מפגש! מפגש!

shellyland

New member
לא רק שהיא יודעת שנבוא

היא גם יודעת שנישאר לישון (אני לפחות). אתה בא, שסוף סוף נפגוש אותך ונוכל לריב פנים-מול-פנים?

אטיוד5

Active member
כמו בבדיחה המרוקאית ...

לא יותר פשוט ישר ללכת מכות?

shellyland

New member
תלוי

אם טל רשף יחליט ששש-בש זה קו מספיק אטרקטיבי בשבילו, אז אני אביס אותו ואז אלך מכות איתך ואם לא נלך ישר מכות.

אטיוד5

Active member
משחק השש-בש

הוא באמת מאושיות התרבות הישראלית. כל מי שעשה אי פעם מילואים יודע שאין מעביר זמן מוצלח ממנו. מבחינת המאמץ המחשבתי הנדרש להטלת הקוביות אפשר להשוות את המשחק לקריאה בספריו של א.ב.יהושוע, אבל השש-בש הרבה יותר מרתק, זה ברור. נזכרתי בחידה: שלי הטילה קובית שש-בש חמש פעמים כדי להעביר את הזמן. סכום התוצאות בקוביות הצטבר ל-19. מה סכום הפאות התחתונות, אלו שלא ניראו, באותן הטלות?

shellyland

New member
יו! יש לי רעיון אדיר!

אולי נעשה טורניר שש-בש וזה יהיה הקו המנחה לפעילות היזומה? טל יכול (אחרי שהוא יפסיד לי) לבדוק את המקורות האטימולוגיים של השש ושל הבש, עידן והמוזרה יסתכלו ואולי ילמדו משהו וכל השאר יפסידו לי בתורם. מה דעתכם? אפשר להביא גם הרצאה בנושא.

את עומדת להתבזות

כדאי שהטורניר ייערך בדירה שבה המטבח מופרד מהסלון, כדי שלא יוכלו להצביע עלייך כשאת מכינה ריבת תפוזים אחרי התבוסה המשפילה.

shellyland

New member
אויש, רואים שאתה לא מבין כלום

ריבת תפוזים אני אוכלת. אחרים מכינים. אם לא היית עסוק כל כך בקווים ותכנים אולי היית אשכרה לומר משהו. שאביא את הסרט "מרס טורקי" כקו מנחה לערב?

אטיוד5

Active member
../images/Emo45.gif

גם גרי הצליח, אבל מקבל מינוס קטן על זה שלא קרא את השאלה בעיון המתחיב.

גרי רשף

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo103.gif

51? סכום הפאות הנגדיות הוא תמיד 7. 5 הטלות * 2 קוביות * 7 = 70 בשני הצדדים. 19 יצא לשלי, והשאר היה למטה. לי היה יוצא 5 פעמים שש-בש שזה 5 * 2 * 6 = 60 ובצד השני היו שאר העשר.

אוֹחַ

New member
במתמטיקה, עידן, הכל עניין של גישה.

במידה ותנקטי בגישה הנכונה תראי שהכל קלי-קלות. הבה ואדגים לך עפ"י הבעיה נ"ל- בהנחה שבכל זריקה היו שתי פאות תחתונות (למה? כי ככה זה עם קוביות שש-בש) ושלי זרקה חמש זריקות, אזי:
2*5=10​
עשר פאות תחתונות! נכון פשוט?

Idan91

New member
לא משנה אם זה פשוט או לא -

העניין הוא.. שפשוט לא צריך להתעסק עם כאלה דברים, אלא אם יש לך מבחן מבחר, וגם אז זה לא כאלה דברים, אלא גרועים הרבה יותר.

Idan91

New member
גאד! ../images/Emo5.gif

יש לי פחות מעשר שעות עד שבע בבוקר! ביי.

המוזרה

New member
אבל.. אבל.. אבל...

אטיוד אמר "קובית" ולא קוביות - כלומר רק קוביה אחת אם היו חמש זריקות המסתכמות ב-19 לדוגמה: 5 + 4 + 3 + 4 + 3 = 19 הצד המוזסתר יצטרך להיות 2 + 3 + 4 + 3 + 4 = 16 5 זריקות קוביה = 5 פעמים 7 = 35 אם סכום הפאה העליונה בחמש זריקות = 19 סכום הפאה הנסתרת חייב להיות 16. זהו.

למעלה