פרשת רמון- חיסול ממוקד פוליטי
אין ספק שיש לנו כחברה עד היום בעיה של גברים בעמדות כח והשפעה שחונכו שהנשים במשרד הן קישוט להנאתם שמנצלים לרעה את הכח שבידם והם יודעים שהבחורה מפחדת ולא תעיז להתלונן ופוגעים. גם היום על כל אחת שמתלוננת יש 3 או יותר שסובלות בשקט ולא מעיזות להתלונן. התופעה של הטרדה ושל המנעות מהגשת תלונה על הטרדה אמיתית והרבה יותר נפוצה מהבעיה של תלונות שווא או תלונות מוגזמות צדקניות. בענין רמון נעשה מעשה עוול. אני מסכים שההתנהגות שלו היתה גבולית, לא מכובדת, לא ראויה, לא רצויה, למרות הכל, והראי הוא לא נישק בחורה ברחוב שהוא לא מכיר, הבחורה חיבקה אותו, אמרה לו אני לא יכולה לעמוד בפניך, רוצה לסע איתי לקוסטה ריקה ונתנה לו את הטלפון שלה. אז היא יכולה להגיד שלא התכוונה לכלום, אבל יש בזה משום הצדקנות וההתממות והסרת כל אחריות מעל עצמה, אני לא אומר שזה בסדר שהוא נישק אותה אבל מעמיד את טעותו בקונטקסט אנושי של טעות בתום לב ולא אדם רע וסוטה שבכוונת זדון פגע. די היה בהערה-אזהרה, והמשטרה יכולה לסגור תיק עם אזהרה לנאשם שהוא על הגבול ועוד פעם אחת לא יסגרו התיק. זה קורה. וכאן נכנס נושא אחר :נעשה מעשה עוול חמור ומעשה מדאיג מבחינת עתיד המדינה. פסה"ד הוא מוזר ותמוה , ביהמ"ש דוחה עדויות אמינות לטובת רמון ומקבל עדויות מפוקפקות לרעת רמון באופן תמוה על גבול המחשיד. כל מי שקרא את עדות המתלוננת שהבין שעדות זו תמוה בנקודות מסוימות ולא אמינה והבחורה אכן פלירטטה איתו ועשתה שימוש מסוים במיניות שלה ואני מתקשה להאמין שהשופטים בתום לב לא הבינו את זה. גם רמון לא היה בכל אמין, אבל להרשעה מעל לספק סביר יותר משמעותי חוסר האמינות של המתלוננת. אני חושד וחושש שלא היה כל בסיס להאמין לה ב 100% בצורה כזאת למעט הרצון להאמין לה כי זה משרת מטרה מסוימת. הניסוח נחרץ באופן שלא סביר למקרים של מילה מול מילה ובמיוחד על רקע הפלירטוט שלה איתו. ראש ההרכב השופטת כוחן מועמדת לקידום לתפקיד שופטת ביהמ"ש המחוזי והדיון בענינה בועדה למינוי שופטים בראשות בייניש יתקיים בעוד חודשיים ועל הדיון בועדה היה ידוע לפני שהתחיל משפט רמון, לכן חובתה של כוחן היתה לפסול את עצמה מהדיון בענין רמון בגלל ניגוד ענינים. אדם מן הישוב שהיה ביודעין מאפשר מצב של ניגוד ענינים כזה היה חושף עצמו לטענות נגדו בהקשר של טוהר המידות. בייניש ורמון היו עוינים ורמון כשר משפטים התנגד למינויה של בייניש כנשיאת ביהמ"ש העליון. הבחורה לא רצתה להתלונן והכריחו אותה להתלונן בין היתר בהפחדות כזב שרמון יתבע אותה על הוצאת דיבה ומירה גולן מהמשטרה אמרה שלא תתן שרמון יהיה שר משפטים ,התביעה הסתירה מההגנה ראיות של האזנות סתר ומשקרת כשנתפסים מסתירים ונשאלת על כך ויוצאת מזה בתירוץ של"לא חשבתי שזה רלוונטי". האם נאשם שהיה מסתיר