מקרה מזעזע

np equals p

New member
מקרה מזעזע

מי ששמע אתמול את התוכנית של שמוליק טייר ב103 FM בטח הזדעזע כמוני. עלה לשידור נער בן 15 מת"א שסיפר שבשכונה שלו יש הרבה מחזירים בתשובה שכל הזמן מחלקים לו קלטות של אמנון יצחק ובכלל מנסים בהמון טכניקות להחזיר אותו ואת חבריו בתשובה. הדבר המזעזע הוא שהוא סיפר שהציעו לו בחופש הגדול 500 שקל לשבוע בשביל שהוא יבוא ללמוד בישיבה. המחב"תים האלה עברו כל גבול! הייתי מזועזע, והלכתי מייד לפתוח ספר שנקרא דיני עונשין, ומצאתי שם את החוק הבא: סעיף 174 (א) לחוק העונשין קובע: "הנותן או מבטיח לאדם כסף, שווה כסף, או טובת הנאה חומרית אחרת כדי לפתות אותו להמיר אותו כדי שיפתה אדם אחר להמיר דתו, דינו - מאסר חמש שנים" הפעם המחב"תים האלה עברו כל גבול! צריך לשלוח אותם למאסר!! __ לירן 18__

np equals p

New member
אולי לא על חוקי המדינה

אבל על חוקי המוסר הם בהחלט עברו! ככה לעשות שטיפת מוח לילד בן 15? והוא עוד סיפר שזה נמשך כמה שנים הם לוקחים ילדים קטנים וחסרי ישע ומפעילים עליהם לחצים אדירים לחזור בתשובה, כדי שיהיו עוד משתמטים מהצבא שלא ישלמו מיסים לא יעבדו ויסחטו את הקופה הציבורית. זו הדרך הנכונה להשמיד את מדינת ישראל! נראה לי הם שליחים של ערפאת! __ לירן 18__

begone

New member
מעניין מה שאתה אומר

מה שכתבת עכשיו - זה נושא שחשבתי עליו המון זמן. המושג ´המרת דת´, לצערי הרב, מפורש על ידי בית המשפט בצורה מצמצמת ביותר, דהיינו המרת יהודי לאיסלאם, או איסלמי ליהדות וכו´. זאת כיוון שפקודת המרת הדת בישראל היא פקודה מנדטורית, שרואה את היהודים כקהילה אחת בלבד. הפקודה המיושנת והמטומטת הזאת לא בוטלה עד היום, למרות שאהרון ברק קבע ממש לאחרונה שהיא בטלה ומבוטלת ואי אפשר לראות את כל היהודים במדינה כעדה אחת. אבל הכנסת מפחדת להתמודד עם הנושא הזה, בגלל שהיא עדיין מחזיקה ברעיון המיושן של ´כל בני ישראל אחים´ וכו´. לדעתי, ייקח עוד זמן רב (יותר מעשר שנים) עד שהמחוקק הישראלי יתעורר ויבין שהדת היהודית בישראל מחולקת לכמה עדות בולטות, והגיע הזמן להכיר בעובדה שיהודים חילונים אינם יהודים חרדים, ויהודים חרדים אולטה-אורתו´ אינם יהודים אורתו´, ויהודים אורתו´ אינם רפורמים וכו´ וכו´. בקיצור - לצערי הרב, המשטרה לא תעשה שום דבר לחבר´ה האלה, ואין אף חוק שיטפל בחבר´ה האלה. מרצ ניסתה להעביר חוק שיאסור החזרה בתשובה, אבל למרצ אין מספיק כוח בשביל להעביר אותו. המדינה שלנו עדיין לא התבגרה מספיק בשביל לטפל בנושא הזה בבגרות מספקת. יש לקוות שמנהיג אזרחי אמיץ (כמו אהוד ברק) יטפל בנושא הזה בלי לפחד בעתיד.

israelberger

New member
למה מזעזע?

