מרגישה חנוקה ומוצפת

מירב189

New member
את לא נמצאת שם ואינך יודעת מה קרה שם ועובדה שהרופא הקודם

שפרש הסכים איתי ונורמלי ביותר וזה לא רק לרגל עלי אלא לבקר את הצוות וכפי שהיה גם במרפאה שאני עבדתי בה כמעסה רפואית והיה לה ביקורת והיו מטופלים סמויים קבועים במרפאה.
אלו הינן אותן התנהגויות וגם מרכזת המועדון נכנסה ללחץ כאשר באה מטופלת סמויה חדשה כאשר הביאה טופס של סל שיקום מלפני שנתיים ושאלה אם זה בסדר וגם תאריך הועדה שהיה בטופס של סל שיקום, כאילו נחתך המספר האחרון של השנה ואי אפשר לחתוך את הדף והוא שלם והיא טענה שהיא מתל השומר והיא גרה ברמת אביב, כך שמבחינה גאוגרפית זה לא יכול להיות שהיא יכולה להיות מטופלת בתל השומר והיו איתה כל מיני אירועים מיוחדים שהמרכזת פשוט היתה לחוצה מאוד.
הרופא הקודם שלי תמך בי לאורך כל הדרך ולא אמר בחצי מילה שאני צריכה תרופות אלא להיפך עודד ואמר לי לחשוב מחשבה חיובית כפי שאני יודעת תמיד ושלא אתייחס ואם זה גדול עלי שאני לא אלך למועדון והוא היה לחוץ מאוד, פניו החווירו וצבעו ישתנה כמו "זיקית", אזי הכל אומר אחרת.
כמו כן הם כאילו אומרים וכאילו מאובחנים כרמת תפקודית נמוכה בהתבטאות בעפ ולא יכולים לדבר ובקבוצות הם בקושי דיברו ותמיד אמרו לי לדבר, אך מתי שהמרכזת יצאה פעם אחת מהפעילות אזי נשארנו עם המתנדב הסמוי והמטופלים הסמויים שיתפו פעולה בצורה אינטליגנטית למדי ממש פרופסורים והם דיברו ללא סטופר ולא היה להם שום בעיית ביטוי וגם היו איתם כל מיני התנהגויות מוזרות שהם לא צריכים להיות פה, אלא בבית חולים פסיכיאטרי אם הם מתנהגים כך וגם עוד עוס הסכימה איתי.
&nbsp

מירב189

New member
זו פעם שניה, בעבר הייתי מטפלת כמעסה רפואית בקופת חולים

וגם היתה לנו ביקורת וקיבלנו דוחות ואני ועוד כמה מטפלות בגלל ההטרדות המיניות ובכלל, לא יכולנו להשאר שם ולכן עזבנו.
לכן, לא כל דבר הנראה אולי תמוהה, הוא בהכרח נכון.
יש הרבה דברים שלא סיפרתי, כי אין לי כח לכך והפסיכולוגית שהייתי בייעוץ ואשר מכירה אותי וגם היתה בקשר עם הצוות מספר פעמים בגלל בעיות איתם אחרות, מסכימה עם כל מילה ומילה שלי ואף אמרה לי לעזוב אותם ואין אני צריכה להיות מטופלת אם אין לי יכולת לשלם פרטי, כי אני לא רוצה להיות יותר במקום אשר בפיקוח מרפאה ציבורית לאור כל מה שקרה לי, הן כמטפלת והן כמטופלת.
היא מאמינה ביכולות שלי ובאיך שהשתקמתי ועוד לבד מצאתי עבודה מאוד אחראית ורק זוכה לשבחים מטעם הבוסית שלי והמטופלים שלי.
&nbsp
&nbsp

