מקפיץ!

א.א.אפל

New member
אלכס, איפה היית כל הזמן הזה??

יש לך עיצובים נורא טובים! נראה שהמעצבים בפורום בכוח רוצים להכניס צבע שלישי לסטיקר... חשוב שתדעו שכל צבע שמוסיפים פשוט עולה יותר בעיצובים של אלכסנדרה לדעתי השימוש בצבע שלישי מיותר (הצבע של השורה למעלה) אלכסנדרה, עוד לא אישרת את נוכחותך בישיבה ביום חמישי ואלון, לשאלתך- חש"ל (חדר שלווה, במקום חדר מלחמה) ודיונים מרתוניים לאורך כל היום.

kennycandoit

New member
אכן עיצובים נחמדים...

מלבד הפונט שנראה ילדותי ו/או לא מקצועי

הצעתו של בטלן עלוב

עוצרים את המלחמה - מדברים על צדק השעה עוד לא מאוחרת למדינת ישראל אחרת הן ססמאות שאין טעם להציג לציבור כיוון שהוא כבר מסכים ותומך בהן. החברה הישראלית היתה שמחה אילו המלחמה היתה נפסקת, היה שורר צדק בישראל בפרט ובעולם בכלל, ומדינת ישראל היתה עוברת שינוי מהיסוד. (באשר למילים המוקטנות שמעל סיסמה זו: קשה לי להאמין שמישהו יצליח להפנים/לראות אותן) משנים סדר עדיפויות - מפנים התנחלויות זה לא אוסלו זה הכיבוש - יוצאים לשלום מהשטחים עדיפות משום שהן עוסקות בנושא ספציפי ובפתרון ברור. עם זאת, אני חושב שהמסר יכול להיות חריף יותר, מה שעשוי לסייע לו לבלוט ולגרום לאנשים להפנים אותו. הנה כמה טיעונים שיתמכו בסיסמאות שאני מציע: 1. הן מציגות את האמת 2. הן מבהירות שפינוי השטחים הכבושים הוא (גם) אינטרס ישראלי 3. הן עשויות לחדור עמוק יותר מססמאות ´מעודנות´ וכמה מילים לגבי הכנסת דגל ישראל (אם הדבר אפשרי במתכונתו הסולידית) 1. חשוב להבליט את העובדה שקיימים מתנגדי כיבוש רבים מאוד שמזדהים עם מדינת ישראל ואינם "מזדיינים עם ערפאת בתחת" כפי שנהוג לשמוע בצמתים הססגוניים יותר. בכלל, אחד התפקידים החשובים של ההתנגדות לכיבוש הוא ההבהרה של העובדה שפינוי השטחים הכבושים הוא אינטרס ישראלי. 2. לאנטיציונים הארורים (ואני ביניהם): א. השם "ישראל" מייצג יותר את המדינה מאשר את הציונות, וההמנון הלאומי מייצג יותר את הציונות מאשר את המדינה.. אבל הדגל יכול לפעול בשני הכיוונים, לכן אין סיבה להתייחס אליו אך ורק כסמל ציוני. ב. (בהנחה שסעיף א הוא קשקוש גמור, מה שכנראה נכון) ההתנגדות לציונות לא יכולה לעמוד בדרכו של המאבק נגד הכיבוש. דמגוגי ככל שזה נשמע - יש הבדל בדחיפות ובחשיבות בין שינוי בסיסה הרעיוני של המדינה, ובין ניסיון למנוע את מותם של מאות בני אדם. אגב, אני מאמין שהציונות מתחזקת מהכיבוש יותר משהכיבוש מתחזק מהציונות. תודה וסליחה.

SMOLANIT1

New member
אני מסכימה איתך../images/Emo104.gif

גם אני חושבת שיש להדגיש את העובדה שהפסקת הכיבוש היא לטובת ישראל, לדעתי, אי הופעה של דגלי ישראל בסטיקרים מחריפה את הדעה הרווחת בין כמה וכמה אנשים שהשמאלנים הם נגד ישראל ורוצים אך ורק את טובת הפלשתינאים. ובסטיקרים שצרפת, הכי אהבתי את האמצעי.

