מקרה מזעזע

גוססי

New member
ראיתי

"רוב החילונים לא רואים בחזרה בתשובה דבר מנוגד לאידיאולוגיה שלהם בעוד שכל החרדים רואים בהפיכה לרפורמים או חילונים דבר מנוגד לחלוטין לאידיאולוגיה שלהם" זה לא נכון. אין לי מושג מהיכן קיבלת את הרעיון המופרך הזה.

גוססי

New member
נו, אם ככה החלטת אז בסדר

רק אל תתפלא אם יום אחד מישהו יחליט שרוב הדתיים רוצים שילדיהם יקבלו חינוך חילוני ויוציא החלטה זו אל הפועל בדרכים שונות ומשונות, אם תרצה ואם לא...

israelberger

New member
רק ציינתי עובדה

אם נראה לך שזה לא נכון אזאני ממליץ לך לברר קצת ולגלות.

גוססי

New member
זו אינה עובדה

כחילוני מלידה אני יודע שזהו שקר. זו בסך הכל משאלת לב ותירוץ ללגיטימציה של פעילות לא הגונה, אולם מעל לכל דבר אחר זו הודאה פומבית בכשלון הסחורה שהדת מוכרת. ברגע שהסוחר משלם לקונה כדי שיצרוך את סחורתו הוא מעיד קבל עם על איכותה הקלוקלת ועל חוסר אפשרותה להתמודד עם רעיונות אחרים בשוק המחשבה החפשית.

דווקא העולם החילוני הוא זה שנוקט

בשיטה הנ"ל, ומכאן מסקנותיך תופסות נכון את שיטת העולם החילוני. מי המציא את שיטת, קח! ונסה על חשבוננו, ואם לא טוב אל תקנה.

גוססי

New member
אנלוגיה מצויינת!

אכן, כל ענין ההחזרה בתשובה אינו יותר מקמפיין המנוהל בשיטות המקובלות בעולם המסחר והפרסום. אתה מוזמן לקרוא את המאמר שהתפרסם כבר לפני שנים בענין זה באתר חופש: http://www.hofesh.org.il/religion_merchants/claims/selling.html

ובכן

אתה רק מחזק ומאשר את שאני טוען. ניסיון בדרך הרגילה והישנה לא ´תופס´ היום, זה נכון גם לגבי פרסום/שיווק/ הפצה של כל דבר ועניין בימנו. השיטה של קח, נסה, לא טוב? אל תקנה. היא שלכם ורק בדרך הזאת ניתן להגיע לכיסכם / ליבכם, הכל לפי המטרה. אז מה לך כי תלין?

גוססי

New member
"שלכם"? מה זה "שלכם"?

פירסום אינו המצאה בעלת אופי אמוני חילוני או דתי. זו בסך הכל טכניקה להגברת מכירות של מוצר או שירות. יתכן שיש מידה של לגיטימיות בשיווק אורח חיים, אולם באותה מידה יהיה זה לגיטימי להעמיד את דברי המפרסם במבחן המציאות (ואת זאת עושה דעת אמת). מעניין מה היה קורה אילו חוקי אמת בפרסום היו נאכפים על סוחרי הדת? המממ....

nirdagan

New member
הבעיה היא שהחוק לא מכיר בחזרה

בתשובה כהמרת דת. התוצאה היא שהכתות ההרסניות של החרדים פועלות באין מפריע.

למעלה