מק

• פותח הנושא Yin
  • פורסם בתאריך

Yin

New member
ניקוי הגוף

אני צם. כבר היום הרביעי. אחרי המון זבל שאכלתי, הגוף התחיל למחות ואלרגיות הופיעו. זה לא כל כך קשה, אני שותה המון מים + תה קמומיל + מספר כוסות לימונדה. לימונדה = חצי לימון + 2 כפות מייפל אורגני + קורט פילפל אדום Cyan. ממשיך לחיות כרגיל, בית, עבודה, טאי צ´י וצ´י גונג. מה דעתכם על צום, או על דרכים אחרות לניקוי הגוף?

avidadon

New member
מעולה... אין כמו צום לניקוי הגוף

אני מקפיד לקחת צנטרום וכמו שאמרת-לשתות המון מים, אבל 4 ימים לצום נראה לי קצת מוגזם, זה עלול להזיק בסופו של דבר.

בהצלחה..../images/Emo24.gif

נשמע טוב, האם קיבלת הדרכה ממשהו? ממליצה לך בנוסף לעשות בבוקר מקלחת פושרת עד קרה ע"מ להמריץ את מחזור הדם ודרך כך לנקות את הרעלים המצטברים. דווח לנו כיצד זה מתקדם .. שוב, בהצלחה יעל

מדובר בשיטה ידועה לצום

חברים קרובים שלי שניסו, מדווחים על תגובות חיוביות מאד, גם אחרי 10 ימי צום. לדעתי, בתור אחד שצם לפעמים יותר ולפעמים פחות, אין שום דבר רע בשיטה הזאת, גם יותר מ-4 ימים. דרך אגב, איפה אתה משיג מלח נטול יוד? קישור לשיטה הנזכרת (בקישור יש הרבה זיוני שכל, סליחה על הביטוי, והתאור של הצום עצמו מתחיל באמצע הדף)

אה, ולא כדאי לקחת ויטמינים או משהו

המרכיבים שאתה לוקח בשיטה הזאת אמורים ספק את כל מחסורך, וכל חומר עודף - הוא מיותר ומפריע.

Yin

New member
אני לא משתמש במלח נטול יוד

רק לימון, מייפל ופילפל אדום מסוג קאיין.

behappy

New member
יש לי שאלה.............../images/Emo26.gif../images/Emo35.gif

זה לא מה שמוגדר כ"דיאטת כסאח" שמאוד מזיקה ולא מומלצת ?????????????????????????????????????????????????? תלך 10 ק"מ.......אני חושבת שתרגיש מספיק נקי אח"כ...

Yin

New member
אני לא יודע...

הלכתי בחיי הרבה יותר מ 10 ק"מ, אבל אם אח"כ אוכלים זבל אז מה הועילו חכמים בתקנתם... לדעתי הצום שאני עובר מאפשר לגוף לנקות גם הרגלים, כמו להבין מהו רעב של העיניים.

צום ארוך - לתשומת ליבך!!!

החל מהיום השלישי חשוב לעשות חוקנים לפינוי הרעלים מהגוף היציאה מהצום צריכה להימשך בערך כאורך הצום עצמו אני לא נכנסת בכלל לעניין שיש מי שאסור להם... אני מקווה שמי שמדריך אותך לא חושב ש"זה בריא לכולם" נאוה

Yin

New member
תודה

אברר לגבי חוקנים. אני יודע לגבי היציאה מהצום. ואני לא יודע לגבי מה היא חושבת האם זה מתאים לכולם או לא, בינתיים אני סוחב לא רע.

dharmatal

New member
שם לב

אם יש לך זמן (וגם אם לא) חפש מידע בנושא צומות ברפואה הודית - הסיבה שאני מעלה נושא זה היא שישנם טיפוסים שאסור להם לצום- ואם כן אז רק באופן מוגבל תוך שמירה על "דיאטה" מסויימת... זאת מאחר ש צום יכול להגדיל חוסר איזון מסוגים שונים. לתשומת ליבך, בהצלחה

Yin

New member
תודה, אבל אם אני מרגיש טוב

אז זה אומר שהכל בסדר, נכון?

dharmatal

New member
כן ולא...

חוסר איזון יכול להיות דבר שלא תרגיש מייד כ"לא טוב". אולם הדבר ישפיע על הגוף וההכרה גם יחד - שום דבר דרסטי לא תראה, אולם, הרי גם ההכרה, שהיא הכלי העיקרי שלנו, מושפעת, אז כיצד נוכל להבחין בברור..? תשובה: רק כאשר המצבים עולים על פני השטח... ואז הריפוי קשה וארוך יותר... עצתי: חפש מידע בנושא "איורוודה" - ayurveda - ההסברים בנושא ה"טיפוסים" די ברורים - לפחות כדי להבין איזה טיפוס מייצג אותך. בהצלחה.

בקישור שנתתי יש "תחליף" לחוקן..

הם ממליצים שם לשתות מים עם מעט מלח. המים המלוחים "שוטפים" ומנקים את מערכת העיכול מכל האיכסה שיוצא שם החוצה. נראה לי לא מזיק ויעיל.

Yin

New member
OK

יום שביעי של צום. הרגשה כללית די בסדר, קלילות וקפיציות בגוף לצד קצת חולשה של שרירים. עדיין חי כרגיל: בית, עבודה וטאי צ´י. הבחנתי במספר דברים: 1. אנשים כל הזמן בודקים מה איתי. 2. הבדל בין רעב של העיניים לזה של הגוף (אולי אצליח לשנות הרגלים לטווח הארוך). 3. מתח שהיה לי בכתפיים ובצוואר נעלם (למרות שהמתח בעבודה עלה משמעותית), נראה לי שיש קשר בין תזונה לטונוס של שרירים. לא סגור מתי אתחיל לאכול שוב, אולי מחר אולי ביום ראשון הקרוב. צריך להחליט.

בטח שבודקים מה איתך..

בסביבה רגילה זה לא דבר של מה בכך.. וגם אנשים כמוני שמכירים את שיטת הצומות מאריכים את המצליחים , אני למשל אפילו את שלב הרעיון לא עברתי
"הבדל בין רעב של העייניים לגוף".. איך זה מתבטא - אתה בכלל רעב עכשיו או שזה היה רק בימים הראשונים? תרגיש טוב,תמשיך להתנקות , וכשתחליט לסיים, תהנה מכל ביס..
יעל

למעלה