מציעה שאלה לדיון

ezmeer

New member
האם באמת קיים דבר כזה מורה

כן. יותר נכון לומר- מורה שאינו מורה. אבל גם זה כבר נושא נפרד.

דרייה

New member
ezmeer../images/Emo140.gif

קראתי את שכתבת ואהבתי ,כל פעם הבאת עוד פאן מחשבתי , חשבתי שאולי מתוך כל שכתבת יש ואפשר לעשות קצת סדר כי "מורה" כמו "מורי" באם אתה מכיר את המושג ,שונה ממורה דרך ,דרך התפתחות רוחנית מורה הוא תלמיד כתבת ,גם אני חושבת כך כי תמיד יש לכל אחד את המורה שלו,המאייסטר כך קראו לזה פעם... גדולה של תלמיד לקחת את הנכון לו מתוך דבריו של המורה ולא לקבל בעיוורון את שאומר הוא כי אז אין התפתחות או מודעות אלא הכל ברור מאליו ואילו ברגעי למידה יש צורך לעצור ,לחשוב,לתהות,לברר,ללמוד,ולהטמיע..

ezmeer

New member
לא מכיר

אני לא מכיר את המושג "מורי". מאסטר, זאת בדיוק המילה שהתכוונתי, אבל לא רציתי להשתמש בה, כי אז היינו גולשים לבירורים כמו מה ההבדל בין מאסטר לסאנסאי וכו´. אני לא חושב שהכל יהיה מובן מאליו. מורה מלמד אותך אקסיומות, הוא מעביר אותך דרך סיטואציות בחיים ומראה לך איפה אתה צריך להשתנות, איפה על מה לשים לב, איפה לבצע תרגיל כזה או אחר וכד´. הוא יודע מתי הוא צריך ללטף אותך ומתי לתת מכה כדי שתבין.

דרייה

New member
אז הנה הכרת....בוקר אור

מורי- מושג מקדמת דנא...."המורה" הוא הכל יכול ב"חדר" לפיו ישמע דבר. מאייסטר-מאסטר-יודע גם הכל...אך איתו מתיעצים והתשובות יכולות להשתמע לשני צדדים,חשוב לציין שמאייסטר יודע תאוריה אך מנוסה בפרקטיקה וזה דבר חשוב ביותר... את שכתבת על המורה ,בהחלט מסכימה איתך ,אך שוב תלוי באיזה תחום מדובר בוקר טוב עולם...יוווו כל כך מוקדם ..

אליקים

New member
התבלבלתי !

עכשיו בלבלת אותי לגמרי! מה זאת אומרת מורה שאינו מורה? הכוונה שהמורה אינו יודע שהוא מורה? איך יש דבר כזה מורה, אם המורה אינו מורה? זאת אומרת, שבעצם אין כזה דבר מורה ואנחנו ממציאים אותו?

א י ל ה

New member
נראה לי

כפי שנאמר פה כבר, שאכן התלמיד הוא שמגדיר את המורה, ולא להיפך. ומכאן, כשלאדם יש מורה, הרי שהוא מוכן, כתלמיד. זה עונה על שאלתך? ומעבר לזה, יש משהו בלהיות במלאות של הרגע, שמביא את המורה אלינו, כך אני חווה. כלומר, כשאני מוכנה לזמן לי מורה, אני מטילה לעולם רצון שמחובר לרגש, ואלה ביחד, הם הם הכוח היוצר, והם מכניסים את היקום לפעולה, שתביא לי בסופו של תהליך, את המורה שאני מבקשת לי. וככל שאותו רצון-מחובר-לרגש בא ממקום מלא יותר, מזוקק יותר, ברור יותר, עמוק יותר, מלא יותר, כך אצליח להביא את התשוקה שלי לידי הגשמה מהר יותר ולזמן לי את המורה. או כל תשוקה או רצון אחרים, for that matter. מה לעשות, סאקרית של משחקי מילים, אני. :) א י ל ה מחפשת מורה נבוכים

בטעות...

זה היה מורה נבוכים או מורה נבובים? ולמה צריך מורה? או... למה צריך לחפש אותו? או שיגיע או שלא. או שאצטרך, או שלא. או שאקרע את התחת בלימוד- או היזכרות- לבד, או שלא. אולי הוא צריך אותי יותר משאני צריך אותו בזמן מסויים? באהבה, יראה ולב שמח. פזומט אחד.

