מק

• פותח הנושא Yin
  • פורסם בתאריך
שיר, הבהרה נוספת...

אני יודעת שכשמדובר בכדורים, אין לאנורקסיות בעיה
הדמיון היחידי בין צום לבין אנורקסיה זה: ימים בהם לא אוכלים... השוני הוא: אורך הצום סיבת הצום מטרת הצום היכולת להפסיק את הצום אני מסכימה איתך שלא כדאי למתוח את הגוף. אני למשל, מאוד רציתי להמשיך לצום מעבר ל- 13 יום!!! הלשון שלי לא הראתה עדיין סימנים של סוף התהליך... ובכל זאת, היה סיכוי קלוש שאני אולי מגיעה לגבול כלשהו בו הגוף יתחיל לפרק חלבונים (שרירים) אז מיד הקלתי בצום ועברתי למיצים שמכילים את כל אבות המזון, אבל בעיקר אנרגיה שתמנע פירוק חלבונים להשגתה... היום אני יודעת שאסור לי לצום (היפוגליקמיה) ולכן, אני לא צמה גם ביום כיפור... כאיש מקצוע, אני לא יכולה לשלול את הצום כאמצעי ניקוי, רק להדריך את מי שמותר לו - לעשות אותו נכון ולהזהיר את מי שהצום ייפגע בבריאותו... לצורך פתרון משברים נפשיים יש לגעת במשברים הנפשיים... יש לדבר עליהם, להבין אותם, לקחת עליהם אחריות. ואז... לשקם את חלקי הנפש שנפגעו, לאהוב את עצמנו, לחזק את הנפש, ליצור חוסן פנימי. וגם - לרכוש כלים להתמודדות עם המשפחה, לרכוש כלים להתמודדות עם החברה שסביבנו, למצוא עבודה ולתפקד כאחד האדם, מבלי לאבד את הייחוד שלנו. אני יודעת שהדיון על צום כדבר חיובי יצר אצלך מין "קצר" או "רעש" אבל את יכולה גם לקחת מזה למידה על "אין דבר שלילי או חיובי, אין טוב ורע - זה הכל עניין של פרופורציה, עיתוי נכון ומתאים וכדומה..." למשל: שוקולד עבור הגוף שלי זה רעל... קוביית שוקולד עושה נפלאות להמון אנשים... קוביית שוקולד יכולה לעשות גם לי נפלאות אבל... אני לא עוצרת בקוביה או בחפיסה... זה מה שהופך את השוקולד לרעל, למשהו שמזיק לגופי. מקווה שהצלחתי לשים לך את העניין בפרופורציה נכונה... מקווה שהצלחתי להראות לך היכן ההבדל... עוד משהו... את יודעת איך אני תמיד אומרת שצריך לדבר על הדברים... יש מקרים שאני "סותמת לאנשים את הפה" כי הם מדברים כדי לא לגעת בדברים. במקרים אלו, חשוב לשאול אותם שאלות ולא להרשות להם לדבר מיד... הם צריכים ללכת עם השאלות פתוחות, כדי לעבד את הדברים. ו... הם מתפוצצים!!!!!
אוהבת אותך,
נאוה נאוה

מאיה, את צודקת אבל...

פיזית, הגוף אוכל את עצמו כי הוא זקוק להזנה נפשית הן זקוקות להמון חום ואהבה לצד הרבה ניקוי רגשי. צום/ניקוי הגוף זה תהליך שמנקה חומרים רעילים שהצטברו... אנורקסיות מנקות גם את החומרים שבונים את הגוף... יש כאלו שמנקות את החיים מתוך גופן... זה עדיין לא מנקה את המטען הרגשי שהן צריכות ורוצות לשחרר... לכן, צום זה הדבר הגרוע ביותר עבורן אלא כמובן אם זה מה שנקרא: "צום על אוכל" שזה סתם אוכל מאוד מונוטוני ומשעמם...
ניקוי גופני יכול לעורר רגשות שזקוקים לניקוי ניקוי רגשי יגרום לשינוי ספונטני בהרגלי אכילה ובכך ייצור ניקוי ספונטני של הגוף... כשהגוף ספוג ברעלנים, יש לסייע לו באמצעות תהליך של ניקוי הגוף. יש קריטריונים שונים להערכת רמת הניקיון של הגוף אבל בכל מקרה, סימני חולשה הם סימן מובהק לסיום צום. מקווה שהצלחתי להבהיר את הנקודה נאוה

m_katzmann

New member
נקוי גוף-נפש

היי נאווה, נקיון יסודי יכול להעשות רק על ידי נקיון יסודי של גוף ונפש. מה שכאן הציעו זה לענות את הגוף רק לא לגעת בנפש. זה בדיוק הפאן ההפוך לאכילה אובססיבית. אני אוכל רק לא להיות עסוק בבעיה האמיתית שמציקה לי ועכשיו אני לא אוכל כלום ואהיה עסוק עם הרעב רק לא עם מה שבאמת מציק לי. וזו לדעתי לא יכולה להיות דרך באמת לנקות את הגוף. מה גם שנקיון כזה אובססיבי עושה לדעתי גם נזק לגוף, כי הוא מכניס את הגוף ללחץ ואני לא מאמינה שלחץ בכל תחום הוא משהו שבריא לגוף. מאיה

Yin

New member
סיכום? לצום או לשירשור?

סיימתי את הצום ביום שישי, אחרי 7 ימים. החלטתי לסיים אחרי 7 ימים ולא יותר משום שלא רציתי להגיע למצב בו אפסיק כשאני כבר חלש מידי (לתפקוד יום יומי). בצום איבדתי כח, היום אני הרבה יותר חלש פיזית מאשר לפני הצום, אבל מתחזק מיום ליום (טאי צ´י וצ´י קונג). האלרגיה עדיין לא עברה, אבל אני ממשיך בתזונה של אורז מלא וירקות והגוף ממשיך להתנקות (רואים את מצב הלשון). תהיו בריאים

Yin

New member
חוצמיזה, זו ממש ציניות להקפיץ

שישור על צום וניקוי הגוף בעזרת
, ואם כבר עדיף
, אבל
יותר מתאים.

yoelnd

New member
צומי

אגב, יעל אני גם בתהליך ניקוי של יומים ללא אוכל ושתיה, ומהיום השלישי רק מים וכרגע ביום ה..... (9) אני עוד סוחב הכל תקין ותאמיני לי כמה חרה (סליחה על הביטוי הפויה הזה....)עוד יוצא , אין חולשה או עייפות. איזה הקלה לגוף ולשרירים. רק בריאות!

למעלה