מרגיז!

wasaby

New member
לסגור את הרבנות!!!!

איזה מין חוצפה זאת לקרוא לאנשים לאכול רק מאכלים מסוימים ולא אחרים ועוד לסמן את זה על גבי המוצרים עצמם? אם יש מרד צרכנים בארץ זה הוא. ודרך אגב, שמת לב שפירסומים של האגודה למלחמה בסרטן קוראים לאנשים לא לאכול נקניקים ולא לעשן? הסתה נגד תעשיית הטבק!!!

מחאה כמוה כאלימות?

ממתי הפכה מחאה לאלימות? מחאה היא דרכו של אדם להביע את דעתו. כפי שיש "חופש עיסוק", יש גם "חופש הבעת דעה ועמדה", שנהוג לכנותו "חופש ביטוי". בדבריך שלוש טענות. טענתך הראשונה - מותר למחות רק כנגד מה שאיננו חוקי. במובן הזה, אתה מקבל את החוק כמגדיר הבלעדי של המוסר - עבור כולם, כל דבר בכל עת. זו צורה מסוכנת של התיחסות לחוק, וצורה לא דמוקרטית של התיחסות לשלטון. החוק, שנוצר על ידי אנשים, הוא מגדיר מצומצם, המיועד למטרות מסוימות בלבד. בודאי שאיננו מגדיר כנגד מה מותר לאדם (אפילו איננו אזרח, אגב), למחות. טענתך השניה, מחאה כנגד תוכן של מוצר, ובמקרה הזה, יצירה, (נניח, אני באמת לא מכירה את מה שהוא מוכר שם), פועלת כנגד "חופש העיסוק", ונבחנת לפי מידת יעילותה (אני מתייחסת להודעה קודמת שלך, שבה אמרת, "את תתני לו סטירה... כי למילים הוא לא יקשיב). בדיעה זו שלך יש התנשאות כלפי המוכר עצמו - כאילו איננו מסוגל לחשוב, להקשיב ולהשתכנע, התנשאות כלפי המעוניינות למחות - כאילו אינן מסוגלות לדבר, להביע עמדה ולשכנע, והבעת דעה מאד בעייתית שלך - כאילו אלימות פיזית היא הדרך היחידה שבה יכול אדם להשפיע על אדם אחר. טענתך השלישית, מחאה על דרך הצגת גופה של אשה, שבעיני המוחות איננה מוסרית, כמוה כהגבלת מין לייצור ילדים. ובכן, דווקא הניסיון לשחרר את המין מהמגבלות הזכרתניות המסורתיות - מהיותו דרך של גברים ליצור ילדים בגופה הסביל של האשה, ודרך של גברים להפיק תענוג מגופה הסביל של אשה, מובילות את המוחות כאן, ואני מקווה שאני לא מעוותת את דעותיהן במה שאני אומרת, להביע את העמדה, שגופה העירום של אשה, והצגתו ככלי לבנות ממנו דברים, הוא דרך פסולה להפקת רווח (מכירות). אני יכולה להתווכח על המסקנה שלהן, למרות שאני משערת שאני חולקת עליהן רק בניואנסים. עם ההשקפה שלך, כאילו אין אפשרות לראות בגוף האשה מאומה פרט לכלי - אם לא להפקת תענוג גברי, בודאי שרק לשימוש כרחם (ומעבר לזאת מאומה, לפי מה שעולה מהודעותיך), אני חושבת שגם אני גם הן יכולות להתווכח, וזה בדיוק מה שאנחנו עושות. וכרגיל, כשאני מפרשת דברים של אחרות (וגם שלך), כולכן וכולכם מוזמנים לתקן אותי בכל מקום שבו אני טועה.

Romulan

New member
והתמונה הזאת של הפסיכיאטר

שהיא בעצם בחורה ערומה השוכבת על ראשו זה התחיל משם. ולא לשכוח את המוזיאונים בכל העולם. מוזיאון הלובר. המוזיאון הבריטי. נשיונל גלרי.

אתה מתכוון לדר´ פרויד?

