מקורות ללימוד עצמי

NFish

New member
מקורות ללימוד עצמי

שלום לכולם! הייתי מעוניין ללמוד סתם בשביל העניין שבדבר את דיני החוזים והעונשין, וכן קצת להרחיב על המשפט המנהלי - חוקתי או איך שקוראים לזה... הכוונה היא בעיקר לזכויותי כאזרח ולגרך ההתנהלות שלי מול המדינה. הייתי שמח לקבל המלצות איך אפשר ללמוד את המידע הזה באופן עצמאי. האם כדאי לקנות את ספרי המחשבות שבנושאים האלה?? תודה רבה, ניר!

Scarlight

New member
אתה סטודנט למשפטים?

כי כתבת "להרחיב", כאילו אתה כבר יודע משהו. בכל אופן יש ספרי יסוד בכל נושא, אם כי קשה לי לדמיין שאפשר ללמוד מהם עצמאית לחלוטין. חוזים: סדרת הספרים של פרופ' דניאל פרידמן ופרופ' נילי כהן, וכן הספר של פרופ' גבריאלה שלו. עונשין: סדרת הספרים של פרופ' שניאור זלמן פלר, סדרת הספרים של השופט יעקב קדמי, הספר של פרופ' יובל לוי ופרופ' אליעזר לדרמן. חוקתי (לא מנהלי): סדרת הספרים של פרופ' אמנון רובינשטיין.

Scarlight

New member
ורק להזכיר

שמבין הספרים שציינתי בעונשין רק הספרים של קדמי מעודכנים לאחרי תיקון 39.

NFish

New member
לא ממש.. התחלתי ללמוד ופרשתי...

תודה על התשובה. יש לך מושג איפה אפשר להשיג אותם? והאם העזרות בספרי מחשבות היא גם מקור מהימן? תודה רבה...!

Scarlight

New member
בספריות

אני מקווה שאתה לא מתכוון לקנות אותם, כי ספרי משפט עולים המון.

flutter girl

New member
אני לא הייתי מחשיבה את משפט עברי

כ"התחלתי ללמוד ופרשתי"

Kiru

New member
נו באמת..../images/Emo13.gif

כל אחד מהספרים האלה מכיל יותר מידע מבקורס ממוצע בנושא. לשואל המקורי: פשוט קח סילבוסים, וקרא את המקורות בצמוד לסיכום השיעור. ספציפית לגבי עונשין, הספר "המשפט הפלילי" של ששי גז ומשה רונן לא ממש מעודכן (2001) אבל מעניין מאוד.

Scarlight

New member
למה "נו באמת"?

העובדה שהם עמוסים במידע היא בדיוק הסיבה שבגללה, לדעתי, קשה ללמוד מהם.

Scarlight

New member
כי אני חושב שהם מסבירים יפה

אבל צריך לדעת במה להתמקד. בשביל זה כדאי לעבור קורס, אבל עיון בסילבוס - כמו שהצעת קודם - הוא רעיון טוב.

NFish

New member
אני לא מנסה לפרסם את השם הזה,

אבל מחשבות יוצא יחסית זול, אין בזה את כל עיקרי החומר?

Kiru

New member
מחשבות מלמד לעבור מבחן,

לא נותן ידע אמיתי בחומר. אם אתה רוצה ללמוד באמת, לדעתי לא מתחילים ממחשבות. מקסימום קוראים שם סיכומי פסקי דין (שגם הם לא להיט, אבל סבירים).

sacrament

New member
אפשר לקרוא מחברות בחינה

יש הרבה מקורות למחברות בחינה- שמכילות את השיעור+הלכות חשובות. למשל באתר "המשפט" של בר אילן...

למעלה