מקניטות

פלוסר

New member
עוד כמה הסברים בסיסיים על מקינטות

המכשיר שבידך הוא מכשיר עשוי פלדת אל-חלד (נירוסטה בלשוננו) וזה אומר שבאופן תיאורטי יתרונו שמותר לרחוץ אותו עם סבון.לידיעתך רוב מכשירי הקפה האיטלקיים עשויים מאלומיניום. את אלה אסור לרחוץ עם סבון- אלא רק עם מים..( אני משתמש בספוג מצופה שאותו אני שומר שלא יגע בו סבון....) המכשיר שלך עשוי כאמור מפלדת אל-חלד ובאופן תיאורטי מותר לרחצו עם סבון- או במדיח כלים. אבל... אישה אחת באמלפי המוכרת את כל סוגי המקינטות המוכרות, אמרה לי , שגם את אלה מנירוסטה , מוטב לא לרחוץ עם סבון. הסיבה היא שכך נותר שמן הקפה על הכלי- מה שעדיף. לעניין הגודל 1-3-6. מה שהאתר של ביאלטי אומר הוא שיש שלושה גדלים של המכשיר. מה הגודל של המכשיר שלך- עליך לברר לבד. גודל "ספל" בהגדרה האיטלקית הוא בערך 30 מ"ל. בהכנת הקפה עליך למלא את המים עד מתחת לשסתום הבטחון (ולא יותר). את הקונוס של הקפה עליך למלא בקפה טחון למקינטה( משמע קצת יתר עבה מאשר לאספרסו) עד השפה ולא לדחוס. המשמעות היא שאי אפשר להכין חצי כמות במכשיר של 6. זה לא יוצא טוב, כי המכשיר מתוכנן לכמות מים וקפה סטנדרטיים. רוצה לומר, שיתכן ועליך לרכוש מספר גדלים. לעניין הבריקה- שים לב היא מאלומיניום. יש לא מעט אנשים המסתייגים משתיית קפה שהוכן במכשיר מאלומיניום ( מסיבות בריאותיות הגורסות שיתכן שזה לא ממש בריא, כי בנתיחה לאחר המוות של חולי אלצהיימר, נמצא ריכוז גבוה יחסית של אלומיניום). לעניין הבריקה. אומרים שאצל אוא בחיפה זה ממש זול 140-160 ש"ח. נדמה לי, איני בטוח, שאצל אילנ'ס זה טיפה יותר יקר. אצל דני מפאול'ס ביפו, נטלו ממני 270 ש"ח עבור בריקה של 2 ספלונים. אבל קיבלתי יחס טוב והרבה טעימות והסברים. האם זה שווה את ההפרש? איני בטוח.

וואו

ממש עזרת לי כאן. אם זה העניין אז המקינטה שלי היא ל 3 ספלים. לגבי הבריקה, קצת הפחדת אותי עם האלומיניום. אני אקפוץ מחר לאווה ואולי אקנה אותה. תודה רבה רבה !

פלוסר

New member
אל תירא מאלומיניום ומרעות אחרות

לעניין האלומיניום. אני משתמש במקינטה מאלומיניום. השמועות לגבי האלומיניום קיימות- אך לא ממש מבוססות( מקדמות ומוגזמות כמו שאמר טווין לגבי נושא אחר). נראה לי שאילו היתה לכך עדות משמעותית( לנזק מסירי אלומניום) אזי היה איסור בחוק להשתמש בהם, כמו שיש לגבי עופרת. אנא כתוב לנו אם באמת המחירים באוא הם כמו ששמעתי. כי כאמור מסתובבים מחירים גבוהים בהרבה ותחרות תמיד טובה ללקחות. ועוד עצה חשובה לגבי התערובת ( שהרי אתה הולך לאוא). תערובות חומציות לא תמיד טעימות לכולם,בעיקר אם אתה, כמוני שותה קפה ללא ממתיק וללא חלב. אם ממתיקים את הקפה או מוסיפים חלב - זה סותר את החומציות. מעיון באתר של אוא ברשת ( לא הייתי שם מעולם) נראה שהם יודעים לא מעט על קפה ושיחה עימם יכולה להיות מעניינת כשלעצמה. שים לב ( אולי ידגימו לך שם) שהשימוש בבריקה שונה ממקינטה רגילה. בעיקר חשוב להשאיר את המכסה פתוח ( זה לא מתיז) ומיד כשהקפה מופק ( וזה קורה בבת אחת) להסיר את המכשיר מהגז- כי אחרת הקפה נשרף. עוד עצה, יתכן ותזדקק לרשת קטנה שתניח על הלהבה ( כי המכשיר קטן). רצוי לשים את הבריקה בשולי הלהבה, כדי לא לשרוף את הידית של המקינטה.

אז ככה

בסוף החלטתי לוותר. הסיבה פשוטה, אני מבין שכל ההבדל בין הבריקה ל STYLUS 3 כוסות שיש לי הוא רק בקצץ. אני טועה? יהיה גם הבדל בטעמו של הקפה?

carmonle

New member
יצא לי לטעום תוצר של בריקה

(יש בבעלותי) ל-2 מנות ותוצר של מקינטה רגילה ולדעתי יש הבדל גם בטעם הקפה, וכן הקפה המתקבל הוא בעל גוף (פחות מימי ממקינטה רגילה). מקינטה ומכונות אספרסו הן שיטות חליטה שונות ובטמפרטורות שונות. מקינטה נותנת תוצר שהאיטלקים קוראים לו "מוקה". מקינטה לעולם לא תיתן תוצר הזהה לזה המתקבל ממכונת אספרסו, אולם באם התוצר (קפה) המתקבל טעים לשותה אין כל סיבה להשקיע במכונת אספרסו. בהצלחה ערן

פלוסר

New member
מסכים עם ערן

וחוצמזה - זה צעצוע נוסף לאוסף. מכיוון שהיצור מהיר יותר והמיצוי טוב יותר. בנוסף אין טעם שרוף (וריח) כמו שלעיתים יש במקינטה רגילה. לך, לך לאוא וקנה לך צעצוע ...

liormk

New member
התקשרתי לאוא לברר,

והמחיר למקינטה בריקה 2 כוסות הוא 141 ש"ח.

mroz1

New member
ובנתיים אין להם בריקות במלאי

מי שרוצה שיתקשר אליהם עוד שבועיים-שלושה ויברר אם הגיעו.

למעלה