מצטרף חדש

TikvaBonneh

New member
הוא היה מצביע לצורך שיתוף בחויה

למשל היה מצביע על כלב ברחוב ואומר "האו"
לא היו לו בכלל הברות גרוניות - ר,ח
וגם לא היתה ל.
לא זוכרת את התשובה לגבי מספר ההברות עד גיל 8 חודשים.

אריה127

New member
אלוט"ף + תוכנית בבית אחה"צ

לדעתי, האפשרות של שילוב היא האפשרות הפחות טובה מהאפשרויות הנוספות.
1. תוכנית ביתית מלאה 2. תוכנית ביתית אחה"צ לאחר האלוט"ף.

שילוב בגן רגיל מגדיל את החשיפה של הילד להתנהגויות של ילדים אחרים ולמידה דרך חיקוי. זה מאוד חשוב אבל הוא לא היחיד!
ודברים אחרים הוא לא ילמד בגן גם עם הסייעת. (חיקוי מילולי, ג'סטות, עבודה על בעיות בויסות חושי........)
דבר נוסף, בגיל שנתיים, גם אצל ילדים רגילים, השילוב הוא לא כ"כ חשוב. מבחינה התפתחותית המשחק הוא עדיין מקביל

אני הייתי הולך על אלוטף (טוב!!) + תוכנית ביתית אחה"צ.
במהלך השנה לבדוק מה קורה במסגרת - מי התרפיסטית, על איזה תוכניות עובדים איתו וכו' להשאר תמיד בתמונה! ולשלב את מה שקורה באלוט"ף יחד עם התוכנית הביתית. (בעבודה על נקודות תקועות או בהשלמות על דברים שלא עובדים עליהם באלוט"ף)

במקרה הגרוע, תמיד ניתן להוציא אותו מאלוט"ף גם באמצע שנה...

אריה127

New member
נכון רחמנות!

אני מבין שיש לך דעה.

אבל האם היא מבוססת על מחקר, ולו אחד? כי מחקרים רבים מאוד מראים שעבודה אינטנסיבית עוזרת?
האם היא מבוססת על ניסיון? (כלומר היית שותפה באיזשהו דרך לתוכנית ביתית?) (כלומר, במחילה מכבודך את יודעת בכלל למה את מתנגדת??)

ובכלל, כיון שכעת אינך ילדה, כיצד את מתיימרת להבין מה ילדים אוהבים ומעדיפים?
מנסיוני, הילד מ א ו ד א ו ה ב תוכנית ביתית טובה.

שלומות0

New member
דעתך הידועה

ולצערי תגובות ידועות מאוד מנוגדות לשלך לא נכתבו כאן היום..
ואתה חוזר כמו תקליט על אותם דברים, וזכותי לחשוב אחרת ממך!

arana1

New member
רחמנות על הילד !!!!!!!!

כי גם מהצבת המטרות המפורטת כאן מתברר שכרגיל בכל מה שנחשב בטעות לטיפול לא רק שאין שום התייחסות למתחים שמטרידים את הילד אלא רק גישה של מה שלא הולך בכח ילך ביותר כח שמנסה לדחוק אותו עוד ועוד לתוך תבנית שלא רק שאינה מתאימה לו אלא שגם מורידה מאוד את הסיכוי שלו להשתקם כיאות

שלומות0

New member
כל זמן שיש ביקוש

וכל זמן שכל אחת יכולה ללמוד ולהגדיר עצמה מטפלת התנהגותיות ויש הורים שמשלמים סכומים שרק מיליונרים יכולים להרשות לעצמם, לא יעזור כלום הורים יאמנו שהישועה שלהם תגיע מאותה מטפלת שמסתובבת בבית שלהם ומלמדת את הילד שלהם כללי התנהגות
על פי מילה מאוד יפה "תוכנית התנהגותית"
ואני רק מזכירה להורים שתוכנית התנהגותית ביתית איננה מוכרת לצורכי החזרים בחוק הסומטיים,,

arana1

New member
לא רק בגלל זה

אלא בגלל שברוב המקרים ההתנהגויות הקשות יותר של הילד האוטיסט נובעות ממקומות שהמטפלים האלה בכלל לא מודעים אליהם ולכן הם מתרכזים רק בחיצוני
כללי ההתנהגות זו לא הבעייה כאן בכלל
הבעייה היא סוג ואופי המתחים שהילד מתמודד איתם
ל

שלומות0

New member
מסכימה מההבט של העזרה לילד

אבל אני גם רואה את ההבט הציבורי כלכלי והאינטרסים מאחרי זה..

