מצתים ועוד

sokrates1

New member
מצתים ועוד

שלום לכולם, זהו ביקורי הראשון בפורום ככותב למרות שכקורא אני מבקר בו כבר זמן מה בהנאה רבה. אני רוכב על RMX50 (שנת 2001 יד ראשונה). האופנוע משמש אותי רק בסופי שבוע לטיולים בשטח. קניתי אותו בעיקר משיקולים של עלויות ובגלל שאני רוכב "רגוע" מאוד. בגלל תוואי השטח באזור שלי (הרי יהודה) ובגלל שאני בעיקר מטייל אני לא מפתח מהירויות גבוהות ו – 50 סמ"ק מספק אותי (ברור שעם מחירי קנייה וביטוח שפויים יותר הייתי קונה כלי גדול יותר). הרשו לי לברך תחילה את colt עם המעבר לפורום tapuz וכמובן על המינוי לאחד ממנהלי הפורום. אני חושב שהפורום רק ירויח מהמעבר ומהמינוי. באותה הזדמנות אני רוצה לברך את חברי הפורום והנהלתו על הקליטה היפה של מהגרי פורום מוטובייק. ברשותכם אכתוב מספר מילות נוסטלגיה על הפורום הנדון. יחודו היה בכך שהוא היה פורום "עממי". זה היה הפורום לרוכבים מתחילים/רגועים/מאותגרי תקציב/רשיון. חיו בו זה לצד זה אופנועים כבדים ו- 50 סמ"ק, כאשר המשותף לרובם היה המחיר שנע סביב 5-15 אלף ₪. זה היה פורום שלא משנה על מה רכבת תמיד קיבלת התייחסות רצינית ולא מזלזלת. בכל מקרה את הפורום עושים האנשים ואם הם עברו לכאן אז יש סיבה. אני כמובן גם עובר לכאן וההרגשה היא שעלינו ל"ליגה לאומית". רציתי להעלות שני נושאים טכניים ואשמח לקבל תשובות/עצות. בפורום מוטובייק קיימנו מספר דיונים בנושא שמן דו פעימתי. בגדול הנחת היסוד היא שבעניין השמן אסור לחסוך ורצוי רק שמן 2 פעימות איכותי מיצרנים רציניים. הבעיה היא שלדעתי במנוע 50 סמ"ק יכול להיות מצב של “over shooting” – משמע שימוש בשמן איכותי מדי שנשרף בטמפרטורה גבוהה יותר מטמפרטורת העבודה של המנוע (או שנשרף חלקית). לדעתי, זו אחת הסיבות שבגללה מטפטפות טיפות שמן שלא נשרפו מהאגזוז (סיבות אחרות יכולות להיות תכנון מנוע, ניצולת נמוכה וכו'). אני בכל מקרה עברתי לשמן חצי סינטטי (Motul 510 2T) מהסיבה הזו למרות מנהגי לדבוק בהמלצות היצרן (היצרן ממליץ על שמן 2 פעימות 100% סינטטי –Motul 600 2T ). בהקשר זה יש קישור שקיבלתי מ- colt. הכותב שם רוכב על KTM500 ומשתמש בשמן מינרלי בגלל שלטענתו המנוע פועל בסל"ד נמוך, משמע יש קשר הדוק בין סוג השמן לבין הסל"ד בו פועל המנוע ולאופי הרכיבה. נושא שני הוא מצתים. נכנסתי לעניין בגלל שרציתי מצת רזרבי. הבעיה היא שנכון להיום לא מצאתי עדיין את המצת המומלץ (NGK BPR8ES או DENSO W24EPR) בנושא זה קיבלתי כל מיני תשובות. אחת התשובות היא ש- DENSO W24ESR-U הוא המצת המקביל/"תחליפי" למקורי. שאלותי הן: א. מה משמעות האותיות והמספרים שעל המצת? ב. האם יש הבדל בין החברות (לדוגמה NGK לעומת DENSO)? ג. האם כדאי להשתמש במצת ה"תחליפי" או להתאמץ ולחפש את ה"מקורי"? נ.ב. NightDevil ראיתי שלפני מספר ימים כתבת על השרשרת. לי יצא למתוח "שן" אחת לאלף ק"מ בממוצע, אך אני מניח שהמרווח יקטן ככל שהשרשרת תתישן (הבלאי לא לינארי). בספר האופנוע היצרן ממליץ להחליף אם הרווח בין 21 פינים (בערך 10 וחצי חוליות) בשרשרת גדול מ- 259.1mm (בקיצור: קצת פחות מ- 26 ס"מ). בכל מקרה מדובר על אביזר בטיחותי ואם יש ספק אז אין ספק ואני ממליץ להשקיע ולהחליף את השרשרת+גלג"ש.

