מפתוח

מפתוח

בוקר טוב,
התבקשתי לעשות מפתח שמות לספר שערכתי, ואין לי מושג מה התעריפים. הכנתי מפתח לפני עשר שנים בערך, ואני ממש לא זוכרת כמה שילמו (מן הסתם התעריף כבר לא רלוונטי. אני מקווה
). למישהו כאן יש מושג?
תודה!

Stoe

New member
15 ש"ח לעמוד פידיאף

כולל חילוץ המושגים/השמות + איתור מספרי העמודים.
&nbsp
אם את צריכה עזרה - אשמח - זה הפטיש שלי...

Stoe

New member
אם מדובר אך ורק בשמות של אנשים - אז אפשר גם פחות מ-15.

תודה רבה!

אכן מדובר בקובץ pdf, כשהכוונה היא למפתח שמות של אנשים ומקומות.
גם כשמפתחתי בעבר, זה היה על דפים ממש. לכן ההצעה שלך לעזור משמחת אותי.
כרגע אני עובדת עם foxit (זו הפעם הראשונה) על הגהות מול הגרפיקאית. כשאגיע לשלב המפתוח, אשמח לטיפים.
תודה על העזרה ועל רוחב הלב.

Y. Welis

New member
מצויינת. תחליף קל לאקרובט.

אם כי באקרו' ניתן להוסיף הערות בעברית, ובפוקסיט עדיין לא (גם אם כן, צריך לבדוק אחרי שמירה ופתיחה באקרו' שהעברית לא מתהפכת).
&nbsp
יש גם מקרים נדירים של קבצי PDF יעודיים לאקרובט, שלא יפתחו בה.
&nbsp
מצד שני - תומכת בחתימה, שנדרשת ע"י גופים שונים.

Y. Welis

New member
מניח שזה העמוד כפי שתוכנת ה-PDF מציגה. יש לה מיספור כפול

כפי שמס' העמוד נכתב, וכן מס' פנימי - שבתוך הקובץ (שעשוי להשתנות אם מכניסים בו שינויי עריכה).
&nbsp

Stoe

New member
בדיוק... הכוונה לקובץ מעוצב/מעומד (לאחר גפיקה).

Eldad S

New member
כמובן, זה היה ברור...

התכוונתי, [כ]מה זה כולל? לא כתבת כמה מילים.

Stoe

New member
הכוונה לדפים בגודל סטנדרטי more or less של ספרי עיון

שזה כמובן לא מדע מדויק.
ככל הידוע לי התמחור מתחיל מ-10 שקלים לעמוד כזה וצפונה. ושלא מחשבים לפי גיליונות דפוס או מספר מילים (כי אין צדק בתחום הזה וכל המוזיל במחיר - מנצח).

Eldad S

New member
אהה, תודה רבה.

עכשיו אני מבין מדוע לא ציינת מספר מילים. ובעצם, לא מדובר כאן בעמוד סטנדרטי של ספר עיון, אלא בעמוד של אינדקס, כך שאין כאן יותר מדי מילים (אם אני מבין נכון).

Stoe

New member
לא;

עבודת המיפתוח מתנהלת כך:
* אתה מקבל קובץ פידיאף - ספר שכבר עבר עריכה ומוכן לרדת לדפוס. לחלופין: אתה מקבל קובץ וורד, שעדיין לא עבר עימוד (נכון שבדרך זו אפשר לדעת בדיוק מה מספר המילים/התווים. אני לא מכירה הוצאות גדולות שמוכנות לשלם לפי זה).
* אתה מתחיל לקרוא את הטקסט. בכל עמוד אתה מסמן את המילים/המושגים/השמות שאתה סבור שצריכים להיכנס לאינדקס. זו עבודת החילוץ.
* משסיימת את עבודת החילוץ התקבלה רשימה. אתה צריך או לא לשלוח אותה למחבר כדי שיאשר.
* כעת אתה מתחיל לחפש את מספרי העמודים, בעזרת פקודת החיפוש. רושם את מספרי העמודים הרלוונטיים.
* הקאצ': פעמים השם רק נרמז ולא מופיע באופן ישיר (למשל: בעמ' 12 הוזכר יצחק רבין. המשפט מסתיים בסוף העמוד. בעמ' 13 כתוב "רעייתו". על לאה רבין לקבל איזכור בעמ' 13). לכן זה דורש עבודה מאומצת בהרבה משחושבים.
* את רשימת האינדקס המפורטת עם מספרי המילים שולחים לגרפיקה לעימוד.
* מבצעים הגהה על אותם עמודים - בודקים/מאמתים שלא נפלו טעויות (עבודה אינסופית) או שלא, ומקפידים שההפניות למספרי עמודים שכוללים טווח של עמודים לא נחתכו בצורה לא נכונה (כלומר שאם השורה נחתכת לשניים, מספר העמוד הראשון מופיע למעלה ואחריו מקף, ולא הפוך...)

עכשיו: יש שיטות מתוחכמות יותר לעריכת אינדקס.
למשל, לערוך את האינדקס בוורד. זה בתנאי שהקובץ לא צריך לעבור המרה לתוכנה גרפית, שהוא מודפס כפי שהוא מעוצב בוורד, ואז מספרי העמודים שהוורד נותן הם אמיתיים.

למתקדמים ממש (לא מאמינה שבארץ מישהו יודע לעבוד עם זה חוץ מעדי רביד, ה"מלך" של אדובי בארץ): בתוכנת האינדיזיין יש תוכנת אינדקס שיודעת להכניס לבד את מספרי העמודים.

אשמח לשמוע על שיטות מיפתוח נוספות/אחרות!

הערה על חילוץ מושגים

אמנם הכנתי אינדקס רק פעם אחת, אבל למדתי שלעתים קרובות מגלים שרעיון או מושג הם חשובים רק אחרי המופע השלישי שלהם, ואז צריך לחזור אחורה ולחפש את המופעים הקודמים. זה יכול להיות מרתק, אבל די קשה. עובדה, לא עשיתי את זה שוב מאז...

Stoe

New member
אינדוקס זו עבודה לשרוטים עם קבלות.

מה לעשות שיש לי

Y. Welis

New member
חייב לומר שהספר האלקט' מתחיל לייתר את הצורך בזה

כאשר ניתן לחפש מיידית כל מילה ולהגיע אליה, כבר אין צורך באינדוקס. ברוב הספרים שיוצאים כאלקט' אין אינדקס.

במקרים שיש, הרי שהוא הועתק ישירות מהמודפס, וללא מס' עמודים כי בפורמט ה'זורם' (כמו EPUB) אין יותר מס' כאלה, רק אחוזים מתוך כל הספר.

חולקת עליך

כי אינדקס טוב הוא לא רק מפתח מלים ושמות אלא מפתח לרעיונות שמובעים בספר, גם אם המלה עצמה לא מופיעה בטקסט במפורש: ואת זה תוכנת חיפוש לא יכולה לעשות באופן אוטומטי - צריך אדם שמבין את הטקסט ומסוגל לחלץ הפשטה ממה שכתוב בו.

למעלה