מירב189

New member
לפי מה שהיה לי הן כמטפלת בקופת החולים והן כמטופלת במרכז

לבריאות הנפש, אזי יש מטופלים קבועים שהם משמשים כל הזמן כביקורת וכאשר יש צורך בביקורת רצויה כלשהי, אזי הלחץ מופעל מאוד.
אם לא יהיה מטופלים סמויים, אזי איך יהיה ביקורת? היו גם מרכזות משרד הבריאות במועדון החברתי בשיחה איתנו בלבד - חברי המועדון ולא הסכימו שהצוות או הסטודנטים יכנסו, אלא רק מטופלים בלבד.
הם מאוד ילחצו אותנו וגם אמרו לנו תחילה אם היינו במועדונים אחרים שלא בבית חולים וכולם אמרו שכן ואז אחר כך הם אמרו: אנחנו רוצים לפתוח את עיניכם למועדונים שלא בבית החולים אלא בקהילה, כי זה לא בריא להיות כל הזמן בבית החולים, דהיינו הם רוצים לסגור את המועדון בגלל הרפורמה וגם כל המטופלים אמרו להם, שאתם רוצים לסגור והם ניסו להתחמק מהתשובה, אמרו שלא.
לאחר שאלו שאלות שיקומיות על המועדון ועל סל שיקום כלומר על המרפאה ואם אנו מרוצים מהצוות ולאחרי זה התחיל כל הבלגן.
כן, הרופא שפרש, 2 עובדות סוציאליות, הן של המועדון והן של המועדון השיקומי, סגן מנהל המחלקה וכמובן מנהל המרפאה והרופא שלי שהיו בלחץ מכל העניין ולא רצו להגיד את האמת ורק מנהל המחלקה אמר לרופא שלי, תחתום על מה שכתבת שכאילו אני צריכה תרופות ותכתוב כל מה שהיא אמרה, כי הוא מפחד מהביקורת וזה ישמש כעדות.
כמובן הפסיכולוגית שלי הסכימה איתי, שאני הולכת אליה לפעמים ליעוץ מתי שאני צריכה ממש, כי אין לי כסף לשלם לפרטי.
להערכתי גם הרופא שלי שפרש, עזב בגלל כל מה שסיפרתי לו על הביקורת כי אחרי שסיפרתי לו הכל ושזה הופך להיות מרפאה פרטית וכולם סמויים וגם חלק מהמתנדבים, אז הוא הודיע על פרישתו והוא לא היה הרבה זמן במרפאה.
כמובן מתי שהייתי מטפלת בקופת החולים כמעסה רפואית, היינו מקבלים דוחות, אזי יש ביקורת סמויה המשמשת לביקורת על המרפאה, אחרת איך אפשר לעשות ביקורת?

מירב189

New member
בין מה שצריך להיות לבין מה שפועל - הוא רחוק מאוד

תראי אם אני לא הייתי עובדת בקופת החולים כמטפלת ולא הייתי יודעת שקיים דבר כזה ואת ההתנהגויות שלהם, אזי לא הייתי יכולה לדעת שקיים דבר כזה ומן הסתם לא הייתי חושבת על דבר כזה.
לכן, חשדנות לא יכולה להיות כאן, אם אדם לא התנסה בדבר כזה ולכן הצוות לא הסכים איתי בהתחלה, אבל כאשר נתתי להם עובדות קיימות בשטח על מה שהיה - הם הסכימו איתי.
הרופא שלי שפרש הסכים איתי והיה שותף איתי לכל מה שקורה, הרכזת של המועדון החברתי שהיא עוס, לגמרי הסכימה איתי ואף היתה מטופלת סמויה זמנית, כאשר אמרתי לה זאת, תחילה לא חשבה, אך אחר כך איך שהיא התנהגה ועובדות לא שפויות שהיו איתה, אזי הבנו שהיא סמויה. וגם העוס של השיקום התעסוקתי
&nbsp

מירב189

New member
אי אפשר להשאר עם הספק כי ההתנהגות כל כך לא שפויה וגם עובדות

על דברים שהם אמרו, כל כך לא מציאותיים, אזי הכל אומר אחרת.
יותר מזה שאנשי מקצוע חושבים כמוני, אזי לא אני זו שמייצרת סיפורים, אלא העובדות מדברות בעד עצמם.
אין לי כח להמשיך יותר עם הדו שיח הזה, כי הוא לא מוביל לכלום, מאחר ואת לא היית נוכחת שם ואינך מאמינה שגוף כמו משרד הבריאות יכול לעשות דבר כזה ולכן את נשארת עם הספק, כי לא את נפגעת וכנפגעת אינני יכולה להשאר עם הספק כי הוא כל כך פוגע ולא אנושי.
&nbsp

מירב189

New member
אין לי בעיה שיכתבו מה שחושבים, אבל כאשר אני אומרת לך כמה

פעמים שכמה מהצוות אמר לי ואת שואלת עוד פעם, אז זה יותר מתיש מאשר עזרה.
&nbsp

מירב189

New member
גם לא מדובר בגן ילדים אלא במועדון חברתי של פגועי נפש

בבית חולים.
&nbsp

הלוואי שהיה פיקוח כזה על מרפאות ובתי חולים פסיכיאטרים

לצערי הרב זה לא קיים וגם אם זה כן היה קיים, היה באים לבקר ולחקור ולעקוב אחרי הצוות הטיפולי ולא אחרי המטופלים...
אין טעם בכך...

