מצטרפת חדשה...

nadin74

New member
הרופאה שלי מצויינת ברמה ה"טכנית" אך

לא כל כך מתמצאת ברמת התרומות, המליצה לי לפנות לאחד משני הבנקים. איכילוב נשמע לי מפתה כי הוא פשוט מאוד מאוד קרוב לביתי, האם זה שיקול? האם צריך "להתרוצץ" לשם? עד כמה בכלל יש בחירה? האם יש איזו דרך לדעת מה העיסוק של התורם - לא כדי לברר עליו פרטים אישים אלא לדעת רקע כמו אינטלגנציה? אולי זה מוגזם? ועוד על הבדיקות הגנטיות.. אם (חס ושלום) יעלה משהו בגנים שלי, האם אפשר לבדוק את התרומה? כלומר, מה האפקטיביות של הבדיקות אם מדובר במטען הגנטי
של תורם? לא כל כך ברור לי

noa37

New member
נאדין,

קודם כל אני ממליצה לך להיות בטיפול של רופא פוריות. אם הרופאה שלך לא מתמצאת בנושא תרומות אני לא בטוחה שהיא מומחית פוריות וחבל שלא תהיי מטופלת נכון. לגבי בנקי הזרע יש מאמר בקישור שם תוכלי לקרוא על ההבדלים בין איכילוב לתל השומר. בחירת התורם - באיכילוב את אומרת מה ההעדפות שלך ופרופ' יעבץ מציע לך אופציות. בתל השומר יש קטלוג שאת מדפדפת בו ובוחרת מתוכו. לא ידוע לי על אף בנק זרע שנותן אינפורמציה על אינטליגנציה של התורמים, לגבי עיסוק כן, אבל קחי בחשבון שרוב התורמים הם סטודנטים או חיילים. אם את מתגלית כנשאית לגן מסוים בבדיקות הגנטיות תוכלי לבקש שיבדקו את התורם (על חשבונך).

הופלי

New member
נדין לגבי איכילוב ישנן פה המלצות

טובות לא מנסיוני (אני בתל השומר) כן שיקול המיקום הוא נכון השאלה אם את המעקב תעשי גם באיכילוב ? המעקב נעשה מידי כמה ימים כך שתאלצי לקחת בחשבון את המרחק אם ברצונך לבדוק גנטית גם את התורם אין בעיה רק תשלמי נדמה לי שכולם בודקים טיזקס לתורם .

tutik1

New member
הי נדין,

קודם כל, אם לא קראת - תקראתי את המאמר שנתנו לך בקישור. לגבי איכילוב ותה"ש - קודם כל - כל ילדי הפורום כאן (אלא שפגשתי ואלה ששמעתי עליהם...)מקסימים ומדהימים, אז לגבי "איכות" אין מה לחשוש... אני טופלתי באיכילוב ושם עושה רושם מקצועי, יש שני רופאים מקסימים ורציניים, ופרופ' יעבץ מנהל המחלקה, שנפגשים איתו בהתחלה, והוא זה שמתחיל את התהליך (שולח לבדיקות/בודק שיש לך תוצאות של בדיקות גנטיות+דם, ואיתו את בוחרת תורם. הוא נותן לך מאפיינים (חיצוניים ועיסוק/השכלה) של תורמים ואת בוחרת... הוא לא טיפוס קל וכבר היו פה בעבר מס' דיונים שנגעו אליו. יש מי שהסתדרה איתו בסדר גמור, יש מי שלא, ויש (כמוני) שלא מתו על היחס אבל המשיכו בטיפול (ובסוף, הרי התוצאה חשובה...
). צריך לזכור גם שאחרי המפגש הראשון, כשאת באה תכ'לס להזרעות, הרופא שנמצא אותו יום הוא זה שמטפל, וזה עניין מאד תחליטי וקצר. בתה"ש מצד אחד נותנים קטלוג לבחור ממנו, אבל לפי מה שהבנתי, המאפיינים די זהים לאלו שנותנים באיכילוב. בנוסף, בתה"ש צריך, ביום הביוץ, לקחת את הזרע בתרמוס מתה"ש לרמת מרפא וזה קצת תיזוז, אז תקחי זאת בחשבון. המנוסות משם יוכלו לספר לך יותר. בס"כ רוב אלו שטופלו בשני בתי החולים היו מרוצות, ושוב, התוצאה היא מה שבאמת חשוב...בהצלחה!

