מצטרף חדש

תכנית אחרי גן

אריה היקר,
לדעתי, וזו כמובן דעתי בלבל, ילד צריך גם זמן עם הוריו ומשפחתו. זמן שאינו זמן עבודה. זמן בו המח שלו נח משעות של קליטה של דברים חדשים. לטעמי, אם בוחרים אלוטף טוב עדיף אחרי הגן לעשות איתו דברים כייפים שקשורים אך ורק להורים וילד (ואחים כמובן). נכון, עם תכנית ביתית טובה יכל להיות לילד כייף. ועדיין, מה עם החלק הריגשי? הוא לא פחות חשוב. גם צבא של מטפלים מעולים לא יחליף זמן איכותי עם המשפחה. זו בכל אופן תמיד המלצתי כשמתקשרת אלי משפחה שנמצאת באלוטף (התנהגותי) ומבקשת ממני להפעיל עבורה תכנית ביתית.
בכל מקרה, כפי שאני תמיד כותבת, הורה צריך לבחור את מה שנכון ביותר בעיניו עבור ילדו.
המשך יום טוב,
רקפת.

שלומות0

New member
נראה שבכל זאת אנחנו מסכימות

אריה127

New member
תשובה

ראשית, תודה על ההתייחסות הרצינית והמכבדת.
תשובתי היא שתמיד הבחירה היא בין אלטרנטיבות.
אם האלטרנטיבה היא צפייה במחשב או בטלוויזיה (עם המשפחה או בלעדיה) - אז עדיף תוכנית ביתית. ואגב, גם בתוכנית הביתית הכי מושקעת יש המון חללים ריקים שהמשפחה ממלאת. (סוף שבוע, חגים, והפרעות שינה)

תוכנית ביתית יכולה (וצריכה) להיות במינון נכון של מטפלים או/ו של בני משפחה העובדים/משחקים עם הילד. (אנחנו בתוכניות רבות שילבנו אחים במשחק/עבודה עם הילד)
תוכנית ביתית פרושה גם (ואולי בעיקר) הדרכת הורים/משפחה כיצד לתקשר עם הילד וכיצד לאתגר אותו בו בזמן.
(אגב, אנחנו תמיד שילבנו בין תוכניות aba ובין גרינשפאן - אנחנו מאמינים שזה השילוב היחיד שיכול לקדם משמעותית ואמיתית את הילד)
הכלל שלי ע"פ הפרסומת הותיקה, למי שזוכר - "בשבילו זה יוגורט, בשבילך זה חלב"
בשבילו זה משחק בשבילך זה עבודה. יש תכנים אבל חייב להיות המון כיף.
התכנים, יכולים להיות גם חזרה על תכנים ידועים ומוכרים (המכונה בaba "שימור") או עבודה על דברים נחמדים
אגב, אנחנו לא אנשי מקצוע. אבל למדנו את התחום היטב "תוך כדי". (אנחנו הדרכנו את הצוות) באבחון הילד שלנו הוגדר "כנמוך" והיום, לאחר שנתיים וחצי הוא מוגדר מאוד מאוד גבוה.

היינו מאוד שמחים אם גם משפחות אחרות יחוו את הנס הזה.
נשמח לעזור למי שמעוניין, ולחלוק מנסיוננו ומהידע שלנו.

dina199

New member
מה רע במחשב או בטלוויזיה ?

לדעתי אם אנשים ממש פנאטים נגד (וכאלה לא מכניסים טלויזיה הביתה) אז מבחינתם זה רע והם בעצמם לא משתמשים במכשירים האלה.
אבל כל שאר האנשים כן משתמשים בזה בעצמם. אז למה זה מוקצה מחמת מיאוס רק עבור ילדים א"סים?

אריה127

New member
זה ענין של איכות חיים

בטלוויזיה או במחשב התקשורת האנושית מצטמצמת - ואנחנו אוהבים לתקשר אחד עם השני.

הפעילות המוחית מצטמצמת - ואנחנו אוהבים לחשוב.

בעצם, מה טוב בצפייה פסיבית? בסימום המוח? זה כיף כמו לאכול ג'נק -פוד. טעים אבל ללא ערך תזונתי.

אצל אוטיסיטים שהפגיעה היא בתקשורת הדרך לקידומם היא להרבות כמה שניתן בתקשורת, ולכן קיימת חשיבות רבה עוד יותר להמעיט בצפייה.

