אני מסכים עם ידידי המלומד
בגדול יש שתי אפשרויות: 1. יש פורומים שבהם תחת כותרת זו או אחרת מתנהל פורום שעיקרו הוא "החברה". כלומר- חבורת אנשים ששומרים על קשר שוטף דרך הפורום. דומני שעידן (גם היא ידידה מלומדת) מנהלת פורום בשם "אגדות אורבניות" שאינני יודע כמה אגדות אורבניות חדשות מהעיר הגדולה בה היא גרה פורסמו בו, ואני נוטה להאמין שאין קשר בין הכותרת לבין התכנים. ידידים אחרים שלי (כן, גם הם מלומדים כמו כל השאר) מציצים מדי פעם בפורום גרושים/גרושות שאינו עוסק בהליכי גירושים אלא משמש אכסניה לגרושים וגרושות שמן הסתם שמחים להידבר אלו עם אלו על עניינים בעלמא. 2. יש פורומים בהם הכותרת מכתיבה את התוכן. במסגרת עבודתי אני נכנס לפורום בסיסי נתונים ושם עוסקים בבעיות שונות הקשורות לבסיסי נתונים (שם דווקא לא כולם מלומדים). אישית הייתי מעדיף שפורום תרבות עברית יהיה מהסוג השני: פורום אינטלקטואלי ומעמיק בתחום התרבות העברית. בתור אחד שמתנזר משיחות טלפון משמימות בנוסח של "מה קורה? מה חדש אצלכם?" אין לי עניין לכלות את זמני בשירשורים אינסופיים של בדיחות פולניות שחוזרות על עצמן ודחקות אישיות באצטלה של "תרבות עברית". זה מזכיר לי את אלה שעושים מינוי לפילהרמונית כדי לפגוש בהפסקה את "כולם". אינני מתיימר לטעון שכל שגרת יומי מלאה עומק והגות, אבל מכיוון שאני די עמוס ועלי לעשות חשבון על מה אני מוותר ועל מה לא, אני מאוד משתדל להמעיט בבזבוז זמן לריק ולהשקיע יותר בזמן איכות. כל זה אינו מחייב איש אלא מבטא את שאיפותי האישיות, ומתייחס גם לשגרת הפורום וגם למפגשים.