מריה 2

New member
שאלות על התורם...

1. קירבה לבית והקלה בתהליך שיקול כדאי. 2. כפי שאת יכולה לראות יש טבלת מחירי מקומות ואם זה גם שיקול אז ... 3. בעיני, קשר עם בנק זרע יכול להיות משהו מאד עיסקי וקר בבחינת אני באה ממלאה טפסים עושה הזמנה לוקחת תרמוס וקדימה לדרך. וויכול להיות תלוי רגשות אז תבדקי איך מרגיש לך באיכילוב לדוגמה 4. לגבי התורם:על בדיקות גנטיות נכתב כאן לא מעט, ולגבי מיהו התורם חכם וכו' אז כפי שאת בוודאי יודעת אנשים חמוכשרים יכולים לעבוד בתקופה שבה הם תורמים (כי הם צעירים) בתור שומרים או מאבטחים. האם למדת מזה משהו? ואם הוא סטודנט לרפואה - את יודעת כמה 'אידיוטים' שמוכשרים ללמוד לומדים רפואה? בקיצור נסי בעיני לוותר באמת על קשר עם התורם בבחינת מיהו ומהו. הוא נעלם אחד גדול.

lollla

New member
לא מסכימה לגבי בחירת התורם

המראה קשור למה את רוצה בבנך אני למשל מאד רציתי משהו דומה לי בצבעים אז הלכתי על תורם בגווני. כל אחת וההעדפות שלה הרבה חיפשו תורם גבוה. מה הקשר לויתור על בן זוג האם זה אומר שאסור לנו לבחור דברים בנוגע לצאצאינו?????? מינימליים. הרי אח,כ נאהב אותם בכל מקרה - אז מה!1

מריה 2

New member
הי לולה

בוודאי שיש משמעות לאי אילו דברים על התורם ובהם בעיקר חיצוניים: שיהיה פחות או יותר בצבעים שלי, שלא יהיה גמד, וכו'. אני מדברת על משהו אחר: דבר אחד זה להגיד שחשוב לי שהוא יהיה בגוונים שלי (באופן אישי זה לא ממש עזר לי, כנראה היו לתורם שלי גנים סמויים ממוצא אחר), וכו' ודבר אחר זה לברר על תחביבים שלו, עיסוקים וכו'. בתחושה שלי זה קשור לפנטזיה שלנו שלילד יהיו גם אבא וגם אמא. ועל זה צריך לוותר. דרך אגב: הויתור הזה הוא לא פשוט בעיני, אבל הוא הכרחי גם אח"כ לגידול בריא של הילדים.לפחות לטעמי. וזה שאנו אוהבות אותם בכל מקרה על זה בוודאי שאין ויכוח.

tutik1

New member
זה מזכיר לי שבשיחת ה"בחירה"

עם פרופ' יעבץ, אחרי שאמרתי מאפיינים כלליים שחשובים לי, הוא אכן נתן לי 3 אפשרויות שכללו מוצא, מאפיינים פיזיים ועיסוק ואז ביקש לבחור ואני די נתקעתי. שאלתי את אמא שלי שליוותה אותי מה דעתה, אם יש משהו שלא הזכרתי/חשבתי עליו, אז היא אמרה "אני יודעת, אולי חוש הומור" ואז יעבץ אמר - אז תבחרי את מס' 3... וזה מה שבחרתי...

