מערכת- את"א

DANA11881

New member
מערכת- את"א

היי אני עולה לשנה ב' :) 1.אני חייבת לקחת פרו סמינריון או סדנא. מה ההבדל? מהי בכלל סדנא? איך מתנהל הלימוד בשני סוגי קורסים אלו? יש משהו מומלץ? 2. קורס מרוכז באנגלית. הבנתי שיש שני סוגים: קורס שמעביר מרצה אורח וקורס שמעביר מרצה מקומי. יש הבדל רלוונטי כלשהו? אני לא כל כך מבינה איך הקורס מתנהל-הוא נמשך כשלושה שבועות וככל הנראה חלק מהשעות בכל מקרה חופפות עם קורסים אחרים, שלשיעורים שלהם אני אמורה פשוט לא להגיע בגלל הקורס זה? ואתם ממליצים על משהו מסויים? 3. מה לדעתם עדיף- קורס שנתי או סמסטריאלי? לי נראה שעדיף סמסטיריאלי אך המרצה בשנתי טוב יותר....מה כדאי? תודה!

Forest Girl

New member
תשובות

2. קורס מרוכז- למיטב הבנתי, קורס שמעביר מרצה אורח את יכולה להמיר לציון עובר/נכשל, וקורס שמעביר מרצה מקומי את לא יכולה להמיר- חייבת להשאיר ציון מספרי. לגבי החפיפות- בעיקרון כן, את אמורה לא להגיע לקורסים הקבועים, ובמקום זה ללכת למרוכז. ראיתי בתקנון שהשנה הולכים לאכוף את זה ביתר שאת... 3. לדעתי הכי חשוב זה מרצה טוב, גם אם במחיר של קורס שנתי (אגב, לי באופן אישי אין בעיה מהותית עם קורסים שנתיים, אבל רוב האנשים מעדיפים סמסטריאלי- זבנג וגמרנו).

silverhawk

New member
עוד תשובות

1. למיטב ידיעתי אתם חייבים לקחת פרו-סמינר, גם בלי קשר לסדנא. תבדקי את זה. בנוגע לסדנא, היתרון הגדול הוא שאין מבחן בסיומה (ובד"כ הציונים די טובים). החסרון הוא שצריך להגיש הרבה ניירות עמדה לאורך הסמסטר (כשבע ניירות, בממוצע), כך שהיא דורשת לא מעט עבודה במהלך השנה. פרו-סמינר הוא המצאה חדשה של הפקולטה. למיטב ידיעתי, מטרתו היא להכין את הסטודנטים לקראת הסמינרים בשנה ג'. קרי, להקנות מיומנויות בסיסיות בכתיבת סמינר. היתרון הוא שגם בקורס הזה, מן הסתם, לא יהיה מבחן אלא עבודת סיום (אם כי יש שיראו בכך חסרון ולא יתרון). 2. קורסים באנגלית, לטעמי, הם מומלצים בחום. היתרון הגדול בהם הוא שאת הציון ניתן להמיר. כלומר, או שאת מקבלת ציון טוב שמעלה לך את הממוצע, או שאת ממירה אותו (למרות שלדעתי אתם כבר חייבים להשאיר לפחות ציון אחד בממוצע - תבדקי גם את זה). בקורסים מרוכזים בד"כ יש מבחן בית, במסגרתו ניתנים לך 24-48 לכתיבת עבודה מסכמת, שיכולה לנוע בין 2-3 עמודים ועד לכ-15 עמודים באנגלית. זה הרבה פחות נורא ממה שזה נשמע. וכמו שפורסט גירל אמרה, רק קורס שמועבר ע"י מרצה זר ניתן להמיר, כך שחשוב לשים לזה לב. 3. הבחירה בין קורס סמיסטריאלי לשנתי היא כבר עניין אינדיבידואלי לחלוטין. יחד עם זאת, אני מסכים עם פורסט גירל גם בזה - עדיף בהחלט ללכת ע"פ המרצה הטוב.

Drunk Bullet

New member
פרו סמינר זה לאלה שעלו לשנה ב' עכשיו?

באמת תהיתי לי מה זה הדבר הזה..

יפתח00

New member
מדגיש נקודה שהתייחסת אליה.

שימו לב שלמי שהתחיל את הלימודים משנת תש"ע ואילך, חייב להופיע ציון מספרי בקורס המועבר באנגלית. בשפת בני אדם, את הסדר ההמרה ניתן לליישם רק על שנים ג' וד'. החל מהקורס השני באנגלית ניתן לבצע המרה

DANA11881

New member
תודה ו...

אז אני מבינה שמי שהתחיל בתש"ע נדפק! עכשיו, זה אפשרי לקבל ציון נורמלי בקורס מרוכז באנגלית? האנגלית שלי ממש לא משהו, איך רושמים מבחן(גם בבית) באנגלית? זו אמורה להיות עבודה רצינית וכתובה יפה ולא בשפה פשוטה... וכיוצא בשינוי הזה, אין הבדל בין קורס של מרצה מקומי למרצה אורח . אז מה עדיף? לפי העניין?

Drunk Bullet

New member
בהחלט אפשרי לקבל ציון טוב

אני עשיתי קורס בסימסטר א' השנה, היה מבחן בית והיו כמה חבר'ה שהאנגלית שלהם הייתה על הפנים ועדיין הצליחו. בנוגע לכתיבה מבחן בית, לדעתי זה עדיף - אין לחץ זמן ולכן כדי שהמבחן יהיה מסודר, אפשר לענות בעברית ואח"כ פשוט לתרגם את התשובות לאנגלית.

למעלה