C O L T

New member
טוב לראות אותך, ברוך הבא.

אתה פרח מקוקי כבר קיבלת? טוב. בפורום מוטו לא היו פרחים, שים לב, וקוקי הייתה מגיעה רק לעיתים רחוקות. אז שיפור כבר יש. תודה על הברכות, מקווה שאתה צודק בעניין. לעניין הפורום עצמו - לא חייב להיות כמו שוק כדי להיות קרוב לעם, והרי אנחנו זה העם, שבונה ומעצב את הפורום. טוב, לא את הממשק, זה תפוז עושים, ובכל זאת, אופי הפורום נקבע ע"י הכותבים בו. אין דרך טובה יותר לשינוי מאשר לעשות אותו בעצמך. ולמרות שאני לא רואה שצוחקים על רוכבי 50, הצחוקים על רוכבי הקאסטום וה-MZ הם הומור טוב וידידותי, אז להתייחס בהתאם, ולהחזיר באותו מטבע. התייחסות רצינית ולא מזלזלת מובטחת, אם יש בעיה רצינית. כמובן אם שואלים בפעם האלף מי מה-50 סוגר הכי הרבה, צפויות תגובות לא רציניות, גם מצידי, אולי, קשה להתאפק. לך לא תהיה בעיה, אני בטוח. בעניין השמן - אולי הבעיה היא לא באיכותו, גבוהה או נמוכה, אלא בכמות השמן בדלק. יכול להיות שיחס מושלם לא נוצר במערכת הערבוב האוט', ניתן לנסות לבטל את המערכת זמנית ולשים תערובת מוכנה, ביחס הנכון, לראות מה התוצאות. מרכיבות ארוכות למדי בשטח, עם DEVILMAN, הידוע כ-DAREDEVIL בפורום מוטו, נראה לי שהשמן נשרף טוב כאשר נוסעים חזק ומהר, הטפטוף מופיע רק ברכיבה רגועה ביותר. דרך אגב, הרוכב והאופנוע עושים כבוד לכל ה50 , עוברים בכל מקום, כולל שדות בוץ, עליות, חולות וקטעים מחורצים קשות, כאשר המהירות לא נופלת מהרוכבים האחרים, שנהנים מיתרון נפח רציני. על הפלאגים, אפשר לנסות לברר מה אומרים הקודים, אבל בינתיים אין לי כח לחיפוש אינטרנט מעמיק שכזה, בעניין השימוש בתחליפי - הכי טוב לשאול את היבואן. טלפון לעופר-אבניר, לבקש את המוסך, שם מנהל העבודה או מישהו שמבין, לשמוע מה יש לו לומר. לדעתי - אין בעיה, אבל היבואן יודע. אפשר ללכת גם מעל הראש שלו ולשלוח איזה מייל לסוזוקי, אולי תהיה תשובה. בלינק המצורף מבחר לינקים גדול, כולל נציגויות סוזוקי במדינות המערב, שים לב, לא תמיד נמכר שם ה-RMX. משום מה, אין שם לינק ליפן, ולא מצאתי לינק עובד.

barakhalla

New member
../images/Emo45.gif ותיקון לבחור החדש...

פורום תפוז זה לא "ליגה לאומית" ... זה "ליגל העל"!!
ברוך הבא...

