מקרה מזעזע

israelberger

New member
תגובה

1.אפשר להגיד עלי הרבה דברים אבל לא שאיבדתי שיקול דעת. 2.כל העובדות נכונות מלבד הטרנספר. אני נגד זה וגם הבהרתי לך בעבר שאני נגד זה.

israelberger

New member
קשה לי להאמין

אבל עדיין זה מקרה פרטי שלא מייצג את כלל האוכלוסיה.

israelberger

New member
תגובה

זה מקרה פרטי. אני דיברתי על הרוב. וסתם הערת אגב, את באמת חושבת שזה נחמד מה שהם עשו? את היית עושה ככה לבת שלך?

korinalir

New member
לא נחמד אבל מובן

תראה לרוב החילונים בניגוד למה שאתה אומר (לפחות אלה שאני מכירה) זה שהילד שלהם יחזור בתשובה משול לזה שהוא ייקח סמים עכשיו בדיוק כמו שאני לא רוצה שהילדה שלי תיקח סמי הזיה אני לא רוצה שהיא תקח סם הזיה ששמו "דת". סמים מזיקים לגוף ולנפש דת מזיקה רק לנפש אבל גם לגוף היא שמה הגבלות. הנה היום בדרך לעבודה למשל ראיתי איזה דוס מדבר עם ילד חילוני קטן הרגשתי ממש איך הדם בוער לי בורידים רציתי לעשות משהו. אבל לא הכרתי את הילד ולא יכולתי להבין מה הם אומרים (הם דיברו רוסית) אז גם לא יכולתי להתווכח...אם הילד הזה (הוא היה קטן בן 10 לפי הערכה שלי) יחזור בתשובה אני בטוחה שההורים שלו לא יהיו שמחים. שהילד בן העשר שלהם יתחיל לספר להם שהם ילכו לגיהנום. אין שום סיבה לתקוע בית חב"ד כמו שתקעו פתאום ליד הבית שלי בגבעתיים באיזור שרובו ככולו חילוני ולהחזיר ילדים תמימים בתשובה באמצעות פיתוי. אגב בית חב"ד בר"ג מפתה ילדים ממש ע"י הצעת ממתקים זה קרה לאחות של חברה שלי, למזלי חברה שלי, שגרירת חופש שכנעה את אחותה לא ללכת לשיטפת מוח של בית חב"ד.

israelberger

New member
תגובה

דווקא לאותו ציבור שחושב שלחזור בתשובה זה כמו לקחת סמים כמעט ולא תיראי שבאים מחב"תים. המחבתים באים בד"כ דווקא לציבור שיש לו זיקה חזקה ליהדות. באשר לחב"ד מגיע להם ישר כח גדול על זה שהם נמצאים בכל חור בעולם ועוזרים ליהודים. את יכולה לנסוע לאי הכי נידח בעולם ותראי שם איזה חב"דניק נחמד שיציע לך נרות לשבת חינם אין כסף. ומה רע להציע ממתק בשביל לשמוע איזה סיפור נחמד על משיח וגאולה וכו´? אם הייתי ילד אתאיסט הייתי הולך בעצמי לקבל סוכריה בשביל לשמוע סיפור על איזה רבי מברוקלין. מה כל כך נורא בזה?

notafish

New member
ממתקים לילדים זה רע../images/Emo70.gif../images/Emo19.gif

OK, אני אציע ממתקים לילד שלך שיבוא לשמוע סיפור קצר על בריאת העולם בגירסאת דארווין. מה רע בזה? ואם הילד לוקח ממתק מדוד נחמד לשמוע סיפור נחמד, ולא קרה כלום, אולי האיש הנחמד הבא שיציע לו ממתק יהיה פדופיל? הילדים שלי יודעים לא לקחת ממתקים מזרים, ולספר לי או לאישתי על כל נסיון לתת להם משהו כזה. חוץ מזה, נדמה לי שמיסיונריות לקטינים מחוץ לחוק בישראל.

