מרגישה חנוקה ומוצפת

מירב189

New member
היום התייעצתי שוב עם פסיכולוגית פרטית שאני הולכת אליה לייעוץ

חד פעמיים לפעמים כי אין לי את היכולת לשלם והיא אמרה לי, לעבור למכבי, למרות הכל.
מקווה שיהיה בסדר, מרגישה יותר טוב.
&nbsp

אני לא יורם, אבל שולחת לך המון המון חיבוקים

זוכרת את הסלסלה שלי שתמיד מלאה, לא משנה כמה חיבוקים לוקחים ממנה? אז כזו.

מירב189

New member
תודה אורצ'וק יקירה שלי, את מלאכית, תמיד יש לך טנא של אהבה

מכל הלב, אבל לא יודעת מה יש לי, למה אני מגיבה כל כך קשה למה שקרה וזה לא ממש נורא, גם אם הביקורת, נכון שזה היה מלחיץ וגם ההתנהגות המגעילה של המטופלים, אבל אני לא אמורה להרגיש בכזו עוצמה שאפילו אני כותבת והדמעות פשוט זולגות בשטף ואינני יודעת למה? מרגישה כל כך חנוקה ופגועה מאוד גם ממנהל המחלקה, הרופא החדש ובכלל מכל ההשתלשלות של כל הצוות בעת לרצוני שוב להיות מטופלת.
אוהבת אותך המון, אהובה ויקירה שלי.
&nbsp
בהצלחה בשינוי איכות חייך,
&nbsp
מירב
&nbsp

ממה את חרדה?

הי מירב,
כתבת המון, ובאמת העברת את התחושה שאת מוצפת.
הצעתי לך לדבר בעיקר על עצמך, ולא על אחרים,
ועכשיו בהודעה הזו - את כן מתרכזת בעצמך, וזו התקדמות לדעתי.
לחרדה, כמו שאת יודעת יש הבטים גופניים ומחשבתיים.
מה את חווה מבחינה גופנית
ואיזה מחשבות חוזרות מטרידות אותך?

מירב189

New member
מרגישה מושפלת שהייתי צריכה לחוות את החוויה הזו ועוד ממשרד

הבריאות, גוף אשר אמור להגן על בריאותי מכל הבחינות ועשה ההיפך.
זה מחזיר אותי גם למה שקרה שהייתי מעסה בקופת החולים והיתה ביקורת על המרפאה והייתי צריכה לחוות דברים כל כך לא נעימים מתוקף תפקידי כמעסה.
כן זה מחזיר אותי גם למקרה שעברתי בנערותי שהותקפתי על ידי בוס בעבודה, אבל לא יודעת למה, זו היתה רק מילולית, חוץ מאחד שהיה פשוט נמרח עלי, בנשיקה, בחיבוק ובקושי מכיר אותי ולא ידעתי כיצד להגיב לביקורת.
וזה שכל הזמן מטרידים אותי טלפונית מידי פעם, שואלים אותי על ההעסקה שלי וכן הטרדה מינית מאותו בחור דתי, כביכול.
פגועה מהצוות במרפאה כיצד הכל התנהל מאז שפניתי אליהם שוב ורק ייסרו אותי ועוד שהייתי במצוקה ולא עזרו לי כלל ולבסוף גם הלבישו לי תיק שלא צריך להיות ולא יודעת אם זה יפגע בי באיזו צורה בעתיד, הן בעבודה ומי יודע מה עוד כי רשום שאני צריכה לקחת תרופות ולא צריכה.
תחושה שהייתי צריכה לחוות את כל זאת ולספר את ההשפלה הזו למנהל המחלקה ולרופא שלי בפגישה והם במקום שינהגו ברגישות לדברי, עשו את ההפך של הדבר, שברו אותי לרסיסים, לא תמכו, לא עודדו ורק רצו לעליל עלי דברים מופרכים וכיצד מנהל המחלקה מדריך את הרופא לתפור לי את התיק ועוד הרופא החדש הוא גם משפטן.
כואב, פוגע ומצער שהייתי צריכה לעבור כל זאת ולאחר חמש שנים שהייתי מטופלת במרפאה הזו, הייתי צריכה לסיים בצורה כל כך משפילה, פוגעת ולא מתחשבת ורק פוגעת בבריאותי, במקום לעזור עשו את ההפך.
יצאתי מהמרפאה בצורה כל כך כואבת, לא מבינה כיצד אפשר לעשות דבר כזה ועוד ממנהל המחלקה.
הלחץ הוא בחזה, אבל לא בעוצמה שהיה לי בהתקף החרדה של חברתי, אבל ממש מועקה קשה, עלבון נוקשה, חנק בגרון וכל הגוף מכווץ ושבור מאוד והדמעות לא פוסקות.
&nbsp
&nbsp

