מעשה באשה

הומינר

New member
אין להם תשובות

מזמן שאני מספר את הסיפור דלהלן שאני כבר לא יודע את מקורו, ואני מיחס אותו לעצמי, אבל כנראה שזה לא נכון, כי זה כל כך נכון, והסיפור הוא: בא יהודי לרב ואומר לו רבינו היקר, הרי אני יהודי כשר מתפלל כל יום לפחות 3 פעמים, מקיים כמעט כל מה שיהודי צריך לקיים, והרי אני ומשפחתי גוועים ברעב, אין לנו פשוט פרוסת לחם בבית, והרב אשר גם הוא אינו עשיר , גם הוא אין לו ממה להאכיל את בני ביתו, מה תשובה יתן ליהודי זה שעומד לפניו ובוכה על מר גורלו, וכאן נכנס מאמר חז"ל האומר - הרוצה לשקר ירחיק את עדותו. אם אתה רוצה לשקר ספר סיפור המתרחש במקום רחוק על מנת שלא יוכלו לאמת אותו כל כך מהר, ולכן עונה הרב ליהודי, נכון שכאן בעולם הזה המצב קשה מאוד, אבל בעולם הבא מחכה לך גן עדן, או בבוא המשיח נאכל את שור הבר והלויתן, הוא פשוט מרחיק את עדותו

ביקשתי מסופרמדיה לבדוק את המקור

משום שהסיפור מוכר לי ואני זוכרת שהגרסה הייתה שונה באופן העקרוני של הצגת הדברים. אני לא בטוחה שיש למישהו תשובה לשאלה מה עדיף - אמהות קצרה ואובדן או עקרות נצח. בגרסה ששלח סופרמדיה נאמרים הדברים בצורה של רווח והפסד. אני זוכרת ניסוח אחר שלא תומך בתחושה שהרב שופט את האישה אלא פשוט מוסר לה את הידיעה. בהרבה מאוד סיפורים מופיע המוטיב של "למה?" אם יש את הצורך לשאול, כנראה שקיים גם הצורך לענות, גם אם אין תשובה. בברכה,

למעלה