israelberger

New member
תגובה

אין בעיה. אבל סביר להניח שהבן שלי (שיהיה לי בעז"ה) כבר ידע על זה. אני לא בעד הסתרת ידע שנוגד לאמונה שלי אלא בהסברה שהוא לא נכון בניגוד להרבה כאן בפורום. החזרה בתשובה היא לא מיסיונריות (לפחות מבחינת החוק). ההשוואה של חבדניקים לפדופילים היא מתחת לרמה ולא ראויה לתגובה.

notafish

New member
לא היתה כוונה../images/Emo19.gif

להשוות בין חבדניקים לפדופילים. זה לא הסגנון שלי. אבל מה לעשות ששניהם מציעים ממתקים לילדים? (אני שמח, אגב, שאתה מודע שההבדל בין מחזיר בתשובה למיסיונר הוא בעיני החוק בלבד)

israelberger

New member
תגובה

לא ניסחתי את עצמי כראוי, יש הבדל גדול בין החזרה בתשובה למיסיונריות. החזרה בתשובה היא *החזרה* בעוד שמיסיונריות זה *שינוי*. הייתי צריך להדגיש את זה.

notafish

New member
מאיפה שאי יושב../images/Emo19.gif

ההבדל הזה סמנטי בלבד. שניהם *משנים* באופן קיצוני את דעתו והתנהגותו של אדם, בדומה לשטיפת מח. שניהם משתמשים באותם השיטות, ושניהם מביאים להשקפת עולם חשוכה ופונדמנטליסטית. לכן אין הבדל מהותי בעיני ביניהם.

alon14

New member
ככה מזעזע

אתה מבלבל בין כמה הגדרות של "יהודי": אתנית - ההתבדלות של היהודים במשך רוב זמן הגלות שימרה אותם כקבוצה אתנית. תרבותית - התרבות היהודית המבוססת בחלקה הקטן על הדת ובחלקה הגדול יותר על ערכי האמנציפציה. דתית - הדת היהודית המתאפיינת באמונה שלמה בתנ"ך בגרסתו היהודית, כולל פירושיו המקובלים (המשנה, הגמרא, רש"י, הרמב"ם, וכו´). לאומית - הלאום הישראלי, המתבטא בציונות-לאומנות ברמה כלשהי (מרמה נמוכה יחסית בשמאל ועד רמה קיצונית מאוד בימין). היהודי החילוני הממוצע, שאינו מאמין באל היהודי (אמונה דאיסטית או גנרית אינה נחשבת יהודית בנושא הזה, כל עוד היא לא מכירה בתנ"ך ככתב הקודש ב-ה´ הידיעה), נחשב ליהודי אתני (הגדרה זו אינה ניתנת לשינוי, כמובן), תרבותי (כי הוא בכל זאת חוגג חגים יהודיים, אני מניח) ולאומי (כי הוא ציוני), אבל לא דתי. על כן, תיחרודו של יהודי חילוני הוא המרת דת, כיוון שהוא הופך אדם לא-יהודי מבחינה דתית ליהודי מבחינת דת (ושאר ההגדרות ממש לא משנות).

israelberger

New member
דיברתי מבחינה חוקית

עניתי לטענה שהמעשה הוא בניגוד לחוק.

Dorfl

New member
ולדעתם של רב באי הפורום

ואתה בעצמך מתכחש לעובדה שהוא לא מעודכן רק בגלל שנוח לך, רק בגלל שהם "מחזירים" את אותם האנשים לדת ש-ל-ך. אם הם היו מחזירים אותם לדת שלי, שגם אותה הייתי מגדיר כיהדות? מה אז?

Dorfl

New member
רגע רגע רגע, ISRAELBERGER - שאלה

איך היו מתייחסים חרדים לרפורמי שמנסה לשכנע את ילדיהם להפוך לרפורמים? בדיוק באותה הדרך שבה חילוניים אמורים להתייחס לחרדי העושה זאת לילדיהם (רק שהחילונים יהיו הרבה פחות אלימים).

israelberger

New member
שני צדדים של שני מטבעות שונים

רוב החילונים לא רואים בחזרה בתשובה דבר מנוגד לאידיאולוגיה שלהם בעוד שכל החרדים רואים בהפיכה לרפורמים או חילונים דבר מנוגד לחלוטין לאידיאולוגיה שלהם.

למעלה