מקווה שתגיבו.

Superunknown1

New member
../images/Emo99.gif

זה מה שעושה אותו לאלבום כ"כ טוב
המון קטעים אינסטרומליים. אי אפשר בכלל להשוות בינו לבין "היהודים" או "מציאות נפרדת". המילים- לשם שינוי- מלאות בתוכן ובכוונה, יש בהן עומק ואמירה. בניגוד ל"מציאות נפרדת" למשל. הבי מטאל קשה לי לזהות. רוק אלטרנטיבי זהו מושג רחב ידיים, אבל בסדר. מסכים איתך. גראנג´? פה אני גם אחלוק עלייך כשאומר שמדובר פה ב-פוסט גראנג´, משהו הרבה יותר מתקדם מבחינת הלחנים, פחות כבד, פחות אינסטרומלי והרבה יותר קליט. האלבום הזה הוא יצירת אומנות. אני נורא אוהב אותו. אגב, ברוך הבא לפורום. np: Cradle Of Filth- Satanic Mantra. בעכסה. לא יודע למה אני שומע את זה.

yuli c

New member
תראה...

זה נכון שב"מציאות נפרדת" וגם ב"היהודים" הן לא באו עם איזה אמירה אבל זה לא עושה אותם לפחות טובים... הייחוד שלהם דווקא היה הקשר היותר האסוציאטיבי בין השורות... לדעתי השירים בני האלבומים האלה מאוד יפים...

Jam Head

New member
הא.....

אין קשר בין היהודים לבין פינק פלויד , וזה לא נכון שפינק פלויד עושים רק שירים ארוכים , זה מחולק לתקופות. שיר ארוך לא תמיד אומר שהוא טוב או איכותי . ניקח דוגמא מהדיסק - תענה לי , שהוא 8 דקות ומשהו ממצא את עצמו מאוד מהר ובחלקו הגדול משעממם. ואני אישית לא נהנה מדיסקים מפוזרים .

Superunknown1

New member
בקשר לפינק פלויד.

התקופה הראשונה דווקא מאופיינת בשירים קצרים, יותר קליטים. שיר ארוך, אני מסכים ב-100%, לא תמיד איכותי. לפעמים מעיק. לדוגמא: let it slide של mudhoney לעומת the decline של- NOFX. אני יכול להרוג בנאדם בערך בדקה השלישית של "דה דיקליין".

DEATHRUCTION

New member
שיר משובח לא יכול להיות פחות מ

4 דקות- ואני מוותר לכם על זה! איפה הסולאים והפתיחה וסיום והמילים יכולים להכנס בשיר של פחות מ 4 דקות?

Jam Head

New member
הנה :

Holy Wars Hangar 18 tornados Peace Sells Symphony Of Destruction Countdown to Extinction rust in peace killing is my buisness

yuli c

New member
אתה ממש לא צודק!!!

אני אישית לא חושבת ששיר נמדד לפי האורך שלו... לכל שיר יש סיגנון אחר ולא חייב להיות בכל שיר סולואים פתיחה וסיום... מה שחשוב זה המוזיקה והרגש שהשיר מעביר ותאמין לי שיש שירים שמעבירים רגש בזמן קצר... בקיצור אני לא חושבת ששיר טוב חייב להיות בעל מבנה אחיד שח פתיחה וסיום צריך להסתכל על כל מקרה לגופו...

DEATHRUCTION

New member
שיר לא אמור להביר רגש! שיר צריך

מוזיקה ואת המילים מתלוות עליו- לדעתי המילים הם שוליות לחלוטין!

S h i R l e y

New member
סליחה אבל שכתבת זה ממש...

שטויות!!! שיר אכן אמור להביע רגש אבל איך אפשר להגיד שהמילים הן שוליות לחלוטין?? אני לא טוענת שהן הבסיס לשיר אבל הן מאוד חשובות... המוזיקה יכולה להיות מרגשת מאוד אבל המילים יכולות להפוך שיר ממרגש בלבד למרגש בעל משמעות מסויימת וזה מאוד חשוב!!

yuli c

New member
מסכימה...

קודם כל שירלי את לא צריכה להגיד לזה שטויות בגלל שהוא חושב אחרת ממך... את יכולה לאמר שאת חולקת על דעתו... קצת רספקט... עקרונית אני מסכימה איתך אני אכן חושבת שהמילים הן לא הבסיס לשיר והמוזיקה היא העיקר אבל יש למילים משמעות והן יכולות להפוך שיר חמרגש כמו לדוגמא "תענה לי" יש גם מקרים שהמוזיק טובה והמילים הן אלה שתוקעות את השיר והופכות אותו לבינוני כמו "סמי חופשי"... מקווה שהבהרתי את עצמי...

S h i R l e y

New member
אז ככה...

אני מתנצלת על הניסוח הנחרץ אבל באמת שאני חולקת על דעתו באופן טוטאלי! להגיד שלמילים אין משמעות? זה אומר שפשוט אם נוריד את המילים מכל שיר הוא יהיה הרבה יותר טוב?? אין סיכוי... הדוגמא המושלמת : pink floyd - the wall. השיר הזה לא היה מגיע לאן שהוא הגיע ללא המילים שלו! המסר של השיר מגיע דרך המילים שלו וזה מה שהפך אותו לאחד השירים הטובים של המאה... אני מסכימה שהמוזיקה מאוד חשובה , ובאמת שיש המון שירים ללא מילים שמעבירים בי צמרמורת (פיוטה של היהודים, king crimson - red ועוד) אבל למילים יש משמעות רבה מאוד בשיר...

S h i R l e y

New member
כל מקרה לגופו...

יש שירים שהמוזיקה שלהם לא שווה כלום בלי המילים ויש כאלה שזה בדיוק ההפך... יש שירים שמתחילים עם לחן שכותבים לו מילים וכאלה שמתחילים עם מילים שמחברים להם לחן... ברגע הזה בעיניי מגיע ההבדל. לחן שכתבו לו מילים זה ברור הרי שהלחן יהווה הבסיס לשיר ולכן ירגש אפילו בלי המילים אבל לחן שחובר על מנת להתאים למילים מסויימות לא יוכל להתקיים בלי המילים...

yuli c

New member
נראה לי...

שמיצינו את העניין... לדעתי המוזיקה היא הכי חשובה אבל בהחלט גם למילים יש משמעות והן יכולות להפוך את הלחן למעניין יותר...

למעלה