משהו מביהמ"ש ונתפס היה יוצא נקי מההסתרה בתירוץ אינפנטילי כזה ? מזוז מתערב בהליכי משפט על ידי מתן הצהרות שמתייחסות ישירות למשפט ואומר דברים שנובע מהם שהוא חושב שרמון אשם באמצע המשפט. זו התערבות בהליכי משפט והפעלת לחץ על ביהמ"ש מעשה פסול במידה שלא תאמן ! מה דעתכם, האם בייניש שיחסיה עם רמון עוינים תמנה את כוחן למחוזי בעוד חודשיים ? הצדק גם צריך להראות ! ברגע שרשויות שלטון החוק פועלים בדרך אפלה זו, זה מפחיד אותי יותר מהכל ! זו סכנה גדולה במחלקה שבה אני עובד יש כ 50 עובדים מתוכם כ 40 נשים. ענין רמון היה שיחת היום. לא שמעתי דעה אחת שחושבת שזה בסדר מה שעשו לו. אם יש אחת או שתיים שחושבת ככה היא כנראה מתביישת להגיד את זה לנוכח הדעה הנחרצת של כל האחרות. יש הסכמה כללית בכמה דברים: א. כל אחת אומרת שלה זה לא היה קורה כי כדי לנשק צריך להתקרב ובשניה הזאת מי שלא רוצה בנשיקה היא עושה תנועה אינסטינקטיבית של הסתת הפנים הצידה וסגירת הפה כך שנשיקה היא בלתי אפשרית. ב. הכל פוליטיקה ומיסחור- העסק הזה הוא קנוניה מלוכלכת, חיחסול ממוקד במסווה של צדק. היתממות ובחישה מלוכלכת. ג. מה פתאום דוקא עליה הוא קפץ פתאום בגיל 56 אחריעשרות שנים ללא דופי? מאמינות שהיא פלירטטה איתו אולי לא בכוונה ובלי להבין איך הוא יבין את דבריה. היתה כאן אי הבנה. ד. אחרי שהכריחו אותה להתלונן היא נכנסה למילכוד בו נאלצה לשחק את המשחק שמירי גולן ושמני הכניסו אותה לתוכו. היא כבר לא יכולה להודות בהפרזה. ה. חלקן אמרו שאם כזה דבר היה קורה להן, אם זה היה מישהו שהן מיודדות איתו ויש להן אמון בו , הן היו מעירות לו בעצמן וסוגרות ענין בשקט. אם זה מישהו שהן לא מיודדות איתו היו פונות למנהל שיעיר לו אבל מדגישות שהן לא רוצות משטרה ואפילו לו פיטורים אלא רק שיעירו לו שיזהר, הן אמרו שזה אכזרי ומרושע להרוס לבן אדם את החיים בגלל רוח שטות וטעות בשיקול דעת של שניה כשברור שהוא לא מטיבעו אדם אלים או רע או חסר כבוד לנשים. הנחרצות הזאת במשפט של מילה מול מילה שלא יכולות להיות בו ראיות חפציות היא תמוה ומוזרה. זה הרי ידוע כמה שזה מסוכן להסתמך על רושם, ששקרן מקצועי ורהוט שמדבר בביטחון עצמי מוחלט עושה רושם אמין ודובר אמת חסר ביטחון עצמי וגמגמן עושה רושם של שקרן, הכל הרי הצגה. הניסוח הנחרץ של פסה"ד נועד לחסל כל סיכוי לערעור כי כידוע ביהמ"ש לערעור לא יכול לדון במהימנות עדים,... בעיקרון בימ"ש יכול להאמין למי שהוא מראש החליט שהוא רוצה להאמין לו כדי להשיג תוצאה מסוימת, אין בעיה לעשות את זה אם מחליטים לנהוג כך, אני תמה על פסה"ד הזה.... לי לא ברור איך אפשרית כזאת נחרצות ותמימות דעים מוחלטת בכל בין 3 שופטים בענין שבו הירידה לחקר האמת כה קשה ואיך בכזאת נחרצות אפשר לשלול את גירסת רמון שהבחורה פלירטטה איתו. מאד מוזר כל העסק...