אמנם להפסיק בכלל כנראה בלתי אפשרי - אבל להמעיט בהחלט כדאי ומומלץ.

arana1

New member
בדיוק,עניין של איכות חיים

ומחשב וטלוויזיה משפרים את איכות החיים מאוד
ביחוד לאוטיסטים
וזה בדיוק בגלל שתקשורת אנושית כל כך חשובה וכל כך מהותית להם
ולכן בניגוד לאדם הממוצע הם לא יכולים לעשות אותה כל הזמן ועם כל אחד ולכאחר יד
בשבילם זה דבר רציני,מהותי ולכן חשוב גם לבריאותם הנפשית וגם הפיזית שיכבדו מאוד את הסלקטיביות האופיינית להם

אבל מהרגע שבשחצנות האין סופית האופיינית לאדם הנורמטיבי ולאיש המקצוע האוטיסטים הוגדרו כתת אדם אז לא רק שאנשים מתעלמים מהסימנים המאוד ברורים שאוטיסטים נותנים לאופיים ומהותם וצרכיהם אלא שאנשים אף משתבחים בכך
בעצם משתבחים בעצמם
וטובתו של האוטיסט ,מהותו,כאדם בעל זהות שונה מהממוצע אבל בהחלט לגיטימית ואנושית ורצוייה נדחית על הסף באלימות שאין נוראה ממנה

המחשב והטלוויזיה
האהובים מאוד על הרבה אוטיסטים ועל הרבה ילדים
ולא בכדי
מאפשרים לחוות קשר לעולם בצורה אמצעית
ללא מגע ומבט מיידי באדם חיי
ככה אפשר ללמוד ולדעת ולהתפתח בלי הלחצים של קשר בין אישי שמכבידים על אוטיסטים עד בלי די
והם מכבידים עליהם לא בגלל שקשר אנושי לא חשוב להם
אלא בדיוק ההפך
בגלל שבניגוד מוחלט לאנשים נורמטיבים קשר אנושי ובין אישי זה הדבר הכי חשוב להם בעולם ולכן אינם מסוגלים לקיים אותו כלאחר יד כמו שכולם עושים

צפיה אינה דבר פסיבי
היא כזאת לאנשים שלא יודעים לראות
שלא מרגישים את מה שהם רואים
לאנשים רגישים צפייה זה דבר אקטיבי לא פחות ממעשים
הגיע הזמן שאנשים יפסיקו להטיל את חסרונותיהם על אחרים
ובוודאי שאין שום סיבה להתגאות בכך

שוב
גם במקרה זה
שוללים מהאוטיסטים את המוצא הזמין להם בעזרת הקדימה ודוחקים אותם בכח לתבניות הפרימיטיביות שמתאימות לאדם הנורמטיבי
והבדיחה הכי עצובה בעולם זה שקוראים לזה עזרה ותמיכה
ומשלמים על זה הון
וגם בדם ובחיי נפש הרוסים לעולם

dina199

New member
מי אמר שהצפיה פאסיבית ?

וזה רק לגבי טלוויזיה.
מחשב זה דבר אקטיבי מאוד .
ואני חוזרת : מה רע באיכות חיים של כל הנ"טים שמרשים לעצמם לראות טלויזיה ?

שלומות0

New member
גם אם אתה יכול להרשות לעצמך

להוציא הרבה מאוד מאוד כסף{אני רק חושבת על אותם ילדים שאין להם מה לאכול בערב}
אז זה לא אומר שהבן שלך לא צריך להישאר ילד פעוט, כי בסכום שציינת , לא יישאר לו זמן להיות ילד פעוט!!!
ולעשות מה שכל פעוט בן גילו עושה, עם כל הטיפולים בסכום שציינת זה ממש לא יקרה!
אם תהיה לו סייעת צמודה אינך צריך להוציא אפילו לו רבע מהסכום שכתבת!

TikvaBonneh

New member
הבן שלי לא עשה דברים שילד פעוט עושה

הוא לא שיחק איתנו, לא רצה ללכת לשום מקום, רק רץ הלוך ושוב בבית מצד לצד ומלמל מילמולים שאף אחד לא מבין ונופף בידיים.

שלומות0

New member
שכופים על ילד טיפול

24 שעות בבוקר באלוט"ף ואחרי הצהרים בבית , לא יכולים לדעת מה הילד חש, ההורה הוא שכופה את זה מה רצית?
וואלי אצל הבן שלך זה היה כך אולי אצל ילד אחר זה אחרת? ההורהכופה על הילד טיפולים כל היום מבלי לחשוב מה הילד באמת רוצה!!!!!!!

TikvaBonneh

New member
אני לא יודעת איך זה אצל ילד אחר

לשמחתי מעולם לא נתקלתי בתופעה שאת מתארת. אני לא מכירה ילד שההורים כופים עליו טיפולים כל היום.

TikvaBonneh

New member
אני אכן מכירה אישית כמה מהכותבים בפורום ואת

ילדיהם, אבל לא את כולם.
את אריה127 אני לא מכירה, ולא מכירה את הבן שלו.
לא יודעת אם הוא כופה על הבן שלו את הטיפולים או שהבן שלו הולך בשמחה לטיפולים.
לא יודעת אם הבן שלו אוהב לעשות כל מיני דברים או שהוא כמו שהיה הבן שלי בגילו - מסרב לכל פעילות מהנה ורק מטפס וקופץ על רהיטים ומסכן את עצמו.