החזר כספי

מה שכתבת לא מדוייק. קופת חולים נותנת החזר במידה והמטפלת/מנחה היא פסיכולוגית או עובדת סוציאלית, זאת במסגרת קוד PDD. במסגרת הקוד מגיע לילד 12 שעות חודשיות שההורה יכל לבחור כיצד לקבל אותן - מרפאה בעיסוק, קלינאית תקשורת ופסיכולוגית/עובדת סוציאלית. ההורה יכל לבחור גם את חלוקת השעות בין אנשי המקצוע הללו. ויש גם את וריאטי. היה לי חשוב שיהיה דיוק בעובדות. לגבי כל השאר, מכבדת את דעתך באשר היא.
רקפת.

שלומות0

New member
עד היום אני לא נתקלתי בפסיכולגית

או ע. סוציאלית קלינית {כי רק שכזו מזכה בהחזר כספי דרך הקופה}

שמגיעה הביתה לטיפול יומי, כך שזה לא ממש ראלי שמדובר במטפלת התנהגותית בבית..
ואני לא התייחסתי לטיפול רגשי שהילד מקבל אצל אותן אנשי מקצוע שציינת, ..
וידוע שמדובר בתוכנית שאין החזרים.. ואני עדין עומדת על שלי בנושא!

הפתעה

תמיד יש פעם ראשונה. עלי מקבלים החזר מכל קופות החולים. ראית? כל יום לומדים משהו חדש

שלומות0

New member
באמת? איזה יופי

אז אולי תשתפי אותי כמה עולה אצלך טיפול ביתי וכמה אני אקבל אחזר?
מאוד מסקרן לדעת

הפורום זה לא המקום

ההחזר, לצורך העניין לא קשור למחיר שלי, אלא לקופת החולים. בכל קופה מחזירים סכום אחר. סכומי ההחזר נעים בין 120 - 180 שח לשעה. מעבר לכך, חשבתי שאת מתנגדת לטיפול התנהגותי, ובטח בבית אחרי מסגרת. אולי הבנתי לא נכון?
רקפת.

שלומות0

New member
האם התוכנית שאת מעבירה

היא יום יומית , אני עכשיו שואלת באמת ברצינות כי את אשת מקצוע רצינית בתחום{ ד"ר ע. סוצאלית}
אז ברצינות אולי ואני מאוד אשמח אם תשתפי אותי או את כולנו בקצרה במה מדובר כי נראה שיש בלבלול בכל הנושא,
בתודה מראש.
ועוד דבר באלו מקרים היית ממליצה על טיפול ביתי ובאלו מקרים לא היית ממליצה..?

ההמלצה שלי

אף פעם לא חד משמעית. אינני יכולה להמליץ על אותה תכנית לכל הילדים. זה תלוי בילד, במסגרת בה הוא נמצא, ביכולות שלו, במה מתאים לו ומה עובד עבורו ומה עובד עבור הוריו.
לגבי העובדה שאני אשת מקצוע רצינית, אני אכן תופסת עצמי כך, אך אל תטעי, זה שאני דוקטור ועובדת סוציאלית לא הופך אותי בהכרח לרצינית, אל תתרשמו מתארים תתרשמו מהבן אדם
. וההמלצה הזו נכונה בעיני לכל תחום (לא כל רופא שסיים רפואה הוא איש מקצוע טוב ורציני).
לגבי הבלבול בנושא, תהיי יותר ספציפית. אני חושבת שבעיקר ישנם אנשי מקצוע שונים (גם אם באותה גישה טיפולית) עם סגנון שונה, והכל בעיני לגיטימי. ההמלצה הגורפת היחידה שלי היא שההורה יקרא, ייפגש עם אנשי מקצוע שונים וילך לפי תחושותיו. אני חושבת ששום בחירה היא לא אסון. ההורה צריך להיות כל הזמן עם יד על הדופק ולעשות כל הזמן הערכה מחודשת. ואת הבחירות הטיפוליות תמיד אפשר לשנות. הורה, תמיד יעשה את המקסימום עבור ילדו וזה הדבר החשוב ביותר.
באופן כללי לגבי המלצה על טיפול ביתי, זה מחזיר אותנו לתחילת התשובה שלי. מה שכן, אני אף פעם לא ממליצה על תכנית ביתית כשהילד נמצא במסגרת של גן התנהגותי. במקרה כזה אני באופן אישי לא עובדת עם הילד ולא בונה לו תכנית. וזה רק אני והסגנון האישי שלי.
מקווה שעניתי לך,
רקפת.

שלומות0

New member
אני חושבת שהסבר שלך

יכול לעזור ,לטובת כל אותם גולשים שמתלבטים בנושא,
תודה.

dina199

New member
כרגיל העניין זו לא השיטה

אלא ההתאמה לילד.
אם לילד הספציפי הזה זה מתאים אז הכל טוב.
אבל היתה כאן דוגמה של ילדה שפשוט איבדה את יכולת ההליכה. והכל חזר כשהפסיקו את כל 'ההתערבויות '

למעלה