מה מזעזע בזה שמשכנעים נער ללמוד תורה תמורת 500 שקל? להזכירך שלשכנע יהודי ללמוד תורה זה לא המרת דת מכיוון שמראש הוא יהודי.

np equals p

New member
בטח שזה מזעזע

הילד הזה כנראה לא מצא עבודה לחופש, וכסף הוא רוצה, מה שאומר במילים אחרות שהם אונסים אותו ללמוד תורה. __ לירן 18__

israelberger

New member
אף אחד לא מכריח אותו

אונס=בכפיה. במקרה המדובר אף אחד לא הכריח אותו לעשות כלום.

erez zon

New member
תאר לעצמך,ההורים מגדלים את הילדים

שלהם על האמונות שלהם,ויום אחד מגיע פלוני ואומר לילדים:"אבא ואמא לא מחנכים אתכם נכון,בואו אחרי,אני אראה לכם את האמת".... אחרי תקופה הילדים לא מסכימים יותר לאכול בבית,כי אבא ואמא לא שמים את הכלים בכיורים נפרדים. אחרי תקופה,הילדים רוצים לישיבה שחורה,כי חילוני זה מוקצה... אחרי תקופה הם רבים עם אבא ואמא על שמירת שבת. וכך מתגלגלים להם העניינים,ואני שואל אותך,באיזה זכות??? באיזה זכות הם באים ולוקחים להורים את הדבר היקר להם ביותר?הרי משקרים לילדים הרכים האלה שוב ושוב.לרוב הם פונים לנערים בגיל ההתבגרות,שגם כך הוא גיל קשה לנער ולהורה.בגיל כזה בו לילד אין זהות מגובשת,והוא מבולבל ומחפש את עצמו.ההורה בעמל רב מנסה לכוון את ילדו לדרך חיים בה היה רוצה לראותו,ויום אחד איזשהו שרלטן מנסה לסחוב אותו ע"י שקרים ובצע כסף. נראה איך אתה היית מגיב אם היו מנסים כך לקנות את ילדך שלך...

israelberger

New member
תגובה

1.מאיפה אתה יודע שההורים שלו לא היו מעדיפים שהוא יקבל חינוך דתי? או לפחות לא מתנגדים? 2.אפשר למצא פתרונות לבעיות כשרות ולאכול בבית. 3.חילוני זה לא מוקצה. 4.למה שיריבו עם ההורים, הרי כתוב "כבד את אביך ואת אימך"!? 5.על איזה שקרים אתה מדבר? 6. 500 שקל זה באמת לא כזה סכום שישכנע אדם לשנות אמונה לדבר שמנוגד לאמונות שלו... אם זה מה שגורם לו לחזור בתשובה זאת אומרת שמראש לא הייתה לו בעיה (גדולה) עם הדת.

np equals p

New member
אולי 500 שקל לא ישכנעו

אדם מבוגר לשנות את אמונתו, אבל זכור שמדובר בילדים, שמתחילים לקבל שטיפת מוח כבר מגיל בר מצווה __ לירן 18__

korinalir

New member
לא הבנת

לא ה500 ש"ח ישכנעו אותו אבל בסמינר ישטפו לו את המוח! ואני אומרת לך שהיום אם מציעים לי הצעה כזאת למרות שאני אנטי דתית ואין מצב שאני חוזרת בתשובה, קופצת על ההצעה כי אני יודעת שאני חזקה מספיק לעמוד בשטיפת מוח (הממ טוב בטוחה ב90%) ואני אקח את הסיכון של ה10%. מר ישראל ברגר אם אני לא טועה אתה מבוגר אולי שכחת איך זה להיות נער. נערים לא עובדים ואם כן זה בעבודות מזדמנות בשכר מינימום הם תלויים בחסדי ההורים שלא תמיד יכולים\רוצים לתת כסף. אני אעשה כמעט הכל בשביל סכום כמו 500 ש"ח ורוב האנשים בגילי יעשו גם. ב500 ש"ח אני ממנת חמישה שיעורי נהיגה ב500 ש"ח אני קונה כפפות איגרוף חדשות שאני חולמת עליהם כבר חודשים ב500 ש"ח אני יכולה לקנות המון בגדים ב500 ש"ח אני מממנת חמש מסיבות מחוץ לעיר (שהודות לכפייה צריך לנסוע במונית) בקיצור 500 ש"ח זה המון כסף לנער\ה ואל תזלזל במה הם מוכנים לעשות בשביל זה

