מרגיז!

כרמלה2

New member
אני יודעת את מגבלותי.

לבד אני לא מסוגלת. אין לי מספיק ביטחון. חוץ מזה אני עלולה לחטוף סטירה. לא כדאי.

אפשר ביחד...מי מצטרפת?

תבדקי אם הוא נמצא שם קבוע. ביום ב´ אני באזור. נוכל לתאם שעת שין לפעולה. קדימה נשים, להצטרף !

כרמלה2

New member
צריך למחות נגד הצגת תמונות עירום של

נשים גם אם זה חוקי. יש לנו זכות למחות. לדעתי להרבה אנשים נמאס לראות את זה. גם לגברים. כאשר משתמשים במשהו יותר מדי הוא הופך לבומראנג.

Romulan

New member
כלומר

צריך לקיים סקס למטרה של הולדת ילדים בלבד, כי אחרת זה "יותר מדי" והופך לבומרנג

אמיר.

New member
גם במוזיאון ישראל ???

אישית - אני אכן נגד ערום פומבי (גברי או נשי).

Romulan

New member
מחאה כמוה כאלימות

יש הגדרה מוזרה ביותר לה קוראים "חופש העיסוק". ניתן למחות נגד אותו אדם על שפתח דוכן ללא רשיון עסק ובכך הוא "סותם" את המדרכה, אך בהחלט לא על התוכן המוצג. אלא אם המוצרים בלתי חוקיים (מכירת סמים לציבור הרחב או ציוד לפעילות חבלנית עויינת), ואז זה עניין למשטרת ישראל.

טל קר

New member
אני חושבת שיש כאלו שקופצים לצעוק

אלימות אלימות על כל דבר וענין וכך מוזילים את התופעה. ממתי מחאה במילים שאינה כוללת גידופים היא אלימות? ורגע, אם אני עושה מרד צרכנים נגד חברה למרות שאין שום דבר חוקי בלפרסם משקה תפוזים בכוסית שרצה עם עדר גברים חרמנים אחריה, אני גם אלימה? מה זו מכבסת המילים ההפוכה הזו?

Romulan

New member
ולא הבנתי

איך מרד צרכנים נגד חברה למרות שאין שום דבר חוקי בלפרסם משקה תפוזים בכוסית שרצה עם עדר גברים חרמנים אחריה, הוביל לתביעה בבית המשפט.

אתה שואל איך התגלגל עניין התביעה?

או עושה קשר מיידי בין מרד צרכנים (הבעת דעה על ידי כל אחד מהם באופן אישי, שיכולה להשפיע משום שהתאגדו והם מביעים את עמדתם על ידי המנעות קבוצתית מרכישת המוצר), ובין תביעה - במקרה הזה, שימוש בחוק כדי למנוע פרסום של המוצר? בחירה בקניה או אי קניה של מותג היא זכותו של צרכן. צרכן יכול לבחור לקנות מותג מסיבות שונות ומשונות, חלקן מודעות וחלקן כאלה שאינן. ככל שגוברת מודעותו של הצרכן לדרך שבה מנסים לגרום לו לרכוש את המוצר, וככל שהוא נוטה יותר לבחון את הדרך הזו על פי אמות מידה מוסריות, כך גדל הסיכוי שיקנה או ימנע מקניית מותגים שהחברות המייצרות ו/או המשווקות אותם פוגעות באמות המוסר שלו עצמו. בניגוד לצנזורה על פרסום, מרד צרכנים איננו נדרש לתירוץ, לסיבה שתעמוד בפני החוק, או להסבר שיספק את דעתם של אלה שאינם מצטרפים אליו. כל אחד - ואמות המוסר הפרטיות שלו. ככל שגדלה הקבוצה שהערכים שלה דומים, בהקשר הספציפי, (במקרה הזה - התיחסות מבזה לגברים, לפי דעתם של התומכים בפרסומת - כאילו ביזוי גברים הוא משהו מוסרי, ושהופך ביזוי נשים לפחות תדיר, צורת מחשבה שנשגבת לחלוטין מבינתי), כך גדל הסיכוי להשפעה באמצעות המנעות. מניעת שידור של פרסומת, (או שימוש בה ברשות הכלל - במדיות שונות), היא הכלה של אמות מוסריות של פרטים על הכלל. צורה כזו של מניעה היא ציבורית ואיננה פרטית, ולכן היא נדרשת להסבר, ולעמידה בקריטריונים שמציב החוק.זו צורה אחרת לגמרי של הפעלת כח (לא פיזי, בשני המקרים) - באמצעות מרות. ובהקשר של תגובתי הקודמת לך, מרד צרכנים הוא דרך של מחאה. צנזורה, היא הרבה מעבר לזה. ניסית פעם לבדוק מהי מחאה, ולמה ההתנגדות הכה עזה שלך כלפיה? חשבת פעם מהן צורות השלטון שאינן מאפשרות מחאה ומהם סוגי האלימות המופעלים במשטרים הללו?