שלומות0

New member
התגובה שלי כללית לגמרי!

לתגובה של אריה,
התגובה שלי לא נוגעת לאף גולש כאן בפורום, כתבתי תגובה כללית לדברים שחשבתי להגיב להם ברמה כללית
וןלא לאף אחד מהגולשים כאן בפורום וגם לא לבן של אריה,
אני כתבתי תגובה כללית ואת לא חייבת להסכים איתי
ילד שנימצא בבוקר באלוטף ומכניסים לו מטפלת ביתית אחרי צהרים זה ילד שכופים עליו כל היום טיפולים, את לא רוצה לקבל זאת זכותך,
זו דעתי ולא כתבתי שאריה כופה על הבן שלו או כל גולש אחר כאן, כתבתי באופן כללי לגמרי, בבקשה תקווה מנהלת נכבדה
ואשת מדען חוקר אוטזים בבקשה לא להפוך מה שכתבתי כאן!

TikvaBonneh

New member
כשאת כותבת שהתגובה שלך כללית

את מתכוונת להגיד שיש ילדים אוטיסטים שכופים עליהם כל היום טיפולים?
הבנתי אותך.
אם זו הכוונה, ולא התכוונת אלי או לאריה, אז אני מסכימה איתך בהחלט.

שלומות0

New member
אני לא מסכימה גם עם הקטע הזה

"מסרב לכל פעילות מהנה ורק מטפס וקופץ על רהיטים ומסכן את עצמו."
ניתן ללמד ילד כזה בחק המשפחה מאוד יפה להתנהג אחרת, לתת לו חוות ילדות אמתית ללא טיפול ביתי ומטפלת התנהגותית שחודרת לפרטיות של הילד והמשפחה!!
ותקוה יקרה איך בדיוק יד בין שנתיים שקופץ על הרהיטים כמו כל ילד שובב בין גילו מסכן בדיוק את עצמו?

TikvaBonneh

New member
הוא לא היה בן שנתיים, הוא היה בן שלוש וחצי

הוא היה עם אמא שלי, ישב על הספה, היא לרגע סובבה אליו את הגב הוא קפץ ופתח את השפה. אני הייתי איתו, הלכתי לחדר אחר לרגע, הוא טיפס על החלון וכרך את החבל שמזיזים איתו את הוילון סביב הצוואר, וקפץ. באתי מיד והורדתי אותו מהחבל נשארו לו כמה ימים סימנים על הצוואר כאילו שהורידו אותו מחבל התליה. את רוצה עוד סיפורים?
אני שמחה שאת יודעת שניתן ללמד ילד כזה להתנהג אחרת. כנראה אני אמא מאוד גרועה בגלל זה לא הצלחתי.

שלומות0

New member
מה זה קשור לאמא גרועה?

את אומרת על עצמך בדיוק מה שכל הסביבה אומרת על האמהות שמגדלים ילד אוטיסיט, אני כתבתי לך שהמשפחה יכולה לתת מענה לילד כזה יותר טוב ממטפלת התנהגותית שחודרת למשפחה ולחיים של המשפחה ושל הילד, ומכאן ועד להפוך אותך לאמא גרועה
זה ממש לא שייך.. ההתנהגות של ילדך בגלל קשייו לא קשור להיותך אמא טובה או רעה, ומי שכותב כך גורם רק להבין יותר טוב את כל אותם "נשמות טבות" שכך מתבטאות כלפנו,, את משחקת ממש טוב לידיים האלו!

TikvaBonneh

New member
אז אני אנסח את זה אחרת.

את כותבת שהמשפחה הייתה יכולה לתת מענה לילד שלי צורך בטיפולים אחר הצהריים ע"י אנשי מקצוע.
לא יכולה לענות לך לגבי ילד כזה באופן כללי.
יכולה לענות לך לגבי המשפחה הפרטית שלי והילד הפרטי שלי.
בעלי עובד הרבה שעות,. אני הייתי בבית עם ארבעת הילדים, אמא שלי באה הרבה לעזור. וגם אחותי. וגם הילדים הגדולים שלי עזרו. וכולנו ביחד לא הצלחנו לתת מענה. זה רק נהיה יותר ויותר גרוע.
לא יודעת לספר לך מה קורה במשפחות אחרות.

odima1

New member
גם במקרה שלי

אם לא היה לנו מענה מבחוץ, לא היינו יכולים לשפר את המצב של הילד, שמאוד מזכיר את מה שתקווה כתבה על הילד שלה.

כל אחד יכול לכתוב על המקרה הפרטי שלו ולהסיק מהפרט אל הכלל, אלא שזה לא עובד כך - כל אחד מכיר את המקרה שלו הכי טוב ומכמה שורות שכותבים כאן,
לא ניתן להסיק מה הכי טוב לילד לא שלך.

למעלה