israelberger

New member
ילדים לא טיפשים

לא כל כך פשוט לשטוף מוח וזה עוד יותר קשה דווקא כשאתה נער. נערים, מניסיוני האישי, לא מאמינים בקלות למשהו לא מוכח ועם כל הכבוד, אני יודע בדיוק מה זה סמינר החזרה בתשובה וזה אפילו לא דומה לשטיפת מוח (ובמיוחד לא לתיאור המצוץ מהאצבע שניתקלתי בו באתר חופש). ועוד לא שכחתי מה זה להיות נער מכיוון שאפילו עוד לא סיימתי להיות נער, אני בסה"כ בן 16.

erez zon

New member
לא!

1.ההורים של הילד מגדלים את הילד כמו שהם מאמינים לנכון.ברור לך שאם הם היו מאמינים בדרך החיים של הדת הם היו חיים כך.אבל הם לא!אני בטוח שלא היית מסכים שיכנסו לביתך,ויסבירו לילדך שהתורה היא בולשיט,נכון.אתה רוצה שהילד שלך ילך במסלול שהנחת אותו. 2.אתה אומר,אפשר למצוא פתרונות...אתה בטח יודע במה זה כרוך.הרי כל הבית יצתרך להיכנס לסידור החדש הזה בעקבות שטיפת המח שעבר הבן. אם זה 2 כיורים נפרדים לחלב ובשר,סכו"ם חלבי-בשרי,אם זה טבילה של כל הצלחות הכוסות.אם זה מעשרות מהירקות והפירות,אם זה שיגעון הכשרת הכלים בפסח-וההורים יהיו חייבים לציית אחרת הילד לא ירצה לעשות חג בבית לא כשר לפסח למהדרין,נכון?,ועוד ועוד עניינים...שאני יכול להמשיך עד מחר אבל כעת אתה בטח מבין שאמרת שטות גמורה. 3.הדרך החילונית מוכפשת בלי סוף,בוודאי שהיא מוקצה בעיניים של אדם דתי. יש שיושבים שבעה אם הבן חוזר בשאלה,ופונה לדרך החילונית. 4.הם תמיד יגיעו לכדי מריבה,כי בד"כ ההורים יתנגדו לשינוי עניינים בתוך הבית,הילדים "ידאגו" לגורל הוריהם "בעולם בא",ולכן מתוך דאגה יכעסו וינסו להביא אותם אל חיק הדת.כמו כן,לילדים תהיה בעיה לאכול בבית שבו לא מעוניינים לשנות את אורח החיים,ההורים יעלבו,והכעסים יעלו על פני השטח.המריבות הן בלתי נמנעות.ההורים ינסו לדבר לצעוק לעשות הכל ע"מ להסביר לילד שהוא עבר שטיפת מח,ושהוא לא יכול לשנות את סדרי הבית. 5.על איזה שקרים?אתה נמצא בפורום שבו מעלים בפניך את כל זה,ואתה עוד שואל,תעשה לי טובה,תחסוך זאת ממני.או שאולי תכנס להודעות אחרות שכתבתי. 6.זה לא משנה מהו הסכום.לנסות ולקחת דיעה של אדם מבולבל בגיל ההתבגרות-הוא דבר פסול ביותר.זה רע כמו מכירת סמים בעיני.לא היית רוצה שזה יקרה בבית שלך.רק אדם ללא ערכים יכול לעשות מעשה שכזה.איך אתה לא מרגיש מה לא בסדר פה?אני לא מבין אותך,מצטער.