CBRRRRRR

New member
ברוך הבא

מה זה אומר שמוטובייק היו "עממיים"? שאנחנו "אקסלוסיביים"?
סתם, סתם. welcome. אגב - לכל יצרן מצתים קידוד משלו לגבי סוג המצת. להתאמת המצת צריך לבדוק בקטלוג של היצרן. למיטב זכרוני, האותיות לפני המספא (לפחות בדנזו) הן סוג המצת (סדרה), המספר מייצג את "טמפרטורת" המצת, והאותיות אחרי הן קוד של סוג המצת הספציפי. כאמור - לכל חברה קידוד משלה וניתן להיכנס לאתרים של החברות השונות כדי לברר. האם יש הבדל בין החברות? בוודאי. האם הבדל משמעותי? לא בטוח, ותלוי אילו מצתים אתה משווה. יש מגוון עצום של סוגים. גם הבדל מחירים. האם להשתמש בתחליפי במקום מקורי (מה שקרוי OEM)? שאלת השאלות. היצרנים ממליצים בספר היצרן (ולעתים מוסיפים גם כמה אלטרנטיבות). תחליפי בד"כ יהיה יותר זול/טוב, אבל לא תמיד ולא בטוח מתאים ב- 100% לאופנוע. הסיכון עליך כמובן. אגב - ב- CBR שלי (לשעבר |דמעה|) המצתים ה"מקוריים" (OEM) היו NGK באיכות גבוהה, ובמחיר של כ- 80 ש"ח למצת... אבל זה לא בדיוק RMX50.

יאללה בלאגן... ../images/Emo13.gif

אני מצטער על קשיי ההבנה שלי אבל בוא נבהיר כמה דברים... ונוכל להמשיך, אם תרצה, את הדיון.
1 . ".... הבעיה היא שלדעתי במנוע 50 סמ"ק יכול להיות מצב של “over shooting” – משמע שימוש בשמן איכותי מדי שנשרף בטמפרטורה גבוהה יותר מטמפרטורת העבודה של המנוע (או שנשרף חלקית..." האם בין דבריך מסתתרת סברה ששמן דו"פ איכותי נשרף בטמפ' גבוהה יותר מאשר "שמן רגיל" ? אם כן... איך הגעת למסקנה\סברה\מחשבה הזו, אם אפשר ? 2. "...לדעתי, זו אחת הסיבות שבגללה מטפטפות טיפות שמן שלא נשרפו מהאגזוז (סיבות אחרות יכולות להיות תכנון מנוע, ניצולת נמוכה וכו')..." עיין בתשובתו של colt. לדעתי התשובה האמיתית שם. "מקסרים" אוטומטיים בד"כ אינם מצטיינים בהספקה איכותית לכל אורך הסל"ד. לדעתי הבעיות תפתרנה כאשר, אם בכלל, תעבור לתערובת ידנית. זה מה שאני עושה בכלים הדופ"ים שברשותי. 3. "...משמע יש קשר הדוק בין סוג השמן לבין הסל"ד בו פועל המנוע ולאופי הרכיבה..." אנא הסבר והבא דוגמאות.
איך הגעת למסקנה הזו ? 4. מצתים... הודעה בהמשך... 5. "...NightDevil ראיתי שלפני מספר ימים כתבת על השרשרת..." תצטרך להזכיר לי על מה מדובר.... ברוך הבא. בהצלחה. עשה חיים ותן בגזיות.

