מציעה שאלה לדיון

מה שנתת הוא לא משהוא שלך לכן...../images/Emo24.gif

אף אחד לא יכול לקחת מה שאינו שלך הלוא כן?... שלום לך R2 ובוקר טוב!!! לגבי כלים יש לנו בגופנו אפשרות ראשונית להתחבר לעשר כאלה ולאחר מכן מחכים לנו 22 מסלולים שמחברים בין הכלים. כל כלי ברגע שאתה מתחיל לפתח אתה יכול לפתחו בכפולות של עשר, למאות לאלפים לרבבות ולאין סוף... הכל בידך. הכלי הראשון שעלינו לפתח הוא כלי הסבלנות. בהצלחה... הרבה אור ואהבה אין סופית מיכל

R2

New member
סבלנות...!

איך מפתחים..? אם אני רוצה להגיע למטרה..?או שאני ארצה להגיע מהר או לאט. האם זה קשור לסבלנות ככלי כפי שהזכרת..?

jongler

New member
מורה אינו מורה כשאין תלמיד

היי Ezmeer התלמיד יוצר את המורה, כשיש תלמיד - יש מורה. יחס מורה תלמיד הינו התמסרות - אהבה, רק כאשר האדם מוכן לקבל על עצמו את המורה בכל כולו והוויתו ללא עוררין , מציב במקום עצמו, במקומו של האגו את המורה. אין המורה יש מאין, המורה הינו יציר התלמיד בנכונותו ללמוד ולקחת. איש אשר קורא לעצמו מורה אינו אלא שקרן, התלמיד הוא שיקרא לו כך ולא להיפך. באהבה וחמלה JonGler

מילה קטנה...

כרגיל, יקירי JonGler - מסכים עם כל מילה. מורה ותלמיד מתחברים כששניהם מכבים את האגו. למדתי לדעת שהמורים הגדולים הרבה פעמים הן נשים. שיודעות לנתק את האגו ולהכיל את התלמיד. עם המון אהבה. פזומט אחד.

ezmeer

New member
יפה

אמרת דבר אחד מצויין, רק כאשר האדם מוכן לקבל על עצמו את המורה בכל כולו והוויתו ללא עוררין . אני לא חושב שצריך להציב במקום האגו את המורה, פשוט צריך להבדיל בין האגו למורה ולדעת מה לעשות עמם ואת זה כבר המורה ילמד :))

jongler

New member
מורה vs תלמיד

מורה הינו כל מה שאבחר : אב, אם, מרצה, תינוק, כלב, עץ, אדם מואר, איש זקן, ציפור. מכל אחד ומכל דבר ורק ברגע שאבחר להתמסר, לכמיהה, להעלם אל תוך המורה מתוך לקחת את מה שיש ולהביא כדבר הזה אלי - אל הוויתי. באהבה JonGler

"יהושע בן פרחיה אומר: עשה לך רב,

וקנה לך חבר, והוי דן את כל האדם לכף זכות" (פרקי אבות א´: ו´). מכאן שחכמנו גם סברו שהתלמיד "עושה" את המורה שלו.

אליקים

New member
עכשיו תורך

מוכן להסביר מה זה להיות מוכן? עוד שאלה. מה ההבדל בין מורה לתלמיד? שאלה שלישית. מי לימד את המורה הראשון? שאלה אחרונה. האם באמת קיים דבר כזה מורה?

ezmeer

New member
מה זה להיות מוכן

הרבה מכם כתבתם על היחס תלמיד- מורה. זוכרים מה הייתה השאלה? "אומרים שהמורה יגיע, כאשר התלמיד יהיה מוכן..." כאשר התלמיד יהיה מוכן או במילים אחרות כאשר מישהו יהיה מוכן להיות תלמיד. לכן צריך לראות את השאלה כך: מה זאת אומרת להיות תלמיד? מה זאת אומרת להיות מוכן להיות תלמיד? הרי רק אז הוא יהיה תלמיד, כאשר יהיה לו מורה – פנימי או חיצוני. במילים פשוטות, הכוונה היא לאדם שהוא עדיין לא תלמיד, אבל מישהו שרוצה ללמוד. והשאלה היא, מה זה בשבילו נקרא להיות מוכן. להיות מוכן זה קודם כל, להיות מוכן לתת את החיים שלך בידי המורה. בואו נתאר דיאלוג פשוט: המורה: מחר אתה הולך לשרוף את הכפר של המשפחה שלך. התלמיד: השתגעת? אנחנו לא יכולים לסכן חיי אדם. מה זה קשור ללימוד בכלל. המורה: אתה יודע איך צריך ללמד? התלמיד: לא. המורה: אז למה אתה מלמד אותי, מה קשור ללימוד ומה לא? האדם צריך להיות מוכן לסמוך באמונה מלאה על כל מה שיאמר המורה שלו. והדגש כאן, הוא על "להיות מוכן לסמוך". ועוד משהו חשוב מאוד, זה להיות מוכן לאבד את כל מה שקשור לעבר שלו, שהאגו זה חלק מזה. בעבר, חכם היה לוקח מישהו כתלמיד, רק אם הוא היה בא אליו ואומר "אין לי מה לאבד, קח אותי, תעשה איתי מה שאתה רוצה, אני השארתי את הכל מאחורה, אני רוצה לדעת מה זה חיים ומה עושים עם זה." או משהו בסגנון הזה. במצב הזה האדם באמת מוכן להתחיל ללמוד.

ezmeer

New member
אני מניח שזאת הייתה הבדיקה

אם הוא מוכן או לא. והוא אכן היה.

ezmeer

New member
הבדל בין מורה לתלמיד

מורה הוא מישהו שנמצא כמה צעדים לפני התלמיד שלו. לכן גם קוראים לו מורה. שים לב, יש הבדל בין מורה לחכם, מורה זה לא בהכרח מישהו שהגיע להארה. מורה זה מישהו שמורה על כיוון, כי הוא נמצא לפני התלמיד שלו, בדרך. כל מורה הוא גם תלמיד, הוא לומד ובעקבות הלימוד שלו מתקדם בדרך.

