מערכת שעות שנה א' את"א

• פותח הנושא k98
  • פורסם בתאריך

k98

New member
מערכת שעות שנה א' את"א

שלום לכולם, פעם ראשונה בפורום... אמורה להתחיל לימודי משפטים השנה באת"א (עדיין מאוד מתלבטת...) ממה שהבנתי קיימת שיטת "מכרז" לקורסים השונים... מישהו יכול להמליץ על מרצים? משפט חוקתי- מעוז או ברק-ארז? דיני חוזים - גרוסקופף או נילי כהן? מבוא לתורת המשפט - תירוש או גנז? דיני עונשין - לביא / לדרמן? דיני נזיקין - פורת / שור? מעבר לכך, מה מלמדים בכלל בקורס "חונכות" והאם יש אפשרות להשיג פטור? תודה מראש לכולם,

flutter girl

New member
יש כבר שרשורים על השאלות האלה

ואני לא רואה סיכוי שיפטרו מישהו מקורס החונכות. למה כולם סוציומטים למה...

sacrament

New member
מממ...בחירות קשות

חוקתי -ברק ארז חוזים- שניהם מעולים מבוא לתורת המשפט- כל מה שהוא לא גנז עונשין- שניהם מעולים. המבחנים של שי לביא לא פתירים וממה שזכור לי תמיד יש פקטור רציני...ולכן אני ממליצה על לדרמן בלית ברירה. נזיקין- פורת. אי אפשר לקבל פטור מהחונכות, וגם לא כדאי מכמה סיבות: ראשית- מתרגלים שם כתיבת עבודות. שנית- שומעים מאדם בשנה מתקדמת עצות וטיפים מאוד חשובים. שלישית- הזדמנות לפגוש חברים- באופן מאוד לא מקרי החברים הכי טובים של רוב האנשים הם באיזור האותיות של השם משפחה שלהם (מסדרים את החונכות לפי שמות משפחה).

BlackUnicorn

New member
הוא לא רק מעביר בצורה משעממת,

הוא גם מרדים את עצמו, literally. פעם אחת ממש נעצמו לו העיניים ונפל לו המיקרופון מהיד... בזמן שהוא היה באחד התנוחות הביזאריות שלו
מה שכן, זו חוויה (לשיעור או שניים ,לא יותר מזה
)

EgeBamayasi

New member
יכול להיות שלא הבנתי...

אבל שיטת המכרז היא לא לקורסים השונים אלא למסלול, הבחירה קיימת רק בין שני מסלולים ולפי מה שהמנהלת אומרת אין מסלול מושלם. למרות שלצערי נראה שמסלול 1 עדיף על מסלול 2

אני חושבת שהוא

לא כזה נורא! נכון זה קורס קשה, ונכון יש לגנז סגנון מיוחד- אבל כשישבתי ללמוד למבחן פתאום הכל ממש ממש התחבר לי..

limorlim

New member
תכלס?

החומר לתורת המשפט פשוט למדי, אבל למרצים כמו קרייטנר/גנז יש נטייה לסבך אותו יתר על המידה. בנוסף, אם נופלים על מתרגל פנאט ורע לב - אז הוא מוצא על מה להוריד ולא משנה אם כותבים בדיוק את מה שהוא אמר (מילה במילה) בכיתה.

הייבי

New member
בשנה א' המכרז הוא למערכת מובנית

אין לך אפשרות לבחור מרצים אלא רק סט מרצים ומכיוון שאין מסלול מושלם לך על מה שיותר נוח לך (אם כי: ברק ארז, פורת ולא לביא אף פעם.. לדעתי לפחות
). חונכות היא חובה ויש סנקציות על מי שמבריז. זה לא כזה נורא ולפעמים זה אפילו קצת עוזר (להכיר פרצופים, יש את מי לשאול שאלות פעורות וירוקות, נותנים קצת טיפים להמשך וכו').

student 1200

New member
תורת המשפט עם תירוש

יצא לי ללמוד עם יופי תירוש תורת המשפט במכללה למנהל - היא מעבירה את הקורס באופן רגוע וברור, וחוץ מזה היא נחמדה. גלית ברונשטיין המתגלת שלה קצת עושה רושם של פמיניסטית קשוחה, אבל גם היא מתרגלת טובה (איזו עוד מתרגלת תסביר לך על מה ירדו נקודות במבחן, בטלפון, כדי שלא תערער סתם?) - בקיצור - אמנם המקצוע הזה בעיני די משעמם, אבל הוא לא כזה נורא אם לומדים עם השתיים...

למעלה