sokrates1

New member
המשך מצתים ועוד

שלום לכולם, תודה על הברכות וההתיחסות (אכן מדובר ב"ליגת על"). בנושא שמן דו פעימתי: לפני שנתחיל בדיון אנא עיינו בקישור שקיבלתי בנושא מ- colt: http://www.mxbikes.com/tech/article.php?TID=3 השאלה היא מדוע בכלל צריך שמן סינטטי (ולא מינרלי) ומה תפקידו במנוע דו"פ? לא הצלחתי עד היום לקבל תשובה מקצועית ומוסמכת בנושא ולכן ניסיתי, בזמנו, יחד עם colt (שאין לו נסיון עם דו"פים) "לגשש באפלה" ולנסות למצוא הסברים לכך. הסברה שלי הייתה שבמנועים העובדים בסל"ד גבוה (בעיקר דו"פים קטנים ו/או מקצועיים) השמן המינרלי הרגיל לא עושה עבודתו נאמנה ולכן יש לשדרגו. אי לכך באה הכימיה לעזרתינו והומצאו שמנים איכותיים יותר – "סינטטי" וחצי סינטטי (או "טכנוסינטטי"). למיטב הבנתי (אך אני עשוי לטעות) השמן הסינטטי הוא שמן שעבר "שידרוג כימי" (בדומה, נניח, לתהליך גיפור בגומי בו מוסיפים אטומי גופרית לתרכובת). "השידרוג הכימי" הזה הוא שמאפשר לו לתפקד גם במנועים עתירי סל"ד המגיעים (לעניות דעתי) לטמפרטורות עבודה גבוהות יותר (סיבובים לדקה רבים יותר – חיכוך גבוה יותר בין הבוכנה לצילינדר באותה יחידת זמן. לא מדובר על הבדלים רציניים, יכול להיות מספר בודד של מעלות והן אלה שיכולות לעשות את ההבדל בין שמן ש"נשרף" ומאבד את תכונותיו לבין שמן שממשיך "לעבוד"). זו גם הסיבה שבכלים הללו יש קירור נוזל על מנת שפינוי החום יהיה מהיר ויעיל יותר והבוכנה לא תיתפס מהחום הנוצר בצילינדר ו/או הבוכנה מצופה בציפוי עמיד יותר, למשל, ניקסיל. הקישור המצ"ב רק חיזק את דעתי. הכותב שם טוען ששמן סינטטי מתאים רק למנועים קטנים ש"עובדים קשה" ובמנועים גדולים העובדים בסל"ד נמוך (כדוגמת ה-KTM 500 סמ"ק שלו או ה- YZ 435 סמ"ק שהיה לו) מספיק שמן מינרלי. בכל מקרה הכותב שם טוען כי יש קשר הדוק בין סוג השמן לבין הסל"ד בו פועל המנוע ולאופי הרכיבה ושוב יכול להיות שגם הוא טועה. סברה אחרת (או נוספת) יכולה להיות ששמן סינטטי נשרף טוב יותר ומשאיר פחות משקעים בתהליך השריפה. אם כך הדבר לא ברור לי מדוע לא משתמשים בשמן כזה בכל מנוע דו"פ (ללא קשר לנפח או לאופי עבודה, תוך התעלמות כרגע מהמחיר הגבוה יותר של הסינטטי) ולאור נסיוני אני רואה שבכל זאת נשארים משקעים מתהליך הבעירה. בכל מקרה אשמח לקבל הבהרות/הסבר מקצועי. לעניין התערובת הידנית (או בלעז pre-mix). כנראה שאכן משאבת השמן המכנית אינה אידיאלית (אעפ"י שהיא אמורה לקבוע את כמות השמן ה"מוזרקת" לפי מצב המצערת). במצב הנוכחי היחס שמן/דלק אינו גבוה ועומד על כ- 2%. אני מסכים איתכם שיכול להיות שתערובת ידנית יכולה לסייע אך אני רואה שתי בעיות: א. התעסקות רבה מדי – ג'ריקנים, משפכים, לכלוך חישובים – בקיצור אני מעדיף להשקיע את הזמן הזה ברכיבה… ב. כאמור, האופנוע עומד כשבוע בין נסיעה לנסיעה והחשש שלי שבמיכל עם תערובת ידנית השמן ישקע בזמן זה ויגרום לסתימות (כמובן שגם על בעיה זו ניתן להתגבר אם משקיעים זמן אחרי כל רכיבה בניקוזים שונים, אבל זה באמת נראה לי מוגזם). בעניין המצתים תודה רבה על הקישורים, אך עדיין מתוכם איני יכול להסיק אם מצת אחד מאותה חברה יכול להוות תחליף לאחר משום שלא ברורות לי המשמעויות לדוגמה האות U ב- DENSO W24ESR-U שמציינת With U-Grooved ground electrode – האם אלקטרודת ההארקה הזו היא יתרון או שבכלל לא מתאימה למנוע כזה או האות P שמציינת Projected tip ו- S שמציינת Non-projected tip וכו'. בקיצור נראה לי שאני אכתת רגלי אל היבואן ואקנה את המקורי למרות שמחירו כמעט כפול מהתחליפי (53 ₪ לעומת 30 ₪). בכל מקרה עדיין לא קיבלתי תשובה מהו ההבדל בין החברות (לדוגמה NGK לעומת DENSO) והאם הוא משמעותי? (אחד המכונאים אמר לי ש- NGK לא מתאים לדלק הישראלי – נכון/לא נכון – אין לי מושג). נושא השרשרת כוון ל- DEVILMAN הידוע גם כ- DAREDEVIL הרוכב על RMX50 מודל 99 (מרוב שדונים נתבלבלה עלי דעתי ועמך הסליחה שדון לילה יקר…) לעניין הגזיות – הגזיה שאני נותן בה הכי הרבה גז היא הגזיה של ערכת הקפה… פורים שמח!

