מקדוניה היפה

IlanShacham

New member
מקדוניה היפה

חזרתי מטיול נהדר במקדוניה עם חברת בוץ.
המתווה היה טיול XC רגוע - בעיקר דרכים רחבות, הרבה נופים ותרבות מקומית (אם כי חטאנו מדי פעם באיזה סינגל משובח).

מצרף כמה תמונות להעברת החוויה.

גילוי נאות - הוזמנתי לטיול על ידי חברת בוץ לצורך כתבה במגזין Mountain Bike Action ישראל.

IlanShacham

New member
מנזר יואכים אוסוגובסקי

כאן בילינו את הלילה הראשון באווירה מיוחדת

EDUOXMAN

New member
נו, באמת אילן....

זאת תמונה שצילמת בסינגל אלון הגליל...

IlanShacham

New member
רוכבים לכיוון הר גדול ומרשים בשמורת מברובו

ששכחתי את שמו...

IlanShacham

New member
חגיגות וחשש

באחד הימים עברנו בכפר של יוצאי אלבניה, מוסלמים, ונמשכנו אל צלילי חצוצרות (סוג של) ותופים.
הסתבר שנערכת שם חגיגת ברית מילה, והוזמנו להצטרף לחגיגות - הגברים נגנו בקול גדול, והנשים רקדו במעגל, אליו שמחו הנשים שבינינו להצטרף.
הבחור הזה, ככל הנראה חתן השמחה, נראה קצת יותר מודאג ממאושר...

EDUOXMAN

New member
חוויה אישית מסקופיה....

לפני זה: תמונות מדהימות (כרגיל ומעייף לחזור על זה כל פעם) וכמו שעידו אמר, בטח לבטח פעמיים בחודש.
אבל איך אתה אומר: "עוד יום במשרד".

לחוויה ב-SKOPJE בשנת 1982. יצאתי לבד לטיול מוצ'לרו ביוון ויוגוסלביה דאז. הגעתי לצפון מערב יוון וע"מ לחסוך כסף במעבורת ולהמתין יממה אחת עד ליציאתה, החלטתי להגיע לדרום יוגוסלביה ביבשה תוך חציית הגבול בין יוון ליוגוסלביה: טעות, טעות טעות.

אוטובוסים, טרמפים מוזרים, חציית הגבול (2 ק"מ) ברגל !!! ולבסוף הגעתי ל-SKOPJE שבשנת 1982 נראתה כמו עזה (אבל הרבה יותר גדולה). כמדומני עדיין יוגוסלביה הייתה קומוניסיטית ואם לא, אז לא מזמן טיטו נפתר.

לא דברו אנגלית ואני רציתי לקחת אוטובוס מ-SKOPJE צפונה. חיכיתי כ-4 שעות בתחנה המרכזית ולבסוף לא הצלחתי לעלות עליו (קצת אנשים נכנסו דרך הדלת, הרוב דרך החלונות וכמה מהם דרך פתחי האוורור בגג (וזה לא צחוק).

בטרמפים הגעתי לעיירה חצי שעה צפונית ל-SKOPJE לתחנה המרכזית (עזה מינוס) ושם כולם מוסלמים עמדו סביבי ולא הבינו מה זה העוף המערבי המוזר הזה...

לאחר 10 דקות של שעשוע, הגיע גם השוטר המקומי. הוא רצה הצגה פרטית בשבילו: לקח אותי לסימתה צדדית ביקש דרכון (הכל ללא שפה, נתתי לו דרכון ישראלי שהחזיק הפוך) ובסוף שחרר אותי.

למזלי, בסוף הגיע אזרח שנראה מאד עשיר (בא עם ג'אקט, תספורת) ודיבר איתי בקצת גרמנית (לפחות שפה שכיולתי להבין קצת) וכיוון אותי לאוטובוס. הבן אדם הטוב הזה, עבד כמלצר בגרמניה (מכאן העושר שלו וההופעה).

כולו מלצר בגרמניה כבר היה בליגה אחרת מכולם שם. מדהים. חוויה מ-1982 (30 שנה) ועדיין אני מריח את הריח של האנשים.

שנה טובה.

IlanShacham

New member
וואו... חוויה חווייתית ביותר!

כיום הם איפשהו באמצע. מנסים להיות מערביים, אבל יש עוד הרבה תרבות עתיקה שמתחבאת בפנים.

למעלה