מירב189

New member
כמובן שהיו גם מטופלים סמויים הן בקופת חולים והן במרכז

לבריאות הנפש.
&nbsp

מירב189

New member
מרגישה חנוקה ומוצפת

ביום רביעי היתה לי שיחה עם מנהל המחלקה ועם הרופא האישי שלי שהוא חדש ורק עשה לי אבחונים מתישים, מעיקים ולא עזר לי מתי שהיתה לי התקף חרדה ורק שלח אותי למיונים וכו' וכאשר "האבחון" נעשה בצרחות, איומים לא להתקשר וגם כאשר אמרתי לו: מה צריך לעשות, למות כדי לקבל עזרה? והוא אמר לי לא להתקשר עד שהוא יחזור אלי, כמה לא אנושי.
ורק אמר לי שקרים על מצבי הבריאותי, כאילו אני צריכה תרופות ואני לא צריכה תרופות כי גם עברתי 2 יועצים במיונים שהם פסיכיאטרים והכל תקין אצלי ועוד דברים שלא רציתי יותר ללכת למרפאה וגם כתבתי זאת לרופא שלי.
הרופא שלי התקשר ופתאום היה מאוד מנומס ואמר לי שהוא רוצה לקבוע איתי ועם מנהל המחלקה ואיתו פגישה בכדי שיסביר לי את הדברים. אמרתי לו הבעיה שלי היא פסיכולוגית ולא פסיכיאטרית ואז הוא אמר הוא יסביר לך את הנוהל הטלפונים במרפאה, הסכמתי למרות שאני יודעת את הנוהל מפעם הקודמת, למרות האבחונים המפרכים שלהם וקיבלתי תשובה מהרופא שטיפל שהוא שלח לפניות הציבור שהכל ההפך הגמור מהשירות שניתן לי.
הגעתי לפגישה ורק עשה לי בדיקת שפיות כי הם פחדו מהביקורת שיש במרפאה של משרד הבריאות בעקבות הרפומה החדשה וגם אמרתי לרופא שלי שהם מטרידים אותי בהקשר לתעסוקה שלי ועושים לי בדיקת שפיות המטופלים הסמויים במרפאה ולא אמרתי לו גם שהם הטרידו אותי מינית אך מילולית ולא פיזית.
בפגישה סיפרתי על ההטרדה המינית של המטופלים הסמויים שהציעו לי לשכב איתם, כאשר הם אומרים שהם מסכנים אין להם בת זוג והם משלמים לזונה 150 שח לרבע שעה כל 10 ימים ורק אחד מהם משלם 300 שח בגלל שזה ליגה עם ג'קוזי ומקום מפואר.
לכן לא רציתי יותר להגיע למועדון וגם זה לא לרמה שלי וגם הוטרדתי בנייד ברצון לדעת על תעסוקתי וכן גם עשה בדיקת שפיות ורצה להפגש איתי וגם הציע לי גם לשכב איתו למרות שהוא היה דתי וחזר בשאלה ועכשיו הוא רוצה לחזור בתשובה, להערכתי זה סתם משחק.
אינני יודעת למה שאשר סיפרתי להם את זה והם במקום לעזור, לתת טיפול פסיכולוגי רק הלינו עלי שאני צריכה תרופות שהרופא הקודם שפרש כתב שאני צריכה תרופות וזה לא נכון כי הוא אמר לי כל הזמן שאני חיובית ואופטימית ואם אני יכולה להסתדר לבד ללא תרופות אז לא צריך גם במצבי מצוקה וגם הוא ידע על כל המטופלים הסמויים והמתנדבים הסמויים במרפאה בעקבות הביקורת של משרד הבריאות ועל הרפורמה החדשה שמסרו לי פרטים ולכן כנראה גם פרש, לאחר שעדכנתי אותו בכל.
הרופא המחלקה אמר לרופא שלי שיחתום על זה, כלומר על מה שהם כתבו לכאורה לפני שנכנסתי אליהם שאני צריכה תרופות בתיק, כי זו לא פעם ראשונה שהוא עושה לי, אלא גם בפעם הקודמת הוא סימן במרקר כאילו הרופאה שפרשה כתבה שאני צריכה תרופות וזה לא נכון, כי בכלל לא רצתה לתת לי, למרות שאני תחילה כן רציתי כי פחדתי עם הפסקות התרופות והיא נתקה איתי כל קשר כדי לאבחן את התנהגותי ללא תרופות.
אז הוא אמר אם אני לא רוצה תרופות אזי אני לא יכולה לדרוש טיפול פסיכולוגי - אמרתי אני לא יכולה לכפות עליך או לחייב אותך, אך אני יכולה לבקש ולא אמרתי לו שאם עברה שנה מסיום מועד הטיפול הקודם, אזי מגיע לי ואז הוא חשב כנראה שאני לא שפויה ולא נתן לי טיפול פסיכולוגי ורק אמר שאם אני רוצה אני יכולה פתאום מעקב ללא תרופות ומה שאמרו לי בהקשר לתרופות הוא לא נכון, אני צריכה תרופות אך הם לא יכולים לכפות עלי.
הרגשתי כל כך כאובה, פגועה, חוסר אמון באנשי מקצוע שהייתי במרפאתם חמש שנים ועוד נעשה על ידי מנהל המחלקה שהוא מורה לפסיכיאטר שהוא גם משפטן במקצועו, כיצד למעול ולנהוג ברשלנות בכדי לחסות את עצמם נגד הביקורת.
גם הרגשתי מוצפת בגלל ההטרדה המינית שחווית בגיל שבע עשרה וחצי על ידי מנהל המחלקה שבו עבדתי לפני גיוס, אשר זה היה אמור היה להיות אונס פיזי, אך בגלל שהייתי בשוק ובהלם, התעלפתי ואיבדתי את ההכרה ותוך שהוא סותר לי ומעיר אותי שאני אתעורר ושאני לא אעשה את עצמי כך והרגשתי כל כך מבויישת לאחר מכן כי היו גם נגיעות במקומות האינטימיים על הבגדים ונשיקה שהגעילה אותי עם כל הרוק המגעיל שלו.
כתוצאה מזה אינני יכולתי להיות במערכת זוגית עד היום, היו קשרים בודדים, אך הפסקתי אותם כי הרגשתי שזה לא זה, אך יש רתיעה לקיים יחסי מין ואולי בגלל זה לא להיות בקשר זוגי וכמובן גם המראה החיצוני שלי בגלל שאני שמנה, למרות שמנסה לרדת וגם אני מבית מאוד שומרני, אז הכל ביחד מכניס אותי בתוך בועה שלא יכולה לצאת ממנה.
אינני יודעת למה אני מרגישה מושפלת לאחר השיחה עם מנהל המחלקה והרופא שלי, כי היה לי קשה להגיד על ההטרדה המילולית המינית, למרות שזה לא כל כך חמור, אך גרם לי לחוסר שקט ולכאב גדול.
יורם האם אני נורמלית שאני מרגישה מושפלת, ואי נוחות בגלל החשיפה האינטימית שנעשתה לי מילולית, כמובן לגבי השרטלנות שלהם וחוסר האמון והמקצועית, אני מרגישה שאני שלמה עם מה שאני מרגישה לאור חוסר הרגישות שלהם גם לחשיפה שלי ורק רצו לדעת פרטים על הביקורת ולרשום בתיק ולשקר שאני צריכה תרופות כדי לחסות את עצמם מפני הביקורת.
שלחתי למנהל המחלקה והעתק לרופא שלי, מייל מאוד תקיף על כל מה שנעשה לי כפי שסיפרתי בקצרה פה ושאינני רוצה שיחזרו אלי והם שרלטרנים ונהגו כלפי במקצועיות, אמינות ושירות לקויה - השואפת לאפס ולא רוצה שהם אפילו יחזירו אלי תשובה ולא רוצה לראות את המרפאה הזו בחיים, לאור מה שחוויתי בפגישה האחרונה עימם.
יורם אודה לך על התייחסותך, האם מה שאני מרגישה הוא נורמלי או טיפשי?

