lionalx ואדון תפוח היקרים!
כמובן שאין לי הזכות לבוא ולערער על קביעת הנוער בנוגע לאופי וטווח הנושאים, אבל אנא הרשו לי לנסות ולהשחיל את כוונותי הזדוניות מבעד לאותו בסיס רעיוני שכבר נקבע: 1. לגבי הרב-תחומיות של ההסברה: נראה לי, שדחיסה של מכלול רחב של נושאים לאמצעי הסברה יחיד (סטיקר, פלאייר, פיתה) אכן מסייעת לפופולריות של חומרי התעמולה, אבל שוב, זה משום שהציבור כבר מזדהה עם הקביעה שהמדינה צריכה לעבור שינוי ושיפור בכל התחומים. המשמעות היא התפרצות לדלת פתוחה, שבמקומה היה ניתן ליצור הסברה מובנת שמבהירה מהם הפתרונות הקונקרטיים שנוער מרצ מציע. רק להסברה מסוג זה תהיה משמעות פרקטית, שהרי לא ניתן ´להגשים את החלום´ הכולל בשנה וגם לא בעשר. בקיצור, רק מסרים ברורים ומובנים יכולים להשפיע על משהו, לדעתי. ניתן ליישב את עמדה זו עם החלטת הנוער כך שכל אמצעי הסברה יעסוק בנושא ספציפי ויבהיר מה הבעיה ומה הפתרון באופן נחרץ. אני כיוונתי את הססמאות שלי, (שחלק מהן לא באמת שלי, כפי שנאמר ויוסבר בהמשך)לנושא המדיני, מן הסתם. דבר דומה יכול להיעשות בשאר הנושאים. אני מניח שסטיקרים ופלריגים לא ניתן לייצר ביותר מתבנית אחת, אך בטוחני שאפשר ליישם את התוכנית המבריקה והמוצלחת שלי בפלאיירים (למרות שמוטב לעשות זאת גם במדבקות ובשלטים שכן כאמור, מסרים כלליים יקשו על ההפנמה וההשפעה). 2. קמפיין מתון: הסיסמאות שהצעתי מתונות לחלוטין. זוהי אותה קריאה ידועה ומוכרת לצאת מהשטחים ולסיים את הכיבוש, קריאה שנוער מרצ, כמו גם כל מי שנמצא קצת שמאלה מפואד בן-אליעזר, תמך בה כבר פעמים רבות. צורת הביטוי נחרצת יותר, אך התוכן זהה לחלוטין. כפי שכבר אמרתי, צורת ביטוי מתונה תגרום למסר להיבלע בין אלפי הסיסמאות שמתנוססות בשלטי החוצות הודות להסתדרות הציונית, חברות פלאפונים פטריוטיות וכו´. 3. רועי גולן ?? כגנב ספרותי עלוב: כידוע, נוער מרצ הוא חלק מקואליציית השלום. סיסמת הקואליצייה היא לא לנו כפי ש´הכיבוש הזה הורג´ היא לא לנו (חוברה ע"י הצעירים כמדומני). אם הסיסמה מוצלחת, ואני מאמין שהיא מוצלחת, אין סיבה לא להשתמש בה. אני חושב. הערת סיכום: הרבה אנשים זקנים ועניים מקדישים את קצבאות הזקנה שלהם להימורים כושלים במשרד הפיס, והמדינה עוד מממנת את החרא הזה. ראו הוזהרתם.