lionalx

New member
תגובתי

הסיסמאות שהצעת הן טובות, וגם העיצובים, אבל הם מדברים רק על כיבוש. ואומנם כולנו מסכימים שכיבוש זה רע, ההחטלה היא שבמסע נתמקד במשהו יותר כללי, נדבר על צדק חברתי, זכויות אדם וכו, ונקשר את זה גם לכיבוש. מכיוון שהנושא מורכב, אי אפשר להציג את כולו בסיסמא קצרה. לכן, אנחנו מחפשים סיסמא קליטה שקל להזדהות איתה, שתלווה בפלייר חזק שמסביר את הנושא. בצורה הזאת לאנשים יהיה קל יותר לשים את הסטיקר, הרי הוא לא אומר משהו מהפכני ולא פופולרי במיוחד, ויותר אנשים יתאמצו לקרוא את הפלייר, אם בגלל סיסמאת הפתיחה [שלדעתי צריכה להיות זהה לזאת שבסטיקר] ואם כי ראו כבר את המדבקה. בכל אופן, זאת היא עמדתי בעניין זה, אחרים מוזמנים לחלוק אלי.

א.א.אפל

New member
מה נשתנה הלילה הזה?

רועי... ניסינו את שיטת הזעזוע והבריחה מהקונצנזוס -"הכיבוש הזה הורג". הרעיון עכשיו הוא לעשות משהו שונה. קמפיין שיתייחס לחלק רחב מהנושאים שנמצאים על סדר היום, ולא רק בנושא המדיני. מעבר לזה, הנוער החליט שהוא תומך בקמפיין מתון, אם הקמפיין החדש ייגע בנושא המדיני. "יוצאים מהשטחים למען ישראל" זוהי סיסמה של קואליציית השלום, ואני לא חושב שכדאי וראוי שנשתמש בסיסמאות שלא לנו. הצעתך, למנמל את דגל ישראל, היא טובה לדעתי.

lionalx ואדון תפוח היקרים!

כמובן שאין לי הזכות לבוא ולערער על קביעת הנוער בנוגע לאופי וטווח הנושאים, אבל אנא הרשו לי לנסות ולהשחיל את כוונותי הזדוניות מבעד לאותו בסיס רעיוני שכבר נקבע: 1. לגבי הרב-תחומיות של ההסברה: נראה לי, שדחיסה של מכלול רחב של נושאים לאמצעי הסברה יחיד (סטיקר, פלאייר, פיתה) אכן מסייעת לפופולריות של חומרי התעמולה, אבל שוב, זה משום שהציבור כבר מזדהה עם הקביעה שהמדינה צריכה לעבור שינוי ושיפור בכל התחומים. המשמעות היא התפרצות לדלת פתוחה, שבמקומה היה ניתן ליצור הסברה מובנת שמבהירה מהם הפתרונות הקונקרטיים שנוער מרצ מציע. רק להסברה מסוג זה תהיה משמעות פרקטית, שהרי לא ניתן ´להגשים את החלום´ הכולל בשנה וגם לא בעשר. בקיצור, רק מסרים ברורים ומובנים יכולים להשפיע על משהו, לדעתי. ניתן ליישב את עמדה זו עם החלטת הנוער כך שכל אמצעי הסברה יעסוק בנושא ספציפי ויבהיר מה הבעיה ומה הפתרון באופן נחרץ. אני כיוונתי את הססמאות שלי, (שחלק מהן לא באמת שלי, כפי שנאמר ויוסבר בהמשך)לנושא המדיני, מן הסתם. דבר דומה יכול להיעשות בשאר הנושאים. אני מניח שסטיקרים ופלריגים לא ניתן לייצר ביותר מתבנית אחת, אך בטוחני שאפשר ליישם את התוכנית המבריקה והמוצלחת שלי בפלאיירים (למרות שמוטב לעשות זאת גם במדבקות ובשלטים שכן כאמור, מסרים כלליים יקשו על ההפנמה וההשפעה). 2. קמפיין מתון: הסיסמאות שהצעתי מתונות לחלוטין. זוהי אותה קריאה ידועה ומוכרת לצאת מהשטחים ולסיים את הכיבוש, קריאה שנוער מרצ, כמו גם כל מי שנמצא קצת שמאלה מפואד בן-אליעזר, תמך בה כבר פעמים רבות. צורת הביטוי נחרצת יותר, אך התוכן זהה לחלוטין. כפי שכבר אמרתי, צורת ביטוי מתונה תגרום למסר להיבלע בין אלפי הסיסמאות שמתנוססות בשלטי החוצות הודות להסתדרות הציונית, חברות פלאפונים פטריוטיות וכו´. 3. רועי גולן ?? כגנב ספרותי עלוב: כידוע, נוער מרצ הוא חלק מקואליציית השלום. סיסמת הקואליצייה היא לא לנו כפי ש´הכיבוש הזה הורג´ היא לא לנו (חוברה ע"י הצעירים כמדומני). אם הסיסמה מוצלחת, ואני מאמין שהיא מוצלחת, אין סיבה לא להשתמש בה. אני חושב. הערת סיכום: הרבה אנשים זקנים ועניים מקדישים את קצבאות הזקנה שלהם להימורים כושלים במשרד הפיס, והמדינה עוד מממנת את החרא הזה. ראו הוזהרתם.