זו קריקטורה מדהימה שצייר מי שבאמת ראה את הדואליות של האיש המרתק ההוא. זה שהפכו את זה לפוסטר זה אולי אחד מהדברים שעליהם אפשר רק להגיד "המציאות גדולה יותר מכל יצירה שיצרו אי פעם."

nirdagan

New member
נו, אז מה?

1. לא ידעתי שואן גוך צייר פורטרט של שמעון פרס. 2. אם התמונות לא מוצאת חן אז אל תקנו אותם. גם כותבים כל מיני מאמרים אנטישמיים בעיתונות בפורטוגל. אז אין לי מנוי לעיתונים האלה. ניר

כרמלה2

New member
אמרתי שהיו תמונות של ואן גוך

ושל פרס. לא אמרתי שואן- גוך צייר את פרס.

כרמלה, אל תתרגשי יותר מדי מנירדגן

הוא בחור טוב, בסך הכל, אבל לפעמים, כשקורה משהו (מי יודע מה?) הוא מתחיל בדווקא, בלהרגיז ובכאלה דומים. כשכתב את התגובה כאן, היה לו מצב רוח של להכעיס. זה לא שהוא ממש ממש בטוח שתמונות עירום, שמשתמשים בהן ל"שיפור ושיפוץ" אומנות ודיוקנים של מפורסמים, הן בדיוק מה שמעשיר אותנו ומרחיב את דעתנו ומלמד אותנו על כבוד לזולת, לנשים לאומנות ולחברה בכלל. מה אתה אומר, ניר?

Romulan

New member
פנצ´ר בגלגל המריצה?

הדבר הכי גרוע הוא לכתוב בשמו של מישהו אחר בפורום "הוא מתחיל בדווקא" "היה לו מצב רוח של להכעיס" ומה שכתבתי - הותז לפח

רומולן, הנושא הוא עירום פורנוגרפי

ומאד מעניין אותי לדעת מה ניר חושב לעומק בנושא זה ולכן שמתי הודעת טיזר. מהקשר הוירטואלי שיש לי איתו, אני מאמינה שהוא יקבל את ההודעה בחביבות. ואם לא - הוא יעיר לי על כך. כתבתי בהומור ואני ממתינה לתגובתו. לפעמים יוצא לנו להתכתב במייל. אם משהו לא ימצא חן בעיניו הוא יכתוב לי, אני אענה לו והוא יכתוב לי וכך הלאה. אנחנו לא זורקים מכתבים לפח, אלא עונים מתוך כיבוד הדדי.

nirdagan

New member
וואלה צודקת, זו הודעה חביבה ביותר

בהשואה להודעות אחרות שהציבור קיבל ממנה אודותי בפורומים אחרים באתר זה. ואני אכן מקבל אותה בחביבות.
ניר

nirdagan

New member
סליחה על תשובתי המאוחרת

אבל אני זה שבועיים עסוק במיגור הטרור. זו פעם ראשונה בחיי שהפרתי במודע החלטה של מועצת הביטחון. לעניניינו, אין לי בעיה עם אומנות חסרת טעם. אינני חושב שהיא תורמת או גורעת מענין מעמד האישה באנושות. לעניות דעתי סיפורי ילדים כולל אלה הנלמדים במוסדות החינוך הממלכתיים שלנו הם בעיה הרבה יותר רצינית. ניר

זוכרות את "סנסציה"?

בתערוכה: "סנסציה: אמנים בריטיים מהאוסף של סאצ´י", שהוצגה במוזיאון ברוקלין (מתי? מתי? נדמה לי שלפני שנתיים), היתה אחת התמונות הפרובוקטיביות ביותר "הבתולה מריה הקדושה". בתמונה הזו הוצג דיוקנה של מריה, כשאחד משדיה עשוי צואת פילים, והיא מעוטרת במגזרות נייר מתוך מגזיני פורנו. מה רצה האמן להביע בתמונה הזאת? האם אפשר לראות בה תמונה ביקורתית, שמיועדת למחות בדיוק על מה שמתואר כאן, (ומדובר כאן פעמים לא מעטות)? אני משערת שבפירוש אפשר לראות זאת כך, כלומר - הצגה "מול העיניים" של הניגוד שבין מריה - הקדושה הבתולה, ובין דמות האשה ה"זנותית", והעלאה למודעות של העובדה שנשים, נשים ממש, חיות, אינן בנויות לא מהאידאה הזו ולא מהאחרת. אם ככה, האם יכול להיות שגם התמונות שמדובר בהן כאן הן סוג של אמנות ביקורתית? מי הוא זה (או זאת), שמייצרת אותן? אולי היא מנסה לומר, שגם האמנים הגדולים (ואן גוך), וגם הכח הפוליטי, ניזונים מהשפלת נשים? האם אשה או גבר יוצרים את התמונות? זאת שאלה די מהותית בהקשר הזה.

