מעשה באשה

מעשה באשה

מעשה באשה ללא ילדים שביקשה מהרב שיתפלל עבורה-והוא התפלל. אמר לרב הריבונו של עולם "אין אני נותן לאשה ילדים,את הסיבות אני יודע" התעקש הרב והתפלל שוב. ונענה" אני אתן לה ילד בתנאי שלא תשאל אחר כך שאלות" האשה הבטיחה לרב לא לשאול שאלות. לימים נולד לה ילד ובגיל שנתיים נפטר לפתע. באה אל הרב בוכייה " האם מהתלים בי , נתנו לי ילד שימות אחרי שנתיים? עוד לא גמר לינוק" הרב הזכיר לה שהיא הבטיחה בזמנו לא לשאול שאלות... ובכל זאת סיפר לה את הסיפור: אודות המלך שהיה לו בן נחמד וצדיק אומות העולם, מוכשר מאוד בלימודים. המלך סידר לו מורה פרטי אשר התקשה ללמדו כי הוא ידע הכל. בסוף נמצא רק אחד שיכל ללמדו, הארכי-הגמון שהסכים בתנאי אחד. שיורשה לו להסתגר בחדר כשעה ביום, ובשעה זו אסור לאף אחד להכנס- בקשתו התקבלה. הילד למד אצל הארכי-הגמון אך סקרנותו בערה בו לדעת מה סודו. וכך חמק לו פעם בחשאי לחדר וראה שהארכי-הגמון מתפלל עטור בטלית ובתפילין, לימים ביקש אותו בן מלך שילמדו גם את זה. ושניהם הסתגרו בחדר, וכך למד גם תורה ומצוות עד אשר הגיע לבגרות ומאס בכס המלכות. ברח למדינה אחרת שבה לא הכירוהו, והתגייר. הפך לצדיק ולמדן וכך סיים את חייו בשיבה טובה. שנקרא לבית דין של מעלה הסניגור הרבה בשבחיו של בן המלך על המהפך שעבר בחייו,ואילו הקטיגור מצא טעם נפגם בעברו "שהיה תינוק ינק חלב מדדיה של גוייה רחמנה לצלן" אמרו מעיקר הדין אין איסור בכך.אבל משה רבנו סירב לינוק מלא יהודיה. "אם כך נשלח אותו חזרה לעולם שממנו הגיע לשנתיים לתיקון- כדי שינק חלב מאשה יהודיה כשרה ואז נקבלו חזרה טהור." שמעה האשה את המשל ושתקה.

NAVVAN1

New member
שלום סופר מדיה, זה שנה שניה של

להתחיל ללמוד מספרים לילדים, בבית אריאלה, עשה לך?,הזכיר לך סיפור נפלא זה? שנתיים לינוק חלב אני מבין, אבל למה למות? אי אפשר לגדול? מה קשה לגדול יהודי מספר סיפורים? שיהיה לך בהצלחה, ילד מתוק שלי תינוק בשקט משדי אלת ההחוכמה ללא רגשי אשמה.

NAVVAN1

New member
להירגע- רגשי בא מריגושים, בכוונה...

איך מהר כבר הספקתם לכתוב במסר אישי שטעיתי,... לילה טוב

מעשה באשה- נפלאות מעשיך ה"

השאלה מה עדיף: בכלל בלי ילד או ילד , גם אם לזמן קצר, ובלבד לחוות הורות?

NAVVAN1

New member
יהודי שואלים אותו שאלה, עונה בשאלה

היה מעניין לפגוש ולהרגיש זרמים מכוונים של עבר מתחת לשונות הנפלאה של כל אחד ואחד מהנוכחים, זרם אנשים שבאו, שלא עברו יד מכוונת של שנה א' כמספרים. זרם של מספרים שהתחילו אצל מורים ולפי מחוות, כיוונים, הדגשים הרגשתי כמה שמורים קודמים, טבעו בנו התלמידים חותם של מספרים. עצוב לא להמשיך אצל מורה , לא לפגוש חברים וותיקים, נפלא להתחיל שנה חדשה, לפגוש חברים כישרון קישון, פלחית, נמצק, ועוד שלא סיפרו כינויים, ועוד חדשים שתפגשו כאן, ובמעגלים, בעתיד הקרוב.... מרתקת ההבנה כמה מורי שנה א' הטביעו את חותמם בנו,ומפחידה המחשבה שחלק נוסף מהשונות הנפלאה שקיימת עדיין,ימחק. מרגיש לי שלא עניתי לך על ששאלת, שירשור יהודי כאן, אז אענה לך ביהודית. יהודי אני,ומספר סיפורים ובמקום לענות בשאלה, יצרתי צורך לשאול הרבה שאלות. תשובות יש לי הרבה, כח באצבעות לתקתק מעט, אולי מחר אענה לך, אולי מחר נמצק, פלחית,כישרון מקישון... יוסיפו לילה טוב

לנוון - תודה על התשובות והשאלות

אוהבת אני את הכתיבה שלך שבאה עם פלספנות, האם גם כילד היית כזה פלספן? אגב , גם הנכד של בן ה13 הוא תמיד עונה לי בבשלות מפולפלות על השאלות שלי.

NAVVAN1

New member
אם על כל סיפור שאת מכירה,יש לך שאלה

אז השירשור הזה לעולם לא יגמר
נכד שלך, בן מצוות, יזכה לחיים ארוכים, אמרו חכמים (אולי יהודים, אולי סתאאאם חכמי גויייים) גברים שמדברים 120 שנים, חיים עד מאה ועשרים. אני?, נער הייתי ובגרתי, שתקן, לא מדבר רק כאן בחברת חברים או לפעמים, כשאני נזכר בסיפורים מספר
,מקווה לחיים ארוכים להשיג את שלא עשיתי, כל השנים

NAVVAN1

New member
שלחתי : - ) ללא רווח יצא ../images/Emo13.gif

כלומר שלא צריך להכנס לחלון המרגיס של הסמיילים, מספיק לכתוב את הסימנים שלידם, והמחשב מתרגם. מפלאי הטכנולוגיה

מאחלת לך חיים ארוכים עם סיפורים

ודברים אחרים, לנשמה ולנפש. וחוץ מזה מה איכפת לך שהשירשור לא יגמר? ואולי יבוא אחר ויחליף אותו באחר, מענין עוד יותר. שבת שלום לך חבר, ותמשיך לדבר ולספר.

לנוון- לא הייתי מספרת את זה לנשים

דתיות, מהסיבה שאצלן הכל מידי שמיים, הן מקבלות הכל ללא שאלות , כך רצה הקב"ה וכך יהיה, אדוני נתן ואדוני לקח.

הומינר

New member
הסיפור עם הילד לשנתיים

פשוט מקומם, לקחת אשה אשר כמהה לילד, ולהכניס לזרועותיה ילד זמני הרי זה כואב אלפיי מונים יותר מלא להרות, ומה ההוא למעלה עשה, זרק לה עצם, העיקר תפסיקו לבלבל לי את המח, הרב לאישה לא אמר שזה לשנתיים, רק כאשר הילד מת הוא מספר לה כי זה היה מראש רק לשנתיים, קצת קשה לקבל דברים כאלו כאילו זה משמים, או שפשוט אין לרב תשובה אחרת יותר טובה

שאלה

האם יש לך את מקור הסיפור, כלומר מקום ממנו ניתן לקחת את הטקסט? או אם תוכל לומר לי היכן מצאת אותו? בברכה,

למעלה