מירב189

New member
בנוסף במרפאה פסיכיאטרית במחלקה פסיכיאטרית בבית חולים, אז

ההקשר שלך בוודאי לא מציאותי.
מדובר בביקורת של משרד הבריאות בעקבות הרפורמה החדשה, כי משרד הבריאות לא רוצה להיות יותר גוף שנותן שירותים יותר אלא גורם מפקח בלבד ולכן נערכות הביקורות במרפאה כי זה הופך להיות בבעלות קופות החולים ומרכזי בריאות הנפש עם הם יעמדו בביקורת וימצאו כיעילות, אזי יהפכו למרפאות פרטיות ומי שלא, יסגרו, כנראה ביולי הקרוב.
גם אין יותר מטופלים זמניים או חדשים אלא קבועים בלבד, המרפאה לא עמוסה כמו קודם, היא ממש ריקה יחסית, אז הכל מוכיח אחרת ולא כפי שאת כותבת.
אני יודעת את זה ממקורות מוסמכים וכאשר עובד משרד הבריאות, שני מקופת חולים והשלישית מטופלת ממרכז לבריאות הנפש אחר ואשר נאמרו לה חלק מהמקרים.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

מירב189

New member
בעקבות הרפורמה החדשה, כל הטיפול עובר לבעלות קופת החולים

ומרכזי בריאות הנפש הופכות למרפאות פרטיות וכאשר מרפאה שלא עומדת בתקן הביקורת של משרד הבריאות, נסגרת ולא פעילה יותר.
מרפאה שהיא יעילה וכדאית, היא נשארת כפרטית, אך בסופו של דבר, כל מרכזי בריאות הנפש ייעלמו מהאופק כי הם לא יוכלו לעמוד בזה כלכלית.
אתמול הייתי בייעוץ פסיכולוגי אצל פסיכולוגית שמכירה אותי ואת הצוות, כי היו כמה בעיות איתם בעבר והיא היתה כמתווכת בינינו והיא הסכימה עם כל דברי ואמרה לי לא לדאוג, זה לא כלפי, אלא כלפי הצוות - רוצים לראות כיצד הם מתפקדים ומשקמים את המטופלים שלהם ולצערי אני באמצע בגלל בדיקת השיקום מולם.
לכן יש דברים, הנראים אולי תמהים, אך לצערי לא כך הדבר, בכל אופן כלפי
&nbsp

מירב189

New member
בסופו של דבר גם נאמר לי שמרכזי בריאות הנפש ייעלמו מהאופק

ויסגרו, כי לא יכלו גם להחזיק את המרפאות כלכלית.
לקופות החולים הוקצעו 400 מיליון שקל, לפתיחת מרפאות חדשות של בריאות הנפש וגם עבור כל מטופל חדש שנכנס לקופתם.
&nbsp