העולם הנוצרי סער וגעש ומחה

אני לא זוכרת אם התמונה נשארה שם עד לסיום. לעומת זאת, במסדרונות הכנסת הוצגה תערוכת צילומים. הדתיים דרשו להוריד ומיד, צילום של גזע עץ חלק למשעי, שקליפתו קולפה והוא מתפצל לשניים ויוצר מעין דימוי פנטסטי של גוף אדם. הם טענו שזו תועבה. התמונה הוסרה. אולי נשלח אותם לשנקין?

עופר ב.ה

New member
במקרה הייתי בתערוכה

בינואר 2000. היצירה לא הוצאה מהתערוכה, אבל רודולף ג´וליאני ביטל את תמיכת העירייה בה, כיוון שהיא פוגעת ברגשות הנוצרים. אגב, היו שם יצירות הרבה יותר פרובוקטיביות ו"סנסציוניות" (למשל, כבשה שלמה, אמיתית, בתיבת שקופה מלאה בפורמלין).

ואני, לצערי, לא הייתי,

(ולא במקרה, כבר שנים שאני לא יכולה להרשות לעצמי נסיעות לחו"ל, וזה לא העניין כאן), אבל ראיתי שקופיות מתוך התערוכה, גם של הפרה הפרוסה (עבודה מצויינת, בעיני), של דמייאן הירסט, וגם של האהל של טרייסי אמין, ונדמה לי שגם של עבודות נוספות, שכרגע אני לא זוכרת. אלא מאי? התייחסתי לעניין - כלומר, לשימוש בגזרי פורנו בתוך יצירת אמנות, ולאפשרות למחות באמצעותם, ולא דווקא לעשות בהם את השימוש ה"רגיל". פסדר?

Romulan

New member
שיא החוצפה

מדוע לא שרפת את הדוכן ו/או הגשת תלונה במשטרה?

קמפי

New member
מרגיז???

אין על מה לבזבז אנרגיות? למה ליצור תגובה שלילית? למה לא להיות גאה בעובדה שהגוף הנשי הוא יפה יותר מזה של גבר? למה לא להיות גאה בעובדה שכל אמן שמהרהר בכבוד עצמי חושב שמן הראוי שיצייר גוף של אישה? תודינה, כל הפמיניסטיות באשר אתן שם - נשים טובות אלפי מונים מגברים - ומן הראוי שתונצחנה בכל פוזה אפשרית, בכל מקום אפשרי.... ואולי אז יבוא הגואל לציון

הומור תמיד עוזר להרגיע את הרוחות../images/Emo13.gif

אבל באמת שנראה לי שגוף הוא גוף. היופי נוצר עקב פרופורציות מסויימות בין האיברים. לכל תרות קוד היופי שלה. לדעתי גוף יפה של גבר שווה לגוף יפה של אשה. או, אנסח אחרת: יופי של גוף גברי, שווה בעוצמתו ובמשיכה שבו ליופי שבגוף נשי. בפעם הראשונה שראיתי את דויד (אני מדגישה במלעיל...) עמדתי פעורת פה, הזבובים נכנסו ואף יצאו, והשומר גירש אותי החוצה כי מספיק לי. מאז אני חוזרת לבקרו כל כמה שנים, כי אני מתגעגעת ונמשכת, ומתפעלת עוד ועוד. יש כאן מישהו שחולק עלי? תיזהרו, אני ג´ודוקא בפנסיה.

למעלה