מק

• פותח הנושא Yin
  • פורסם בתאריך

Yin

New member
תודה

אני עדיין מרגיש רעב, לעיתים. רעב של העיניים = הצורך לממש את ההרגל שנקרא אכילה, בתדירות, בכמות ובאיכות שלא תמיד מתאים לגוף. אני חושב, שהגוף לא צריך את כל מה שאנחנו אוכלים, וגם ש"מתים" מרעב ניתן לאכול מעט ולא בהכרח ארוחה 7 מנות.

m_katzmann

New member
איזון יין - איזון

כל קיצוניות לא בריאה לגוף ולנפש. אז בין לאכול 7 ארוחות ביום לבין גרימת טראומה לגוף שעד כה היה רגיל לקבל 7 ארוחות ביום ובבת אחת הפסיקו לו את כל צריכת המזון - עובר קו השפיות. לא צריכים למות מרעב, אך גם לא צריכים לסבול כדי להתנקות, כי אז כבר לא יהיה בשביל מי להתנקות. בחרת לך שם כל כך רגוע ושלו ונינוח. שם אומר משהו על האדם. הוא אומר מי הוא אותו האדם או מי הוא לא אותו האדם. ומאחר שהין והיאנג חיים ביחד בהרמוניה בגופנו - עצתי לך חזור אלינו. סמוך על גופך שידע להפריד בין טוב לרע, בין מועיל למזיק ולהוביל אותך לכל מקום אליו אתה חפץ להגיע. מאיה

לדעתי, זו קיצוניות לאכול 4-3 ארוחות

מלאות כל יום. הסטנדרט לגבי כמות האוכל שהרבה אנשים רגילים אליו הוא הרבה מעבר למה שהגוף שלהם באמת צריך. (לפחות מי שאני מכיר). חוץ מזה, רוב האנשים לא ימותו מרעב אם הם יעשו קצת הפסקה...
בתור אחד שצם לפעמים, אני יודע שדווקא אחרי 3 ימים של מנוחה למערכת העיכול, אני יותר חזק, אנרגטי. פרדוקס? בכלל לא.

m_katzmann

New member
קיצוניות לא מובילה לשום מקום

אז גם אם אני מוכנה להסכים שלך צום ארוך עושה טוב,למרות שמהמעט שאנחנו מכירים אני לא לגמרי בטוחה בכך ויכול להיות שחלק מהבעיות שלך הן בגלל הנוקשות שלך שבאה לידי ביטוי גם בהליכה עד קצה היכולת. ואני לא אומרת שצום הוא לא בריא מידי פעם בפעם ואני אפילו לא אומרת שאכילה של 3 ארוחות מסודרות הן בריאות, אבל אם זה מה שהאדם עושה שבירה חד צדדית של ההרגל הזה לא יכול לעשות טוב לגוף ולנפש. ולא במקרה אנשים עושים את זה ביחד, כי הם זקוקים לתמיכה ולא במקרה אנשים עושים את זה במקום מוקף אויר איכותי, כי זה תומך בחוסר שלהם. בין לא למות לבין להנות מהחיים עובר אצלי קו הבריאות, כי כל סטרסס הוא לא בריא גם אם מטרתו היא כל כך בריאה. ואם אני רוצה להנות מהחיים אני לא אענה את עצמי רק בגלל שמשהו החליט שזה עושה לו ולכל היקום טוב. מאיה

Yin

New member
שפיות היא הגדרה סוביקטיבית

אני לא חושב שהגוף או הנפש שלי בטראומה. אני רואה את האפשרות לנקות את הגוף כמתנה, וכיוון שלדעתי גם הגוף רצה להתנקות לא היה לי קשה בכלל. אני חוזר לאכול היום. דרך אגב, לא אמרתי 7 ארוחות ביום אלא נתתי דוגמא לסוג של רעב של העיניים, ניתן לראות את זה על רב האנשים שראיתי וגם עלי. אחד הדברים שצריך לעשות, לפעמים, הוא לשבור הרגלים ולבחון אותם, וזה הוא לדעתי מוצר נלווה של צום שכזה. תודה לך.

Yin, ב"ספר הקיסר הצהוב" נאמר

שבאביב "צריך לתת לגוף, ולא לקחת ממנו". האביב נחשב לתקופה שבה הגוף צריך הרבה משאבים כדי להתפתח ולגדול. תקופה מועדפת לצום, לפי "הקיסר הצהוב", היא דוקא הסתיו, שבו כל מערכות החיים נפטרות מעודפים ומתכנסות לתוך עצמן לקראת החורף. שאלתי היא: למה אתה עושה צום דוקא באביב? האם לעונה היה בכלל קשר לשיקוליך? רק מתוך סקרנות...