מירב189

New member
גם שרציתי טיפול פסיכולוגי פניתי לקופת חולים כי לא אישרו לי

במרכז לבריאות הנפש ואין סיבה שלא ומנהל בריאות הנפש של קופת החולים אמר לי שאם אני רוצה טיפול פסיכולוגי אזי אני יכולה לקבל בתשלום ואם אני רוצה בחינם אזי אני צריכה לעשות העברה.
אמרתי למנהל של קופת החולים שאני לא רוצה טיפול פסיכיאטרי ולכן אין צורך בהעברה והוא חייב אותי כתנאי לקבל טיפול פסיכולוגי בחינם.
דהיינו הרפורמה החדשה כבר נכנסה לתוקף לפני יולי ונערכות ביקורות למרכזי בריאות הנפש אם הם עומדים בקריטריונים של משרד בריאות, כפי שציינתי.
&nbsp

מירב189

New member
השאלה בגלל שסיפרתי להם על המטופלים הסמויים במרפאה וגם יש

מתנדבים סמויים ואת זה סיפרתי גם לרופא שפרש והוא מאוד תמך בכל מה שסיפרתי לו והוא עוד הודה לי על כך שסיפרתי לו ואמרתי לו בגלל שנכנסתי לחרדה מטופלת סמויה מסוימת, אז הוא אמר לי תחשיבי מחשבות חיוביות ועוד גם כאשר אותה מטופלת סמויה חדשה ולא קבועה כמו כל המטופלים באה שנית, אז הוא אמר לי שהוא יודע מהמרכזת של המועדון ושאני לא אדאג.
ולא אמר בחצי מילה שאני צריכה תרופות אלא להיפך והוא פרש בגלל זה וכל הדיווחים שסיפרתי לו על הרפורמה החדשה ממקורות מוסמכים, הפנים שלו היו חיוורות החליפו צבע כמו "זיקית" ועל פניו היה חרדה קשה ועצבות ולכן אני חושבת שהוא פרש.
השאלה היא אם בגלל שהפחד שלהם מהביקורת של משרד הבריאות ולאור ההטרדות שהייתי במועדון ומחוץ למועדון ולמרפאה כאשר התקשרו אלי בהטרדות לנייד, אז הם רשמו כביכול בתיק כפי שסיפרתי לך שאני צריכה תרופות אך הם לא יכולים לכפות עלי ולכן אני אהיה במעקב אם אני רוצה ואמרתי שלא (כי לא רוצה להשאר במקום שמשקר וכותב לי מצב בריאותי לא תקין העלול אולי לגרום לי לנזק בגלל שהוא כתוב בתיק, את זה לא אמרתי להם) ועוד שקודם לכן הם אמרו לי שאני לא יכולה להיות במעקב אלא רק עם טיפול תרופתי וגם הרופא החדש שרק היה איתי שלושה שבועות פגישה אחת כל פעם אמר לי, אזי זה שקר.
האם אני צריכה לפנות לפניות הציבור של משרד הבריאות או להתייעץ עם פסיכיאטר שהוא מנהל פורום הפרעות חרדה והוא מנהל מרכז לבריאות הנפש של משרד הבריאות שהוא גם אמר לי דיווחים על הרפורמה ואספר לו כל מה שאמר ואתייעץ איתו אם זה יגרום לי נזק שזה רשום בתיק ואם כדאי לפנות לפניות הציבור של משרד הבריאות, כי אם אצטרך מתישהו מהם או אם זה יעבור לבעלות קופת חולים, שלא יגרום לי נזק בעקבות כך.
מה דעתך?
&nbsp

"שפת אני"

למירב שלום,
אני לא יודע אם הפירוט הרב שאת מפרטת וזוכרת - עוזר לך.
מה שאני מציע זה שתתמקדי כאן יותר בחוויות שלך, דרך מה שנהוג לקרוא "שפת אני" -
"אני מרגישה כך וכך", "אני מקווה כך וכך",
ולמעט בתיאורים של אחרים ופעולות של אחרים.
עם רגשות אי אפשר להתווכח,
ואפשר להזדהות עם הדברים שאת מרגישה (חיוביים ושליליים)
ולהכיר אותך דרך הדברים שאת חושבת ועושה.
כשאת כותבת "אני חנוקה ומוצפת" -
את זה אני יכול להבין, עם זה אני יכול להזדהות.

