מקניטות

mroz1

New member
מקניטות

שלום, 1. אני לפעמים קצת את המקניטה סגורה אחרי השימוש כמה שעות ונוצרו וכתמים שחורים ולבנים בכלי התחתון(למים). יש איזה חומר נגד זה? 2. צריך לשים מים חמים או קרים? 3. כמה עולה בערך בריקה או קאליפה לארבע כוסות? תודה, דוד

carmonle

New member
לאחר השימוש במקינטה

יש לשטוף את המכשיר במים בלבד ולייבשו על מתקן הייבוש כשהוא פתוח על מנת שלא יכלאו נוזלים בתוכו ותימנע קורוזיה. הכתמים הלבנים שנוצרו זוהי קורוזיה. כדי להחזיר המקינטה לשימוש היתי שוטף היטב אפילו בעזרת סבון ומנקה מה שניתן. לאחר מכן מבצע שטיפה ומכין מספר פעמים קפה כך ששומן הקפה יצפה את המקינטה וניתן יהיה להשתשמש בה שנית. בריקה עולה למיטב זכרוני כ-239ש"ח ל-2 מנות ו- וכ- 269ש"ח ל4 מנות. בהצלחה וגמר חתימה טובה ערן

jalon

New member
לעניין הכתמים

הם קורים רק במקינטות מאלומיניום. אם תרכוש מקינטה מנירוסטה - לא תראה אותם יותר. האלומיניום הוא חומר שמפריש רעלים שונים. חוקרים מצאו כמויות גבוהות של אלומיניום במוחות של חולי אלצהיימר שנפטרו. ההפרשה הזו נראית לפעמים בצורה של כתמים, ולפעמים כמו ג'ל לבנבן. עדיף להמנע משימוש בכלי אלומיניום בבישול, באפיה ובכלל.

פלוסר

New member
אלומיניום ופלדת אל חלד

זה לא כ"כ פשוט. אילו סירים מאלומיניום היו כ"כ מסוכנים יש להניח שהם היו אסורים לשימוש בארה"ב למשל. והם לא. לעניין המקינטה מפלדת אלחלד ( המכונה נירוסטה)- אכן אלה אינן עשויות מאלומיניום (בהגדרתם...). אבל, נראה לי שגם אותן רצוי לא לרחוץ בסבון כי כך מאבדים אין ה"שימון" של הסיר. חיסרון נוסף הוא שישנם סוגים של מקינטות (כגון הבריקה) שאינן קיימות בפלדת אלחלד.

carmonle

New member
מקינטה יש לשטוף במים בלבד וליבש

היטב על מנת שלא תווצר קורוזיה. במקרים חריגים כאשר נדרש ניקוי חריג של המקינטה ויש צורך אף להשתמש בסבון, נדרש שימוש של מספר פעמים במקינטה עד שהיא תצופה בשומן של הקפה. ניתן אפילו להשתמש בתוצר המקינטה, הקפה שקיבלנו ולא מים נקיים בהכנת הקפה החוזרת על מנת להאיץ את תהליך שימון המקינטה. לנושא האלומיניום אכן אין איסור מכירה בארה"ב אולם ידוע על מחקרים שהצביעו על הסכנות בשימוש בכלים עשויים מאלומיניום. כל אחד רשאי להחליט לפי רצונו ושיקוליו. במכונות אספרסו יש מכונות עם דודי אלומיניום, נחושת ונירוסטה כך שאפשרויות הבחירה לצרכן כמו במקינטה קימות. ברשותי בריקה שעשויה מאלומיניום ואין לי בעיה עם כך. גמר חתימה טובה. ערן

פלוסר

New member
בריקה עשויה מאלומיניום?

יש לי ספקות אבל אני מוכן ללמוד. מעיון באתר של ביאלטי המיצרת את הבריקה והקליפה נראה בעליל ששני המכשירים עשויים מאלומיניום. אשמח להווכח שאני טועה. לנוחיותך אני מצרף את הURL http://www.bialetti.it/caffe_eng.html#moka

פלוסר

New member
טל"ח

צר לי על התשובה הקודמת. חשבתי שנכתב בריקה עשויה מנירוסטה. הטעות כולה שלי

jalon

New member
סירי אלומיניום

אכן אינם אסורים בשימוש, משום שאף מחקר לא הוכיח קשר סיבתי בין כלי בישול מאלומיניום לאלצהיימר. כל שהוכח, ואין על כך עוררין, שבמוחות של חולי אלצהיימר (שנפטרו) נמצאו ריכוזים גבוהים של אלומיניום. יש לציין שאלומיניום אינו יסוד שקיים במזונות כלשהם שאנו צורכים, והדרך היחידה בה הוא יכול להגיע לגוף היא מגורמים אחרים. השערת החוקרים כי מדובר בהפרשות מסירים - לא הוכחה. ונעבור לניסוי פשוט: קח סיר אלומיניום או מקינטה, נקיים לחלוטין אך רטובים. שפשף את הכלי בעזרת מגבת נייר לבנה. המגבת תצבע מיד בצבע שחור. זו ההפרשה של האלומיניום, ואין דרך להתגבר עליה מלבד באמצעות ציפוי (ואכן, כלי בישול רבים עשויים מאלומיניום מצופה, כגון מחבתות וסירי טפאל וכד'). ועוד חוויה מהחיים: היתה לי מקינטה של BIALETI שהיתה עשויה אלומיניום, והונחה לעמוד על מדף במשך כמה ימים כשהיא נקיה לחלוטין, לאחר שימוש, אך מבלי שהתייבשה לחלוטין. מקץ כמה ימים פתחתי אותה כדי למלא מים, וראיתי הצטברות של ג'ל לבן-שקוף על הקרקעית. ניקיתי את המקינטה, אך התופעה חזרה על עצמה.