יגביע

New member
וואללה - חוש הומור - מה זה חשוב

הוא כבר העלאה חיוך על פני. יגביע

מריה 2

New member
חוש הומור

לי לפחות הוא מאד עזר בתקופת הטיפולים וגם אח"כ. הומור שחור סרקסטי, ציני.

nadin74

New member
אוקיי, אני מתחילה לקבל את התמונה |ט

נכנסתי ללינקים שהצעתן, טבלאות וכו' וכו'. אני באמת צריכה לברר עם קופת החולים (מאוחדת) מה הם באמת מכסים מבחינת תרומת הזרע. תודה, תודה ותודה על ההתייחסות . לגבי הדיון שהתפתח, נראה לי שגם אם שמים בצד את נושא "הקשר" עם התורם (הרי ברור שאין בקשר אליו שום זוגיות) עדיין יש את הפנטזיה של השליטה במטען הגנטי שנעניק/ נפיל על הילד שלנו (וגם על עצמנו) לא?

tutik1

New member
נדין, אני בקופ"ח מאוחדת

יש צורך לקבל אישור מנהלתי לעבור את הטיפולים/הזרעות (תבררי בקופה. אצלי בקופה בישוב הקטן לא כ"כ יידעו אותי, ואז ביררתי בקופה הגדולה ביישוב שכן וגדול, מילאתי איזה טופס וקיבלתי אישור. זו רק פרוצדורה. אחכ"כ - כל הבדיקות/מעקב ביוץ ופגישות/הזרעות בבנק הזרע - הקופה מממנת (לכל מה שמתקיים בבנק עצמ יש להביא טופס 17 מהקופה. אני פישלתי ושלחתי טופס בדיעבד - ובנק שילמתי פיקדון, כך שלא גבו כסף). הדבר היחיד שהקופה לא משלמת זה מנות הזרע עצמן (וזהנכון, למיטב ידיעתי,לכל הקופות). את יכולה גם לשלוח מסר, אם משהו ל מובן, או רוצה עוד מידע.בהצלחה!

מריה 2

New member
זה בעייתי

אחד הדברים שלמדתי על עצמי ועל ילדי בתהליך גדילתם היה שהשאלה למי הם דומים עשויה להיות בעיתית גם בדיאלוג אתם. הבן הבכור שלי למשל לא דומה לי בכלל, לא בתווים ולא בצבעים, למרות שביקשתי מישהו שדומה לי בצבעים לפחות, ולעומת זאת עם הילד השני כשכבר לא ביקשתי כי הבנתי שהיושב במרומים עושה לנו החלטות, אז יצא ילד שדומה לי הרבה יותר מהבכור. וכשעולה שאלת הלמי הוא דומה אז היו גם קטעים של התקעות וניסיתי למצוא דמיון בתוך המשפחה היותר מורחבת כדי ליצור לו תחושת המשכיות. היום אני כבר יכולה לומר לו שאני מניחה שחלק מתווי פניו הם של התורם (יפיוף אמיתי היה כנראה), אבל לגבי תכונות אופי טובות ופחות טובות אני לא מתחילה אפילו לחפש מה ממני ומה ממנו. זה נורא בעיתי. נורא קל לנו לשייך את הפחות טוב לצד שכנגד וזה בהחלט יכול ליצור קשיים. לכן לדעתי, ומנסיוני, לבקש מישהו שדומה לך בחיצוניות מבחינת צבעים, לבקש השלמת פערי גובה אם צריך, ולהטמיע בהקנייה התנהגותית את מטעננו שלנו ברכים הנולדים.

ברוכה הבאה| פרח|

הלחצים מוכרים ולגיטימיים. גם אני חוויתי אותם ועדיין חווה בהקשרים אחרים להורות ולאו דוקא הריון. מאחרלת לך תהליך קצר ועינייני, שתיזכי להגשמת החלום הזה. תודי שעם כל החשש יש התרגשות עצומה לא?? בהצלחה.

למעלה