Yin

New member
במקרה היום חשבתי על זה

הצום הגיע כי החילותי לטפל באלרגיה שקפצה לה שוב, באביב. לא היה קשר בין ההחלטה להמלצות של הקיסר הצהוב. חוצמיזה, אני חושב שאני נותן לגוף ולנפש ולא לוקח, אני נותן תחילתו של אורח חיים בריא יותר... מה שכן עלה בדעתי היום, הוא כי תקופת האביב היא תקופה של פריחה, דברים שהיו זרועים יוצאים לאויר, ואולי פשוט יצא לאויר דבר מה שהיה טמון ועכשיו פשוט הגיע הזמן.

דוד

אכן נק´ למחשבה. אני יודעת כי באביב ישנה התפרצות של הכבד ולכן, שוב, עד כמה שאני יודעת , דווקא מומלץ במעבר בין החורף לאביב לעשות ניקוי כבד ( וינם מס´ סוגים..). אני יודעת מנסיון אישי וטיפולי שאנשים שעשו ניקויים כאלה ממש לפני האביב סבלו פחות מאלרגיות עונתיות . שבוע טוב

לא הייתי כאן כמה ימים, סליחה...

השאלה שלי באה מסקרנות ולא מידע - אני מטפל בשיאצו ולא בתזונה, וגם אני סובל מאלרגיות למיניהן, המתפרצות בעיקר באביב ובסתיו. מה שהקפיץ לי את הנורה האדומה הוא שהמורה שלי לטאי-צ´י אמר כמה פעמים שבאביב לא עושים דיאטה - אולי אני צריך לשאול אותו לאיזה סוג של דיאטה הוא התכוון. אם חיטה לא מקבל מים בתקופה מסוימת באביב - הגרעינים לא מתפתחים. אם עצי-פרי לא מקבלים מים בתקופה מסוימת במחזור הגידול - הפרי יוצא מצומק. "האביב הוא התקופה של ראשית החיים. בתקופה זו על האדם להעניק לגופו ולא לקחת ממנו, על האדם לעודד את רוחו לחיות ולא למות" (מהזיכרון, על-פי "ספר הרפואה הפנימית של הקיסר הצהוב" ואני כותב את זה כתזכורת לעצמי... אולי לכולם. ביי

חוויה אישית...

לפני שנים רבות (סתיו 1984) עשיתי צום ארוך בגלל כאבים ודלקות בגב, בכתף, במפרק שורש כף היד... בניגוד ל- YIN, הרחקתי לאמירים, שם הביאו לי מי מעיין בג´ריקנים, טיילתי בנוף, התעמלתי מדי יום, הקפדתי על מנוחה (חיוני בצהריים- נדמה לי שעות העבודה של הכבד) וכמובן, חוקנים... בקיצור, הורדתי את רמת המתחים למינימום, וטיפלתי בגוף מקסימום... הצום נמשך 13 יום על מים בלבד ו- 10 ימים על מיצים טבעיים אורגניים. מעולם לא הרגשתי טוב יותר!!! הרעב הטריד אותי רק בימים הראשונים ואח"כ ביום החמישי. תחושת הרעב החלה לחזור עם המעבר למיצים (הם בכל זאת, יוצרים גירוי בקיבה) רציתי לצום עד שהלשון נעשית נקייה, אבל... בצום ארוך, יש לוודא שלא מגיעים לשלב של פירוק חלבונים (שרירים). הכרתי אדם שצום ממושך הותיר אותו משותק ברגליו, פלדנקרייז (האיש) החזיר אותו להליכה - הוא דאג לי מאוד כשהארכתי את הצום... כשהיו לי ספיקות, הלכתי "על בטוח" ועברתי למיצים... החזרה לאכילה, הייתה כמובן איטית מאוד נאוה