א י ל ה

New member
אז זהו

שכל אחד והצרכים שלו. אני שומעת בדבריך שאתה אולי לא צריך מורה כרגע. אני משמיעה בדבריי שאני כרגע כן. ברגע שהיה לפני חודש לא הייתי צריכה. ברגע הזה אני מתחברת למקומות שהצורך שלי שם הוא במורה. ולחפש, בהגדרה שלי לעצמי, כרגע, זה להיות במקום שבו חוברים ההבנה (מחשבה) והרגש (תשוקה). ואולי זה לא לחפש. אולי זה המקום של היצירה, הבריאה, הוצאה מהכוח אל הפועל, המניפסטינג של העולם הפנימי בעולם שבחוץ. אני בוראת לעצמי מורה. :) ובטח שיכול להיות שהוא צריך אותי גם. יותר או פחות זה, שוב, רלוונטי רק למקרה לגופו. והרי בכל מערכת יחסים יש שניים, על רצונותיהם, צורכיהם, רגשותיהם, אמונותיהם וגו´. ככה נראה לי. וואלה, מה אני יודעת אני? א י ל ה בדרכים

יש לי רעיון ../images/Emo42.gif

אבל מה... אילה... להגיד אמת? יצאתי מבולבל ממה שכתבת. אפשר תרגום שבעים לאיש עם הבנה איטית...? אם כל דבר רלוונטי רק למקרה לגופו... אז סוגרים ויכוח לא? ויש מערכות יחסים... ולא בכולן יש רק שניים... תחזור שנית ז´וז´ו. הכי טוב.

א י ל ה

New member
רק אמת להגיד...

וממתי אתה יש לך הבנה איטית?
ואני בכלל לא התכוונתי להתווכח... רק להביא את איך שאני רואה את הדברים. ולענייננו, ככה... אני בדבריך שמעתי שאתה מפקפק בצורך במורה, אולי אפילו שולל קיומו של מורה, ואני, בכאן ועכשיו שלי, מגלה עולם, שאני רוצה, כמהה וזקוקה בו למורה... והמקום הזה שלי הבהיר לי, בחוויה שלי, שכן, יש צורך במורה. ומכאן התגובה. מהבטן כזה. זה ברור יותר? ומעבר לזה, ודאי שכל דבר רלוונטי רק למקרה לגופו? למה, אתה היית רוצה שיתייחסו אליך כאל הכללה? :) א י ל ה לא מכלילה

מכיר, מוקיר ויודע

אז ככה. קצת בהיתי בלילה בעניין המורה. כן. לקחתי את ההודעה שלך דרך האגו. מפיתום היא צריכה מורה? ומה היא מרמזת, שהיא מתקדמת יותר? שהיא הולכת לשכוח מה שאני הולך ללמוד? סוג כזה של אגו. לא ההוא. הנמוך יותר. ופתאום... עלה בי הצורך, זה, הישן, לסוג כזה של הומאז´. מורה... חשבתי אם היה לי מורה בתהליך שלי. אם היה משהו כזה. היא. אילה. סוג כזה של מורה. רק אללה יודע איפה הייתי היום בלעדיה. אם לא הייתי מקבל את הדברים הנפלאים האלו. גם הספרים, אבל במיוחד התובנות. סוג של ראיה אחרת. המבדיל בין קודש לחול. בין מודעות לאגו. תאמיני שהלכתי רחוק עם מה שלמדתי ממך בתור מורה עד כדי פתיחה של מרכז להתפתחות רוחנית? אני חושב שזה הטיבטי שכתב שבהתחלה ההרים נראים הרים, אח"כ הם מפסיקים להראות הרים, ובסוף הם נראים שוב הרים. יש משהו אחרי ההרים, שהם מסתירים? באהבה, פ-ז

דרייה

New member
ימים טובים הגיעו..את מי רואים פה..

אבלללללל למה רק שאילה פה הפזומט מראה נוכחות ,לא מגיע לנו קצת יותר? חחחחחחח מצטחקקת איתך ,שמחה לנוכחותך.. מי יתן ויותר... יום נפלא

למעלה