אני בטוח שלמר DLX1100F יהיה מה לומר

בנדון אבל אני אתייחס לכמה נקודות בנוגע לטמפרטורות עבודה של מנועי 2 פעימות: ישנו פרמטר שנקרא FLASH POINT ("נקודת הבזק") "הטמפרטורה שבה מתנדף מהשמן כמות מספקת של גז המאפשרת הצתה ע"י מקור החום נקראת נקודת הבזקה..." אם תציץ בפרמטרים של שמני 2 פעימות תבחין בנתוני נקודות הבזק מ 80 מעלות לערך ועד לכמעט 300 מעלות!! כל מנוע דו"פ יתפקד באופן אופטימלי עם שמן בנק' הבזק מסויימת ישנם פרמטרים נוספים כגון צמיגויות משתנות בהתאם לטמפ', נק' נזילות, תקנים שונים... (TCW2 TCW3 - במנועי אופנועי ים למשל...) אני מקווה שDLX1100F יתן התייחסות יותר מקיפה (אשמח ללמוד עוד דבר או שניים מהבחור ...) עוד נקודה ואני מצטט אותך... "כנראה שאכן משאבת השמן המכנית אינה אידיאלית (אעפ"י שהיא אמורה לקבוע את כמות השמן ה"מוזרקת" לפי מצב המצערת). " אז זהו שלא... זו הבעייה במשאבת שמן מכאנית... בסל"ד גבוה במצערת סגורה המנוע סובל מחוסר שימון לכן חובה לפמפם במכות גז ולא לשמור על סל"ד גבוה לאורך זמן... זה יתרון מאד חשוב לשיטת הערבוב מול שיטת ההזרקה...

וואווו... זה יהיה קשה להגיב כהלכה..

