה בשטח בית הספר.
האם זה המצב?
האם ילד שעקרו לו ציפורן ירוץ בחצר בית הספר?
לא, המצב הוא שיש ילד מוגבל מפעילות גופנית, והגיע רק כדי ללמוד לימוד עיוני.
בתרחיש כזה שיש בעיה כמו שתארת, האם המצב הסביר הוא שיגידו שלנוכח הסיטואציה, המנהלת או האושיה החוקית שרלוונטית מאשרת את הכפכף, והתלמיד היה ממשיך בחייו כרגיל וכולם היו מבינים שזה יוצא דופן ולא איזה תקדים מסוכן,
או ש"משרד החינוך" היה מאתר את התיכוניסט שהמנהלת הרשתה לו ללכת בכפכף ושולח את כולם לדיון משמעתי?...
החוצפה להגיד- נמצא לו נעל גדולה שתכסה על החידלון הנוראי בנעילת הכפכף הוא מבזה עוד יותר.
עצם העובדה שמדובר בשמיניסט 2 דקות לפני סיום הלימודים, שאפשר לדבר אתו ולהסביר לו. להגיד לו מה החוק אומר, ומה הסיטואציה דורשת ממנו לאור הבעיה.
וזה לא קשור לעובדה שהוא עצמאי בבית, או שהליכה הביתה היא פרס. אלא לקשיחות המטופשת בפני החוק לכאורה ללא הפעלת אלמנטי של חשיבה סבירה שממש מתבקש במוסד חינוכי.
הטפשות והאטימות בהתגלמותה, זה מה שזה בעיני. (למרות שניסו נוא בעדינות...)

adif11

New member
אני מבינה מה את אומרת אבל לא מסכימה איתך

עצם העובדה שהתקשרו אלי לפני ששיחררו אותו כדי לעדכן אותי, להסביר את השיקולים ולקבל ממני אישור והסכמה - היא כבר התחלה טובה בעיני.
מה שהדאיג אותם הוא לא נפילה אפשרית כתוצאה מריצה. שמיניסטים חובבי סקייפ ווואטצאפ כבר לא כל כך מתרוצצים בחצר
בית הספר בגילם המופלג
.....אלא נפילה אפשרית במדרגות .
גם עם ציפורן עקורה אתה עדיין צריך לעלות שתי קומות לכיתה ואח"כ גם לרדת אותן .
הם הסבירו לי את הנקודה הזו וגם לנער .
ההתנהלות שלהם היתה מקובלת עלי לחלוטין .

BrightEye

New member
לא היו צריכים להתקשר אלייך, כי לא היתה סיבה

לשחרר אותו.
לא נופלים במדרגות בהליכה עם כפכפים.
התנהלות מטומטמת לחלוטין בעיני.

adif11

New member
לסיכום אפשר לאמר :

שמזל שהתקשרו אלי ולא אלייך

למרות אי ההסכמה, היה מענין לקרוא את דעתך.

1אילת2

New member
זו לא התנהלות מטומטמת.

לבית הספר לא באים עם כפכפים.
זה לא כלכך מסובך.
אני חושבת שלא היו שולחים אותו הביתה אם הוא היה מגיע עם נעל על הרגל הבריאה וכפכף על הרגל הפצועה.
בבית הספר של הבן יש מורה שנקעה את הרגל והולכת עם קביים.אבל לא עם כפכפים.
באותו בית הספר, בקיץ, יש בנות שחובשות אצבעות ונועלות כפכפים (לא כי הן נפצעו, אלא מתוך ניצול פרצה)
&nbsp

BrightEye

New member
לבית ספר לא באים עם כפכפים באופן רגיל/שוטף

עם זה אני בהחלט מסכימה.
במקרה שיש בעיה לנעול נעל, אני מצפה להגיון ולא לנוקשות חסרת הגיון.
זה לא כל כך מסובך...

3תיתי

New member
בואי נגיד ככה:

אם היו מתקשרים אלי, היו מקבלים אחת משתי התגובות: צחוק פרוע והודעה שהם אידיוטים, או צרחות עד השמיים, שהם אידיוטים.

לאונידס

Active member
בתור התחלה הייתי מבקש מקור לתקנה הזו של משרד החינוך

יש לי תחושה שהיא לא היתה ולא נבראה.
גם אם קיימת (ואני בספק) אני בטוח שיש החרגות לגבי מצבים שלא ניתן למלא אותה, למשל מצב רפואי.
&nbsp
הבעיה היא שצוות בית הספר לא מבין שהיעוד המרכזי שלו הוא ללמד תלמיד ולפעול בהתאם. במקום נראה שצוות בית הספר שם נושא משני של הנעלה במרכז ואת הלימודים הופך למשני.
הבעיה היא סדר העדיפויות של בית הספר.

BrightEye

New member
בוא נניח שהתקנה קיימת...

מכאן אני מסכימה עם מה שכתבת.
עצם העובדה שהרגישו צורך להתקשר ולשחרר את התלמיד בסיטואציה המתוארת במקום להחריג את המקרה, הכי לא חינוכי בעיני (כמו שכתבת- סדר עדיפויות).

לאונידס

Active member
אפילו בצבא אפשר לקבל פטור המאפשר נעילת כפכף

להערכתי לא קיימת תקנה כזו במשרד החינוך ואם קיימת אז בטוח שיש החרגה.
נתקלתי בחיי בהרבה גופים ואנשים שמנסים לכפות אג׳נדה וכדי לחסוך ויכוח הם מאשימים איזו תקנה עלומה שלא היתה ולא נבראה בהנחה שאף אחד לא יטרח לבדוק.
אחת ההפניות הפופולריות היא ביטוח, נניח היו ממציאים שיהיו בעיות עם הביטוח אם הילד ינעל כפכף ויפצע וצוות בית הספר כמובן שלא יכול להרשות לעצמו חשיפה אישית למקרה כזה.
&nbsp
חבל שהנהלת בית הספר מתנהלת כמו רס״ר משמעת מהסוג הפחות טוב ואין בבית הספר איזשהו מפקד שמבין שמלבד תלבושת מגוהצת יש לאירגון עוד מטרות.

אימם

New member
אולי זה בשיטת ההגנה הטובה ביותר היא ההתקפה?

הם הפכו את נושא התלבושת האחידה למרכזי כדי שההורים יהיו עסוקים מידי במלחמה רק על זה...
(תיאוריית קונספירציה)

קיפודוד

New member
התלבושת היא רצון הציבור.

אם מדובר בעניין מטומטם (כפי שאני חושב) ייכבדו ההורים וייצאו נגדו. אלא שההורים הפעילו ומפעילים לחץ, בלתי סביר בעליל, לעבור לתלבושת אחידה. הפוליטיקאים יישרו קו עם העניין, ובתי הספר או שיתפו פעולה מתוך חשיבה (לעניות דעתי לא מוצלחת) או מתוך כניעה ללחץ הציבורי.

מירי,

New member
או מתוך נוחות.

'הנה אנחנו מטפלים בחזות הכל'.
&nbsp
(הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם)

למעלה