מחפשת ניקוי גוף בשיטה של חוקנים

נאוה הזכרת לי נשכחות....גם אני חוויתי ניקוי גוף דומה לשלך והתחושה והתוצאה היתה נפלאה. מדהים לגלות איך כל דבר בגופינו קשור ולא נפרד מהנפש הרוח ובכלל הניקוי הוא התחילה פיזי...דרך האוכל...או אי האוכל ובמהרה מתחילים לצאת מצבורים רגשיים ונפשיים .....זה באמת ניקוי יסודי של כל חלק וחלק בגוף על כל רבדיו המורכבים. ושאלה לי אליכם: מי שמע מי יודע....אני מחפשת ניקוי גוף השיטה של חוקנים לא כאלה שעושים לבד, אלא מומחה עם מכונה מיוחדת לחוקנים עמוקים. תודה

behappy

New member
שלום לכולם........./images/Emo140.gif

אוקי,אני לא ממש דוגמה בתור אחת שסבלה מאנורקסיה ועדיין יש לי בעיות אכילה... אבל מה שקראתי כאן יותר מדי מזכיר לי את מה שאני הייתי אומרת לעצמי בכל התקופה ההיא! "לנקות את הגוף", "להיטהר" "לא צריך מזון כמעט,בטח לא כמו שהרגילו אותנו" "בלי מזון מעום לא חשתי טוב יותר" נסיונות לבדןק את הגבולות של הגוף המנעות ממזון כדי להבחין מהו רעב, פחד מאכילה ומחזרה לאכילה רגילה ושגרתית צום=לתת לגוף חוסר אכילה כמצב המועדף,המוערך ע"י החברה לא לאכול כדי לטפל בגוף וכו...... אז אני לא מתאפקת וחייבת לשאול:נפלתם על הראש??????????????? מה זה השכנוע העצמי הזה??? ועצבים של אחת אנורקטית -למה אתם ואני לא? אוקיי 7 שנים צמתי......וכן היו תקופות ביניים שאכלתי אבל הרבה היה צום. האם הרגשתי טוב יותר?רק בשלב מאוד מסוים.מהר מאוד הכל הפך לקודר ורע. הבאתי את גופי לקצה גבול היכולת......אז יופי,עכשיו אני סובלת ממיגרנות,סחרחורות,כאבי בטן,היפוגליקמיה,קנדידה,בעיות במפרקים ובעמוד השדרה ומה לא.... לא חושבת שנעשיתי בריאה יותר.....רק זקנה יותר. לא חושבת שזה עוזר לצאת ממצבים קשים רגשיים. זו רק דרך לברוח מהם. זו רק דרך להרגיש"התנקות","התעלות",אולי עליונות מסוימת משאר בני אדם.. הבעיות נשארות באותו מקום,גם אחרי הצומות האלו...... ולא נראה לי שלטווח הרחוק,הכוחות להתמודד עם אותן בעיות גדלים. כולכם מסכימים שבנות שלא אוכלות,שמרעיבות את עצמן,זו הפרעת אכילה,נכון? אז תסתכלו גם על עצמכם ותנסו למצוא הבדלים........ שיהיה לכולכם יום טוב מקווה שלא פגעתי באיש...... ממני שיר

Yin

New member
אין שום קשר בין הצום שעשיתי

לבין הפרעות אכילה!!!! כל פעולה שעושים בחיים יכולה להתפרש באופן שונה ע"י אנשים שונים, הכל לפי סט הפילטרים שהם מביאים מהבית. אין דין פעולה שנעשית מתוך שיקול דעת כפעולה שנעשית מתוך הפרעה.

behappy

New member
תתפלא.......

בהחלטה שלא לאכול,לא משנה מאיזו סיבה-תמיד ישנה החלטה אישית ויכולת לשנות את המצב... אמנם ההפרעה לפעמים ממכרת, אך השליטה היא בידינו... כמו בצום ה"מהולל"....... לא התכוונתי לפגוע לא רוצה לחרוץ ולומר שבכל דבר כזה יש מן ההפרעה אבל לדעתי,כשהאכילה/האוכל נעשים דבר מעיק,מפריע,מלכלך,שיש להתנקות ממנו,להטהר ממנו-זה מצב קצת מופרע...... אוכל הוא חלק מהחיים. לא כל החיים,ולא בנפרד מהם. וכל נסיון להפוך אותו למרכז העולם או לדחוק אותו החוצה,אפילו לפרקי זמן או מדי פעם-מראה לדעתי על הפרעה. ביי ויום טוב שיר

aronyz

New member
צום

אפשר לצום פעם עד פעמיים בשבוע לעשות זאת ע"י שתיית מי מעיין טריים ואו מיצים מפירות אורגניים אין צורך להסתגף וכך גם נמנעת פגיעה בשרירים של הגוף כפי שזה קורה בצום ארוךץ אגב יש כיום מכשיר להוצאת הפרזיטים מגוף ע"י תדרים הפרזיטים הם הגורמים להצתברות רעלים בגוף

שיר מתוקה, שלומות!!!