גם בגלל כמות הקושיות\הנחות\עובדות שצויינו וגם בגלל מחסור בהבנה מלאה שיש לי... אז ככה... לא מקצוען ולא תשובה מקצועית או מוסמכת... רק מניסיון, והבנה בסיסית (שאולי באמת לא מספיקה
) אם נסכם את העניין הרי שאתה שואל בעצם "למה סינטטי" ? או יותר מדוייק "למה סינטטי במנוע דו"פ" ? (אולי גם המקסיקני יוכל לחוות דיעה מניסיונו הלא מבוטל) בוא נשארי רגע בצד את עניין "השוואת" הקטמ500 או הYZים למיניהם... הרי הם מנועי 4 פעימות שמשתמשים בשמן מסוג אחר עם תפקיד אחר, אופי אחר ודרישות שונות והכנסתם לדיון כאן רק ירחיבו את השאלה והתשובות לכיוונים שאינם נחוצים. שמן סינטטי, למיטב הבנתי, הוא אכן שמן מעבדתי. וככזה הוא אמור לספק תוצאות טובות יותר למטרה מסויימת : השימון ! זאת נקודת ההנחה הבסיסית שאליה צריך להגיע בשביל לנסות ולהבין את מהותו. אם לכאן הגענו, ותשאל אותי אם הוא נזקק בכל מנוע ? אומר לך שמניסיוני הדל התשובה היא שלילית, אבל (!), הוא בטח לא מזיק.... שמן סינטטי יאבד הרבה פחות מהתכונות שהוקנו לו בתכנונו כאשר הוא יעבוד בסביבתו הטיבעית, כלומר, מנוע.... ההבדל המהותי בין מנועי הדו"פ ומנועי הארבע פעימות הוא המיחזור של השמן, ולכן, במנוע כמו קטמ500, שהמנוע משתמש שוב ושוב באותו השמן הרי שהשימוש בשמן חוזר ונשנה ובכל זמן נתון הוא מאבד משהו ממקוריותו. העניין הוא, עד כמה שאני מבין, שמנים סינטטיים מאבדים פחות ועמידים הרבה יותר. במנוע דו"פ השמן שזורם למנוע, אח"כ (בשאיפה) זורם לאויר העולם. ההבדל כאן בין סינטטי למינרלי (או מינרלי מתוסף) הוא בעיקר במשקעים שהוא ישאיר (ולא רק בתא השריפה, למעשה, בעיקר באגזוז), ובאופן בו הוא יתרום לשריפת התערובת בה הוא מגיע.... כלומר, אם נבחר שמן מינרלי לעבודה זו, או שמן "מהונדס", הרי שנצפה לקבל מהשמן הסינטטי תוצאות טובות יותר ת-מ-י-ד, ללא קשר מיוחד למנוע עצמו. האם ההוצאה הכספית תצדיק את עצמה... לא תמיד. זה נכון. מניסיוני האישי עם מספר לא מבוטל של קטנועי 50 סביבי, שמן מאיכות טובה שומר יותר על כלל מכלולי המנוע, האגזוז בפרט, ואף מספק ביצועי מנוע עדיפים. אבל... גם כאן אפשר לחלק את הנושא לשניים... בטייפון 50 של זוגתי אני "מסתפק" במילוי שמן comp2 של סילקוליין, ואילו במופתום (טייפון 125 עם מנוע משודרג) או בקטנוע המירוצים שהיה ברשותי לא התפשרתי על פחות מ-comp2+ של אותה החברה... במנוע הקארט שלי אני משתמש ב-KR70 (שוב של סילקוליין) שמותאם למנוע כזה... כלומר לסל"ד של 17000.
עכשיו תוכל לקפוץ ולומר... אהההה !!! אז זה כן קשור לסל"ד !!! אז אענה לך שאכן, שמן דליל יותר הוא מבורך ככל שאתה "עולה בסל"ד" במנוע 2 פעימות... אבל אין בכך להעיד על זה שהוא אינו מתאים לעבודה בטורים נמוכים. למעשה, אפשר לטעון, לדעתי, שככל שאיכות השמן עולה הרי שהוא מתאים למגוון רחב יותר של מנועים דו-פעימתיים. ויתרה על כן... מניסיוני, אחד המדדים העיקריים לאיכות שמן דו"פ הוא כמה השמן הזה סמיך או דליל... לגבי השפעתו על נקודת ההצתה... בכדי לענות לך על כך אשאל אותך שאלה (כמו יהודי טוב
). למי יש לדעתך השפעה גדולה יותר על ההצתה ? לדלק בתערובת, או לשמן ? (ואם נתחשב בעובדה שהשמן מהווה 2-4 אחוז מה"נוזל" שבתערובת הרי התשובה היא די ברורה). לגבי Pre-mix... אם האופנוע עומד שבוע בין נסיעה לנסיעה, אזי דווקא העניין הרבה פחות בעייתי... פשוט מרוקנים מיכל וקרב' אחרי השימוש...
אם אני חי עם זה יום ביומו, הרי שלכלי פאן אין שום בעיה לעשות כן. זה מה שנעשה עם קארטים דו"פים למשל... ההבדל בין שתי השיטות בכל הקשור לשמירת המנוע (בהנחה שהוא מבלה באמת עם מישהו עם "יד כבדה" על המצערת) הוא גדול ושווה את המאמץ.... ויתרה על כן, הוא פותח בפניך מגוון רחב יותר של שמנים לשימוש. לגבי המצתים : הקבצים שצירפתי לך יכולים לשמש אותך להמרה ללא בעיות. אינך מבין מושג אחד בתוך שלל תכונות הפלאג ? כנס לגוגל, וערוך חיפוש עליו (על המושג עצמו)... תשובות מובטחות. לצורך העיניין הספציפי שלך. תעלה לכאן את סוג הפלאג המקורי שלך (חברה ודגם), רשום איזה תחליף אתה רוצה (שם החברה) וננסה לעזור לך בזה... ובכללי... בפורום הזה נהוג לשרשר הודעות ולהגיב על הודעות מאותו הנושא בשרשור המקורי. יש כאן מנגנון שיודע להקפיץ את ההודעה מהדף השני והשלישי לראשון ברגע שיש תגובה עם תוכן לאשכול, וכל עוד לא עברו שלושה ימים מרגע שיגור ההודעה האחרונה... כלומר, יכלת להגיב ישירות לשרשור המקורי, ללא צורך בפתיחת הודעה חדשה, והשרשור היה קופץ לראש הפורום. שוב, ברוך הבא לצל קורתנו... (צוות המנהלים מוזמן לשרשר את שני האשכולים
)

