ההמלצה שלי
אף פעם לא חד משמעית. אינני יכולה להמליץ על אותה תכנית לכל הילדים. זה תלוי בילד, במסגרת בה הוא נמצא, ביכולות שלו, במה מתאים לו ומה עובד עבורו ומה עובד עבור הוריו.
לגבי העובדה שאני אשת מקצוע רצינית, אני אכן תופסת עצמי כך, אך אל תטעי, זה שאני דוקטור ועובדת סוציאלית לא הופך אותי בהכרח לרצינית, אל תתרשמו מתארים תתרשמו מהבן אדם
. וההמלצה הזו נכונה בעיני לכל תחום (לא כל רופא שסיים רפואה הוא איש מקצוע טוב ורציני).
לגבי הבלבול בנושא, תהיי יותר ספציפית. אני חושבת שבעיקר ישנם אנשי מקצוע שונים (גם אם באותה גישה טיפולית) עם סגנון שונה, והכל בעיני לגיטימי. ההמלצה הגורפת היחידה שלי היא שההורה יקרא, ייפגש עם אנשי מקצוע שונים וילך לפי תחושותיו. אני חושבת ששום בחירה היא לא אסון. ההורה צריך להיות כל הזמן עם יד על הדופק ולעשות כל הזמן הערכה מחודשת. ואת הבחירות הטיפוליות תמיד אפשר לשנות. הורה, תמיד יעשה את המקסימום עבור ילדו וזה הדבר החשוב ביותר.
באופן כללי לגבי המלצה על טיפול ביתי, זה מחזיר אותנו לתחילת התשובה שלי. מה שכן, אני אף פעם לא ממליצה על תכנית ביתית כשהילד נמצא במסגרת של גן התנהגותי. במקרה כזה אני באופן אישי לא עובדת עם הילד ולא בונה לו תכנית. וזה רק אני והסגנון האישי שלי.
מקווה שעניתי לך,
רקפת.