מפגש פורום - רשמים

../images/Emo5.gif

מנוחה למקום, עיסויים... אל תנסה למתוח את המיפרק: הרצועות הן רקמות שמטרתן לקבע את המיפרק ולהגביל את התנועה, ולכן הן יחסית לא אלסטיות. רצועה שנמתחה צריכה זמן לחזור למצב נורמלי. אם מפעילים עומסים על המיפרק אז עלולה להתפתח שם דלקת, וחבל. תן לקום לנוח. מה בדיוק קרה? רן.

twc

New member
מפגש פורום - רשמים

אמנם טיפה פחות PC מהנהוג
, ועדיין: ראשית, מתברר כי רב מועדוני הא"ל בארץ מתחבאים בבנינים מטים ליפול, אחרי גרמי מדרגות חשוכים ומסדרונות אפלים. אם אני לא טועה אפשר למנות בכך מקומות מפגשי פורום קודמים כמו שירוקאן, CSSD (לשעבר?), סמוראי ועוד. מה שכמובן לא מונע מהמועדונים עצמם להיות מאובזרים ומטופחים להפליא (אלא אם כן המזגן מחליט לשבות, כמובן). תודה רבה על האירוח ותרומת המקום והמדריך
לשיעורים: גמש"ד - הדמיון והשוני לשיטות אחרות כל פעם מרתק מחדש. תפיסת העולם של אנשים משיטות שונות וההתייחסות לטווח זהה בצורה שונה לחלוטין שווה התייחסות נפרדת. קיק בוקס - הערה למארגנים לעתיד: כדאי לוודא שכל הצדדים, אורחים ומדריכים יודעים מהו הציוד הנדרש לאימון, או שמקמבנים משהו מראש. קשה לי להשתחרר מההרגשה שחלק ניכר מההגנות (בעיקר מול בעיטות ישרות)מתבסס על כך שיש כפפות, אבל עדיין יש דמיון ניכר לא"ל "מסורתיות". אהבתי לשמוע את "אפשר להגן ככה" אבל לא כדאי, ולכן "כדאי" להגן... (בצורה שפויה שלא שוברת עצמות). ג'וג'יטסו - לבעלי קואורדינציה ולב חזק בלבד! ובפראפרזה על הבדיחה "אין ידיים - אין עוגיות" - אם אין ברכיים, אין ג'וג'יטסו |צליעה|. מרתק. כמו לשחק טויסטר למתקדמים (אבל יותר כואב). מילה לחניכי לחמ"ש (לחלוטין לא PC) - הסטריפטיז הדוחה היה לחלוטין לא במקום, במיוחד שלצורך כך יש חדרי הלבשה. נימוס בסיסי. לא אהבתי גם את העובדה שקבוצה מאורגנת באה ועזבה לשיעור אחד בלבד - כשבודד עושה זאת זו בחירה שלו, כשקבוצה עושה זאת יש בכך אמירה על יחסה ו/או דעתה של השיטה/מורה על שאר המדריכים והנושאים שהועברו במפגש. סה"כ מאד נהניתי, ואמתין בקוצר רוח למפגש הבא (נשארו בארץ מאמנים שטרם הותקלו?) כל הכבוד לרן ואוהד שאירגנו (יסלח לי האפור ממקום בילויו בחו"ל) שאו ברכה,

סיכום המפגש

בנקודות. <PC>גוטמן שכנע אותי שלהעביר שיעור במפגש הפורום זה לא מופרך כמו שזה נשמע לי. בדיעבד אולי הוא צודק. כמו תמיד, הנסיון להעביר חומר מורכב בשיעור הדגמה (ולהתעקש על כמה שפחות הרצאות ארוכות) נידון לכשלון, אבל סה"כ היה כיף ולכן אולי מטרה אחת הושגה. התייחסות לטווח יכולה וצריכה לקרות במסגרת מפגש מאורגן עם מורים מתודיים ומקצועיים ועם הרבה הכנה מראש. אולי נרים כזה פעם. אני מקווה שהובן שאיני מבקר תפיסת טווח בא"ל אחרות אלא מציג את תפיסתנו. הכפפות היו מין קצר בין כל המארגנים. <PC/> לגבי לחמ"ש - לא רק הם, אבל הם במקרה הזה. אחד מהילדים, בתשובה לשאלה למה הוא לא נשאר לשיעור של רן, טען ששבירות זה לא בשבילו. חוסר ההבנה וחוסר הרצון להבין לא מתחילים מהנוער אלא מהמדריכים, כמובן, ומבט קצר באופי הדיונים בפורום א"ל בזירה מראה שאנחנו חווינו רק את קצה הקרחון של חוסר הרצון להבין. אם זה מנחם מישהו (אותי לא), אחרי שאחד מהמתרגלים חוטף ממישהו שמתאמן בשיטה אחרת, פתאום זה כן מעניין אותו. סוג של רטוריקה של כוח. תודה רבה רבה לדימיטרי שהתאמן איתי. למרות שאני מעריך הרבה מתאמנים וסוגי אימון בארץ הקודש, תמיד יותר כיף לגלות שיש מי שעושה משהו שדומה מאוד למה שאני עושה, וגם עושה את זה טוב מאוד.

עצוב עצוב, אבל ככה זה

אל תבין לא נכון - אותו הדבר היה עם מתאמנים באיגרוף תאילנדי, חבר'ה של בני ושל רועי ומי עוד. אולי זה גם עניין של זמן אימון (וחייבים להסכים שפורום א"ל נראה בדיוק ככה - מריבה אחת גדולה. לא משנה מאיזו סיבה). כמו שמישהו שאני מכיר אמר לי לא מזמן: "המורה שלי הוא תלמיד לשעבר של א. זה מאוד פופולרי בישראל, להיות 'לשעבר'".

