לי קצת קשה להחליט
אני חושבת שלבית המשפט היה די קשה לפסוק אחרת לאחר שהמקרה כבר הגיע אליו, העדות של הקצינה אמינה, מאמינים לה שהיא לא היתה מעוניינת, והראתה את זה, וזה הופך את העניין למעשה מגונה. אבל אני נוטה להסכים עם אלי שהמקרה לא היה צריך בכלל להגיע לבית משפט. אני חושבת שכל הסיפור חושף כמה בעיות קשות מאד בחברה הישראלית, ואני חושבת שבית המשפט הוא אחד המקומות הפחות טובים להתמודד עם הבעיות האלה. אחת הבעיות האלה היא היחסים בין גברים לנשים, סקסיזם, כו', וכבר טחנו את זה כאן בלי סוף. הכל נכון רק ששוב, הייתי רוצה לראות שינוי התנהגותי, ולא רק מצד הגברים. לא חושבת שבית משפט יכול להוביל שינוי כזה. בעיה אחרת שאני רואה, וגם עליה דיברנו בהקשרים אחרים, היא החוסר המוחלט של נורמות התנהגות. עם אותם בגדים אפשר ללכת לים, לעבודה, לאוניברסיטה, ולאירוע משפחתי. אפשר לדבר באותה צורה אל החברה הכי טובה, לבוס, ללקוח, או לבכיר שמגיע לישיבה עם הבוס. אפשר גם לחבק אותם באותה צורה אין גבולות, אין כללים, אין הפרדת תחומים,והתוצאה היא שכל מיני ארועים שעוברים איכשהו במסיבה בבי"ס תיכון מתרחשים פתאום בלשכת ראש הממשלה. אני רוצה רק להדגיש שאני לא מנסה להאשים את המתלוננת במשפט רמון. היא וודאי לא אשמה, ואין לי ספק שהיא נפגעה קשות מהפרשה, היא התנהגה לפי נורמות שראתה אצל אחרים, והנורמות האלה לא לעניין.