מפגעי ג'יסרעזרקא

otherthings

New member
מפגעי ג'יסרעזרקא

שלום, בזמן האחרון המואזין ב4 בבוקר מושמע בווליום מאוד גבוה. אני שומעת כל מילה ומילה של המואזין במרחק גדול יחסית (בית חנניה) וזה מאוד מפריע לי לישון. אני מתעוררת כל לילה ב4 בבוקר. היום שמו לא את המואזין הרגיל אבל משהו אחר במשך למעלה מ20 דקות בסביבות 5 בבוקר. ביום שישי היתה חתונה, הייתי בטוחה שמדובר בחוצפן פה מהכפר עד שביררתי ונודע לי שהמוזיקה בפול ווליום מגיעה מהכפר השכן ג'יסר. מוזיקה בווליום גבוה שנמשכה שעות ארוכות. זה ממש בכוונה. זה נשמע כאילו שזה יוצא מהבית של השכן שלנו. מוגזם.

otherthings

New member
לא בדקתי

המפגע נמשך כל תקופת הקיץ מבחינת חתונות ואני לא היחידה שסובלת מהמפגע

אני חושבת שאפשר לערב גורמים

מהקהילה שבכפר. שראשי הישוב שלכם והמשטרה ייפגשו עם ראשי הכפר של ג'סר אל זרקה שם. אפשר להגיע לפשרה לדעתי.

המואזין קורא לתפילה ולא להציק לך

עם כל הכבוד, יש למוסלמים מנהג לקרוא לתפילה. עובדה קיימת, זה נקרא חופש פולחן דתי. אגב, כמה זמן הישוב שלכם קיים? לדעתי פחות מג'סר אל זרקה. יש לך מושג על איזה אדמות נבנה הישוב שלכם? אני יכולה לנחש לבד.

otherthings

New member
מה אתה עושה בפורום דו קיום?

לפי התשובה שלך אתה לא רוצה דו קיום. אני מבקשת לישון בלילה. לא ביקשתי להחרים את המואזין. אתה עונה לי בין השורות שלדעתך יש למי שגר בג'סר יותר זכויות משלי??? אתה היית שמח לראות אותי בים וזה ברור מהיחס של התשובה שלך. אני מבקשת כבוד הדדי. כנראה שאת הכבוד המינימאלי אי אפשר לקבל מכם, לא בג'סר ולא בהרבה מקומות אחרים במדינת ישראל שבהם אי אפשר לישון בלילה, ולא בגלל המואזין אלא בגלל שמפעילי המואזין מנצלים את חופש פולחן הדת ע"מ לרעיש באמצע הלילה בפול ווליום.

זו הפרשנות שלך לדברים שלי

אני חושבת שיש חופש פולחן בארץ ומגיע למוסלמים לשמוע את קול המואזין. תחיי עם זה. זו עובדה קיימת.

otherthings

New member
יש חוק במדינת ישראל

והחוק קובע עד כמה ומתי מותר להפריע. אפשר לשמוע מואזין גם לא בפול ווליום. לא חייבים להפריע לשכנים בכל הזדמנות אפשרית. למה אתם מתעלמים מהחוק? ומה קשורים דברייך לכמה זמן הישוב שלנו קיים?

השאלה היא אם זה מפריע לעוד אנשים

בישוב שלך ואז צריך להתארגן ולדרוש מהם להקטין את הווליום. אם לא יעזור אני הייתי שם רמקולים ענקיים מכוונים אליהם ומשמיע להם את התקווה כל חצי שעה ביום וכל חמש דקות בלילה. זה בטוח יפתור את הבעיה. אם זה לא יפתור את הבעיה אז לפחות יהפוך אותם לציונים נלהבים.

זה במקרה לא הישוב

שתושבי קיסריה יצרו הר ביניהם כדי לחסום את כל הגנבים שפושטים אליהם בלילות? אז תבנו גם אתם הר או חומה אקוסטית גבוהה וכך תפתרו את שתי הבעיות (רעש וגנבים).

בגלל זה שאלו אותך מה אומרת המשטרה

מפרש החוק האובייקטיבי היא משטרת ישראל. אפשרות נוספת היא לפנות לייעוץ משפטי. אפשרות שלישית היא לפנות לאחראי על המסגד, וזה בתנאי שיש יחסי שכנות סבירים.

otherthings

New member
המשטרה לא רוצה להתעסק איתם

מטפלים שם בהרבה מפגעים כגון ההפגנה שהיתה שם ביום שישי וכד' אין מספיק כוח אדם לטפל בכל המפגעים שהם יוצרים.

פתרון לא מעשי

הם לא שמים על חוקים והמשטרה כאמור לא יעילה יש פתרון נוסף שהודגם לנו ממש בזמן האחרון כאשר יש בעיות באזור המרכז אומרים אצלנו - כדאי לצרף את אום אל-פאחם לרשות הפלסטינים ונפטרים מאוכלוסיה עויינת בעייתית במקרה הנדון מדובר על ישוב שיושב על הים וזה אומר לחצות את ישראל לשניים - פתרון לא מומלץ אבל כאמור יש פתרון יעיל נוסף לאחרונה הגיעה ממשלת ישראל למסקנה כי הימצאות ישובים יהודים ליד סביבה ערבית בגיזרת עזה יוצרת חיכוכים ללא סוף והפתרון - לנתק מגע. פתרון כזה יכול להיות יעיל גם לכיוון השני. אם יש ישוב ערבי פרובלמטי בסביבה יהודית אז למה לא לפנותו (כמובן עם פיצויים כמו שקיבלו מפוני עזה) מה שטוב להם יכול להיות טוב גם לנו

למעלה