Romulan

New member
אני רשאי למחות אישית

ברגע שאני קורא לאחרים למחות, זו הסתה המנוגדת לחופש העיסוק. קראת מה כתוב בחוק חופש העיסוק?

קליופה

New member
זכות לשוויון, מכיר?

קראת מה כתוב בחוק יסוד כבוד האדם וחירותו בסעיף המדבר על שוויון? לא, מובן שלא, כיוון שכנסת ישראל מעולם לא הצליחה להגיע להסכמה בנוגע לסעיף הזה, כך שהוא לגמרי לא מופיע בספר החוקים. ובכל זאת, הזכות לשוויון בדמוקרטיה היא מהותית. אתה מתעקש לעמת אותנו פה עם חופש העיסוק, בה בעת שחופש העיסוק בא בין היתר לממש זכויות דמוקרטיות בסיסיות הרבה יותר, ופעמים רבות בטל לעומת זכויות מהותיות יותר. למשל, חופש העיסוק של פלוני לא יצדיק לקיחת הזכות של חיים של אלמוני, כך שיתכן שמצאת פה עוד מאבק נאה כנגד ההסתה הקיימת נגד הזכות לרצוח. לטעמי פרסומות והתבטאויות בוטות בעלות גוון פורנוגרפי, נוטות לעצב מציאות שמגבירה את חוסר השוויון בין נשים לגברים. לא תמצא פה קשר לינארי ישיר, צריך לנסות לראות את זה כדי להצליח, כי נורא קל לפסול פה, אבל הקשר הזה קיים. ובמקרה הזה, חופש הביטוי שלך או חופש העיסוק שלך, עלול בקלות רבה להשתיק את חופש הביטוי של הנשים או את חופש העיסוק שלהן. כשם שהסתה לגזענות עלולה להשתיק קולות מסוימים, כך גם לגבי הסתה לאובייקטיזציה של האישה. רוני הסבירה את זה יפה - אני לא אחזור. אז תסלח לי שאני לא מתרגשת נורא מהנפנוף שלך בחוק יסוד חופש העיסוק, אותו יצא לי להכיר מעט, וההיכרות שלי דוקא לא מראה שיש בו משום סתירה לחופש הביטוי, לחופש שלי להחליט למי אני אעניק את כספי בתמורה למוצר או לשירות, ולחופש המידע שהייתי שמחה לקבל לפני שאני בוחרת לקנות משהו. וזה עוד לפני שבכלל נכנס לויכוח האם יש להוציא פרסומות פורנוגרפיות אל מחוץ לחוק, שגם שם ודאי תהיה לנו עמדה שונה.

voguemaster

New member
אם את עושה מרד צרכנים,

וכבר היינו בויכוח הזה, אז את מסיתה, פשוט מאוד. זאת אולי לא אלימות פרופר, אבל זה בהחלט לא דבר תקני בעיניי, ומסתבר שגם בעיניי החוק לא. כל עוד את לא קונה משיקולים שלך, שיהיה לך לבריאות, באמת. כשאת משפיעה על אחרים לא לקנות בגלל האג´נדה שלך ? מסריח. חבל שאין אפשרות לאכוף את החוק כמו שצריך. אלי

למעלה