א.א.אפל

New member
תגובה...

הרשה להיות קצר ותמציתי- לעולם לא אוכל להתחרות במגילותיך... 1. הרעיון המקורי הוא סיסמה מובילה אחת ופליירים על כל נושא בנפרד, כפי שהצעת. 2. "הכיבוש הזה הורג"; "הכיבוש קובר את ילדינו" הן סיסמאות לא מתונות כלל וכלל- אם הייתה ברשותי מקלדת יותר סימפטית הייתי אפילו נכנס איתך לדיון על זה. הציבור רואה אותן כקיצוניות וכפרו-פלשתיניות. זה שאנחנו בוחרים לצאת בקמפיין מתון יותר (לפחות בתחום המדיני) לא אומר שהפכנו פתאום לתומכי שרון או שאנו מתפקדים למפלגת העבודה- רק מנסים לפנות אל הקונצזוס ולשכנעו שזה לא אוסלו, זה הכיבוש, ושהכיבוש דופק (גם) אותו. 3. יש הבדל בין סיסמא שמתנוססת על אלפי פליירים ופלריגים ברחבי הארץ, סיסמה שהיא סיסמת הדגל של הארגון השמלאני הגדול בארץ, סיסמה שתחתה הפגינו עשרות אלפי אנשים, לבין סיסמא של ארגון שמאל שולי שיצא רק ע"י גלינות בכמות מצומצמת. 4. מה ההבדל בין הסיסמה שלך והעיצוב שלך לבין "הכיבוש הזה הורג, רוצים לחיות בשלום"? לא עדיף לחסוך גלופה?

תגובה שעבר זמנה

1. סבבה (וגם: בפנאן) 2. הססמאות שהזכרת הן ססמאות שכל מה שהן אומרות הוא שהכיבוש פוגע בחיי אדם. למעשה, "הכיבוש קובר את ילדינו" מתייחסת אך ורק לחיי אדם ישראליים.. זה שהכיבוש הוא לא נעים זה יפה מאוד, אבל לדעתי יש חשיבות מכרעת להבהרה שהכיבוש אכן *הורג*, ולא רק את הפלסטינים. כל ניסיון לצאת במסרים ´מתונים´ יותר מהמסר הפשוט הזה יוציא את הטעם מההסברה, לדעתי.. 3. כמובן שיש הבדל בין קואליציית השלום לנוער מרצ, אבל לא ברור לי למה ההבדל הזה צריך למנוע מאיתנו לצאת עם סיסמה שאנחנו תומכים בה ושנקבעה ע"י ארגון שאנחנו מהווים חלק ממנו. 4. ההבדל הוא בכך ש"הכיבוש הזה הורג, רוצים לחיות בשלום", היא ש: א. הסיסמה הזו לא מבהירה שהכוונה היא לצד הישראלי. ב. הסיסמה הזו לא מבהיר באופן ברור וישיר מה אנחנו מציעים לעשות. כמובן שעדיף לחסוך גלופה, תמיד עדיף לחסוך גלופה, אבל ההבדלים שהזכרתי מספיק משמעותיים בכדי לוותר על החסכון, לדעתי.

kennycandoit

New member
המחשב שלי מתוקן!!!

לכן אני מוסיף משהו משל עצמי... (בהשראת אלכס)

ממתי אתה מעצב בשביל "הליכוד"?

ה"ל" שעשית היא ה"ל" של הליכוד.. ולכן העיצוב פסול! (מעבר לזה שהוא ניראה מאוד ילדותי ועושה כאב בעיניים עם הירוק הזוהר הזה...)

kennycandoit

New member
זאת הייתה המטרה

ל´ ליכודניקית וצבע מרצ. איחוד העם, אתה יודע... בנוסף זה היה עיצוב שעשיתי בכמה דקות בלי להשקיע הרבה מחשבה... בכל אופן, לדעתי העיצוב+הסיסמא הכי טובים שעשיתי היו אלה עם דגל ישראל. להשיבם לאלתר!

למעלה