מקרה מזעזע

Dorfl

New member
אז תתפלא

יש הרבה מאוד חילניים שרואים בזה דבר המנוגד לאידיאולוגיה שלהם. אז אולי אתה מציע שקודם יבדוק המחב"ת לאיזה סוג של חילוני (סליחה - לאיזה סוג של כופר) הוא פונה?

israelberger

New member
מדובר במיעוט

לרוב הכמעט מוחלט של החילונים אין בעיה עם זה שהבן שלהם יחזור בתשובה.

Dorfl

New member
ועל ידי מי נערך הסקר הזה?

או שאתה סתם זורק נתונים באוויר?

israelberger

New member
זה דבר ידוע

לרוב הכמעט מוחלט של החילונים יש זיקה חזקה ליהדות.

Dorfl

New member
עובדה ידועה נוספת - הם גם שותים דם

של ילדים נוצרים בפסח. כולם. לא צריך הוכחות - זו עובדה ידועה.

israelberger

New member
לא כל דבר ידוע צריך להוכיח

יש דברים שהם פשוט ידועים ולא צריך לדון עליהם אלא פשוט צא לרחוב, דבר עם אנשים ותראה שכמעט לכל החילונים יש זיקה חזקה ליהדות.

Dorfl

New member
באמת?

סע לראשון לציון ושאל שם. סע למודיעין. סע לשכונת מרום-נווה" בר"ג, סע לשכונת "רמת-חן" בר"ג. דבר עם 1/6 מהעם היושב בציון, אלו שבמקרה הגיעו מרוסיה במקום מאירופה ומהמזרח.

israelberger

New member
תגובה

לידיעתך, אותו מיעוט כגון עולי רוסיה חילונים וסתם חילונים שאין להם קשר ליהדות, דווקא אותם אלה כמעט לא פונים אליהם מחב"תים. מחב"תים בד"כ פונים בעיקר לאנשים במצב כלכלי בינוני מינוס וממוצא מזרחי ששם יש כמעט קונצנזוס בקשר לזיקה ליהדות.

erez zon

New member
כן...הם פונים בעיקר לאלו

שיש להם כמה שפחות השכלה...

israelberger

New member
ומה רע בזה?

הם פונים לאלה שמראש היו קשורים לדת ובד"כ סבא שלהם היה שומר מצוות וככה יותר קל להשיב אותם לדרכי אבותם.

begone

New member
ככה פועלים טורפים

בטבע, בדרך כלל הטורפים נדבקים ליצורים החלשים/חולים/צעירים בכל עדר, ומתבייתים אליהם. כך המחבתים פועלים, בדיוק באותה דרך - מעדיפים יצורים חלשים מבחינה שכלית ורגשית, בדרך כלל צעירים ורצוי בשעת אבל או מצוקה כלשהי. המחבתים הם טורפים, או יותר נכון - ציידים. אם המחבתים באמת היו רוצים להחזיר את כל עם ישראל לדת - הם היו מנסים ללכת על כל עם ישראל. אבל הם עובדים על מי שחלש - וזה נקרא לצוד.

israelberger

New member
אתה מאוד פרדוקסלי

מצד אחד אתה לא רוצה שינסו להשפיע על כל העם ומצד שני אתה לא רוצה שינסו להשפיע רק על אלה שיש להם סיכוי. האמת היא שמנסים להשפיע על כככווווללללםםםםם אבל מרכזים את המעמצים איפה שיש יותר סיכוי. זה מה שנקרא מחשבה הגיונית, אין ממש טעם ללכת לצפון תל אביב ולנסות להזמין אנשים לכנס של אמנון יצחק כל יומיים.

begone

New member
אני מאוד פרדוקסלי

"מצד אחד אתה לא רוצה שינסו להשפיע על כל העם ומצד שני אתה לא רוצה שינסו להשפיע רק על אלה שיש להם סיכוי" מצד אחד - אני לא רוצה שישפיעו על אף אחד. מצד שני, אני מגנה בכל פה את הצייד של המחבתים אחרי ילדים קטנים מעדות המזרח. "מרכזים את המעמצים איפה שיש יותר סיכוי" זה מצחיק - יש הכי הרבה סיכוי אצל תינוק בן יום. למה לא ללכת ישר אל התינוק, לחטוף אותו מהבית ולהעביר אותו לישיבה? אה, שכחתי, יש חוק נגד חטיפה בישראל. שיט - כמעט עשינו מהפיכה דתית.... "זה מה שנקרא מחשבה הגיונית" בהחלט הגיוני - שדים ורוחות, העולם הבא, גימטריה, נסים ונפלאות, בורא עולם שמשמיד שליש מן העם היהודי, הכל הגיוני לעילא ולעילא! "אין ממש טעם ללכת לצפון תל אביב ולנסות להזמין אנשים לכנס של אמנון יצחק כל יומיים" אה, אני מבין. אין טעם לנסות לעבוד על אוכלוסיה משכילה, אבל יש טעם ללכת על אוכלוסיה חסרת השכלה. אוקיי. אני מבין את ההגיון שלך. זה ההגיון של כל הסוחרים השרלטנים - ללכת על זקנים, נכים, עניים, אנלפביתים, חסרי ישע....מעולה! מי אמר שאי אפשר למכור דת כמו שמוכרים נעלים משומשות?

erez zon

New member
israelberger אתה שם לב מה אתה מדבר?

לחילונים אין בעיה אם הבן שלהם יחזור בתשובה???אני לא יודע אם לצחוק או לבכות.

begone

New member
ההגיון של ישראל ברגר

אם לחילונים אין בעיה אם הבן שלהם יחזור בתשובה, אז גם לחרדים אין בעיה אם הילדים שלהם יחזרו בשאלה. מי שעוסק בהכללות, שיהיה מוכן לקבל על עצמו הכללות הפוכות, לא פחות מגוחכות.

erez zon

New member
כמו שהם עשו למסיונרים-באלימות!

הרי צריך להילחם בעמלק...

גוססי

New member
הענין מאד פשוט

כדי להבין מה לא בסדר באירוע מסוג זה כל שעליך לעשות הוא לבצע תרגיל מחשבתי קטן של היפוך היוצרות. נסה לתאר לעצמך מה היית חש אילו אדם בעל אמונות המנוגדות לשלך (לדוגמה, אחד מפעילי דעת אמת ר"ל) היה משלם לילדיך כסף כדי שיקראו ויבינו את קונטרסי הכפירה שכה מכעיסים אותך. מקובל עליך? או שהפלורליזם שלך הוא חד סיטרי?

למעלה