../images/Emo9.gif . אגב המצת שאתה מחפש...

(לא אתה כריש, אלא פותח השרשור...) BP8ES של NGK ? לא אמורה להיות בעיה כלשהי למצוא אותו... (אתה בשקט יכול לוותר על ה-R שבשם, כן ?)

MexMex

New member
אכן תותח!

רק שלא הייתי מוותר על הR..... עבודה יותר חלקה, עקב מבנה אלקטרודה שונה..וזה מורגש. אין עליך, אין...

אז ה"תותח" חולק עליך. ../images/Emo13.gif

בדרך כלל איני מתווכח עם ניסיון בפועל, בטח לא של המקסיקני אבל אני אוהב לסדר דברים עם ההגיון הבריא... ואסביר את עצמי. כדידוע לי, כשיש R בשם (כאות שניה או שלישית ולא אחרי המספר) במצתים של NGK הרי שמדובר על פלאג מסוג Resistor שבעצם כולל בתוכו נגד של כ-5 קילו-אוהם. הנגד הזה בא למתן את צורת עליית וירידת הפולסים (Over-Shooting Pulse, ולא להתבלבל עם ה-Over shooting שהוזכר כבר בשרשור הזה, מדובר על תופעה אלקטרומגנטית אחרת לגמרי). המטרה : להשיג ניצוץ חלש יותר באפסילון מהניצוץ ה"רגיל" אבל כזה שאינו מפריע למערכות חשמל אחרות שיש בסביבת האופנוע (רדיו למשל, מחשבי רכב... וכו'...) מה שלא כל כך נחוץ בעולם האופנועים. אולי המקסמקס התבלבל עם מיקומו של ה-R בשם... ואם לא... יש הסבר לטענתו ?

MexMex

New member
אז באמת אל תתווכח!!!

חוצמזה, שאתה צודק... דיברתי על ההבדל המורגש שהיה לי (גם בKX500 וגם בCR500) בין BP8 לבין BPR8 (או משהו כזה...). שניהם היו פלאגים בעל דירוג חום זהה, רק אחד "רגיל" והשני "מחט". ההבדל מורגש, גם בחלקות המנוע, גם בביצועים וגם בחור הענקי בכיס, שהפלאג הטוב יותר יוצר... הR של הנגד, לא קשור בכלל
אדיוס

למעלה