מפגש! מפגש!

shellyland

New member
גששים, כמובן!

אבל אני רוצה להזכיר לך את דבריה של השיבולת, שאמרה שמרוב תכנים לא רואים את הפורום.

שמח אני

למצוא נקודת מחלוקת אמיתית עם שיבולת לטעמי תכני התרבות העברית הם, הם לב ליבו של הפורום וה-Raison d'etre שלו ד"א: אל תתלהבי מהר מדי מהגששים, חשבת פעם על ניתוח אטימולוגי של תמליל הקפיטריה בטבריה? השפעות רוח מסורת הלאדינו על עיצוב דמותו של חכם מיימון? או נשר'קה ותרבות הספורט הטלויזיונית?

shellyland

New member
אתה מנסה לרמוז שמעולם לא חשבתי

על משהו שהוא יותר עמוק מעוגת קאקאו וריבת תפוזים? נו באמת, טל... אני רק תוהה עם מפגש, שהוא בעיקרו חברי (שהרי תכני "עומק" נידנים כאן בפורום) צריך לדרוש ממני גם מאמץ אינטלקטואלי ואם כן - עד כמה. אני חושבת שהויכוח בינינו הוא על ה"עד כמה".

הי, הי: אחזי בסוסייך

אני צריך להביע במלים מפורשות את ההערכה שלי לעומק נושאי התענינות שלך? באמת יש בכך צורך? מעבר לכך, מפגשי הפורום צריכים להיערך באופן המוצא נתיבות אל לב הרוב, אני לא קובע איך מפגש צריך להיערך אלא רק מביע את דעתי שהיא דעתו של יחיד ותו לא. אני אישית ניזון מהמאמץ האנטלקטואלי וכל המרבה הרי זה משובח. זו דעתי שלי ויביעו השאר את דעותיהם שלהם.

shellyland

New member
אין לי סוסים

יש לי חתלוה, אבל אני חוששת שיהיה מסובך לאחוז בה. "אופן המוצא נתיבות אל לב הרוב" נשמע לי מצויין. עכשיו רק נותר לבדוק מהו האופן הזה.

גנגי

New member
מנסיון העבר

גזר מעוצב מצא נתיבות ללבם של לרבים וטובים (ובסופו של דבר, אם אינני טועה, גם לקיבותיהם), והאחרים(ות) הסתפקו גם ב
. אני, לדאבון לבי ומערכת העיכול שלי, לא אוכל להיות שם אתכם, אבל מי אמר שאני לא יכולה להשתתף בוויכוח כאן!
מעצם היותי אינטלקטואלית נודעת בשערים ואדם תרבותי מאין כמוהו (למה אתם חושבים אני בבוסטון?) הייתי מעדיפה כמובן ערב תרבותי-אינטלקטואלי שהדגש בו יהיה על רכילות-בונה ואכילה-יוצרת, עם קורטוב של קו מנחה, אם אפשר בעניינים הנוגעים לשפה העברית. אבל מי בכלל שואל אותי!

גרי רשף

New member
אני מסכים עם ידידי המלומד

בגדול יש שתי אפשרויות: 1. יש פורומים שבהם תחת כותרת זו או אחרת מתנהל פורום שעיקרו הוא "החברה". כלומר- חבורת אנשים ששומרים על קשר שוטף דרך הפורום. דומני שעידן (גם היא ידידה מלומדת) מנהלת פורום בשם "אגדות אורבניות" שאינני יודע כמה אגדות אורבניות חדשות מהעיר הגדולה בה היא גרה פורסמו בו, ואני נוטה להאמין שאין קשר בין הכותרת לבין התכנים. ידידים אחרים שלי (כן, גם הם מלומדים כמו כל השאר) מציצים מדי פעם בפורום גרושים/גרושות שאינו עוסק בהליכי גירושים אלא משמש אכסניה לגרושים וגרושות שמן הסתם שמחים להידבר אלו עם אלו על עניינים בעלמא. 2. יש פורומים בהם הכותרת מכתיבה את התוכן. במסגרת עבודתי אני נכנס לפורום בסיסי נתונים ושם עוסקים בבעיות שונות הקשורות לבסיסי נתונים (שם דווקא לא כולם מלומדים). אישית הייתי מעדיף שפורום תרבות עברית יהיה מהסוג השני: פורום אינטלקטואלי ומעמיק בתחום התרבות העברית. בתור אחד שמתנזר משיחות טלפון משמימות בנוסח של "מה קורה? מה חדש אצלכם?" אין לי עניין לכלות את זמני בשירשורים אינסופיים של בדיחות פולניות שחוזרות על עצמן ודחקות אישיות באצטלה של "תרבות עברית". זה מזכיר לי את אלה שעושים מינוי לפילהרמונית כדי לפגוש בהפסקה את "כולם". אינני מתיימר לטעון שכל שגרת יומי מלאה עומק והגות, אבל מכיוון שאני די עמוס ועלי לעשות חשבון על מה אני מוותר ועל מה לא, אני מאוד משתדל להמעיט בבזבוז זמן לריק ולהשקיע יותר בזמן איכות. כל זה אינו מחייב איש אלא מבטא את שאיפותי האישיות, ומתייחס גם לשגרת הפורום וגם למפגשים.

אם נניח

אם יהיה לכם מפגש פורום בסיסי נותנים - תשבו ותבנו ביחד בסיסי נתונים? לא לגמרי ברורה לי הנקודה.

לאו דוקא, אבל

אם היה בתור דוגמא מפגש של הפורום למוזיקה עברית (וזו רק דוגמא היפותטית) הם לבטח היו נפגשים על מנת לשיר והסושי והמיץ הלבן היו בבחינת תבלין ולא מנה עיקרית.

גנגי

New member
לבוסטון,

כפיצוי-מעט על עוגמת הנפש שגרמת לי בהודעתך הקודמת.

shellyland

New member
כראה שכרגיל לא נגגיע להסכמה

מי שלא מבין שנפגשים גם בשביל להפגש וגם כי יש לנו עניין משותף - לעולם לא יבין זאת. הרי כל הרעיון הוא שתרבות כוללת גם את היותנו יצורים חברתיים.

גרי רשף

New member
כשאגדל אבין../images/Emo22.gif

כשהייתי בגיל של עידן (פלוס מינוס) הגננת אמרה לי שכשאני אגדל אני אבין. למרבה הפלא חלפו עברו השנים, דעות ותפיסות מסויימות שלי לא השתנו, ואת מקומה של הגננת תפסו בנות דמותה (טיטי החוטאת וטובולינה השופטת שטרם נולדו כשהייתי בגן) שחוסר יכולתי "להפנים" ולהיות "בוגר" מטרידה את מנוחתן. אולי עוד קיץ "אגלה" שאנחנו יצורים חברתיים (מי? אני?..) ואלך לראות את מאמי.

המוזרה

New member
לא בהכרח

היו גם מפגשי פורום שבהם לא שרו אלא רק צפו בהופעה, היו מפגשי צפיה בקטעי וידאו, והיה אף מפגש שלא היה בו דבר וחצי דבר עם שירים (אפילו לא מוזיקת רקע) כך שהכל פתוח...

למעלה