"רוב החילונים לא רואים בחזרה בתשובה דבר מנוגד לאידיאולוגיה שלהם בעוד שכל החרדים רואים בהפיכה לרפורמים או חילונים דבר מנוגד לחלוטין לאידיאולוגיה שלהם" זה לא נכון. אין לי מושג מהיכן קיבלת את הרעיון המופרך הזה.
כחילוני מלידה אני יודע שזהו שקר. זו בסך הכל משאלת לב ותירוץ ללגיטימציה של פעילות לא הגונה, אולם מעל לכל דבר אחר זו הודאה פומבית בכשלון הסחורה שהדת מוכרת. ברגע שהסוחר משלם לקונה כדי שיצרוך את סחורתו הוא מעיד קבל עם על איכותה הקלוקלת ועל חוסר אפשרותה להתמודד עם רעיונות אחרים בשוק המחשבה החפשית.
אכן, כל ענין ההחזרה בתשובה אינו יותר מקמפיין המנוהל בשיטות המקובלות בעולם המסחר והפרסום. אתה מוזמן לקרוא את המאמר שהתפרסם כבר לפני שנים בענין זה באתר חופש: http://www.hofesh.org.il/religion_merchants/claims/selling.html
אתה רק מחזק ומאשר את שאני טוען. ניסיון בדרך הרגילה והישנה לא ´תופס´ היום, זה נכון גם לגבי פרסום/שיווק/ הפצה של כל דבר ועניין בימנו. השיטה של קח, נסה, לא טוב? אל תקנה. היא שלכם ורק בדרך הזאת ניתן להגיע לכיסכם / ליבכם, הכל לפי המטרה. אז מה לך כי תלין?
פירסום אינו המצאה בעלת אופי אמוני חילוני או דתי. זו בסך הכל טכניקה להגברת מכירות של מוצר או שירות. יתכן שיש מידה של לגיטימיות בשיווק אורח חיים, אולם באותה מידה יהיה זה לגיטימי להעמיד את דברי המפרסם במבחן המציאות (ואת זאת עושה דעת אמת). מעניין מה היה קורה אילו חוקי אמת בפרסום היו נאכפים על סוחרי הדת? המממ....