mroz1

New member
תודה והמשך

מה הם הכתמים השחורים(גם בחלק התחתון למים)? צריך לשים מים קרים או רותחים? בקפה אוא מוכרים בריקה 2 כוסות ב-140 ש"ח ובריקה 4 כוסות ב-160 ש"ח בערך. תודה, דוד

פלוסר

New member
../images/Emo70.gifזהו מחיר מצוין-לרוץ ולקנות

אם אכן זה המחיר-מדובר בצדיקים גמורים. לרוץ לקנות. פאול'ס ביפו מכר לי בריקה 2 ספלים ב 270 ש"ח.... גם בהשוואה למחיר באיטליה- זה מחיר יפה. לרוץ ולקנות! ואני נשבע בזקנו של זאוס שאין לי מושג איפה אוא

אשמח גם לעזרה בנושא מקניטה

ברשותי מקניטה שנקנתה באיטליה ובאמצעותה אני מכין אספרסו. כל פעם אני שומע כמה המקניטה מסוגלת להכין אספרסו ברמה כמעט כמו של מכונה אבל לי זה פשוט לא יוצא. למה אני מתכוון? קודם כל מבחינת החוזק/מרירות - זה ממש לא מתקרב למה שיוצא מהמכונה הדי פשוטה של חברי. גם מבחינת הקצף הצהבהב שאמור להיות השכבה העליונה באספרסו (לא יודע איך קוראים לזה אחרת) - פשוט אין בכלל. אשמח לעזרה בעניין.

KleinPrv

New member
קצף צהבהב

מספר שמות מקובלים לקצף שנוצר מהשומן: קרמה קאימק בוזה. לידיעתי ומנסיון אפשרי רק בבריקה ובקליפה של ביאלטי, שלשתיהן פטנט יחודי המבוסס על משקולת לחץ.

פלוסר

New member
זה לא כל כך פשוט

לעניין הקרמה-זה מאוד תלוי בסוג התערובת. כנראה, כך אני מבין, דווקא קפה מסוג רובוסטה (הנחשב נחות יחסית) מיצר יותר קרמה. כל מכשיר יוצר קפה בטכניקה אחרת ולכן גם טעמו מעט שונה. אספרסו עובד עם לחץ של כ- 15 אטמוספרות ולכן אינו נזקק למים רותחים. פילטר עושים עם מים בטמפרטורה של 95 מעלות בערך. מקינטה איטלקית רגילה בעצם משתמשת במים רותחים עם מעט לחץ. מקינטה הקוריה בריקה או קליפה מיוצרות ע"י ביאלטי ובעצם הן סיר לחץ בזעיר אנפין וזאת ע"י הוספת משקולת המורכבת על פתח יציאת הקפה במקינטה. מכיוון שהמיצוי קצת יותר טוב בבריקה (קליפה זה אותו מנגנון רק המכשיר נראה אחרת מבחוץ) נוצרת קרמה. לעניין מכשירי האספרסו, איני מעיז להכנס. אני משתמש, אבוי לבושה, במכשיר עם קפסולות של נספרסו ונהנה מאוד. יש בפורום הזה מומחים אמיתיים לסוגית המכונות. מה שברור שהעסק אינו זול ודורש הקדשת זמן רבה ע"מ להשיג תוצאות ( הקרויות קפה) טובות. הטעם, כמובן, תלוי בתערובת. יש תערובות עם יותר חומציות ויש ללא חומציות וכך גם לגבי ארומטיות מרירות ומרכיבי טעם אחרים. זה בתיאוריה - כי זה שוב רמת ידע ופרקטיקה שאיני שולט בהם. יש חברי פורומים של קפה הנוהגים לקנות קפה ירוק לקלות אותו בעצמם ולארגן לעצמם תערובת מחמישה סוגי קפה שונים. מכיוון שאני אוהב קפה, אך עדיין נאלץ לעבוד לפרנסתי-איני עוסק בכך. לסיכום כמו שאמרתי בכותרת- זה לא כל כך פשוט....

עוד שאלה ברשותכם.

קודם כל עשיתי קצת סדר. המקינטה שברשותי היא מדגם STYLUS שלפי האתר של ביאלטי מתאים להכנת 1-3-6כוסות. אשמח להסבר בעניין הזה - מה זאת אומרת 1-3-6. אם זה לפי הכמויות מים ואבקה שאני שם אז זה ממש לא מדוייק ואולי בגלל זה הקפה יוצא לא משהו. אני הרי לא יכול לחשב כמה כמות אני צריך לכוס אחת וכמה ל 6... לגבי בריקה, שוב אותו עניין אני מניח שאם אני בדר"כ לא מכין יותר מ 2 כוסות אספרסו או 2 כוסות קפוצ'ינו אז כדאי לי להסתפק בבריקה של 2 כוסות?

למעלה