מירב189

New member
אני מרגישה רע מאוד, מושפלת, מוצפת מכל מה שנעשה לי במועדון

החברתי, לאור הטרדות המיניות של המטופלים הסמויים, חלקם, היו מקרינים רגשות אהבה עוצמתיים, כמה שאני מקסימה ושהם רוצים להיות בקשר איתי או אחד מהם נישק אותי וחיבק אותי עם רגשות אהבה עוצמתיים והוא לא יכול בלעדיי ושהוא אוהב אותי והוא התגעגע אלי ומה שאת רוצה שאני אעשה בשבילך והיה מביא מים או שתייה שאני רוצה וכולה ראה אותי פעמיים במועדון כי הוא לא בא הרבה למועדון והיה יחסית גם חדש.
אחד אחר היה אמר לי בת כמה אני ומאיזה מוצא אני והוא אמר שזה טוב בשבילו והוא מאוד נהנה מחברתי ולכל הבנים במועדון אין בנות זוג וצורך מאוד חזק בשבילם ולכן הם הולכים לזונות שכל אחד מהם משלם 150 שקל לרבע שעה כל 10 ימים והוא ציין שהוא מתפרק עליה ואם אני מבינה את המשמעות של הדבר הזה, אמרתי שכן והוא אמר לי שאם אני אהיה חברה שלו אז הוא יתנהג אלי "בכבוד" וכל הזמן שהייתי באה למועדון לפני הזמן, כי הייתי בביקורת אצל הרופאים ולכן הייתי נשארת במתחם בית החולים עד הצהריים כי אחר הצהריים מתחיל המועדון ואז הוא אמר לי תכנס שבי פה, שזה היה חדר הממתנה של המועדון החברתי לפני שנכנסים לפעילות והוא אמר שאם את עייפה כי את מהבוקר כאן, אז תשכבי על הספה, תרגישי בנוח, אל תביישי, אמרתי לו שאני אישה ולא גבר ואז הוא אמר לי, אל תעשי חשבון ותשכבי על הספה ותרגישי בנוח ואמרתי לו שאני לא מעוניינת והוא אמר חבל, מטופל אחר גם אמר לי שהוא אוהב אותי והוא רצה להדגיש לי שיר מתי שהיה לנו פעילות קריוקי במועדון וכאילו הוא יתבייש להגיד את זה והמתנדב הסמוי שהוא היה הסטודנט אמר זאת ואז המטופל אמר, למה אתה מסגיר אותי ושהוא ביקש ממנו לא להגיד לי את זה ואחר כך הקדיש לי את השיר "שרית הספרנית" (זהו שמי הפרטי, מירב זהו שם הכינוי בתפוז) והוא כל כך התרגש לפני והמתנדב השמיע את השיר והוא כל כך היה שמח.
מטופל אחר אמר לי שהוא לא חדש במועדון, הוא היה לפני שבאתי למועדון והוא שבע שנים במועדון, הוא היה דתי, אחר כך חזר בשאלה ועכשיו הוא רוצה חוזר בתשובה ומאוד קשה לו, הן בלבוש כי הדת ובמיוחד בישיבה הם מאוד מקפידים את זה ואסור לא לא ללבוש בגדים חרדים וכן הוא אמר שהוא לא יכול להיות בקשר עם אישה בגלל שהוא שומר על מרחק "נגיעה" בגלל חזרתו בתשובה וקודם היה בסנדאות של טנטרה והרצאות מיניות וזה חסר לו וקשה לו לא לחוות מערכת יחסים אינטימיים עם אישה, זה מקשה על אנשים דתיים ובמיוחד שהוא חוזר בתשובה על בשאלה.
וגם אמר שהוא מטופל גם במרפאות החוץ של בריאות הנפש בתל השומר מתי שהוא מרגיש צורך וגם אצלנו, כך זה לא יכול להיות כי אפשר להיות מטופלים בשני מרפאות.
לאחר שעזבתי את המועדון בגלל זה וגם בגלל שהבנתי שהם סמויים והמטופלים הסמויים והמתנדבים היו בודקים אותנו קוגניטיבית על ידי פעילויות שונות כגון: זיכרון - פעילות על סרטים ושירים שהיו בילדות, משחק טרוויה ובכך בדקו את האינטלגנציה וכן דברים נוספים וגם אחד המתנדבים אמר לי שהוא יעשה פעילות כיצד לפרק דברים וגם שהוא רוצה לארגן סרט בתרומה כי יש לו חבר הוא מנהל את הקולנוע ברב חן בדיזנגוף סנטר ולכן הוא יארגן לנו סרט ושאל אם אני יכולה לקרוא ללא תרגום באנגלית או שיהיה בעברית ועם קשה לי ללא תרגום גם בסרטים עבריים, כדי לבדוק את רמת התפקוד ואז אמרתי שאין בעיה, רק צריך תרגום בעברית לסרט באנגלית והוא אמר לי לא להגיד לאף אחד כי הוא לא יצליח להשיג את התרומה וקודם לכן הוא תרם לנו את הטיול לגן החיות מכספו הפרטי, ברור שזה שקר ורק רוצים לבדוק את השיקום שלנו דרך המועדון החברתי וכל הזמן שאלו אותי אם אני פעילה חברתית, אם אני משוקמת, אם טוב לי בחיים, אם הצוות הוא מטפל בי טוב וכו ולכן עזבתי.
גם עזבתי את המרפאה בגלל אי תפקוד של עובדי השיקום של סל שיקום ולכן לא שיקמו אותי תעסוקתית אלא מצאתי לבד עבודה.
לאחר כמה חודשים שלא הייתי במרפאה ומועדון ומרכזת המועדון היתה כל הזמן משכנעת אותי לבוא למועדון והייתי אומרת לה את הסיבה הזאת ולא רוצה להיות שם והיא גם ידעה לפני שהתחיל כל "סיפורי האהבה" של המטופלים, שהם מתחילים עם כל אישה כי אין להם נשים וזה הוחרף בתיאורים שסיפרתי לאחר הביקורת של שתי הרכזות של נציגות משרד הבריאות והם מאוד הלחיצו אותנו והוציאו קודם לכן את הרכזת מהמועדון ואחראית על העוסיות כי הם גם רצו להכנס לשיחה שהיתה מתוכננת מראש והם לא הסכימו לכך.