צום הוא כלי ריפוי ידוע שבמקרים רבים עושה "ניסים" אבל... יש חוקים של איך לעשות צום של בריאות, וזה בעצם מה שמבדיל את הצום הבריא מהצום של אנורקסיה. ויש אנשים שבכלל אסור להם!!! מה נלקח בחשבון?
מצב גופני יציב גם אם יש מחלה ידועה
כבד בריא וחזק
מצב נפשי יציב
מתאים למחלות מסוימות (דלקות פרקים, סרטן, הפרעות עיכוליות מסוימות
אסור למחלות מסוימות (כמו סוכרת והיפוגליקמיה, אנורקסיה, חוסר איזון הורמונלי)
יש לוודא תנאים מתאימים (הימנעות מ-STRESS, מנוחה מספקת, מעקב יומיומי אחר סימנים ויטליים כמו לחץ דם ודופק) בצום מסיבות בריאותיות, נבחן יום יום את יכולת הגוף ואת צורכי הגוף לגבי המשך הצום. אנורקסיות יצומו כל עוד לא יפריעו להן - בלי קשר לאיתותי הגוף... אנורקסיות גם לא מקפידות לשתות מספיק (לניקוי הרעלים) או לוודא שהגוף מקבל מלחים או תוספי מזון נחוצים... אורך הצום הוא גם פונקציה: צום מסיבות בריאותיות מומלץ מאוד: יום, פעם בשבוע עם הרבה מים !!! יש שצמים 2-3 ימים אחת לשבועיים-שלושה ויש שצמים שבועיים שלושה על אורז מלא או על מיץ ענבים... בכלל, צום ניקוי יכול להיות "צום על אוכל"... הטיפול בקנדידה הוא כזה - אפשר לאכול סירים והגוף עדיין מתנקה... אני מחזקת מאוד את מה ש-YIN כתב לך בתשובתו, ומדגישה שזה נכון לכל דבר!!! - הכוונה שמאחורטי המעשה היא שחשובה!! ניקוי גוף הוא פעמים רבות שלב ראשון בכל טיפול (מותאם לאדם...) וזו לא אשליה ותירוצים פסיכולוגיים אלא צורך ממשי בהרבה מצבים בריאותיים... אנורקסיות זקוקות לא לניקוי אלא להזנה נכונה ולחיזוק מערכות... סליחה אם הדיון על צום ארוך בלבל אותך, צום ארוך חייב השגחה ומעקב מקצועי!!!
נאוה

m_katzmann

New member
אנורקסיות "זועקות" לניקוי

היי נאווה, מה זה בעצם ניקוי גוף? ניקוי כל הפסולת החומרית והרגשית שנשארה בגופנו ומי אם לא האנורקסיות זועקות לניקוי שכזה, כי הן צברו כל כך הרבה לכלוך, שלא יצא מהן למרות כל נסיונותיהן לנקות את עצמן. נקיון הוא נקיון פיזי ורגשי כאחת ולכן אינני מאמינה שרק הצום בלבד - מנקה את כל הכעסים והתסכולים, כמו שאינני מאמינה שרק תזונה מתאימה היא השער לבריאות טובה. מאיה

behappy

New member
קודם כל תודה לכולכם על התשובות..

.....באתי מהשקפה מאוד מסוימת ,אבל כנראה שאי אפשר להכליל אותה לגבי כל מצב. בכל מקרה,למדתי כאן כמה דברים..... זה באמת קצת "צורם" ומזכיר אנורקסיה,למרות שזה בא עם הרבה צידוקים בריאותיים. ונאוה...תתפלאי,דווקא יש כאלה שלא אכפת להן לקחת את כל תוספי התזונה שבעולם,על בטן ריקה תמידית,ובלבד שלא יהיו בהם קלוריות.....:) בכל מקרה אני באמת חושבת שהצום עוזר אולי להחלמה ממחלות מסוימות<למשל חיות לא אוכלות כ"כ הרבה כשהן חולות ונחות הרבה>אבל זה לא פתרון למשברים נפשיים. ובניגוד לכמה שרשמו פה...אני לא חושבת שזה מומלץ למתוח את הגוף עד לקצה גבול היכולת ולבדוק מתי הוא צורח..... טוב,שיהיה לכולכם לבריאות.....:) ממני שיר

למעלה