אליקים

New member
חכם הוא מי שהגיע להארה?

מי שטרם הגיע איננו חכם? איך התלמיד יכול לדעת, אם המורה שלו חכם והגיע להארה? או לא חכם ולא הגיע להארה? האם יש סימנים שניתן לזהות אותם, או כל דרך אחרת, שעל פיה ניתן לדעת אם אדם הגיע להארה? ממי לומד המורה שהוא בעצם תלמיד, כדי להשאר לפני התלמיד? "מורה זה מישהו שמורה על כיוון". מה זאת אומרת? כיוון לאן? האם לא יכול להיות, שהוא יגרור את התלמיד, בכיוון לא נכון? איך הוא יודע את הכיוון? איך התלמיד יודע אם המורה מושך אותו לכיוון הנכון? האם לכל אחד מותר להיות מורה, אם התלמיד מאחריו? האם יש הבדל בין תלמיד ומורה מסוג זה, לבין תלמיד ומורה ב"ישיבה".

ezmeer

New member
נלך לפי הסדר :)

מי שטרם הגיע איננו חכם? לא בהכרח, פשוט הדגשתי שיש הבדל. חכם הוא מי שרואה את הדברים לעומק. ז"א רואה את המקור לכל דבר שהוא נתקל בו. איך התלמיד יכול לדעת, אם המורה שלו חכם והגיע להארה? או לא חכם ולא הגיע להארה? הוא לא יכול לדעת. האם יש סימנים שניתן לזהות אותם, או כל דרך אחרת, שעל פיה ניתן לדעת אם אדם הגיע להארה? מבחינת מישהו שאינו הגיעה להארה, אין שום סימנים. ממי לומד המורה שהוא בעצם תלמיד, כדי להשאר לפני התלמיד? לא יודע :) כל אחד זה מקרה פרטי. ישנו שלב, שאתה כבר לא צריך מישהו שיוביל אותך, כי יש לך את הכלים ללמוד את העולם. אפשר לקרוא לזה גם מורה פנימי. ומורה לא לומד כדי להשאר לפני התלמיד :) בוודאי שלא מהסיבה הזאת. "מורה זה מישהו שמורה על כיוון". מה זאת אומרת? כיוון לאן? מורה לך מה לעשות עכשיו בשביל להתפתח, על איזה הספקטים עכשיו מתאים לך לשים לב ולהתעמק בהם ועם איזה אספקטים אח"כ. האם לא יכול להיות, שהוא יגרור את התלמיד, בכיוון לא נכון? בהחלט. זה מה שקורה לרוב עם כל הסדנאות והחוגים וכד´. איך הוא יודע את הכיוון? מורה אמיתי לומד לזהות. יש לו את הכלים בשביל זה. איך התלמיד יודע אם המורה מושך אותו לכיוון הנכון? הוא לא יודע. האם לכל אחד מותר להיות מורה, אם התלמיד מאחריו? אני לא מכיר חוק שאוסר לך ללמד מישהו לעשות משהו :)) אין וועדה של חכמים שקובעת דברים כאלה :)) האם יש הבדל בין תלמיד ומורה מסוג זה, לבין תלמיד ומורה ב"ישיבה". יש.

ezmeer

New member
מי לימד את המורה הראשון

לתת לך שם? :) יש תשובה על השאלה הזו, אבל אני מעדיף לא לדון בזה כרגע כי זה נושא נפרד, מאוד גדול וכדי להבין אותו, צריך להבין קודם עוד כמה דברים. חוץ מזה , למה אתה רוצה לדעת? מה זה ייתן לך עכשיו? האם זה יקרב אותך להארה? או שזאת רק ספקולציה מנטאלית? וזאת לא השאלה של הביצה והתרנגולת, באמת יש לה תשובה.

אליקים

New member
אם אתה יודע אותו, אז למה לא?

אולי בכל זאת כדאי לדון בזה עכשיו? למי התכוונת כשאמרת שצריך להבין עוד כמה דברים? מה רע לדעת? ואולי זה יתן? ואולי זה יקרב? למה אתה מתכוון "ספקולציה מנטאלית? לשאלה או לתשובה?

ezmeer

New member
מכיוון ש..

יש הרבה תיאוריות ומודלים, כדי להסביר אותם, צריך להסביר קודם הרבה דברים על אנרגיות ועל אנשים שחיו לפני הרבה מאוד שנים. ואם ניכנס לזה עכשיו, לא נצא מזה. אין שום רע בלדעת את זה. אבל זה לא נותן כרגע כלום למישהו שמחפש את עצמו. אנחנו לא יכולים לעשות עם המידע הזה שום דבר שיעזור לנו להבין טוב יותר את עצמנו, זה רק יביא עוד בילבול ומעמסה. ספקולציה מנטאלית, זה אותם דברים שלרוב אנחנו לא כל כך מבינים אותם ואומרים בעיקר בשביל לעשות רושם על מישהו או להוכיח משהו למישהו תוך כדי שימוש במילים וביטויים ששמענו איפשהו.

למעלה