israelberger

New member
תגובה

1.תתפלא אבל המון הורים חילונים ישמחו (או לפחות לא יתנגדו) שבנם יחזור בתשובה למרות שהם לא דתיים. 2.אם מראש השתמשו בכלים לחלבי ובשרי ביחד הילד יכול לאכול בחד-פעמי, הוא יכול להכשיר את הכלים בעצמו וושישתמשו בהם חצי-חצי לחלבי ובשרי, טבילה של צלחות וכוסות מזכוכית תוצרת חוץ לוקחת בערך 5 דקות כולל נסיעה למקווה הקרוב, שני כיורים זה לא חובה. אז מה הבעיה הגדולה? 3.לא משנה מה ההורים עושים חייבים לכבד אותם. 4.כנ"ל. בנוסף לזה, ידועה ההלכה שאסור להוכיח את מי שאתה יודע שזה לא ישנה את דרכיו כך שאין שום סיבה שיהיו מריבות. 5.לדעתך זה שקרים ולדעתם זה האמת האמיתית ביותר. 6.אומנם לתת כסף על מנת לנסות להחזיר בתשובה זה לא דבר שאני תומך בו אבל עדיין צריך לכבד את דעתם של אלה שכן מכיון שברור לך שלא משנה כמה הם מבולבלים אף אחד לא יחזור בתשובה בגלל 500 שקל אם הוא רואה זאת כדבר רע. אם הוא לא רואה בחזרה בתשובה דבר רע וה500 שקל זה מה שהחזיר אותו בתשובה אז אומנם זה לא דבר רצוי (מהבחינה הדתית, עדיף לחזור מאהבה) אבל זה לא דבר רע.

korinalir

New member
בקשר להורים

יש הורים חילוניים שלא פחות גרועים מהורים חרדים (לא שאני תומכת בהם כמובן) וכשבנם יחזור בתשובה הוא יעוף מהבית חד וחלק. (לא ישבו עליו שבעה אבל זה דומה) ואגב הנה אני אספר לך מנסיוני האישי: מעולם לא חשבתי לחזור בתשובה אבל בערך בגיל 12 התחלתי להתענין בדת וביקשתי מההורים שלי אם הם מוכנים פעם אחת לקרוא את כל ההגדה בסדר פסח ושלפחות בסדר לא יהיה חמץ (אנחנו אוכלים שניצל בסדר פסח
) בקיצור הם הסכימו עם עיקום אף, בסוף רק סבא שלי (גם אתאיסט הוא פשוט אוהב אותי מאוד
) הסכים להכנע לגחמה שלי ולקרוא איתי את ההגדה עד הסוף. כל הפסח (היו 3 פסחים בהם לא אכלתי חמץ) במשך כל ה3שנים לפני ההתפקחות שלי היו ריבים עם ההורים כי לא הסכמתי לאכול חמץ. הם בכוונה הכינו את המאכלים האהובים עליי כדי לפתות אותי וכל המשפחה צחקה עליי בכל חג וכינו אותי "הדוסית של המשפחה". ביום כיפור אחד שצמתי שפכו עליי מים. ותבין אני לא ביקשתי מהם כלום. לא ביקשתי מהם לנקות את הבית או משהו ממש כלום רק רציתי שיתנו לי לחגוג את החגים, זה לא שחשבתי לחזור בתשובה, רק להכיר קצת את המסורת היהודית. וההורים שלי הם בדר"כ אנשים מאוד פתוחים נחמדים ונינוחים אבל שזה מגיע לילדה שלהם אז הם נתקפו פחד ממה שעלול לקרות. ויש הרבה הורים כאלה. נו למזלי אחרי שלוש שנים הבנתי שהדת היא בולשיט ויצאתי מהקטע הזה. עכשיו ההורים שלי חושבים שאני יותר מידי אנטי-דתית
אי אפשר לרצות אותם...

erez zon

New member
israelberger לגלות לך סוד?

גם אני מדבר מניסיון אישי.הנה לך מדגם של שני מקרים שהתרחשו בבית חילוני. אבל בטח תמשיך לטעון שלא כך בבתים חילוניים....אנא ממך,תחזור לכדור הארץ.

begone

New member
ארז, אל תשכח

שאתה מדבר כאן עם ישראל ברגר - נער צעיר שמוחו נשטף עד כדי אובדן שיקול דעת: הוא מאמין ב´עולם הבא´, בטרנספר של שלושה מליון פלשתינאים, באלוהים שרצח שישה מליון יהודים - ועוד מרעין בישין. אם אתה מבקש ממנו לחזור לכדור הארץ - זה יהיה קצת קשה. הוא נמצא בעצם בעולם הבא עכשיו.

למעלה