מצטרפת חדשה...

nadin74

New member
מצטרפת חדשה...

היי, אני בת 30, עומדת להכנס לתהליך של הכניסה להורות ומחפשת עיצות, מקורות מידע ותמיכה. אחרי הרבה שיקולים החלטתי לעשות ילד מתרומה אבל כל פעם שאני חושבת על איך ומה עולים בי הרבה פחדים ודאגות. הייתי מאוד שמחה לשמוע אם הלחצים שאני חווה מוכרים לכן, איך היה בתחילת הדרך שלכן? אשמח אם תוכלו לשתף אותי

tutik1

New member
שלום נדין וברוכה הבאה

קצת קשה לענות לך, כי "פחדים ודאגות" זה דבר מאד כללי... השאלה הראשונה שעלתה לי למקרא הודעתך היא למה למהר? עם כל הכבוד להורות יחידנית (ויש כבוד...) בכל זאת, יש עוד זמן קצת, לא? פסלת לגמרי אפשרות של מציאת בן זוג מתאים? ולגבי הפחדים, מניחה שלכולנו יש/היו פחדים מסוג זה או אחר. אם תפרטי קצת יותר, אולי נוכל גם אנו לשתף.

אמא דשא

New member
ברוכה הבאה !../images/Emo24.gif

אולי כדאי שתשתפי אותנו בחששות שלך, ואז נוכל לתמוך, להסביר ולהפנות אותך למידע הרלוונטי.

טרודי

New member
עיצות, מקורות מידע, ותמיכה - זה כאן

לגבי פחדים, דאגות, ולחצים - מן הסתם כל אחת כאן חוותה איזשהם חששות. אם תספרי לנו מה מלחיץ אותך, נוכל להתייחס ספציפית. בהצלחה.

מריה 2

New member
ברוכה הבאה

אני מניחה שיש לך את הסיבות שלך למה את לא מחכה יותר, ואם חשבת טוב על הדברים אז קדימה, ונראה לי שאם תשאלי שאלות ספציפיות יקל לענות לך, שכן חששות יש לכולם, ודרך אגב, אחרי שמצליחים להרות ויש כבר ילדים רק אז מתחילות הדאגות האמיתיות... אז בהצלחה.

dafi1

New member
ברוכהבאה ../images/Emo140.gif ו../images/Emo50.gif. כפי שאמרו

לך האחרות, לכל פחד ודאגה יש שותפות וסיפורים, אם תנקבי במה שמטריד אותך, תוכלי להיענות באופן יותר ספציפי.

יגביע

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

בתחילת הדרך יש הרבה חששות. לא ממש ברור מה, איך, מתי, ועוד הרבה שאלות אחרות פתוחות. עם ההתקדמות, הערפל מתפוגג. ההתרגשות עולה ואיתה גם הנחישות. לא הכל ברור מיידית אבל לאט לאט דברים מסתדרים. יש הרבה מידע בפורום הזה וממליצה לך לדפדף אחורה. יש כאן לא מעט הודעות שיחזקו אותך. בהצלחה בדרך ובעיקר במטרה. יגביע

nina39

New member
ברוכה הבאה נאדין! ../images/Emo39.gif

ומצטרפת לנאמר כאן; אני מניחה שלרבות מהנשים כאן היו בתחילת חששות ואף לחצים. את מוזמנת לשתף באופן ספציפי יותר, נשמח לסייע.

מירלה37

New member
ברוכה הבאה קודם כל.

מוזר לי לדבר איתך על זה היות ולא מזמן אני פניתי לפורום עם אותן שאלות, למרות גילך המוקדם אני מתארת לעצמי שעשית כבר את כל השיקולים. אני לעומת זאת בת 37 ולא מזמן סיימתי את ההתלבטות והתחלתי את התהליך, הרבה עזרה אני לא יכולה לתת לך לכן אני אפנה את הבמה למנוסות שבנינו מה שנותר לי רק להגיד......... הרבה הצלחה בכל אשר תחליטי

nadin74

New member
../images/Emo140.gifואו - תודה על ההיענות!

כתבתי את ההודעה אתמול והייתי בטוחה שאמצא אותה היום בערך באותו מצב, התלהבתי לראות שלא! נכון, אני צעירה וכבר חושבת להתחיל בתהליך. הסיבה שאני לא בדיוק מחכה לבן זוג היא שאני לא מעוניינת בבן זוג, אני חיה כיום עם בת זוג שצעירה ממני (24)
, אוהבת אותי אך איננה חשה מוכנה רגשית ומעשית להורות. כלומר, אם אני מביאה ילד אין לי מושג מה תהיה ההשפעה על הזוגיות ואני תופסת את זה כהורות יחידנית. אז למה אני רוצה הורות עכשיו? אני מרגישה, בראש, בבטן (ביולוגית, חברתית, משפחתית) שנכון לי להתחיל, לפחות לבדוק לתכנן וכו'. (אני מקווה שלא תשלחו אותי לאיזה פורום סקטוריאלי כי אני מאמינה שהרבה בדרך ובתוצאה משותף). לגבי החששות, סיימתי לא מזמן את התיזה שלי בתחום טיפולי תחת הנושא של הסתגלות להורות - זה היה סוג של הכנה מאוד כללית. כשאני חושבת על החיים עם ילד/ה ויצירה של משפחה גרעינית "שלי" זה ממלא אותי במחשבות שנעות מטווה "האושר" ועד טווח "האימה". משיחות עם חברות בתאי משפחה "סטנדרטיים" אני בדרך כלל מתעודדת וחושבת שגם אני אסתגל ואעמוד במחויבות, בלחצים, ביום יום ואז אני נזכרת שאלו לא התנאים שבהם אני מתעתדת להביא ילד לעולם. מה אתן אומרות???

nadin74

New member
../images/Emo182.gifאפשר לשאול...

קודם כל - חיפשתי בקשר לבנק זרע - אני גרה בת"א וחושבת ללכת לאיכילוב (מטעמי נוחות) אבל לא הייתי רוצה להתפשר על איכות... הם יש בנק זרע מומלץ? האם שם אני עושה בדיקות גנטיות? מה מידת הבחירה שמתאפשרת לי בנוגע לתורם?

מריה 2

New member
תתייעצי עם הרופא שמטפל בך..

איפה שאת עושה בדיקות גנטיות זה תלוי ברופא שלך, ובאופן הטיפול. רמת מרפא פועלת שונה מוולפסון או מבילינסון ונראה לי שכל מקום בונה קצת שונה את צורת העבודה ביחידת הפוריות. האם את הולכת להיות מטופלת במרפאה מסוימת של פריון או דרך רופא שלך להגיע למרפאה מסוימת? לגבי בנק הזרע, בעיני חלק מהסיפור והאיכות של בנק הזרע קשור גם לרופא שמנהל אותו, מבחינת התחושה הטובה בתהליך של רכישת הזרע. לגבי הבחירה, אני הבנתי שיש מקומות שיש בהם 'קטלוג', שאני לא בטוחה שזה לא קצת טרנד שיווקי, אבל בעיני נושא הבחירה קשור קצת להליך של ויתור על בן זוג. מה בעצם את בוחרת? האם לצבע עיניים יש באמת משמעות? נראה לי שהבקשה ללדעת איך הוא נראה משמעותה קשורה לדעת מי האבא. וחלק מהסיפור של יחידנית זה להתמודד עם נושא האנונימיות המוחלטת שהבחירה הזו גוזרת. חומר למחשבה, ומכל מקום בהצלחה.

למעלה