הם התחילו בזה ואמרו שאם אנחנו היינו במועדונים אחרים וכולם אמרו שכן היו חלקם בשניים וחלקם בארבעה ורק המועדון הזה הוא טוב וזה הבית השני שלהם ואז שאלו אותי אם הייתי במקום אחר, אמרתי שלא וכי אני מרוצה מאוד מהמועדון כי יש פעילויות של פסיכולוגיה חיובית ותמיכה נפשית שאין בכל מועדון וחברות שלי מכאן אמרו שהיו במקומות אחרים ורמת התפקוד במועדונים אחרים היא נמוכה (לא משנה שגם במועדון החברתי הזה היתה רמת תפקודית נמוכה) ואז המרכזת אמרה שהן רוצות לפתוח את "עינינו" למועדונים אחרים בקהילה ולא בבית חולים, כדי לא להיות בבית חולים כל הזמן וזה לא טוב ואז הם אמרו לה שאנחנו מבינים שאתן רוצות לסגור "את הבית שלנו" כי המועדון הזה הוא יותר מבית בשבילנו והם אמרו שזה לא מה שהם מתכוונות.
אחר כך הן שאלו על השיקום התעסוקתי שלנו ואמרו שכל אחד יגיד את השם שלנו וכיצד הוא משוקם או צריך להשתקם.
לכן, הם ישר פנו אלי ואמרו לי אם אני רוצה לדבר? אמרתי כן, אמרתי את שמי ואמרתי שאני מחכה לאישור של צרכני נותני שירות (זאת היתה הועדה ביולי לפני שמצאתי עבודה לבד) ואז היא אמרה לי: "את היית בועדה בבוקר נכון, אמרתי כן, אז היא עשתה לי עם האצבע, כאילו וי ואמרה לי כל הכבוד. מעניין איך מעדכנים את הנתונים כל כך מהר, מהוועדה של הבוקר של השיקום התעסוקתי וגם המרכזת המועדון שסיפרתי לה את זה, היתה בהלם איך כל כך מהר מעבירים נתונים.
עוד אמרו לנו שאם יש לנו פעילות במועדון של שיקום ואם אנחנו יודעים מזה מועדון חברתי שיקומי, זהו שיקום ואז אמרתי שכן יש לנו קבוצות קשר.
והיינו כולם בלחץ לאחר הביקורת של הרכזות של משרד הבריאות במועדון וגם הם היו בלחץ הצוות וסיפרנו להם הכל והבנו שזה הולך להסגר ואף אחד לא אמר מהמטופלים שהביקורת היא גם על השיקום התעסוקתי ולא רק על המועדון ואין ספק שזה סמוי.
נחזור לאותו מטופל דתי שחזר בתשובה, הוא התקשר אלי לאחר שעזבתי והמרכזת המועדון אמרה להם שאני עובדת והוא שאל אותי מה עניינים ואם אני עובדת ואמרתי שכן והוא שאל אותי במה ואמרתי לו כסומכת ואז הוא אמר זה אותו דבר כמו חונכת ואמרת שלא (זו היתה בדיקת שפיות) לאחר מכן הוא אמר אם אני עדיין קוראת ספרים בפסיכולוגיה ואיזה ספר חדש אני קוראת ואמרתי שלא ואז הוא אמר שקשה לו עם הדת בגלל שהוא שומר על מרחק נגיעה ואז הוא שאל אותי אם היה לי חבר פעם ואמרתי שלא ואז הוא אמר ממש כמו דתיה, אמרתי שכן ואז הוא אמר שזה טוב בשבילו והוא רוצה להפגש איתי, כאשר קודם הוא אמר שהוא לא רוצה להפגש עם נשים.
הוא גם אמר לי למה אני לא באה למועדון, אמרתי לו כי יש מטופלים סמויים וגם מתנדבים ואז הוא אמר לי שאם אני חושבת שהוא גם סמוי ואז אמרתי לו שלא יודעת (כי לא רציתי לו בטלפון) ואז הוא אמר לי שנשתמע, אמרתי טוב ועוד פעם הוא אמר נשתמע, טוב ולאחר מכן כתבתי לו סמס ואמרתי לו שאני יודעת שאתה מטופל סמוי ואני מה שאני רוצה ויגיד למשרד הבריאות שלא יטריד אותי יותר ושלא יתקשר אלי, זה היה גם אחרי חברות כאילו שהיו במרפאה דרך מועדון תעסוקתי שיקומי לשעבר ועשו לי רק בדיקת שפיות בטפשות כולה ואמרתי להם גם שלא יצרו איתי קשר.
וכן שאר המטופלים במועדון רצו את המספר הטלפון שלי ולא רציתי לתת.
אני לא מיס יוניברס ולא יכול להיות שכל המטופלים רוצים להיות בקשר איתי או לשכב איתי, לא שאני דוחה את עצמי (למרות שקשה לי איך שאני נראית חיצונית כי מאוד שמנה, אבל יודעת שאוהבים את האישיות שלי מאוד, אבל זה לא סותר שלא צריך להתנהג בצורה כזו).
יש לציין כפי שאמרתי קודם, כל המטופלים במועדון הם תמיד רצו קשר עם הנשים במועדון וגם המרכזת אמרה לי זאת לפני שנכנסתי למועדון ואחרי הביקורת של הרכזות זה רק הוחרף כפי שסיפרתי.
זה הלחיץ אותי מאוד והציף אותי מהטרדה המינית שחוויתי בהיותי נערה שזה אונס נפשי והיה צריך להיות גם פיזי.
יש לציין גם פעילות אחת שהמרכזת של המועדון יצאה מהחדר והיינו רק עם המתנדב הסמוי והמטופלים והיה לנו שאלון אינטלגנציה וטרוויה ואז פתאום כל המטופלים היו פרופסורים וגם דיברו ללא סטופר וכאשר כל הזמן הם טענו והתנהגו כאילו יש להם רמה תפקודית נמוכה וקושי בביטוי עצמי והם בקושי היו מדברים בפעילות, אז זה עוד יותר מוכיח שהכל סמוי וגם מה שהסכימה איתי המרכזת המועדון והרופא שפרש.
התחושות הם קשות וכואב שמשרד הבריאות האמור לפקח אבל נהג בצורה לקויה בהתנהלות שלו כי אני לא חושבת שאני צריכה לחוות הטרדות מיניות כאלו ועוד קל וחומר מה שעברתי שהייתי נערה וכן בהטרדות הטלפוניות הן בשיקום והן רצון להיות בקשר איתי.
בנוסף, כואב שהרופאים והצוות כולו במרפאה עם כניסתו של הרופא החדש וכאשר רציתי התייעצות דחופה לאחר עזיבתו, עברתי שרשרת של י