האם יש לך מערכת תמיכה

למירב שלום,
אני מבין שאת מרגישה פגועה, מרגישה מושפלת, מרגישה שלא התייחסו אליך ברגישות ובצורה תומכת.
רציתי לשאול אם יש לך מה שאנחנו קוראים "מערכת תמיכה" -
אנשים שנמצאים איתך בקשר,
ושאפשר לשתף אותם ולקבל מהם תמיכה -
חבר/ה, ידיד/ה, מכר/ה, שכנה טובה...

מירב189

New member
לא אני בודדה כי עזבתי את החברות במרכז לבריאות הנפש ומאז

המחלה ניתקתי אתה קשר עם החברות הבריאות שלי ואי אפשר לחזור.
&nbsp

לשפר את הרגע ע"י עידוד עצמי

הי מירב,
חשוב לבנות תכנית איך לשקם את המערכת החברתית
ואת מערכת התמיכה
אבל בינתיים אני מציע לך אלמנט אחד מתוך הפרק על עמידות במצוקה
שמלמדים בדיביטי:
עידוד עצמי:
לנסח משפטים של עידוד עצמי ולהגיד אותם לעצמך,
כדרך לשפר את הרגע (Improve the moment)
כתבי 5 משפטים כאלה

מירב189

New member
עידוד עצמי שאמרתי במשך הלילה כי לא יכולתי לישון

&nbsp
אני שלמה עם עצמי מבחינה קוגניטיבית, דהיינו שפויה ואדם נורמטיבי לכל דבר
אם יש ביקורת במרפאה וגם נאלצת לחוות דברים שגורמים להרגשה רעה, אזי זוהי רק ביקורת ולא באמת דברים רעים במכוון
אני הצלחתי לגלות שבמרפאה יש מטופלים ומתנדבים סמויים ובמיוחד במועדון זה בולט מאוד והם ידעו על כך, אזי הם יודעים שאני תקינה קוגניטיבית, אחרת לא הייתי צריכה לגלות.
כל הטרדות הן מינית והן תעסוקתית, הינן ביקורת בלבד ולא דווקא עלי, אלא לראות איך הצוות מתפקד בהטרדות המיוחסים לי והאם הוא דואג לי בכך או לא, כחלק מהביקורת
הצוות במרפאה תחילה לא טיפל בי, כי רצה לאבחן וכאשר הרופא החדש שלי, שמע את ההטרדות נבהל ורצה לחסות את עצמו את הצוות במרפאה מהטרדות האלו ולכן המנהל המחלקה והוא הלין עלי שאני צריכה תרופות ואם לא אני לא יכולה להישאר במרפאה, לאחר מכן שאני אוכל להישאר במרפאה בלי תרופות כי אפשר לכפות עלי, אבל שאני אדע שלא הבנתי נכון את הרופאים שאני צריכה תרופות אבל אם אני לא רוצה, אזי יכולה להישאר במעקב, כלומר כבר הכל שקר
בורא העולם תמיד שומר עלי ולא יכול להיות שיעונה לי כל רע ויוציא לאור את צדקתי וגם אם לא מידית, אבטח בו, כי "בטח באחד ואל תפחד", תמיד אימא היקרה שלי אומרת לי וגם "הפכת מספדי למחול, לי פיתחת שקי ותעזרני שמחה ואני לעולם הודך"
גם אם אני חושבת שאמרתי לצוות שכולם רוצים לשכב איתי ובמקום הטרדות מיניות כי הייתי בבהלה, אזי מבחינתי זה אותו דבר, כי לא צריכה שכולם יגידו לי לאחר מכן, לאור כל ההתנהגות המגעילה שלהם
אני יכולה להתייעץ עם הפסיכולוגית הפרטית שלי (ייעוץ חד פעמי כי אין לי כסף ליותר) ואני בטוחה שהיא תסייע לי לצאת מכל מהרגשה הרעה הזאת
כל הרופאים שטיפלו בי כולל סגן מנהל המרפאה שהייתי איתו בשיחה ואחר כך שלחתי לו מייל, לא חשבו שאני צריכה תרופות וגם כאשר אמרתי לרופא הקודם שלי ולסגן מנהל המחלקה על ההטרדות המיניות ובכלל, לא אמר שאני צריכה תרופות
אז הכל יהיה בסדר, כמו תמיד שנופלת למשבר או לחרדה בגלל סיטואציה כלשהי ויוצאת תמיד מחושלת מכך, אזי אל דאגה הכל יהיה בסדר
בנוסף יותר אני לא הולכת להיות מטופלת במרפאה ציבורית, אזי שום דבר לא צריך להטריד אותי, רק צריכה לבדוק על השקר שהם תפרו לי עם ייעוץ מקצועי פרטי חד פעמי ובטוחה שהכל יהיה בסדר, כי מדהימה ומקצועית והיא זו שגם תווכה בינינו, בין הרופא הקודם שלי מתי שכעסתי עליו ועזבתי את המרפאה ואמרה שאם אני מסתדרת בלי תרופות, אזי הרופא שפרש אמר שאין אני צריכה תרופות
אני מבינה את עצמי שאני מתאבלת על סיום הקשר במרפאה, על האכזבה והכאב בטיפול שחוויתי, אבל תחושות אלו יחלפו כמו כל משבר שאני עוברת כמו שחוותי בעבר וחשבתי שלא אצא מזה ורק יצאתי מחושלת, אזי גם הפעם, הידד הידד הידד אל תרתעי מכלום, ידך תהיה על עליונה, מובטח לך
&nbsp
|