לא מסכים ש...........

לא מסכים שהפורום אומנויות לחימה בזירה הוא פורום שיש בו רק מריבות, ואני יכול לתת לך דוגמאות רבות של דיונים על מתאגרפים, על זירות חו"ל וכו... שהיו מענינים. זהו פורום עם הרבה אקשן כי זה ענף דינמי של זירה, לא מעניין את האנשים שם על צ'י ועל דיונים עמוקים, מעניין אותם קרבות זירה, והיתקדמות ענף הזירה בארץ ובעולם. וכמובן הפוליטיקה שמתווספת לעניין שהיא חלק גדול בענף הזירה. אומנם יש שם אנשים פחות אינטלגנטים ויש יותר, ככה יש בכל פורום וזה תפקיד של מנהל הפורום למחוק את ההודעות המעליבות, וליצור "ויכוחים ברמה אינטלגנטית".... אני אישית למדתי להתעלם מאנשיםו/או שירשורים שאני לא מוצא לנכון שאפשר לנהל שם ויכוחים ברמה אינטלגנטית, או אנשים שהדרך הכתובה שהם מעבירים את מה שיש להם לומר הן מהבחינה הניסוחית או ההסברתית - לא נראת לי. זה עדיף מלהתווכח איתם בשיח חרשים. יניב

אין ספק

כבר כמה חודשים שאנחנו מדברים רק על צ'י...
לא התכוונתי לריב עם אף אחד, זה רק מפריע לי שהספורט נראה ככה, מלא מריבות, ואני חושב שזה מקרין לכל העשייה. אני דווקא חושב שיש הרבה אנשים אינטליגנטים בספורט הזירה (כמו בכל מקום) ולא לזה כיוונתי.

El4d

New member
אני מתנצל בשם לחימה משולבת

על הסטרפטיז שנעשה באימון הפורום. אצלנו במכון ומכוני לחימה משולבת האחרים איננו מתביישים להתלבש אחד ליד השני ואף אחד לא התלונן שמפריע לו. אבל כמו שאומרים , ברומא תיהיה רומאי, אז שוב אני מתנצל ובפעמים הבאות לא יקרה :) עכשיו לעניין האימון היחיד שבאנו ועזבנו. שסיפרתי למאמני על אימון הפורום סיפרתי לו על מה שיהיה ומי יעביר את האימונים, אותו עניין רק הקיקבוקס של אורי צבי, והמליץ בחום לשאר התלמידים לבוא לטעום קצת משיטות אחרות ושיטות אימונים אחרות של מאמנים אחרים. המאמן , יוני , אמר לנו בפירוש אם אנחנו רוצים להשאר או לבוא יותר מוקדם לשאר האימונים אז בשמחה , זה שבאנו קבוצה שמעניין אותה רק קיקבוקס זה משהו אחר.

אחת המטרות של אימון פורום הוא להכיר

עוד שיטות פרט לשיטה בה אתה מתאמן בשגרה. זו גם אחת המטרות של פורום כללי לאמנויות לחימה. המטרה הזו לא עומדת בסתירה לכך שמישהו אוהב מאוד את מה שהוא עושה ומאמין בזה, ומתכוון להתאמן בזה עוד 50 שנה, בדיוק כמו שאין רע בפורום מתמחה לצד פורום כללי. העניין הוא שחבל שלא ניצלתם את ההזדמנות הזו: אם אתם לא לחוצים בזמן בטירוף, ואפ אין לכם 1000 סידורים על הראש לעשות ביום שישי הקצר, אז אפשר היה לבוא לאימון הראשון ולהישאר עד לאימון האחרון. לי אישית לא היה אכפת גם אם היה נשאר רק אדם אחד בשיעור אותו אני העברתי לעשות איתו את האימון (היינו עובדים אחד על אחד). לא אנחנו הפסדנו מזה.

El4d

New member
מה שניסיתי להגיד

TWC אמר "לא אהבתי גם את העובדה שקבוצה מאורגנת באה ועזבה לשיעור אחד בלבד - כשבודד עושה זאת זו בחירה שלו, כשקבוצה עושה זאת יש בכך אמירה על יחסה ו/או דעתה של השיטה/מורה על שאר המדריכים והנושאים שהועברו במפגש." באנו כקבוצה מאורגנת, זה נכון, אבל כל אחד ידע מה יהיה ומתי יהיה, לא אשמתי שכל אחד בחר ללכת רק לאימון הקיקבוקס, זה הטעם של החבר'ה שבאו. היה חשוב לי להבהיר שיוני לא אמר לנו ללכת רק לאימון הקיקבוקס ואפילו המליץ שנטעם משיטות אחרות. אני אישית רציתי להשאר גם לג'ו ג'יטסו אבל הייתי לחוץ בזמן, מצטער.

nirk_aikido

New member
תודה רבה

אמנם יכולתי להגיע רק לשעור הראשון, של אוהד, אבל כמו תמיד, נהניתי מאד. תודה רבה לאוהד ורן על הארגון, ולאמיר ברנע על נתינת המקום. תודה רבה לדימיטרי, רינת wolfsniper (??), ולכל מי שעבדתי איתו. ותודה נוספת לאוהד, שהדגים עלי במהלך השעור שלו. ולאורי צבי ולרן, סליחה שלא יכולתי להישאר, עשה רושם שהחברה נהנו מאד. ניר

osufritz

New member
למה הפסדתי

כל כך חבל שהפסדתי, אבל אנסה לארגן מקום אצלנו למפגש כזה... מקווה שיתקיים מפגש נוסף בקרוב...

למעלה