מירב189

New member
הסוף נמחק - עברתי שרשרת של יסורים ולא רצו לטפל בי

ורק שלחו אותי למיונים לרופא משפחה, למוקד ורק התעסקו באבחונים ואמרו לי שאני צריכה תרופות כדי לבדוק אם אני גם חושבת או אם אני שפויה ואגיד שלא לפני שסיפרתי על הביקורת במועדון ובמרפאה וקודם לכן לא הייתי צריכה תרופות כפי שכתבתי בשרשור הקודם וגם יש 2 חוות דעת של יועצים פסיכיאטרים שהייתי פעמיים במיון שהכל בסדר אצלי, אז כואב שמלבישים עלי תיק שעלול לפגוע בי ועוד יותר הרגשתי פגועה או מושפלת כי היה לי קשה לחשוף את ההטרדות המיניות לאור מה שחוויתי בנערותי ולא קיבלתי שום רגישות למה שחוותי אלא רצון רק לחסות את עצמם מביקורת ולתפור לי תיק שהוא לא נכון.
זה כואב מה שאני צריכה להרגיש אחרי 5 שנים שהייתי מטופלת במרפאה, שהם שרלטנים ורמת המקצועיות, האמינות, תודעת שירות - שואפת לאפס, זהו יום עצוב, כואב ולא נתפס כלל.
השאלה שלי האם אני צריכה לפנות לפסיכיאטר מפורום הפרעות חרדה שהוא מנהל מרכז לבריאות הנפש של משרד הבריאות ולשאול אותו אם הם תפרו לי תיק שכאילו אני צריכה תרופות והם לא כופים עלי ולכן אני צריכה להיות במעקב, זה עלול לפגוע בי באיזו דרך הן בעבודה וכל דבר שאצטרך אולי משהו מהם ואם אני צריכה לפנות לפניות הציבור של משרד הבריאות?
מה דעתך?
&nbsp
&nbsp

אני אכתוב את דעתי באופן דוגרי - את לא חייבת להיכנס

אין כזה דבר מטופלים סמויים ומתנדבים סמויים...

זה נשמע כמו פראנויה.

מירב189

New member
זה ביקורת על המרפאה בעקבות הרפורמה החדשה והרופא שפרש הסכים

איתי

למעלה