משפטי עידוד צריכים להיות קצרים

מקסימום (ורצוי פחות) 30 מילים.
את מתחילה יפה, אבל בהדרגה המשפטים מתארכים ובהמשך מגיעה לפסקה.
אני מעתיק את 5 משפטי העידוד העצמי הראשונים מההודעה הקודמת שלך:

אני שלמה עם עצמי מבחינה קוגניטיבית, דהיינו שפויה ואדם נורמטיבי לכל דבר
12 מילים. מעולה.

אם יש ביקורת במרפאה וגם נאלצת לחוות דברים שגורמים להרגשה רעה, אזי זוהי רק ביקורת ולא באמת דברים רעים במכוון
20 מילים. טוב.

אני הצלחתי לגלות שבמרפאה יש מטופלים ומתנדבים סמויים ובמיוחד במועדון זה בולט מאוד והם ידעו על כך, אזי הם יודעים שאני תקינה קוגניטיבית, אחרת לא הייתי צריכה לגלות.
28 מילים, עדיין טוב

כל הטרדות הן מינית והן תעסוקתית, הינן ביקורת בלבד ולא דווקא עלי, אלא לראות איך הצוות מתפקד בהטרדות המיוחסים לי והאם הוא דואג לי בכך או לא, כחלק מהביקורת
29 מילים, טוב

הצוות במרפאה תחילה לא טיפל בי, כי רצה לאבחן וכאשר הרופא החדש שלי, שמע את ההטרדות נבהל ורצה לחסות את עצמו את הצוות במרפאה מהטרדות האלו ולכן המנהל המחלקה והוא הלין עלי שאני צריכה תרופות ואם לא אני לא יכולה להישאר במרפאה, לאחר מכן שאני אוכל להישאר במרפאה בלי תרופות כי אפשר לכפות עלי, אבל שאני אדע שלא הבנתי נכון את הרופאים שאני צריכה תרופות אבל אם אני לא רוצה, אזי יכולה להישאר במעקב, כלומר כבר הכל שקר
78 מילים. זה כבר לא טוב (לדעתי) כמשפט עידוד.

למעלה